Yok hayır mesela dava açsa konu sahibi isminin bir marka olması gerekiyor ki dava kabul edilsin o anlamda söyledimonlar kocalarinin soyadini kullanmiş kişilerdi resmi de koca soyadi. cemiyette kendi soyadi kullaniyor nerede bileceksin ki:)
sinem kobal instagramda kendi soyadi kullaniyor ama resmiyettekoca soyadi
Bence de milleti boş yere uğraştırıyorlar
Nikah işlemlerinde sorsunlar
Sistemsel olarak x.soyadı uygulaması varsa isimlendirmede nasıl oluyorda onu adınız sanıyorlar. Kurum çalışanlarında algılama sorunları mı acabasoruyorlar zaten cherry. bana sormuşlardı nikah sırasında ben de bekarlık soyadımı kullanmak istediğimi söyledim ikisine de kullanıyorum ama pişmanım.
çok sorun yaşıyorum. kendi soyadım erkek ismi. kurumda adım soyadım tam yazmıyor sistemsel olarak. adım x olsun.
x. soyad yazıyor. 2 soyad olunca erkek sanılıyorum ve her telefonda bunu açıklamak zorunda kalıyorum.
Sistemsel olarak x.soyadı uygulaması varsa isimlendirmede nasıl oluyorda onu adınız sanıyorlar. Kurum çalışanlarında algılama sorunları mı acaba
Az önce birşey sordum
Siz kendi SOYadınızla erkeğin soyunun yürümesini engelliyorsunuz
Adı üzerinde dimi soy...
Çift kullanın adil olun o halde
2017 aralığında dava açtım aile mahkemesine, soyadı değişikliği için. Avukat arkadaşım dilekçemi yazdı, ben de aile mahkemesine sundum. Sanırım 284 tl bi ücret yatırdım, bi kaç ay sonra tebligat geldi, eşimi dahili davalı olarak eklememi istediler. Dilekçe yazarak onu da ekledim davaya. Eylüle duruşma günü verdiler, bekliyorum. Avukata gerek yok dedi arkadaşım. Hakim sana soru soracak vereceğin cevap ve eşinin tutumuna göre karar verir dedi. Aile birliğine zarar vermeyeceğini düşünürse değişime onay verirmiş.Arkadaşlar temmuz ayında evlendik, 8 yıllık erkek arkadaşımla. Nüfus cüzdanı vs değiştirmedim daha.
Şöyle bir sorun var ki sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu ona da söyledim, beni mahkemelerde süründürmüceksen istediğini yap. Ben uğraşmak istemiyorum, sen uğraşacaksan tamam dedi.
Araştırma falan yaptım internette çok az dava var kazanılan. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yıllarımı bu uğurda adliyelerde geçirmek istemiyorum açıkçası yada çuvalla avukat parası vermek istemiyorum.
Bu şekilde dava açan var mı forumda merak ettim. Ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar yol gösterebilir mi?
nikah başvurusunda soruluyor orada dilekçe vermezsen nikah sırasında dilekçe veriyorsun oradada vermezsen kimlik çıkarırken veriyorsun. ama orada sadece kendi soyadımı kullanacağım diyebiliyor musun bilmiyorum. bence sen önce bir nufusa git oradan öğren.Saçmalık olduğu doğru. Nikah başvurusu sırasında soruluyormuş 2 soyadı kullanmak isteyip istemediğin. Bana sormadılar mesela. Bende üstünde durmadım zaten sorduğu soruların hiç birini istemediğim için.
Bende aynı senin gibi gözüküyorum şu an. Onun soyadıyla
2017 aralığında dava açtım aile mahkemesine, soyadı değişikliği için. Avukat arkadaşım dilekçemi yazdı, ben de aile mahkemesine sundum. Sanırım 284 tl bi ücret yatırdım, bi kaç ay sonra tebligat geldi, eşimi dahili davalı olarak eklememi istediler. Dilekçe yazarak onu da ekledim davaya. Eylüle duruşma günü verdiler, bekliyorum. Avukata gerek yok dedi arkadaşım. Hakim sana soru soracak vereceğin cevap ve eşinin tutumuna göre karar verir dedi. Aile birliğine zarar vermeyeceğini düşünürse değişime onay verirmiş.
yazanlar oldu mu bilmiyorum. tekrar yazıyorsam kusura bakmayın. ileride çocuğunuz olunca farklı soyad sıkıntı çıkarabilir geliyor.Ayrıca anne kızlık soyadı çoğu yerde güvenlik sorusudur kimlik bilgisidir. kendmce güvenlik açığı olacağını düşünüyorum. şuan bankalarda soruluyor mesela dolandırıcılara malzeme gibi geliyor
Karar vermek değilde, hakim soruyor mesela eşinin sadece kendi soyadını kullanma isteğine ne diyorsun diye. Kocacıklarımız "no problemo sinyor" tarzı konuşursa,karıcım nasıl mutluysa ben de öyle mutluyum gibi. O zaman he tamam bunları etkilemez bu iş diyebilirmiş.aa ne saçma. ona da mı koca karar veriyormuş
Yok oyle birsey defnecim , artik kadinlar dava acarak sadece kendi soyadlarinu kullanabiliyorlar , emsal davalar var bununla ilgiliYok hayır mesela dava açsa konu sahibi isminin bir marka olması gerekiyor ki dava kabul edilsin o anlamda söyledim
Iki cocugumun soyadi farkli hicbir sikinti yasamiyoruzyazanlar oldu mu bilmiyorum. tekrar yazıyorsam kusura bakmayın. ileride çocuğunuz olunca farklı soyad sıkıntı çıkarabilir geliyor.Ayrıca anne kızlık soyadı çoğu yerde güvenlik sorusudur kimlik bilgisidir. kendmce güvenlik açığı olacağını düşünüyorum. şuan bankalarda soruluyor mesela dolandırıcılara malzeme gibi geliyor
Ben 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.
e boşanan anneler ? boşandığı halde eski kocasının soy ismiyle mi kalsın
bankaların sistemi o kadar basit değil. sadece anne kızlık soyadıyla güvenlik olmuyor.
Geçmişte öyleydi şimdi nasıl pek Bilmiyorumm .Yok oyle birsey defnecim , artik kadinlar dava acarak sadece kendi soyadlarinu kullanabiliyorlar , emsal davalar var bununla ilgili
Bi onceki sayfada bir arkadas haberi de paylasmis zaten
Bence de milleti boş yere uğraştırıyorlar
Nikah işlemlerinde sorsunlar
Iki cocugumun soyadi farkli hicbir sikinti yasamiyoruz
Hatta gecen gun doktora gittik ucumuz de sirayla muayene olduk , recete yazarken uc farkli soyisim verdik ( ben kisa olsun diye ilk soyadimi kullaniyorum genelde ) , dr gulup ne guzel bir ailesiniz siz dedi , bunda garip bir durum yok , herkes istedigi soyadini kullanir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?