Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Geçmişte öyleydi şimdi nasıl pek Bilmiyorumm .
Sen düşünür müsün sadece ilk soyadını kullanmayı ?
Isterim tabi ki niye istemiyim , soyadi mevzusuna acaip kil oluyorum , belki emekli olunca degistiririm bende , hatta cocuklara kendi soyadimi veririm :)

Hangi sistem :) sgk li degilim ben , dr elde yaziyor receteyi ben gidip eczaneden parasini verip aliyorum

e reçete sistemini var çoğu yerde tüm doktorlar sıstmden ondan önce kaç yere gıttınız görüyor bile

e reçete sistemini var çoğu yerde tüm doktorlar sıstmden ondan önce kaç yere gıttınız görüyor bile
Tamam da beni zaten görüyo ki sistem aynı isim soyismiyle kalıyorum sonuçta. Niye beni bulamasın evlendim diye. Esas soyadım değişse karışıklık olması lazım karışıyosa ortalık. Bu xynin raporu sen xzsin sana veremeyiz diyebilirler belki ama ben xy olarak kalmak istiyorum zaten

"Kadının adı yok" mantığına örnek teşkil eden çok güzel bir düşünce yapınız var. Kutlarım

Kadınlar oto sanayiden içeri giremez diye bir şey mi varmış? Bak hele..

No Women
22 yaşımdan bu yana aktif çalışıyorum. En organize sanayisinden tut da, en kuytu atölyelere girdim çıktım.
Çok şükür benliğimden bir şey kaybetmedim..
Keza eşim de misafir varken tabak da taşır, yemeğe de yardım eder, çay da getirir, çocuğa da bakar..

Peygamber efendimiz eşine her konuda yardım edermiş. Siz kime neyi anlatıyorsunuz Allah aşkına?
Biraz okuyun da Efendimizin hayatından feyz alın..

şımdı sız kendınız masume bir istekte bulunuyorsunuz buna bir söylemim yok . siz çocuğunuz almışsınız ne var annesiyim gibi düşünüyorsunuz haklısınız
bende karşılaştığım şeyden bahsediyorum. malesef ki memlekttemzde 14 yaşında bir kız çocuğunu kocaya verip kayınvalidesiyle gelip doktora adet görmüyor ben annesiyim diye getirnler var mecburi olarak irdeleme ihtiyacı duyuyorum gelenlerde
söyldiğim soyadı güvnlğn boşanan kşilerde düşünmemştm haklılar.
ama zatn o durumda da soruluyor kimlik bakılıyor.
ben sadce bayanın bazı yerde bunu izah etmesi gerektiği söylemek istedim

Kadinlar kesinlikle daha guclu ve daha dayanikli
Seneler once agir ve ciddi bir ameliyat gecirdim
Ameliyattan sonra elime bir dugme verdiler , agrin arttikca bas morfin vericek dediler
Gece bi ara uyandim bas ucumda iki tane hemsire , ameliyathane hemsiresi beni seyrediyor
Noluyor yahu dedim , ozetle bana soyledikleri suydu , sizin iki katiniz buyuklugunuzde erkek hastalarimiz genelde bu saate kadar morfini bitirmis olurlar , aglarlar sizlanirlar , inlerler
Sizin gece hemsiresi hala morfini kullanmadiginizi soyleyince gelip baktik cunku kadinlar erkeklerden daha dayanikli ve daha giclu , gozumuzle gormek istedik dediler :)
Biz yaratilis olarak muhtesemiz , arizalarimiz , sacmaliklarimiz var ama gercekten mukemmel dayanikli ve guclu varliklariz...
O yuzden su erkek gucludur teranesine sinir oluyorum , o guclu erkekler 12 saat dogum sancisi ceksin de bi gorelim guclerini bence , yuzde 90 i acidan gebermezse bende milana diilim

Böyle bir ülkede açıklama yapmam gerektiğini biliyorum zaten çoğu zaman. İnsanlar alışık değiller böyle kadınlara çünkü

Bence kadın her iki soyismini de kullanmalı . Eğer sadece eşinin soyismini kullanırsan kendinden fedakarlık etmiş oluyorsun gibime geliyor . Yok sadece kendi soyismini kullanırsan da bu sefer çocuklarınla farklı soyismin olmuş oluyor . Ben ona da karşıyım şuan benim kimliklerimde 2 soyismim var

Erkeklere suni doğum sancısı verilen videolar var aslında. Daha en başından vazgeçtim diyen var, çığlık atan yerde kıvranan var. Ben böyle doğuran kadın görmedim mesela

Böyle bir ülkede açıklama yapmam gerektiğini biliyorum zaten çoğu zaman. İnsanlar alışık değiller böyle kadınlara çünkü

böyle kadından ziyade karşılaşılan durumları bir bilseniz mecbur irdelemek zorunda kalıyoruz
yoksa tabikide kullanma hakkıdır
ben böyl e sorulara maruz kalırsınız diye söylemek istedim

umarım mutlu bir evliliğiniz olur ömür boyu zira boşanma ihtimalinizi hiç düşünmemişsiniz.

umarım mutlu bir evliliğiniz olur ömür boyu zira boşanma ihtimalinizi hiç düşünmemişsiniz.
Kimse boşanmak için evlenmiyor benim aklımın ucundan bile geçmiyor . Eğer Allah korusun boşanırsam o zaman boşandığım için soyismim çocukla farklı oldu derim orada çare yok . Ama diğer durumda çare elinizde kullanmak lazım

Alışık değiller tabiki. Buna önce kadınların alışması lazım.Kadınlar bile hala erkegi kendinden üstün görüyor. Ne acı... Toplumsal rollere sıkışıp kalmışlıktan ne zaman kurtulurlar kestiremiyorum.

özlük hakları kişisel haklar konularında haklısınız elbette, ama evlenince koca soyadı alınır. ne var ki bunda, sevdiğiniz adamın soyadını taşımak bence güzel birşey. kendi soyadını kullanmak isteyen de iki soyadı alır kullanır. evlilik birliği içerisinde kocaya dava açmak falan gibi şeyler olmamalı bence.

Çocuğumla aynı soyadımın olması bir artı özellik midir? Kan bağım yetmiyor mu? Bu özelliğe kasamayacam kendimi hiç. Önemli durmuyo benim olduğum yerden bakınca

Isterim tabi ki niye istemiyim , soyadi mevzusuna acaip kil oluyorum , belki emekli olunca degistiririm bende , hatta cocuklara kendi soyadimi veririm :)
Çocuklarda kabul edeceklerini sanmıyorum çünkü insan alıştığı soyadından vazgeçemiyor :)

Kocanın soyadını almamak gibi bir hakkım var yani illa kocanın soyadının alınmasına gerek yok.

Kocanın soyadını almamak gibi bir hakkım var yani illa kocanın soyadının alınmasına gerek yok.
tamam katılıyorum elbette gerek yok. ve bu sizin kanunen hakkınız belki ben farklı bir noktaya değiniyorum sadece. yani soyadının yanında ileride belki çocuklarını taşıyacaksınız sevdiğiniz adamın. evlilik içerisinde mahkemelere gitmek dilekçeler imzalatmak kocaya dava açmak manevi boyut olarak düşündürdü beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…