• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Konuyu hortlatmak adına bende bişi sormak istiyorum 😁 çift soyisim kullananlar kurum sınavlarında (kpss, ales vs.) isim soy isim kodlamasını nasıl yapıyor.? Kutucuklar yetmez ki.. 11 haneli mi neydi. Şöyle bi isim düşünün Bihter ZİYAGİL BAYRAMOĞLU :KK53:

Konuyu hortlatmak adına bende bişi sormak istiyorum 😁 çift soyisim kullananlar kurum sınavlarında (kpss, ales vs.) isim soy isim kodlamasını nasıl yapıyor.? Kutucuklar yetmez ki.. 11 haneli mi neydi. Şöyle bi isim düşünün Bihter ZİYAGİL BAYRAMOĞLU :KK53:

Ben iki isim iki soy isim 😂

Ahah 🤣 zorluk yaşamıyor musun evrak doldururken ? Üşenirdim şahsen. Hele word de tablo şeklinde cv doldurunca kayıyor iki saat onla uğraşıyorsun . Amon tonremm

Yani sadece tek ismimi ve bekarlık soyadımı kullanıyorum her yerde. Uçak bileti falan alırken bile problem yaşamadım. Çok resmi bir şeyler varsa 4ünü yazıyorum. Ama günlük yaşantımda tek isim tek soyisimim 😂

Noterde cekiyorm en büyük sıkıntıyı.
Gılgamıs destanı gibi soyadıyla yaz yaz bitmiyor:(
Anam babam usulu alın kocanızın soyadını gecin ya:D

Saçmalık olduğu doğru. Nikah başvurusu sırasında soruluyormuş 2 soyadı kullanmak isteyip istemediğin. Bana sormadılar mesela. Bende üstünde durmadım zaten sorduğu soruların hiç birini istemediğim için.
Bende aynı senin gibi gözüküyorum şu an. Onun soyadıyla
Nikahtan önce sizin oraya bilgi vermeniz gerekiyor çift soyad kullanmak istiyorum diye. Nikah kıyılırken o belgeyı de imzalatıyolar çift soyad geçiyo resmiyete

Şimdi toplu cevap vereyim yazılanlara. Evet ismimim yazılı olduğu kurumlar var. Kaşe vs de var tabi ama kaç para bir kaşe o mesele değil açıkçası.
Sadece evlendiğim için böyle bir değişiklik yapma fikrine hep karşıydım. Sadece evlendim sonuçta kimliğimin değişmesine gerek yok kafasındayım.
Kişisel sebepler dolayısıyla istiyorum bunu. Bir nevi özlük hakları meselesi
Lütfen yanlış anlamayin yazacaklarımı. Konuya hakimim o yüzden yazıyorum.

Sizin kişisel dusunceleriniz devletin hiç umrunda değildir...Yani isterseniz soyadınızı ayşe kim kardasian yapın....devlet bununla ilgilenmez.

Evlendiginizde soy kutugunuz esinizin kütüğe taşınır ve doğacak çocuklar da bu siradan ilerler. Bu işlemler yıllarca böyle sürer ve aile akrabalik bağları kayıt altına ve devletin güvencesi altına alinir.bunlar sadece bilgisayar sistemlerinde değil el yazısıyla kütük defterlerinde de tutulur. Önemli bir işlemdir. Ayrıca devlet büyük bir veri ve kayıt tarihi elde eder. Bu ne ise yarar...miras başta olmak üzere, istatistiki bilgiler, çeşitli doğan ve doğacak hakların ya da çeşitli davalarin takibi vb. birçok ise yarar.

Yani konu " aaa kisiligime saldırıldı niye kocamin soyadını aldim" dan çok daha çetrefilli bir konu.

Yoksa devlet ilgilenmez yani kişisel düşüncelerle. Dediğim gibi isterseniz Ayşe sandra bullock yaptırın konu çok farklı.

11 kutucuk varsa bihter ziyagil de sığmaz ki 😄

ben de soy ismine bu kadar takılan kişi kütük gitmesine nasıl takılmıyor ona şaşırdım? yani ankaralıyken birden hop ardahanlı olunca özlük haklarına saldırı gibi olmuyor mu?

Çok haklısınız. Benim annemde aynen bu kafada ne desem geri adım atmıyor. Biz evlenmeden de aynı evde yaşıyorduk zaten eşimle. Annem geldiğinde salonda otururken o da kalktı kahve içer misiniz diye sordu bi sade bi orta içeriz biz dedim. Adam mutfağa gitti annem bana çemkiriyo gelince de özür diledi ya. Anne kız oturduk sana kahve yaptırdık ne kadar ayıp ilk defa ben bunda görüyorum bunu. Beni de bırakmadı mutfağa. Kusura bakma oğlum dedi. Ben şok!!!
Ben sok böyle kafalardan çıkarmadılar benim annem de bu kadar olmasa da ataerkildir Malesef

Soyadı olayında aklıma hep tansu çiller gelir Soyisimi değiştirmedigi gibi kendi soyadını da eşine verdi 👏

ben de soy ismine bu kadar takılan kişi kütük gitmesine nasıl takılmıyor ona şaşırdım? yani ankaralıyken birden hop ardahanlı olunca özlük haklarına saldırı gibi olmuyor mu?
Olmaz mı ben eşimin memleketini benimseyemiyorum. Hoş onun memleketiyle pek bağı yok benimkine daha çok gidip gelmişizdir. İşte kütük gitti bir kere. İki soy isim kullanıyorum ilk zamanlar zor oluyordu şimdi alıştım. 33 yıl kullandığım soyadımı bırakamadım napıyım.

Back