Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

yooo eşimden ayrı defalarca yurtdışına çıktım , farklı farklı ülkelere gittik çocuğumla hiçbir sıkıntı yaşamadım.
yooo eşimden ayrı defalarca yurtdışına çıktım , farklı farklı ülkelere gittik çocuğumla hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Schengen alirken istenen bir belge var onu verdiyseniz sonrasinda istenmemis olabilir. Birlikte konferansa gittigim arkadasim icin ugrastik ordan biliyorum ben de

Senin uzun adlı olmaya takıntın var bence. İlla da kocamın soyadını alayım demiyorsun. Devlet dese adınıza ekleme yapabilirsiniz 3 isim ekletecek gibisin.
Kütük değiştirme olayı da malız ya biz kadın olarak. Koca bizi alıyor ya ondan.

Peki o arkadaşınız evlenip çocuk yaptığında nasıl oluyor? Eşinin de çift soyadı varsa ya da tekse bile çocuğun soyadı nasıl oluyor acaba...

Başta bende kütükte görünce içim burkulmuştu ama şimdi soy ağacımız 150 yıldır aynı köyde benden sonra direk il değiştirdi ilerde benim için çılgın babanne dicekler

Schengen alirken istenen bir belge var onu verdiyseniz sonrasinda istenmemis olabilir. Birlikte konferansa gittigim arkadasim icin ugrastik ordan biliyorum ben de

schengen ülkeleri harici yerlerede çok gittik bir sorunla karşılaşmadık. schengen'e hiç Türkiyeden başvurmadım bahsettiğiniz belgeyi bilmiyorum, belki verdik belki vermedik bir fikrim yok.

Peki o arkadaşınız evlenip çocuk yaptığında nasıl oluyor? Eşinin de çift soyadı varsa ya da tekse bile çocuğun soyadı nasıl oluyor acaba...
Cocuk ilerde tercih ettigini kullanabilir. Dogdugunda ise aile yeni bastan bi soyadi bile yazdirabiliyor. Ya da tercih edip oyle yazdiriyorlar kolaylik olsun diye. Arkadasim daha evli degil ama iki soyadini da sevmiyor:) o belki karisininkini alir :)

2 adım olsun isterdim de bu saatten sonra ekletsem alışamam sanırım. Ekleniyor mu onu da bilmiyorum gerçi.
Zaten adım soyadım çok uzun değil. Sevgilimin soyadı da kısa, hatta benimkinden kısa. Bu da benim çilem işte Komple onun soyadını alsam benim için çok sinir bozucu

Ekleniyor. Annenle babanı mahkemeye veriyorsun

Ne güzel, keşke bizim de böyle seçeneklerimiz olsa.
Bir kadın kendi soyadını kullanmak için bu kadar uğraştırılmamalı.

Soyadı işi bana çok ataerkil geliyor
Ha babamınki ha kocamınki
İllaki bir erkek var
Ben kendi soyadımı da kendim koymak isterdim :)
Zira evlenmeden öncekini de hiç benimseyememiştim.
Şimdi eşimle ortak bişeyi paylaşmak hoşuma gitse de bence evlenirken çiftlere yeni bi aile soyadı seçeneği sunulmalı
Kadın erkek yeni bi soyadına geçebilmeliyiz

Kaşe dediğim hani doktor falansanız, reçete vs diploma numaralı ve tam adınız olması gerekiyor o anlamda söyledim :) yoksa kaşenin parasından degil.
Eskiden eğer mesleki olarak isminiz ünvanınız gibiyse kendi soyadınızı kullanıyordunuz.
Artık buna bakılmaksızın kullanabiliyorsunuz,
Diye biliyorum...

Ama sizin Sebebiniz farklıymış zaten.
Eliniz değmişken kütük meselesine de el atın da önümüzü açın :)) babacığımın kütüğünün nesi varmış? Ne güzel karakterli canım memleketimden gittiler eşimin kütüğüne geçirdiler :)

Son düzenleme:

Bizim kütük eşimin dedesinin köyünde kalmış
Değil köye köyün bağlı olduğu şehre bile adım atmışlığı yok eşimin
Daha sonra dede ve babası kendi kütüklerini taşıtmış oturdukları şehre
Bi eşim bi kardeşi bi de ben ve eltim adını sanını bilmediğimiz yolunu bulamayacağımız bi kütükte kalmışız olayın mantıksızlığı...

Zaten bende mahkemelerle uğraşacak sabır olsaydı buraya bu konuyu açmazdım :)) kütük değiştirme kısmı ilk olacağı için uğraşmayayım. Sabırlı ve idealist bir kadın başarırsa hemen başvurumu yaparım.
Ha baba ha eş olayına da anneden alınması gerektiğini düşünsem de soyadının en azından dnamın yarısı babamdan. O evde doğdum büyüdüm falan. Kimlik üzerine etkiyse annemin babamın etkisi var üzerimde. Soy tamınında o aileden olduğum için orda kalmak isterim. Eşin benim kişiliğim konusundaki vasfını bilemiyorum. Yani biliyorum aslında dürüst olmak gerekirse vasıfsız

Bir dusunceyi/akimi/ideolojiyi tek bir savunaninin celisik eylemleri uzerinden cokertmeye calismak harika bir tartisma yontemi gercekten, bu dusunce bicimi uzerinden arguman gelistirmek cok kisiye tartisma kazandirir. (NOT: Isbu mesaj ironi icermektedir, ciddiye almayiniz. Daha onceki bir konuda yaptiginiz yorumdaki benzetmelerle beni benden almistiniz, ustune size ironi iceren bir mesaj yazdigimda da ciddiye alip beni bayagi eglendirmistiniz. Kendimi bu notu yazmak zorunda hissettim, "logical fallacies" uzerine biraz okumanizi oneririm.)

Bende evlenince esimin soyadini almayi planliyorum ama sebebi cocuklarimla fark ve sorun yasamamak. Ama su savundugunuz sey gercekten yok artik dedirtti. Evli degilim arabami sanayiye ben goturuyorum. Babam her aksam evde yemegede yardim eder salatayida mutlaka yapar. Mutfagi toplamak nerdeyse onun gorevi gibi oldu hicte sikayet etmez. Misafir gelince eger ben yoksam ikram konusunda anneme yardimda eder. Yani bu bahsettiginiz seyler kadinin yada erkegin mutlak gorevleri degil. Ayrica o soyadini layikiyla tasimak nedir? Babamizin soyadinida da pekala layikiyla tasiriz. Sirf o soyisim yuzunden mi bizi sevip korumali erkek? Gercekten bu dusuncede hemcinslerim olmasi sasirtici ya.

Bu kadar derin düşünmüyorum açıkcası bu konuda.

Aidiyetliklerim o kadar sıkı da degil.

Çift soyad kullanıyorum ama ne babamın soyadı neden tek değil diye rahatsızım, ne de kocamın soyadını aldım diye etkilerini düşündüm. O kadar umurumda degil :)

Memlekette işin şakası. Bizim kütükte eşimin memleketi yazmıyor zaten.
Ben Karadenizliyim, seviyorum memleketimi. Eşim Egeli, ruhum Egeli desem yalan degil :) ve bizim kütük İstanbul. Dede aldırmış vaktiyle.

Ama sizin için önemliyse değiştirin mutlaka. Kendinizi daha iyi hissettirecekse neden dayatma olsun?

İnsanın kendi soyadını kullanmaya devam etmesi için dava açması mı gerekiyormuş.. gerçekten çok saçma. Bana da eşim istersen kendi soyadınla devam et dedi ama ben çoluk çocuk olunca sıkıntı olur diye onun soyadını aldım. Sonra da garip bir pişmanlık yaşadım açıkcası, zor alıştım. Evleneli 1 sene oldu hala ara ara yanlışlıkla bir yerlere eski soyadımı yazıyorum:,( ( yazar burada duygulanır...)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…