• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Hayirli olsun, bir hukukcu olarak tamamen destekliyorum. Artik bosandiktan sonra bile cocuklar anne ile babanin soyadini birlikte tasiyabiliyorlar.

Dava acmaniz gerekiyor, anayasa mahkemesinin ya da avr insan haklari mahkemesinin bu konuda bir karari var yanilmiyorsam (ben aile hukuku yapmiyorum pek, o yuzden emin degilim)

Ne kadar surecegi yasadiginiz sehirle, dolayisiyla is yogunluguyla alakali bir konu.

Tebrikler tekrar :KK9:

Yanlış hatırlamıyorsam boşandıktan sonra çocuk sadece annenin soyadını da alabiliyor. Çocukların babasıyla görüşmediği durumlarda çocuk daha fazla kötü etkilenmesin diye böyle bir karar çıkmıştı sanki. Siz daha iyi bilirsiniz tabii, böyle bir şey var mı?

Çocuklar 2 soyadını kullanabiliyorlarsa bizim ülkemizde de onu da yapmayı çok isterim.
Ağzımın tadıyla çabucak halledeyim başka derdim yok şu an.
Tebrikler ve destek için teşekkür ederim
Evlilik birligi devam ederken, 2 soyadi olmuyor saniyorum cocuklarda. Sirf bunu yapmak icin de bosanmayin canim :KK53:

Yanlış hatırlamıyorsam boşandıktan sonra çocuk sadece annenin soyadını da alabiliyor. Çocukların babasıyla görüşmediği durumlarda çocuk daha fazla kötü etkilenmesin diye böyle bir karar çıkmıştı sanki. Siz daha iyi bilirsiniz tabii, böyle bir şey var mı?
Evet evet siz soyleyince ben de hatirladim, o da var :)

Edit: harf duzeltme

Ben 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.
İşte bu tamamen saçmalık ..geçmişini siliyorlar resmen ..Kadın olarak kapladigimiz yerin hiçbir önemi yok mu ? Kahrolsun erkek egemenliğindeki hayatlar :63:

Biz kadını benimseyemedik ki daha. Egemenliği kenarda dursun yani
Maalesef. Dun 3 yasindaki oglum yer silmek istedi, elinde bezle yardimciyla birlikte yer siliyor. Ben 1-2 kez ayagi kaydigi icin uzaklastirmak istedim ama israr edince biraktim. Sonra baktim ustunu de islatiyor (usuttu bu arada hasta zaten) kucagima alip uzaklastirdim, ahlamaya basladi. Bizde misafir olan annem “bosver oglum, erkekler zaten yer mi siler?” Dedi. Beynimden vurulmusa dondum, neden? İlerde kendisi de bir evde yasamayacak mi? Evin de bir yeri olacak tabi ki silinmeyi bekleyen, kadin mi silecek egilip falan dedim. Evdeki isbolumunde hala agir isleri bile ustlenmiyor erkekler ve bu zihniyetteki ananeler :( İnanamadim, bir kadindan bunu duyduguma. Bir kadin boyle dusunuyorsa, erkekler nasil dusunur onu da siz dusunun...

Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim

Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var

Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz

İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip

Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?

Madem herşey her koşul eşit olmalı

O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün

Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir

Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır

Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz
Saçmalık ,tam kocakarı kafası ..yaş kaç ?

Maalesef. Dun 3 yasindaki oglum yer silmek istedi, elinde bezle yardimciyla birlikte yer siliyor. Ben 1-2 kez ayagi kaydigi icin uzaklastirmak istedim ama israr edince biraktim. Sonra baktim ustunu de islatiyor (usuttu bu arada hasta zaten) kucagima alip uzaklastirdim, ahlamaya basladi. Bizde misafir olan annem “bosver oglum, erkekler zaten yer mi siler?” Dedi. Beynimden vurulmusa dondum, neden? İlerde kendisi de bir evde yasamayacak mi? Evin de bir yeri olacak tabi ki silinmeyi bekleyen, kadin mi silecek egilip falan dedim. Evdeki isbolumunde hala agir isleri bile ustlenmiyor erkekler ve bu zihniyetteki ananeler :KK43: İnanamadim, bir kadindan bunu duyduguma. Bir kadin boyle dusunuyorsa, erkekler nasil dusunur onu da siz dusunun...
Çok haklısınız. Benim annemde aynen bu kafada ne desem geri adım atmıyor. Biz evlenmeden de aynı evde yaşıyorduk zaten eşimle. Annem geldiğinde salonda otururken o da kalktı kahve içer misiniz diye sordu bi sade bi orta içeriz biz dedim. Adam mutfağa gitti annem bana çemkiriyo gelince de özür diledi ya. Anne kız oturduk sana kahve yaptırdık ne kadar ayıp ilk defa ben bunda görüyorum bunu. Beni de bırakmadı mutfağa. Kusura bakma oğlum dedi. Ben şok!!!

Ha bu arada

Adı nedir??
SOYadı

Yani adamın soyu neden yürümesin ?? Öyle bir hakkınız varmı?

Çift kullanma şansınız var ama

Neden adamı ekarte ediyosunuz

Onun da SOYadı yürüsün
Yahu benim soyadım,soyum niye yürümesin ?

Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim

Şöyleki

Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır

Valla cok sey yazardim buna da, banlanmak istemiyorum.

Siz bir kere “erkegin soyunu yuruttugunuz” kafasindan cikip, birlikte aile oldugunuz kafasina gelin lutfen.

Ustelik arabami sanayiye de gotururum, esim de cocuk yikar. Gece 2-3’e kadar calistigim gun de oluyor, utu yaptigim gun de.

Neden erkege hizmet etmeniz gerektigi ruh halindesiniz? O sirada kim musaitse, siradaki isi o yapar. Hayat bu kadar basit aslinda

Çok haklısınız. Benim annemde aynen bu kafada ne desem geri adım atmıyor. Biz evlenmeden de aynı evde yaşıyorduk zaten eşimle. Annem geldiğinde salonda otururken o da kalktı kahve içer misiniz diye sordu bi sade bi orta içeriz biz dedim. Adam mutfağa gitti annem bana çemkiriyo gelince de özür diledi ya. Anne kız oturduk sana kahve yaptırdık ne kadar ayıp ilk defa ben bunda görüyorum bunu. Beni de bırakmadı mutfağa. Kusura bakma oğlum dedi. Ben şok!!!
Ayyyyyni benimki iste

Evlenirken zaten maddi manevi tüm haklarının yarısını da eşler birbirine devreder

Sadece evlendim dediğiniz şey ömrünüzün geri kalanı

Çocuklarınızın babası olacak adamdan bahsetiyorsunuz

İsterseniz çocuklar da sizin soyadınızı tasısın doğunca

Neden olmasın ki? Buna engel olan tek şey zihniyet ve kanunlar. Yani onlarca yıldır erkeğin soy adını alıyor bu çocuklar da kadınınkini alması neden bu kadar "Aman Allahım" bir tavırla karşılanıyor. Çocuklarımın babasıysa ben de onun çocuklarının annesiyim. Bu çocuklar yalnızca ona ya da ailesine ait değiller. Valla hamileliğin başından beri ne çektiğimi ben biliyorum, doğurmasını emzirmesini hiç saymıyorum. Bunca emeğime adını da başkasına koydurmadım (ilk çocuğumda) sağlıkla kavuşursam inşallah bu çocuğumda da koydurmayacağım.(Hele kvler falan isim koymak istiyormuş konuları okuyorum burada çıldırıyorum resmen) Soyadının da farklı olması hoşuma giderdi.

Kaldı ki eşimi de çok seviyorum, konunun bununla bir alakası yok.

Son düzenleme:
Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim

Şöyleki

Kabul etmesekte esitlik die dirensekte bu boyle ..

Kütük olayı da tam bir saçmalık.
Kadın olarak devlette zerre değerimiz yok demek zaten bu. Sanki adam ev almış, araba almış gibi üstüne alıyo kadını. Niye yani oraya alıyosun sen beni devlet olarak dimi? Zaten yerim yurdum belli, teknoloji çağındayız. Sadece evliler yaz kayda olsun bitsin.

Saçmalık ,tam kocakarı kafası ..yaş kaç ?
Erkek ve kadınların psikolojik ve fizyolojik farklılıkları vardır. Bunlar onların yaratılışlarındaki farklılıklardır. Bazı işlerde kadınlar bazı işlerde erkekler daha iyi olabilirler bu farklılıkları sebebiyle. Ama bu farklılık eşit haklara sahip olmalarına engel değildir. Soyun ilerlemesi yok neslin devam etmesi, sanayiye araba götürememek, misafire tabak taşımaktan aciz olmak, erkeğin poposunu kullanıp oturabilmesi ancak kadınların popolarını kullanıp oturamamaları yaradanın yaratılış farkından değil, toplumun zihniyetinden kaynaklanır. Çünkü ne sanayiye gitmek için HULK gücü gerekiyor ne de tabak taşımak duygusallık, empati, emzirebilmek, doğurabilmek gibi fizyolojik farklılıklarla alakalı...

Back