Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Bence de milleti boş yere uğraştırıyorlar
Nikah işlemlerinde sorsunlar

Soruyorlar zaten.. 10 yıl önce ben de benZeri bir sorun yaşadım, nikah başvurusunda belirtilirse, nikahtan sonra direk çift soyisim kullanılabiliyor. Bize sormamışlardı, ben de sonrasında nüfusa gidip dilekçe vermiştim, öyle erkeğin resmî onayı falan da gerekmiyor, tatsızlık olmasın diye haberi olsun tabi..
işgüzar memurlar sormaları gerektiği halde sormuyorlar başvuru alırken..
çift soyisim için dava vs. Gerekmiyor ama diğerini bilmiyorum, nüfus müdürlükleri verir en doğru bilgiyi tintinn

Evet yanlış hatırlamıyorsam kendi soy ismini kullanmanın önü açılmıştı geçen yıllarda.
Bie avukata danışın isterseniz belkide co kolay halledilebilecek :)
Ben her yerde kendi soy ismimi kullanırım sosyal medya da cevremde , sadece resmi kurumlarda mecburi olarak eşinin soy ismini kullanıyorum :)
Umarım başarabilirsiniz:)

arabam bozulunca sanayiye goturuyorum
sizin sanayıdekı adamlar öcü mü ?
bızım burdakıler öcü degıl de

ayrıca cam sılme ve perde asma ısı esımındır
haftasonları da yerlerı esım supurur
kendı cayını kendı alır cok guzell utu yapar pantolonları genelde esım utuler
cay servısı de yapar kahve getırdıgımde mısafırlere sehpaları hemen cıkarır

tembel kendı kendıne yetemeyen becereksız benı hızmetcı olarak kullanacak bır adamla evlenmeyecek kadar akıllı oldugumu dusunuyorum cunku

konu sahıbesı nufus mudurlugune dılekce vermenız yetıyor
bu hakka sahıpsınız bunun ıcın sart da aranmıyor

E madem hakların yarısı paylaşılıyor o zaman ben evlenince eşime kendi soyadımı vereyim.
Ya da çocuklarım benim soyadımı alsın.
Nasılsa yarı yarıya değil mi sonuç olarak?
Eğer yarı yarıya paylaşım olacaksa benim de bunu yapabilmem gerekiyor dediğinize göre.

Emin misiniz? Sadece kendi soyadımı bu şekilde kullanamıyorum diye biliyorum.
benım yengem yanı dayımın eşi boyle yapmıstı
2 kız kardesler sulale de soyadını devam ettırecek kımselerı yok dayımda destekledı dılekce verdıler kendı soyadını kullanıyor
degısıklık oldu mu bılmıyorum ama bunu yaptıgını bılıyorum.

Valla ben de genel olarak çevrem de “kadın bunu yapar erkek bunu yapar” diye gördüm.

Ama ben buna rağmen tabak taşımaktansa musluk tamir etmeyi,
Avlanan olmaktansa Avcı olmayı,
Romantizmdense gırgır şamatayı daha fazla seviyorum.

Toplumun “tatlış” gerekçelerini bozuyorsam da toplum bunu düşünsün. Ama mümkünse düşünürken de gelip bu toplum kuralı bu böyle olacak diye kafamı şişirmesin.

Az önce birşey sordum

Siz kendi SOYadınızla erkeğin soyunun yürümesini engelliyorsunuz
Adı üzerinde dimi soy...
Çift kullanın adil olun o halde
E o zaman ben bir gün evlenip çocuğum olduğunda benim eşim kendi soyadını vererek benim soyumun yürümesini engellemez mi?
Kafamda deli sorularr

Ben ikisini de kullanıyorum ama. Eşimin soyadı 2.oldugu için ösym hariç hiçbir yerde benden özellikle onu da söylememi istemiyorlar. Hastaneye gidiyorum. Adım soyadım
Tamam eyvallah.
Sizi de anlıyorum ama. Devletin her kurumu bir alem. En ufak bi şey için ellerimde belgeler oradan oraya süründürmeler. En basit bir davayı senelerce bi sonuca bağlayamamalar.

Insallah davayi kazanirsiniz Soy meselesi ataerkil toplum duzeninin bi bahanesi.Peygamberin soyu kizindan yurumedi mi? Islamiyetten sonra da kadinlar eslerinin degil babalarinin isimleriyle anilmaya devam edildi.Soyadi meselesinin Islamla hicbir alakasi yok.
Cocugum soyadim farkli diye niye beni yadirgayacak anlayamadim ? Boyle bir suru insan var .

İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen

cevap verildi mi bilmiyorum ama; nikah için evraklar doldurulurken bu da soruluyor. evlendikten sonra kendi soyadımı da kullanmak istiyorum diye yanında da bir kutucuk var onu işaretlerseniz nikahla birlikte iki soyadınızı da kullanıyorsunuz.

Hayirli olsun, bir hukukcu olarak tamamen destekliyorum. Artik bosandiktan sonra bile cocuklar anne ile babanin soyadini birlikte tasiyabiliyorlar.

Dava acmaniz gerekiyor, anayasa mahkemesinin ya da avr insan haklari mahkemesinin bu konuda bir karari var yanilmiyorsam (ben aile hukuku yapmiyorum pek, o yuzden emin degilim)

Ne kadar surecegi yasadiginiz sehirle, dolayisiyla is yogunluguyla alakali bir konu.

Tebrikler tekrar

Çocuklar 2 soyadını kullanabiliyorlarsa bizim ülkemizde de onu da yapmayı çok isterim.
Ağzımın tadıyla çabucak halledeyim başka derdim yok şu an.
Tebrikler ve destek için teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…