- Konu Sahibi agresifkiz
-
Haklısın valla.Ne ponçik insanlar var ya.kadın bana cevap yazmış.keşke iş ebile gitmesek de tüm gün dipdibe oturabilsek, insan sevdiğinden sıkılır mı diyeBenimde zorlandığım bir konu..
Buradaki evlilikle ilgili birçok konuya yorum dahi yazamıyorum ki benzer şeyleri yaşadığımı düşünemiyorum bile....Ama mutlu olan,kendini evlilik birliği içinde güvende ve huzurlu hisseden de çok var...
Şans işi diyeceğim ama şans da değil biraz bilinçli karar vermek gerekiyor sanırım..Ama çokda bilinçli bilinçli karar vermekle de olmaz eşini de sevmen,ona karşı güzel duygularında olması lazım..
yani bakın ben karıştım yine mesela
Ben beceremedim...ne doğru seçmeyi ne de duygumu muhafaza etmeyi işin özeti...
Çok güzel ozetlemissiniz.Valla ben de uzaktım ve toplum baskısı bir tek evlilik düşünmeme sebep oluyordu, hele hele Türkiye’deki evlilik tipi, ev işi yemek gibi sorumlulukların kadının üzerinde olması-ailelerle sorunlar ve yeni bir aileye girme durumu- beni aşırı itiyordu. Sonra doğru insanla tanıştım bence ve evliliğin iki en iyi arkadaşın sürekli birlikte hayatı paylaşabilirsiniz olarak tanımladı bana. İlişkilerimi 5 dk yürütemeyen ben, bir anda nutkum mu tutuldu bir şeyler oldu aileme ben evleniyorum derken buldum kendimi. Gerçekten de çok şükür en iyi arkadaşımla evliyim gibi, tüm sorumlulukları ortak hallediyor, genelde evde hep eğleniyoruz. Evlilik eğlence demekmişayrıca sürekli destek Tabi bunlar doğru insanla beraberseniz geçerli, bence evliliğin tek bir tanımı yok. Kimle isen evliliğin yeni bir tanım alacak… bazen evlilik çok güzel ya diyesim geliyor ama demiyorum, benim kurduğum evlilik güzel. Siz de kendi evliliğinizden sorumlusunuz, evlilik iyi veya kötü değil. Sizin evliliğiniz iyi veya kötü olabilir…
Evlenmek için yaratılmışsın bacım maşallah.Yok cidden hava atma amaçlı yazmadim. Ben temastan, sürekli yanyana olmaktan çok hoşlanırım mesela o yüzden de yanyana olduğum sevdiğim kişiden sıkılmam mümkün değil. Veya çok büyük beklentilerim de yok. Eşim sağ olsun kendini geliştirmiş biri bişey demem gerekmiyor ev işi veya diğer konularda. Böyle olunca çok sukur diyorumolumsuz yanlarimiz yok mu illa ki var ama sevince insan bir yere kadar tölere edebiliyor yani eşinin kusurlarını. Ama işte kişiden kişiye göre değişir yani.
Tıpatıp zihnimdekileri yazmışsınız. Ama anladığım kadarıyla evlilik için yaratılmış kişi sayısı da bir hayli fazla.maşallah muhteşemler, şahaneler, kociş aşıkları havalarda uçuşuyorBaşka bir ülkede yaşasam asla evlenmezdim , evliliğin tek amacı çocuk sahibi olmak benim açımdan o da aile ortamında büyüsün diye. Yoksa evlenmeden de herşeyi yaşayabilirsiniz(cinsellik, birlikte tatile gitme, istenirse aynı evde yaşama vs.) hatta sevgili iken kendinize ait daha çok alanınız ve boş zamanınız oluyor.
Birde bizim gibi toplumlarda erkekler genelde eve gelip yan gel yat moduna geçtiği için (istisnalar kaideyi bozmaz diyorum) evin tüm yükü sizde oluyor (yemek-temizlik), evlenince her ne kadar aileleri ilişkiden uzak tutsanız da ilişki 2 kişinin ilişkisi olmaktan çıkıyor bir şekilde aileler de bir etken oluyor, çocuk olunca zaten tüm hayatınız bir anda ona göre şekillenmeye başlıyor. Kendi geçimizinden sorumlu iken, bir anda başkalarından da sorumlu oluyorsunuz. Kısacası büyük sorumluluk isteyen, özel alanlardan az yada çok kısılmayı gerektiren, kafanıza göre takılmaların son bulduğu bir şey evlilik.
Evlenmeye nasıl karar verdiniz dersen ben 5 senelik bir ilişki sonrası evlendim, aile baskısı son raddede idi, ilişki çıkmazda idi ya herro ya merro dedik evlendik, pişman mısın desen bazen bir kaşık suda boğasım geliyor adamı, sonrada bağrıma basasım
Ben öyle çok anaçta değilim kızım var dünyaya bedel ama bazen sadece yalnız kalmak istiyorum, hayallerimin bir kısmını ailemle gerçekleştiriyorum ama bazı şeyleri ötelemek zorunda kalıyorum ve ben eski günlerimi özlüyorum birilerine bağlı olmadan yaşamak en güzeli bana göre..
Sırf bunu istiyorum diye boşanacak değilim bu arada sonuçta adamı boşasan çocuk var değişen birşey olmayacak ama kısacası bekarlık sultanlık diyeyim
Herkesin yetişme tarzı, sosyo kültürel yapı ve kişisel anlamda bakış açıcı burada bir etken, kimisi için evlilik bir başarı kıstası bana göre olsa da olur olmasa da birşey çokta matah birşey olsa bu kadar insan boşanmazdı değil mi ??????Tıpatıp zihnimdekileri yazmışsınız. Ama anladığım kadarıyla evlilik için yaratılmış kişi sayısı da bir hayli fazla.maşallah muhteşemler, şahaneler, kociş aşıkları havalarda uçuşuyor
Kıskanmadım değil haa.şu yaşa kadar bir şey şahane, muhteşem diyemedim.ben mi karamsarım onlar çok iyimser anlamadım.ama allahtan sizin gibi bengillerden de var.sağolun.
Evleneceğin kişiyi güzel seçtiğin sürece evlilik güzel birşey ama yanlış kişi ile zulme çevrilecek bir müessese.. Benim kendi tecrübelerime dayanarak ben eşimle konuşurken hep ben bu adamla bir ömür geçinebilir miyim yada çekebilirmiyim yanlışlarını diye düşünerek karar verdim. Benim hatalarım olduğunda o beni çekebilir mi diye baktım. Çok şükür doğru hesaplayıp karar vermişim. Benim eşimden başka kimse çekemezmiş evlendikten sonra daha iyi anladım :) Not: Evlenmeden önce sana verdiği değere bakarak karar verebilirsin..Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Niye boşanmıyorsunuz sorması ayıp?Evlenme!
Not: Maalesef evliyim.
O bi anda oluveriyoMerhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Sevgililik gibi olmuyo o işNiye boşanmıyorsunuz sorması ayıp?
Böyle evli olup da evlilikten tiksinen çok kişi var ama niye hala evliler anlamıyorum. Maddi sebeplerden dolayı mı?
Sizin dediğinizi çok duydum, evet öyle diyorlar ama... Sevmediğiniz, sizi mutsuz eden biriyle kedi köpek gibi yaşamaktansa gayret edip çalışıp ayrı eve çıkmak daha mantıklı değil mi? Mesele çocuksa, çocuklar mutsuz evliliklerde perişan oluyorlar. Sırf anne baba birlikte diye psikolojileri düzgün olmuyor yani, tam tersi hatta.Sevgililik gibi olmuyo o iş
İstediğin kadar dediğin dedik ol vs evlilik başka bişey sevgililikteki gibi next diyemiyosun.
Bu durum bekara karı boşamak sözünde olduğu gibi bekara kolay bir durum.
İşinden nefret edip devam eden insanlarda var anında istifa etmiyolar mesela öyle düşünün.
Ki iş konusu evliliğin yanında hafif kalan bir durum.
Sana ne o ondan hoşlanıyo ve kendine göre bini bulduysa ne alaHaklısın valla.Ne ponçik insanlar var ya.kadın bana cevap yazmış.keşke iş ebile gitmesek de tüm gün dipdibe oturabilsek, insan sevdiğinden sıkılır mı diye
Evlilik parmak izi gibidir eğer sizden daha iyi vitrin sunan evliliklere imrenecekseniz uyumsuz tripkolik babasının prensesi gözü yükseklerde asla orta yolu bulmayan hep benim dediğim olsuncu biriyseniz ve karşınızdakine de buna benzer emareler varsa anlaşmaya orta yolu bulmaya değil ben haklıyımci iki insanın bir araya gelmesiyse karşı tarafa asla özgür alan bırakmam evlendik artik tapusu bende bensiz nefes alamazsın bir modelseniz cehenneme hosgeldiniz..ama karsinizdaki insan evlenmeye bir evde yaşamaya sıcak hisler veriyorsa size ve sizde aile olmanın ne demek olduğunun gerçekten farkındaysanız en ufak zorlukta pes edip dönmeyecek ve aile olabilmek için her koşulda can yoldasiyim diyorsanız bence gözünüzü yok yere korkutmayinMerhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Tabi ki bi süre sonra çocuklar ve kendi mental sağlığı için elini taşın altına koyup kendi başına yola çıkmak en doğrusu.Sizin dediğinizi çok duydum, evet öyle diyorlar ama... Sevmediğiniz, sizi mutsuz eden biriyle kedi köpek gibi yaşamaktansa gayret edip çalışıp ayrı eve çıkmak daha mantıklı değil mi? Mesele çocuksa, çocuklar mutsuz evliliklerde perişan oluyorlar. Sırf anne baba birlikte diye psikolojileri düzgün olmuyor yani, tam tersi hatta.
Evlenmeden önce aynı endişeleri yaşadım. Evlendim endişelerimde öyle haklıymışım ki. Bir süre daha evlenmeyebilirmişim. Bir esprisi yokmuş.Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?