• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hakkında?

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Evlilik delilik,attan inip eşeğe binmek gibi bi şey şu anki aklım olsa evlenmezdim,tabi koca da boş çıkınca belki seninki iyi çıkar yine de sıkıntılı bi kurum tavsiye etmem

Tıpatıp zihnimdekileri yazmışsınız. Ama anladığım kadarıyla evlilik için yaratılmış kişi sayısı da bir hayli fazla.maşallah muhteşemler, şahaneler, kociş aşıkları havalarda uçuşuyor
Kıskanmadım değil haa.şu yaşa kadar bir şey şahane, muhteşem diyemedim.ben mi karamsarım onlar çok iyimser anlamadım.😄 ama allahtan sizin gibi bengillerden de var.sağolun.
Bence şöyle evli olmaktan mutluyum ama hiçte muhteşem bir evliligim yok mesela maddi kaygılarımız var. Bazen atisiyoruz bazen inatlasiyoruz ama bunlar zaten hayatın içine dahil değil mi ? Hayatta hep iyi anlar yok evlilik büyük sorumluluk mesela ben eşimle bu sorumluluğu paylaşmama rağmen evlenmeden önceki yasamimla aynı değil . Daha çok sorumluluğum var daha çok yoruluyorum ama evlenmeden önceki halimi aramıyorum. Bazen ben onu idare ediyorum yeri geliyor ailesini de bazen de o beni idare ediyor . Evlilikten beklentiyle alakalı sanırım . Hala aşmamız gereken şeyler var daha iki yıllık evliyiz belki beş yıl sonra çok farklı olacak . Sadece bildiğim şey hiçbir kocis mikemmel degildir 😅 elimizde olanla mutlu olmayı bilmek gerekiyor. Evlilik ciddi siyaset ve idare istiyormuş . Bende daha yeni yeni öğreniyorum

Benim sansim 30 yasimdan sonra evlenmem oldu. Sebebine gelince: 20 yaslarimda kendi basina mutsuz ve huzursuz bir insandim. Herseyi 30 yaslarimda dogru oturttum. Gercekten iyi oldugum ve hayatimi yola koydugum bir zamanda esimle tanisip evlendim. 20 yaslarimda evlenseydim hem yalnis insani secerdim, hemde ne istedigimi bilmezdim. Iyiki de evlenmisim. 😁 iki evladim da var simdi. Güzel bir kücük dünya kurduk beraber. Mutluyuz 😁

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
İnsan fitraten karşı cinse meyilli.(cok nadir istisnalr olabilir tabi .) Evliliklebesinle her şeye ortak oluyosun .

Sevgiliniz olması karşı cinse meylinizi gösteriyo . Eğer Yaratıcıya inaniyosaniz bunu helal bir şekilde yasamaniz gerekiyo ve evliliğin temeli budur zaten. Aksi halde içinizde hep bir huzursuzluk olacaktır. Ben evliyim ve çok mutluyum. Eşimle her şeye ortağım. Sadece eşim değil bazen babam bazen arkadaşım bazen sırdaşım. Sorum luluklarin artiyo tabi .akrabalrin artiyo.ve anlaşmazlıklar oluyo ister istemez.ama bunlar evliliğin önüne geçemez. Ölene kadar bekar bir hayat düşünemiyorum şahsen.

merhaba canım, eşim diyeceğin insandan eminsen evliliği ötelemek sadece pişmanlık. Bende 28yaşımda evlendim. Keşke daha erken evlenseydim diyorum. Malum belli bir yerden sonra çocuk isteği dank ediyor. Zamanında bastırdıgın duygular ve geçen zaman kalıyor elde sadece.

Bence şöyle evli olmaktan mutluyum ama hiçte muhteşem bir evliligim yok mesela maddi kaygılarımız var. Bazen atisiyoruz bazen inatlasiyoruz ama bunlar zaten hayatın içine dahil değil mi ? Hayatta hep iyi anlar yok evlilik büyük sorumluluk mesela ben eşimle bu sorumluluğu paylaşmama rağmen evlenmeden önceki yasamimla aynı değil . Daha çok sorumluluğum var daha çok yoruluyorum ama evlenmeden önceki halimi aramıyorum. Bazen ben onu idare ediyorum yeri geliyor ailesini de bazen de o beni idare ediyor . Evlilikten beklentiyle alakalı sanırım . Hala aşmamız gereken şeyler var daha iki yıllık evliyiz belki beş yıl sonra çok farklı olacak . Sadece bildiğim şey hiçbir kocis mikemmel degildir 😅 elimizde olanla mutlu olmayı bilmek gerekiyor. Evlilik ciddi siyaset ve idare istiyormuş . Bende daha yeni yeni öğreniyorum
Mesela sizin gibi anlatsalar tamam diyeceğim.bu dünyada zaten mükemmel bir ilişki yok.hiç bir şey olmasa normal insanlar olarak maddi kaygılarımız oluyor.ben genel olarak bu tarz abartılı, iddialı söylemleri sevmiyorum zaten. Hani ballandıra ballandıra anlatıyorlar ya sevdiğim adam, mühteşem, şahane diye... garip geliyor bana.durup dururken eşime de sevdiğim adam falan da demem yani. Açıkçası bana bu tarz iddialı kelimelerle yapılan anlatımlar egolu geliyor.

Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe.
Bence öncelikle neden uzak olduğunuzu yada sizi uzak tutan şeylerin evlilikteki hangi detaylar olduğunu farkedip sorgulamalısınız. Belki bunlar yaşayacağınız mutluluk yanında daha basit kalan alışılagelecek detaylardır. Örneğin uzak gelmesi hayatınızın sınırlanacağını düşünmenizse bunu sevgilinizle konuşup düşüncelerini net şekilde öğrenirseniz belki o uzak durmanıza sebep olan konu sizin için hallolur. Tamamen örnek verdim. Sebebinizi bilmiyorum.

Benim nasıl karar verdiğime gelirsek bir kere bence erken evlendim 22 yaşında evlendim.
Benim için evliliğe karar vermemde etkili olan en önemli şey evlenince sevdiğim hiçbir şeyden vazgeçmek zorunda olmamdı. Yani hem sevdiğiniz insan yanınızda hem de hayatınız değişmiyor. Niye tercih etmeyeyim ki? Eğer eşimin maddi manevi duygusal beni zora sıkıntıya sokacak birisi olduğunu düşünsem evlenmezdim. Ha yaşanmadı mi tabii ki özellikle ilk zamanlarda yaşanan olumsuz şeyler oldu. Beraber hallettik. Ki Buda evliliğe karar vermemde etkiliydi. Sorun bile yaşasak hallederiz, düzeltiriz diye düşünmemdi.
Şunu da söylemeliyim burada çevrede hep olumsuz evlilik hikayeleri duyuyoruz. Bir bu kadar çok iyi mutlular da var. Ama onların anlatmaya ihtiyacı olmadığı için onları göremiyoruz. Bu sebeple evlenmeden önce bu olumsuz hikayeler de korkutuyor bence.
Bence en önemlisi neden uzak olduğunuz konusunu kendi içinizde sorgulamalısınız.

merhaba canım, eşim diyeceğin insandan eminsen evliliği ötelemek sadece pişmanlık. Bende 28yaşımda evlendim. Keşke daha erken evlenseydim diyorum. Malum belli bir yerden sonra çocuk isteği dank ediyor. Zamanında bastırdıgın duygular ve geçen zaman kalıyor elde sadece.
Şimdi böyle düşünüyorsun ama daha erken evlensen de aklım başka şeylerde kaldı demeyeceğin ne mâlum.hayatta çeşit çeşit kulvar var. Her kulvara erken başlamak iyidir ama hangi birine erken başlayacaksın?

Herkesin yetişme tarzı, sosyo kültürel yapı ve kişisel anlamda bakış açıcı burada bir etken, kimisi için evlilik bir başarı kıstası bana göre olsa da olur olmasa da birşey çokta matah birşey olsa bu kadar insan boşanmazdı değil mi ??????
Çokta matah olmasa bu kadar insan da evli mutlu olmazdı falan da demek gerek o zaman. Bence yanlış bir genelleme olmuş. ☺️

Mesela sizin gibi anlatsalar tamam diyeceğim.bu dünyada zaten mükemmel bir ilişki yok.hiç bir şey olmasa normal insanlar olarak maddi kaygılarımız oluyor.ben genel olarak bu tarz abartılı, iddialı söylemleri sevmiyorum zaten. Hani ballandıra ballandıra anlatıyorlar ya sevdiğim adam, mühteşem, şahane diye... garip geliyor bana.durup dururken eşime de sevdiğim adam falan da demem yani. Açıkçası bana bu tarz iddialı kelimelerle yapılan anlatımlar egolu geliyor.
Muhteşem ,şahane evlilik olacağına inanmıyorum çünkü insan zaten kusurlu bir varlık . Bir insanla evlendiğinde her şeyin mukemmel olacağını düşünüyorsan zaten o evlilik yürümez ki . Aynı evde yaşadığın insanın her halini görüyorusun zaten 🤣 şahane olması imkan dahilinde değil bence . Önemli olan kusurlarımıza rağmen tolere edebilir miyiz o insan bize zarar veriyor mu biz ona zarar verebiliyor muyuz birlikte zorlukları sırtlayabiliyor miyiz. Bu memlekette herşey gibi evlilik de zor ama eşini bulursan bence güzel şey . Bu arada sanırım evli değilsiniz . Umarım çok mutlu ve huzurlu olacağıniz bir evlilik yaparsiniz

Muhteşem ,şahane evlilik olacağına inanmıyorum çünkü insan zaten kusurlu bir varlık . Bir insanla evlendiğinde her şeyin mukemmel olacağını düşünüyorsan zaten o evlilik yürümez ki . Aynı evde yaşadığın insanın her halini görüyorusun zaten 🤣 şahane olması imkan dahilinde değil bence . Önemli olan kusurlarımıza rağmen tolere edebilir miyiz o insan bize zarar veriyor mu biz ona zarar verebiliyor muyuz birlikte zorlukları sırtlayabiliyor miyiz. Bu memlekette herşey gibi evlilik de zor ama eşini bulursan bence güzel şey . Bu arada sanırım evli değilsiniz . Umarım çok mutlu ve huzurlu olacağıniz bir evlilik yaparsiniz
Ayy çok teşekkür ederim 🥰

Çokta matah olmasa bu kadar insan da evli mutlu olmazdı falan da demek gerek o zaman. Bence yanlış bir genelleme olmuş. ☺️
Bende mutluyum ama mutlu olmamım sebebi evli olmam değil yada kocam değil, ben kendimle de mutlu olabiliyorum ;) Mutlu olsun herkes kendi ilişkisi içerisinde evli yada bekar farketmez ama evlilik bir mutuluk aracı değil bana göre.

Yani bu kişiye bağlı. Ben evliyim. 29 yaşında evlendim. O zamana kadar evimi almıştım ve kariyer anlamında da istediğim yerdeydim. Benim birinci kriterim eşimin anneci olmamasıydı. Asla tahammül edemezdim. Daha geç evlenelibilir miydi? Evet evlenebilirdim. Ben de hiçbir zaman evlilik delisi bir tip olmadım. Eşime aşık olmasaydım da asla evlenmezdim. Yani evlilikten korkmakta haklısın. O yüzden emin olana kadar bekle derim. Evlenmek zorunda da değilsin bu arada. O yüzden akışa bırak. Gerçekten istemeden hiç öyle bir yola çıkma derim.

Bende mutluyum ama mutlu olmamım sebebi evli olmam değil yada kocam değil, ben kendimle de mutlu olabiliyorum :KK66: Mutlu olsun herkes kendi ilişkisi içerisinde evli yada bekar farketmez ama evlilik bir mutuluk aracı değil bana göre.
Ama burada bahsettiğimiz şey zaten mutlu evliler. Yani siz matah olsa insanlar boşanmazdı derken bende evli ve mutlu olanda var genelleyemeyiz bence dedim. Şuanki yorumunuz konudan bağımsız bence ☺️
Kişisel mutluluktan değil evlilik boşanmaktan bahsediyoruz.

Ama burada bahsettiğimiz şey zaten mutlu evliler. Yani siz matah olsa insanlar boşanmazdı derken bende evli ve mutlu olanda var genelleyemeyiz bence dedim. Şuanki yorumunuz konudan bağımsız bence ☺️
Kişisel mutluluktan değil evlilik boşanmaktan bahsediyoruz.
Benim onu deme sebebim mutlu olmakla alakalı değildi ki, yani evlikte keramet olsa bu kadar insan boşanmaz demek istedim hiç evlenmemiş ama yıllarca aynı yastığa baş koymuş insanlar tanıyorum evlilerden daha güçlü ilişkileri var çünkü imzanın bağlayıcı olduğu çoğu sorumluluktan uzaklar.

Yani ben evlenmeye uygun bir insan değilim mesela. Tanıyorum kendimi. Sevgililerim ile aynı evde yaşadığımda hep Bihter gibi ağzından alev saçan bir ejderha'ya dönüştüm. Yok yani olmuyor. Sıkılıyorum. Sürekli aynı insan ile aynı evde yıllarca yaşayamam. Çocuk sahibi de olmak istemiyorum o yüzden pek takılacak bir şey yok.

Şimdi böyle düşünüyorsun ama daha erken evlensen de aklım başka şeylerde kaldı demeyeceğin ne mâlum.hayatta çeşit çeşit kulvar var. Her kulvara erken başlamak iyidir ama hangi birine erken başlayacaksın?
Haklısın ama bakış açısına göre değişen bir durum bu. 20-24 yaş arasında hala evlenmek istemezdim zaten ne görmem gerekirse o vakte kadar yaşanır sonrasında eşinle ruh eşi ise kalan günlerinde yine aynı yaşamaya devam edersin. Eğitim iş vs düzen oturduysa ve işte bu diyorsan beklemek gereksizmiş.

Ben mutluyum .. doğru insan ile güzel evlilik . Hee ufak tefek sıkıntılar olmuyor mu oluyor. İş tamam anlaşmakta bitiyor . Kişinin kendisinde bitiyor iş. Eşiniz yanınızda ise her zaman sıkıntı olmuyor

Back