• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hakkında?

Benimde zorlandığım bir konu..
Buradaki evlilikle ilgili birçok konuya yorum dahi yazamıyorum ki benzer şeyleri yaşadığımı düşünemiyorum bile....Ama mutlu olan,kendini evlilik birliği içinde güvende ve huzurlu hisseden de çok var...

Şans işi diyeceğim ama şans da değil biraz bilinçli karar vermek gerekiyor sanırım..Ama çokda bilinçli bilinçli karar vermekle de olmaz eşini de sevmen,ona karşı güzel duygularında olması lazım..

yani bakın ben karıştım yine mesela :işsiz:
Ben beceremedim...ne doğru seçmeyi ne de duygumu muhafaza etmeyi işin özeti...

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Valla ben de uzaktım ve toplum baskısı bir tek evlilik düşünmeme sebep oluyordu, hele hele Türkiye’deki evlilik tipi, ev işi yemek gibi sorumlulukların kadının üzerinde olması-ailelerle sorunlar ve yeni bir aileye girme durumu- beni aşırı itiyordu. Sonra doğru insanla tanıştım bence ve evliliğin iki en iyi arkadaşın sürekli birlikte hayatı paylaşabilirsiniz olarak tanımladı bana. İlişkilerimi 5 dk yürütemeyen ben, bir anda nutkum mu tutuldu bir şeyler oldu aileme ben evleniyorum derken buldum kendimi. Gerçekten de çok şükür en iyi arkadaşımla evliyim gibi, tüm sorumlulukları ortak hallediyor, genelde evde hep eğleniyoruz. Evlilik eğlence demekmiş😅 ayrıca sürekli destek🙏🏻 Tabi bunlar doğru insanla beraberseniz geçerli, bence evliliğin tek bir tanımı yok. Kimle isen evliliğin yeni bir tanım alacak… bazen evlilik çok güzel ya diyesim geliyor ama demiyorum, benim kurduğum evlilik güzel. Siz de kendi evliliğinizden sorumlusunuz, evlilik iyi veya kötü değil. Sizin evliliğiniz iyi veya kötü olabilir…

Eşimle küçük yaşta tanıştık sıkıntılı süreçlerimiz oldu, gurbette kaldık vs...
Bir çok şeyi aştık. Zaman içindev evlilik fikri yalnızca onunla oluştu. O olmasa evlenmezdim de.

Ben evliligi seviyorum. Dogru insan dogru zaman klisesi bence cok dogru, esimle birlikte zaman gecirmek ortak gelecek insa etmek cok keyifli.
Evlilik icin laf soyleyen insanlar bence bosanmalı, maalesef denilecek bir durumun icinde olmak zor olsa gerek.
Sorduk mu napalım diye, hatırlamıyorum da;)

Çiftler arasında evlilik çocuk yapmanın yanında hiçbi şeymiş onu gördüm 😂

Ben eşimle çok çok iyi vakit geçiriyordum. İki yeni sevgili gibiydik 6.5 yılda. İşten eve huzursuz gittiğim ya da gitmek istemediğim hiç olmadı.

Evlilik kararıysa kendiliğinden süreç içinde oluşan bir şey bence. Ben bu adamla evlenir miyim diye hiç düşünmedim oturup. Süreç zaten seni götürüyo

Çocuk cidden çiftleri silkeleyen bi şeymiş. Şu an eski evliliğim, eski ben, eski eşim, eski hayatın hiçbi şeyim yok. Yepyeni bi şeye alışmaya çalışyorum. Evlilik yapılıp da oturtulup, çocuk yapılınca bu seviye daha zor geldi bana. En çok enine boyuna düşünülmesi gereken kısmı buymuş

Evlilik için gerçekçi düşünmek gerekiyor.
Gelin ata binmiş,ya nasip demiş şeklinde bir durum yok şu zamanda..
O eskidenmis.
Uzak mesafe ilişki zordur,henüz birbirinizi taniyamadan birde üzerine evliliği önermem.
Yani adama dokunamiyorsun,sarilamiyorsun,uzun süreli olarak birlikte ( yan yana)olmadığınız için huyunu suyunu tam bilemiyorsun.
Evlilik,Senin durumunda kumar bana kalırsa.
Hani evli olursunuz,iş gereği biriniz uzak bir şehire gidersiniz o olur da bu pek doğru gelmiyor bana.
Başarılı olanlarda vardır ancak bana göre değil.
Zaten sende istemiyorsun,ilişkiyi sorgulamaya başlamışsın fark etmesende.
Bence bu iş olmaz.

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Evlenmedim ama nasıl evlilik yoluna girilir dersen bende her iki olayda da karşı farafın inanılmaz bir yönlendirmesi vardı.karşı taraf ısrarcıydi yani.baktılar benden hayır yok vazgeçmek zorunda kaldılar 😄

Evlenirken çok düşünmeden karar aldım diyebilirim ama evlendigim kişiyi altı yıldır tanıyordum . O da bende evlilik insaniymisiz çok zorlandigim ilk üç ay oldu sonrasında ise hiç pişman olmadım . Evlilik üstüne bu kadar düşünülecek şey mi bilmiyorum . Kimileri on yıl sevgili olup bir yılda boşanıyor kimileri bir yılda evleniyor ömür boyu mutlu. Ben tanımama rağmen bir buçuk yıllık ilişkiden sonra evlenmiştim.

Eğer ortak sorumluluk alabildiğiniz birlikte olmaktan mutlu olduğunuz ,vakit geçirmeyi sevdiğiniz biriyse o zaman bence evlilik çok guzel birşey . En önemlisi de değer vermek birbiri için öncelik olabilmek bence

Evlen ama ne kadar geç o kadar iyi :D
30 yaşında evlendim idealiydi bence. ailemi eşimi çocuğumu seviyorum ama cidden zor. Bir evin çocuğun sorumluluğu, geçim derdi vs. insanı zorluyor

Burada evlenme diyenler bile evli bir arkadaş harici.yaa bir de şu evlenmeyin diye tavsiye verenlere sanki zamanında evlenme diyen olmadı. illeki hermen herkes bir şekilde deniyor bu kurumu. Ondan somra amann evlenme.sanki kendisi icat etmiş evliliği.eee sana da dediler hep evlenme diyee.ne evlilikmiş arkadaş uyuşturucu gibi.kimse başlamak istemiyor ama herkes müptelası.

Bence doğru insanla evlendikten sonra çok zor degil evlilik hatta harika 😍 ben eşimi görene kadar evlenme düşüncem yoktu,eşimde de yokmuş hiç öyle bir düşünce. Sağ olsun yardımcı, anlayışlı, çocuklarımıza da bana da çok düşkün. 8 senelik evliyiz tabiki arada tartışma sürtüşme olabilir ama hiç pisman etmedi beni 🙏

Bence doğru insanla evlendikten sonra çok zor degil evlilik hatta harika 😍 ben eşimi görene kadar evlenme düşüncem yoktu,eşimde de yokmuş hiç öyle bir düşünce. Sağ olsun yardımcı, anlayışlı, çocuklarımıza da bana da çok düşkün. 8 senelik evliyiz tabiki arada tartışma sürtüşme olabilir ama hiç pisman etmedi beni 🙏
Tamam öyledir de hiç sıkılmıyor musunuz ? Ben mesela hergün aynı evde olduğum kişiyi özleyemediğim için seks yapamıyorum.ki tatil anılarımdan falan anladığım kadarıyla ekekler için de aynı şey fazla fazla geçerli.

evlilik bir kumar gibi dir , eline iyi kağıt gelirse karlı kalkarsın masadan ,

benım eşim iyi ama ailesi yani masadaki diğer oyuncular huzuru bozuyorlar , hee herkes derki amannn senin kocan iyiyse başkasına bakma , tamam bakmıyorum ama yaptıkalrı söyledikleri huzur kaçırıyor ,

Kişiden kişiye değişir ama eşimi sevdiğim için evlendim. Rabbim pişman etmesn şuanda memnunum.Ara ara mutlaka insanın anlaşamadığı noktalar oluyor sevmediğiniz huyları çıkıyor dışarıdan müdaheleler derken canınız sıkılıyor ama eşinizle karşılıklı sevgi saygı içerisindeyseniz her şey güzel. En çokta şuna dikkat edin bence tartışmalarınız uzuyor mu ? Çünkü aynı evde mutlaka tartışıyorsunuz bunu uzatırsa o ev de huzur kalmaz.

Başka bir ülkede yaşasam asla evlenmezdim , evliliğin tek amacı çocuk sahibi olmak benim açımdan o da aile ortamında büyüsün diye. Yoksa evlenmeden de herşeyi yaşayabilirsiniz(cinsellik, birlikte tatile gitme, istenirse aynı evde yaşama vs.) hatta sevgili iken kendinize ait daha çok alanınız ve boş zamanınız oluyor.
Birde bizim gibi toplumlarda erkekler genelde eve gelip yan gel yat moduna geçtiği için (istisnalar kaideyi bozmaz diyorum) evin tüm yükü sizde oluyor (yemek-temizlik), evlenince her ne kadar aileleri ilişkiden uzak tutsanız da ilişki 2 kişinin ilişkisi olmaktan çıkıyor bir şekilde aileler de bir etken oluyor, çocuk olunca zaten tüm hayatınız bir anda ona göre şekillenmeye başlıyor. Kendi geçimizinden sorumlu iken, bir anda başkalarından da sorumlu oluyorsunuz. Kısacası büyük sorumluluk isteyen, özel alanlardan az yada çok kısılmayı gerektiren, kafanıza göre takılmaların son bulduğu bir şey evlilik.
Evlenmeye nasıl karar verdiniz dersen ben 5 senelik bir ilişki sonrası evlendim, aile baskısı son raddede idi, ilişki çıkmazda idi ya herro ya merro dedik evlendik, pişman mısın desen bazen bir kaşık suda boğasım geliyor adamı, sonrada bağrıma basasım ;)
Ben öyle çok anaçta değilim kızım var dünyaya bedel ama bazen sadece yalnız kalmak istiyorum, hayallerimin bir kısmını ailemle gerçekleştiriyorum ama bazı şeyleri ötelemek zorunda kalıyorum ve ben eski günlerimi özlüyorum birilerine bağlı olmadan yaşamak en güzeli bana göre..
Sırf bunu istiyorum diye boşanacak değilim bu arada sonuçta adamı boşasan çocuk var değişen birşey olmayacak ama kısacası bekarlık sultanlık diyeyim ;)

Son düzenleme:
Tamam öyledir de hiç sıkılmıyor musunuz ? Ben mesela hergün aynı evde olduğum kişiyi özleyemediğim için seks yapamıyorum.ki tatil anılarımdan falan anladığım kadarıyla ekekler için de aynı şey fazla fazla geçerli.
Yoo sevdiğim adamdan neden sıkılayım ayol 😁😁 çalısmasına ihtiyacımız olmasa da 7/24 dipdibe olsak keşke. İşte sevince insan klişe gelicek ama yanındayken bile özlüyor diyebilirim. Ben böyle biriyim ama bu bizim evliliğimiz için geçerli. Herkesin beklentisi, istekleri farklıdır. Bence bütün erkekleri genelleme içine almayın sizin gordukleriniz o sekildedir en fazla.

Yoo sevdiğim adamdan neden sıkılayım ayol 😁😁 çalısmasına ihtiyacımız olmasa da 7/24 dipdibe olsak keşke. İşte sevince insan klişe gelicek ama yanındayken bile özlüyor diyebilirim. Ben böyle biriyim ama bu bizim evliliğimiz için geçerli. Herkesin beklentisi, istekleri farklıdır. Bence bütün erkekleri genelleme içine almayın sizin gordukleriniz o sekildedir en fazla.
Böyle havamı da atarım diyorsun he 😄

Böyle havamı da atarım diyorsun he 😄
Yok cidden hava atma amaçlı yazmadim. Ben temastan, sürekli yanyana olmaktan çok hoşlanırım mesela o yüzden de yanyana olduğum sevdiğim kişiden sıkılmam mümkün değil. Veya çok büyük beklentilerim de yok. Eşim sağ olsun kendini geliştirmiş biri bişey demem gerekmiyor ev işi veya diğer konularda. Böyle olunca çok sukur diyorum 🙏 olumsuz yanlarimiz yok mu illa ki var ama sevince insan bir yere kadar tölere edebiliyor yani eşinin kusurlarını. Ama işte kişiden kişiye göre değişir yani.

Back