- 10 Ocak 2016
- 1.136
- 2.374
- 133
yooo eşimden ayrı defalarca yurtdışına çıktım , farklı farklı ülkelere gittik çocuğumla hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Schengen alirken istenen bir belge var onu verdiyseniz sonrasinda istenmemis olabilir. Birlikte konferansa gittigim arkadasim icin ugrastik ordan biliyorum ben deyooo eşimden ayrı defalarca yurtdışına çıktım , farklı farklı ülkelere gittik çocuğumla hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Nikah başvurusu sırasında soruluyor zatenİkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Senin uzun adlı olmaya takıntın var bence. İlla da kocamın soyadını alayım demiyorsun. Devlet dese adınıza ekleme yapabilirsiniz 3 isim ekletecek gibisin.Niye ya ben seviyorum 2 soyadı olayını, aman feministliğime zeval gelmesin. 2 ad olmasını da severim ama tek adım var. 2 soyad kullanayım da söylemeye başlayınca hiç bitmesin istiyorum
Ama şu kütük değişim olayını hiç anlamıyorum. Çok sinir bozucu. Hiç gidip görmediğin memlekete kayıt oluyorsun bir anda.
Bu arada sorun olur diyen kisiler icin diyeyim yurtdisinda boyle bi zorunluluk yok. Amerikali bi arkadasim cift soyadli arada tire ile kullaniyor cunku biri annesinin biri babasinin soyadi. Annesi evlenince kullanmamis babasinin soyadini. Hiiic de hayati cehenneme donmemis yani anasi belli babasi belli cocugun.Bir de yahudi kulturune hastayim hu konuda cunku orda soy anadan gelir. Yani musevi birine asik olun evlenmek isteyin mumkun degildir bu. Sonradan olsaniz da burun bukerler cunku musevilik anadan gecer. Yuzde yuz yahudi olmak gerekir. Tabi bu dedigim muhafazakar ailelerde simdi bircok aile daha modern takiliyor. Biz de ana tanricali anadolu kulturuyle yogrulmus bir yarimadada(bknz:catalhoyuk) baba kolesi olan bir insanligiz iste napalim:)
Başta bende kütükte görünce içim burkulmuştu ama şimdi soy ağacımız 150 yıldır aynı köyde benden sonra direk il değiştirdi ilerde benim için çılgın babanne diceklerHem kızlık hem eşimin soyadını kullanıyorum.
İnsanlar bir tuhaf bakıyor
Geçen hastaneye yattım hemşireler bile 2 kere yüzüme baktı dosyada çift soyismi görünce
Hayır ilk ben miyim anlamadım?
Mahkeme işi olmasa tek soyadına geçicem öyle sıkıldım.
Ama beni en çok üzen kütük değiştirmek olmuştu. E-Devlette görünce bile içim burkulur.
Sizde araştırın belli kolay yöntemi vardır.
Ben yeni kimliğimi çıkarırken bir dilekçe ile başvuru yapmıştım kabul edilmişti.
Schengen alirken istenen bir belge var onu verdiyseniz sonrasinda istenmemis olabilir. Birlikte konferansa gittigim arkadasim icin ugrastik ordan biliyorum ben de
Cocuk ilerde tercih ettigini kullanabilir. Dogdugunda ise aile yeni bastan bi soyadi bile yazdirabiliyor. Ya da tercih edip oyle yazdiriyorlar kolaylik olsun diye. Arkadasim daha evli degil ama iki soyadini da sevmiyor:) o belki karisininkini alir :)Peki o arkadaşınız evlenip çocuk yaptığında nasıl oluyor? Eşinin de çift soyadı varsa ya da tekse bile çocuğun soyadı nasıl oluyor acaba...
Senin uzun adlı olmaya takıntın var bence. İlla da kocamın soyadını alayım demiyorsun. Devlet dese adınıza ekleme yapabilirsiniz 3 isim ekletecek gibisin.
Kütük değiştirme olayı da malız ya biz kadın olarak. Koca bizi alıyor ya ondan.
Ekleniyor. Annenle babanı mahkemeye veriyorsun2 adım olsun isterdim de bu saatten sonra ekletsem alışamam sanırım. Ekleniyor mu onu da bilmiyorum gerçi.
Zaten adım soyadım çok uzun değil. Sevgilimin soyadı da kısa, hatta benimkinden kısa. Bu da benim çilem işteKomple onun soyadını alsam benim için çok sinir bozucu
Cocuk ilerde tercih ettigini kullanabilir. Dogdugunda ise aile yeni bastan bi soyadi bile yazdirabiliyor. Ya da tercih edip oyle yazdiriyorlar kolaylik olsun diye. Arkadasim daha evli degil ama iki soyadini da sevmiyor:) o belki karisininkini alir :)
Ekleniyor. Annenle babanı mahkemeye veriyorsun
Şimdi toplu cevap vereyim yazılanlara. Evet ismimim yazılı olduğu kurumlar var. Kaşe vs de var tabi ama kaç para bir kaşe o mesele değil açıkçası.
Sadece evlendiğim için böyle bir değişiklik yapma fikrine hep karşıydım. Sadece evlendim sonuçta kimliğimin değişmesine gerek yok kafasındayım.
Kişisel sebepler dolayısıyla istiyorum bunu. Bir nevi özlük hakları meselesi
Senin uzun adlı olmaya takıntın var bence. İlla da kocamın soyadını alayım demiyorsun. Devlet dese adınıza ekleme yapabilirsiniz 3 isim ekletecek gibisin.
Kütük değiştirme olayı da malız ya biz kadın olarak. Koca bizi alıyor ya ondan.
Zaten bende mahkemelerle uğraşacak sabır olsaydı buraya bu konuyu açmazdım :)) kütük değiştirme kısmı ilk olacağı için uğraşmayayım. Sabırlı ve idealist bir kadın başarırsa hemen başvurumu yaparım.Kaşe dediğim hani doktor falansanız, reçete vs diploma numaralı ve tam adınız olması gerekiyor o anlamda söyledim :) yoksa kaşenin parasından degil.
Eskiden eğer mesleki olarak isminiz ünvanınız gibiyse kendi soyadınızı kullanıyordunuz.
Artık buna bakılmaksızın kullanabiliyorsunuz,
Diye biliyorum...
Ama sizin Sebebiniz farklıymış zaten.
Eşiniz değmişken kütük meselesine de el atın da önümüzü açın :)) babacığımın kütüğünün besi varmış? Ne güzel karakterli canım memleketimden gittiler eşimin kütüğüne geçirdiler :)
Bir dusunceyi/akimi/ideolojiyi tek bir savunaninin celisik eylemleri uzerinden cokertmeye calismak harika bir tartisma yontemi gercekten, bu dusunce bicimi uzerinden arguman gelistirmek cok kisiye tartisma kazandirir. (NOT: Isbu mesaj ironi icermektedir, ciddiye almayiniz. Daha onceki bir konuda yaptiginiz yorumdaki benzetmelerle beni benden almistiniz, ustune size ironi iceren bir mesaj yazdigimda da ciddiye alip beni bayagi eglendirmistiniz. Kendimi bu notu yazmak zorunda hissettim, "logical fallacies" uzerine biraz okumanizi oneririm.)Aynen sizin gibi düşünen bir arkadaş vardı kulakları çınlasın
Eşinin işyeri kapatıldı adamcagız uzun süre iş bulamadı
Kadın evlere temizliğie bile gitti..üç çocuk
Sonra birgün kadın dediki
Yeter artık ben çalışıcam sen yiyecekmisin kalk görevini yap!
Sonra ben o arkadaşla küstüm çünkü ona dedimki
İkinizde eşit haklara sahipsiniz ya
O zaman o evde oturup sen de ona bakabilirsin
Sen otururken o sana bakıyordu ya o da çalışmama hakkını kullandı senin bir zamanlar yaptıgın gibi
Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var
Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz
İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip
Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?
Madem herşey her koşul eşit olmalı
O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün
Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir
Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır
Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz
Zaten bende mahkemelerle uğraşacak sabır olsaydı buraya bu konuyu açmazdım :)) kütük değiştirme kısmı ilk olacağı için uğraşmayayım. Sabırlı ve idealist bir kadın başarırsa hemen başvurumu yaparım.
Ha baba ha eş olayına da anneden alınması gerektiğini düşünsem de soyadının en azından dnamın yarısı babamdan. O evde doğdum büyüdüm falan. Kimlik üzerine etkiyse annemin babamın etkisi var üzerimde. Soy tamınında o aileden olduğum için orda kalmak isterim. Eşin benim kişiliğim konusundaki vasfını bilemiyorum. Yani biliyorum aslında dürüst olmak gerekirse vasıfsız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?