Evlilik hakkında?

Haklısın valla.Ne ponçik insanlar var ya.kadın bana cevap yazmış.keşke iş ebile gitmesek de tüm gün dipdibe oturabilsek, insan sevdiğinden sıkılır mı diye

Çok güzel ozetlemissiniz.

Evlenmek için yaratılmışsın bacım maşallah.

Tıpatıp zihnimdekileri yazmışsınız. Ama anladığım kadarıyla evlilik için yaratılmış kişi sayısı da bir hayli fazla.maşallah muhteşemler, şahaneler, kociş aşıkları havalarda uçuşuyor
Kıskanmadım değil haa.şu yaşa kadar bir şey şahane, muhteşem diyemedim.ben mi karamsarım onlar çok iyimser anlamadım. ama allahtan sizin gibi bengillerden de var.sağolun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben nişanlıyım o yola girdik bakalım. Çatışsakta ben bununla aynı evde yaşamak istiyor muyum diye bakıyorum cevap evetse devam
Evlilik ve sorumluluk ban da zor gelen kavramlardı tam bir yay burcuyum ama zamanla zor yanlarımı törpüledim. Bir de benim ki de öyle karışan bir tip değil her şeyime karışan biriyle zaten olmazdım.

Ben de evliliğinde mutluyum . Hiç düşünmeden pat diye evlendik . Tabi sevgililik dönemim oldu ama evlenmesem mi acaba diye aklımdan geçmedi.
Eşim ev işlerine ortak , yani ev işlerini ortak yapmiyoruz. Ama çocuklar küçükken hep yardımcı oldu , şimdi arada yemek yapar . Cay kahve yapar
Çamaşır as desem asar.
Sorunlari konuşarak halledebiliyoruz.
Sevgi zaten 1. Numaraydı. Ama diğerleri olmayınca sevgi de bitiyor bence..
Eşimin ailesinin varlığıyla yoklugu bir. Aile de etkiliyor malum
Ee ben 4 4 lüks değilim, ondan da bunu beklemiyorum . Orta yolu hep buluyoruz diyelim .
Birlikle eğleniyoruz biz de . Ben 12 yıllık evliyim
Seviyorsan ve saygiliysa karşındaki yüksek ihtimal iyi bir evlilik olur
Diğer etkenler bir şekilde hallolur

En onemli etken beraber vakit gecirmek. Bizim flortumuzun bir kismi pandemi donemine geldi. Kafe, sinema hersey yasakti ustelik mevsim kıştı mecburen evde takiliyorduk. Baktim ki iyi anlasiyoruz, kendi capinda ev isi yapabiliyor, yemek yapmak icin cabaliyor, kirli sepetinin yerini biliyor, sorumluluk sahibi... zaten seviyordum evlilik teklifi alinca dusunmeden kabul ettim. Saydiklarimin aksi gibi bir adamla asla ama asla evlenmezdim. Imkaniniz varsa beraber daha cok vakit gecirin. Uzak mesafe iliskilerinde daha az gorusuldugu icin tanima imkani azaliyor diye düşünüyorum.

Ben gerçekten beni seven biri bulduğumda cesaret ettim. Burda yazılanlar gibi nişanlım bana şunu yaptı kaynanam bunu yağtı gibi şeyleri izin vermedim. Böyle olaylar yaşatacağına inandığım kişileri de baştan eledim. Evlenmiş olmak için evlilik yoluna girmedim. Burda sürekli emek verdim emek verdim diye ağlayanlar görüyorum. Emekten kasıtları kendilerini sevmeyen adamlara istediklerini yaptırmak. Emel karşılıklıdır. Doz ve denge varsa evlenin

Herkesin yetişme tarzı, sosyo kültürel yapı ve kişisel anlamda bakış açıcı burada bir etken, kimisi için evlilik bir başarı kıstası bana göre olsa da olur olmasa da birşey çokta matah birşey olsa bu kadar insan boşanmazdı değil mi ??????

Evlilik fikrine uzaksan evlenince yakınlaşmıyorsun maalesef. Ben de senin gibiydim acaba evlenmesemiydim diye düşünüyorum arada. Eşim de iyidir, sorun sıkıntı yok bu arada ama ona rağmen işte insan belli bir yaşa kadar rahat ve kendi konfor alanına alışkın olunca evlilik ağır geliyor bence.

Evleneceğin kişiyi güzel seçtiğin sürece evlilik güzel birşey ama yanlış kişi ile zulme çevrilecek bir müessese.. Benim kendi tecrübelerime dayanarak ben eşimle konuşurken hep ben bu adamla bir ömür geçinebilir miyim yada çekebilirmiyim yanlışlarını diye düşünerek karar verdim. Benim hatalarım olduğunda o beni çekebilir mi diye baktım. Çok şükür doğru hesaplayıp karar vermişim. Benim eşimden başka kimse çekemezmiş evlendikten sonra daha iyi anladım :) Not: Evlenmeden önce sana verdiği değere bakarak karar verebilirsin..

O bi anda oluveriyo
İstediğin kadar karşı çıkan biri ol
Olmuş, imzayı atarken buluyosun kendini.
O yüzden düşünme bu konuda.
Her ilişkinin, her evliliğin dinamiği farklı başkalarıyla bu durumu kıyaslayıp umutsuzluğa kapılma.
Ne istiyorum, neye tahammül edebilirim, edemem.
Daha çok bunlara odaklan o vakit geldiğinde.
Kimse değişmicek o yüzden bu değişmiyecek olan şeyler benim için ne kadar önemli, ne kadar önemsiz.
Düzelir hatasına kapılma o zaman her şey çok güzel olabilir

Niye boşanmıyorsunuz sorması ayıp?

Böyle evli olup da evlilikten tiksinen çok kişi var ama niye hala evliler anlamıyorum. Maddi sebeplerden dolayı mı?
Sevgililik gibi olmuyo o iş
İstediğin kadar dediğin dedik ol vs evlilik başka bişey sevgililikteki gibi next diyemiyosun.
Bu durum bekara karı boşamak sözünde olduğu gibi bekara kolay bir durum.
İşinden nefret edip devam eden insanlarda var anında istifa etmiyolar mesela öyle düşünün.
Ki iş konusu evliliğin yanında hafif kalan bir durum.

Sizin dediğinizi çok duydum, evet öyle diyorlar ama... Sevmediğiniz, sizi mutsuz eden biriyle kedi köpek gibi yaşamaktansa gayret edip çalışıp ayrı eve çıkmak daha mantıklı değil mi? Mesele çocuksa, çocuklar mutsuz evliliklerde perişan oluyorlar. Sırf anne baba birlikte diye psikolojileri düzgün olmuyor yani, tam tersi hatta.

Haklısın valla.Ne ponçik insanlar var ya.kadın bana cevap yazmış.keşke iş ebile gitmesek de tüm gün dipdibe oturabilsek, insan sevdiğinden sıkılır mı diye
Sana ne o ondan hoşlanıyo ve kendine göre bini bulduysa ne ala
Şeyi de görmedik değil
Asla çok vakit geçirmeyelim, ben aldatabilirm sıkılırım bilmem ne diyenler peşinden ayrılmadılar sevgililerinin dolmalar mı sarmalar yapma mı dersin fedakarlık fedakarlık üstüne mi dersin.
Birinin ilişki yaşayışını zarar vermiyosa eğer yargılamak, kinaye yapmak, aşağılamak kimseye düşmez.
Çatlamaya devam edin.Alaycı tavır takınıp bulduğunuza yapışın ay
Mutluları kıskanmayalım.
“Kadın bana cevap yazmış” bence samimiyetle açıklamış

Evlilik parmak izi gibidir eğer sizden daha iyi vitrin sunan evliliklere imrenecekseniz uyumsuz tripkolik babasının prensesi gözü yükseklerde asla orta yolu bulmayan hep benim dediğim olsuncu biriyseniz ve karşınızdakine de buna benzer emareler varsa anlaşmaya orta yolu bulmaya değil ben haklıyımci iki insanın bir araya gelmesiyse karşı tarafa asla özgür alan bırakmam evlendik artik tapusu bende bensiz nefes alamazsın bir modelseniz cehenneme hosgeldiniz..ama karsinizdaki insan evlenmeye bir evde yaşamaya sıcak hisler veriyorsa size ve sizde aile olmanın ne demek olduğunun gerçekten farkındaysanız en ufak zorlukta pes edip dönmeyecek ve aile olabilmek için her koşulda can yoldasiyim diyorsanız bence gözünüzü yok yere korkutmayin

Tabi ki bi süre sonra çocuklar ve kendi mental sağlığı için elini taşın altına koyup kendi başına yola çıkmak en doğrusu.
Sadece bu şöyle olmuyo “mutsuzum, o zaman ayrılayım”.
Şans verip başka yollar deneyip min iki, üç sene toparlamaya çalışmakla geçiyo.
Evlilikte şiddet, maaş kartını alma, tecavüz gibi durumlar için değil ama bu söylediklerim, bunlar düzeltilmek için uğraşılmamalı anında son verilmeli veya hiç ayrılmasınlar mantığı değil.

Evlenmeden önce aynı endişeleri yaşadım. Evlendim endişelerimde öyle haklıymışım ki. Bir süre daha evlenmeyebilirmişim. Bir esprisi yokmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…