• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

onlar kocalarinin soyadini kullanmiş kişilerdi resmi de koca soyadi. cemiyette kendi soyadi kullaniyor nerede bileceksin ki:)
sinem kobal instagramda kendi soyadi kullaniyor ama resmiyettekoca soyadi:KK66:
Yok hayır mesela dava açsa konu sahibi isminin bir marka olması gerekiyor ki dava kabul edilsin o anlamda söyledim

Bence de milleti boş yere uğraştırıyorlar
Nikah işlemlerinde sorsunlar

soruyorlar zaten cherry. bana sormuşlardı nikah sırasında ben de bekarlık soyadımı kullanmak istediğimi söyledim ikisine de kullanıyorum ama pişmanım.
çok sorun yaşıyorum. kendi soyadım erkek ismi. kurumda adım soyadım tam yazmıyor sistemsel olarak. adım x olsun.
x. soyad yazıyor. 2 soyad olunca erkek sanılıyorum ve her telefonda bunu açıklamak zorunda kalıyorum.

soruyorlar zaten cherry. bana sormuşlardı nikah sırasında ben de bekarlık soyadımı kullanmak istediğimi söyledim ikisine de kullanıyorum ama pişmanım.
çok sorun yaşıyorum. kendi soyadım erkek ismi. kurumda adım soyadım tam yazmıyor sistemsel olarak. adım x olsun.
x. soyad yazıyor. 2 soyad olunca erkek sanılıyorum ve her telefonda bunu açıklamak zorunda kalıyorum.
Sistemsel olarak x.soyadı uygulaması varsa isimlendirmede nasıl oluyorda onu adınız sanıyorlar. Kurum çalışanlarında algılama sorunları mı acaba:KK49:

Sistemsel olarak x.soyadı uygulaması varsa isimlendirmede nasıl oluyorda onu adınız sanıyorlar. Kurum çalışanlarında algılama sorunları mı acaba:KK49:

yok öyle değil. mesela yazıyı a kurumundan yazıyorum. b kurumuna gidiyor evrak. evrağın altında mesela x adım ali beyaz soyadım ya, x.ali beyaz yazıyor. evrakla ilgili bişey sormak istediklerinde kurumu arıyorlar beni istiyorlar kendi iş arkadaşlarım alıştı da onlar ali beyle görüşebilir miyiz diyorlar. arkadaşlarım anlayıp yönlendiriyor. bu defa ali beyi aradık biz diyorlar. benim o ali soyadım diyorum aaaa neden böyle kullanıyorsunuz biz erkek sanmıştık bla bla..
arayan üstüm olabilir düşüncesiyle çok da sert çıkamıyorum kesip atamıyorum.

Arkadaşlar temmuz ayında evlendik, 8 yıllık erkek arkadaşımla. Nüfus cüzdanı vs değiştirmedim daha.
Şöyle bir sorun var ki sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu ona da söyledim, beni mahkemelerde süründürmüceksen istediğini yap. Ben uğraşmak istemiyorum, sen uğraşacaksan tamam dedi.
Araştırma falan yaptım internette çok az dava var kazanılan. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yıllarımı bu uğurda adliyelerde geçirmek istemiyorum açıkçası yada çuvalla avukat parası vermek istemiyorum.
Bu şekilde dava açan var mı forumda merak ettim. Ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar yol gösterebilir mi?
2017 aralığında dava açtım aile mahkemesine, soyadı değişikliği için. Avukat arkadaşım dilekçemi yazdı, ben de aile mahkemesine sundum. Sanırım 284 tl bi ücret yatırdım, bi kaç ay sonra tebligat geldi, eşimi dahili davalı olarak eklememi istediler. Dilekçe yazarak onu da ekledim davaya. Eylüle duruşma günü verdiler, bekliyorum. Avukata gerek yok dedi arkadaşım. Hakim sana soru soracak vereceğin cevap ve eşinin tutumuna göre karar verir dedi. Aile birliğine zarar vermeyeceğini düşünürse değişime onay verirmiş.

yazanlar oldu mu bilmiyorum. tekrar yazıyorsam kusura bakmayın. ileride çocuğunuz olunca farklı soyad sıkıntı çıkarabilir geliyor.Ayrıca anne kızlık soyadı çoğu yerde güvenlik sorusudur kimlik bilgisidir. kendmce güvenlik açığı olacağını düşünüyorum. şuan bankalarda soruluyor mesela dolandırıcılara malzeme gibi geliyor

Saçmalık olduğu doğru. Nikah başvurusu sırasında soruluyormuş 2 soyadı kullanmak isteyip istemediğin. Bana sormadılar mesela. Bende üstünde durmadım zaten sorduğu soruların hiç birini istemediğim için.
Bende aynı senin gibi gözüküyorum şu an. Onun soyadıyla
nikah başvurusunda soruluyor orada dilekçe vermezsen nikah sırasında dilekçe veriyorsun oradada vermezsen kimlik çıkarırken veriyorsun. ama orada sadece kendi soyadımı kullanacağım diyebiliyor musun bilmiyorum. bence sen önce bir nufusa git oradan öğren.

2017 aralığında dava açtım aile mahkemesine, soyadı değişikliği için. Avukat arkadaşım dilekçemi yazdı, ben de aile mahkemesine sundum. Sanırım 284 tl bi ücret yatırdım, bi kaç ay sonra tebligat geldi, eşimi dahili davalı olarak eklememi istediler. Dilekçe yazarak onu da ekledim davaya. Eylüle duruşma günü verdiler, bekliyorum. Avukata gerek yok dedi arkadaşım. Hakim sana soru soracak vereceğin cevap ve eşinin tutumuna göre karar verir dedi. Aile birliğine zarar vermeyeceğini düşünürse değişime onay verirmiş.

aa ne saçma. ona da mı koca karar veriyormuş

yazanlar oldu mu bilmiyorum. tekrar yazıyorsam kusura bakmayın. ileride çocuğunuz olunca farklı soyad sıkıntı çıkarabilir geliyor.Ayrıca anne kızlık soyadı çoğu yerde güvenlik sorusudur kimlik bilgisidir. kendmce güvenlik açığı olacağını düşünüyorum. şuan bankalarda soruluyor mesela dolandırıcılara malzeme gibi geliyor

e boşanan anneler ? boşandığı halde eski kocasının soy ismiyle mi kalsın
bankaların sistemi o kadar basit değil. sadece anne kızlık soyadıyla güvenlik olmuyor.

ayrıca anlamadığım bir şey var. arkadaş resmi bir konuda bilgi almak için sormuş herkes neden yok çocuğun olunca ne olacak falan diye soruyor. size ne kardeşim. bu kararı alan çocuğuna açıklamayı da yapabilir. ne meraklısınız kendi düşüncelerinizi başkalarına yaptırmaya sen yanlış buluyorsan yapma

aa ne saçma. ona da mı koca karar veriyormuş
Karar vermek değilde, hakim soruyor mesela eşinin sadece kendi soyadını kullanma isteğine ne diyorsun diye. Kocacıklarımız "no problemo sinyor" tarzı konuşursa,karıcım nasıl mutluysa ben de öyle mutluyum gibi. O zaman he tamam bunları etkilemez bu iş diyebilirmiş.

Yok hayır mesela dava açsa konu sahibi isminin bir marka olması gerekiyor ki dava kabul edilsin o anlamda söyledim
Yok oyle birsey defnecim , artik kadinlar dava acarak sadece kendi soyadlarinu kullanabiliyorlar , emsal davalar var bununla ilgili
Bi onceki sayfada bir arkadas haberi de paylasmis zaten

Iki cocugumun soyadi farkli hicbir sikinti yasamiyoruz
Hatta gecen gun doktora gittik ucumuz de sirayla muayene olduk , recete yazarken uc farkli soyisim verdik ( ben kisa olsun diye ilk soyadimi kullaniyorum genelde ) , dr gulup ne guzel bir ailesiniz siz dedi , bunda garip bir durum yok , herkes istedigi soyadini kullanir

Ben 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.

Evet erkeğin kütük bilgileri giriliyor. Çok saçma. Ama uğraşmamak adına kabul ediyoruz işte..
Resmen erkeğe zimmetleniyoruz :)
2-3 nesil sonramız soy bağı araştırmak zorunda kalıyor.

Mesela nikah işlemleri sırasında kendi soyadımı da kullanacaksam bir kutucuğu işaretlemem gerekiyordu. Görevli de sordu hatta.
Eşimin soyadı uzun olduğu için kendi soyadımı istemedim..

e boşanan anneler ? boşandığı halde eski kocasının soy ismiyle mi kalsın
bankaların sistemi o kadar basit değil. sadece anne kızlık soyadıyla güvenlik olmuyor.

boşanma kısmını düşünmemiştim.
çocuğu hastan gibi yerlerde sorun olabiliyor. yada insanlar niye soyad farklı diye kurcalıyor.

farklı bir durum tabi ama koruyucu aile olarak alınan çocukları devlet üstüne almana imkan vermeye biliyor. bu farklılıktan dolayı bu tarz sorunlara denk geldım. bu çocuk nıye soyadı farkklı dıye tabi orda ann baba ısmıde farklı olabılıyor bu değişik bir durum

Yok oyle birsey defnecim , artik kadinlar dava acarak sadece kendi soyadlarinu kullanabiliyorlar , emsal davalar var bununla ilgili
Bi onceki sayfada bir arkadas haberi de paylasmis zaten
Geçmişte öyleydi şimdi nasıl pek Bilmiyorumm .
Sen düşünür müsün sadece ilk soyadını kullanmayı ?

Iki cocugumun soyadi farkli hicbir sikinti yasamiyoruz
Hatta gecen gun doktora gittik ucumuz de sirayla muayene olduk , recete yazarken uc farkli soyisim verdik ( ben kisa olsun diye ilk soyadimi kullaniyorum genelde ) , dr gulup ne guzel bir ailesiniz siz dedi , bunda garip bir durum yok , herkes istedigi soyadini kullanir

sız ılkını soylesenız bıle sıstemde gozukuyor tam isim
bende sağlık işindeyim o yüzdn belirttim bende kurcalamıyorumbu niye böyle diye gelen hastaya ama yazılı istemler sorun çıkaran tipler olabiliyor

Back