Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Bencil miyim bilmem ama çocuk kısmında hiç öyle tereddütlerim olmadı. Sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Şu soyadı kısmını deli gibi düşündüğüm oluyor evlenmeden. Her bir eserimin, projemin, makalemin altında adım ve soyadımın bulunduğu imzalar var. Ve gerçekten çok başarıya imza attığım için evlendiğimde nasıl bir imza yaparım diye düşünmüyor değilim.
Soyadımı seviyorum ben ya. Böyle gören yabancı sanıyor. :))))))
Evlenirsemde kendi soyadımı kullanmak isterim. Hatta evlatlarımda benim soyadımı kullansın çok bencilce bilmem.

Onun dışında sanayiye bol bol giderim. :)))))) hatta pederin, dedemin tüm işlerini sanayide ben hallederim.
Birde üstüne demli çay alıp esnafla siyaset konuşuruz.
Boya badana işlerine full yardım edip birşeyler öğrenirim. :)))))
Sanayiye gidelim hanımlar:) çayları nefis.

İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Nikaha başvuru yaparken soruyorlar zaten . Eğer 2 soyisim birden istiyorsanız dilekçe veriyorsunuz

Bencil miyim bilmem ama çocuk kısmında hiç öyle tereddütlerim olmadı. Sorun yaşayacağımı düşünmüyorum.

Şu an olsa ben de çok sallamam ama o zaman öyle bir moda girdim. Bazı ülkelerde farklı uygulamalar da var bu konuyla alakalı. İranlı kadınlar direk baba soyadıyla devam ediyor bildiğim kadarıyla.Kolombiyalı çocuklar hem annelerinin hem babalarının soyadını alıyor. Burda bir kadın arkadaşım tek çocuk diye eşi olan kişi arkadaşımın soyadını aldı.. kendinizi nasıl rahat ve ‘kendiniz gibi’ hissedecekseniz o yol için mücadele edin.

Umarım kısa sürede sorunsuz çözebilir, size de örnek olabilirim bu süreçte. Bak bu kadın hemen halletti çok da büyük bir sorun değilmiş diyebilirsiniz.
Ben çok zor olacağını düşünüyodum ve gözüm korkuyordu bu işten ama değilmiş.

Lütfen gelişmelerden haberdar edin. Cok merak ediyorum. Kolaylıklar dilerim.

Ben iki soyadımı da kullanıyorum.Nikah kıyılırken bunu belirtmemiştim.Aradan 6ay falan geçtikten sonra nüfus cüzdanlarımızı değiştirelim dedik.Ben gitmeden eşime 2 soyad kullanmak istediğimi söyledim.Nüfus memuruna söyledik 2 soyad yazın diye.O da yazdı.Hepsi bu kadar basit oldu.Mahkeme falan hiç uğraşmadım.

Canım sen yanlış anladın sanırım. Ben eşimin soyadını kullanmak istemiyorum. Sadece kendi adım ve soyadım olsun istiyorum doğduğumdaki gibi yani

Valla devlet soyadı için analık değil babalık davası acıyor.

Yani ben nüfusta hallettim dedim ya...Acaba siz de nüfusta kendi soyadininizi kullanmak istediğinizi söyleseniz yeterli olmaz mi?Yani mantıken benimki olduysa sizinki de olmalı.

Yani ben nüfusta hallettim dedim ya...Acaba siz de nüfusta kendi soyadininizi kullanmak istediğinizi söyleseniz yeterli olmaz mi?Yani mantıken benimki olduysa sizinki de olmalı.
Yok olmuyor malesef. Ya sadece kocanın soyadını ya da 2 soyadını veriyor nüfus. Evli kadın sadece kızlık soyadını mahkeme aracılığı ile kullanabiliyor.

Kimliğiniz her halükarda değişiyor yalnız. Eşinizin il ilçe kaydına geçiyorsunuz.

2014 yılında evlendim, evlilik başvurusu yaparken sordular ve dilekçe vererek iki soyisim kullanmak istedim, yani aslında soruyorlardı iki soyismi, size denk gelen memurun dikkatsizliği olmuş.
2015’ten sonra tek soyisim kullanılabilecek diye aklımda kalmıştı benim de, hakkınızda hayırlısı olsun umarım çok uğraştırmazlar.

Kimse cesaret edip soramamış
Ben sorayım
Sayın ki yaptınız
Boyunuz uzayacak mı?

Sadece soy isim değil ki mesele
Adamın kütüğüne geçiyorsunuz farkında mısınız?
Cesaretten değil ne demek istediğimi anladıkları ve hak verdikleri için sormadıklarını düşünüyorum. Boy uzamasıyla ne alakası var?
Kütüğüne de geçmek istemiyorum ama bir yerden de olsa yakalanıyoruz ataerkil sisteme.

Ataerkil sisteme bu kadar karşıysanız bu sistem sadece onun soyadını alıp kütüğüne geçmekten oluşmuyor diğer yaptırımlar için de alternatif arayışlarınız devam etsin o zaman

Bilmiyorum ben henüz çıkarken bile adımın yanına eşimin soyadını yazıp içimde sıcaklık duyardım

O sizin duyduğunuz sıcaklık ben sizin ataerkilliği sevmenizi sorgulamıyorum siz niye beni sorguluyorsunuz? Belki de devam ediyodur arayışlarım ama bilemezsiniz ki ordan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…