Teşekkür ederim düşüncenizden dolayı 7 aylık dönemde ne tek annemlere gidebildim ne de tek misafir alabildim. Hiçbirşey anlamadım. Ne eşimle tek misafir alabildim ne tek misafirliğe gidebildim. Balayımda bile bırakmadılar. Ben soğuk davranmıyorum insanlara gayet sıcak ve espiriliyim ama kafamda soru işaretleri var. Ben ne misafir istiyorum ne başkasına gitmek ne de para. Çünkü hiçbirinde rahat bırakmıyorlar. Lütfen 7 aylık evli birinin eşiyle canım cicim aylarının böyle geçtiğini düşünün. Ben kaynanamla önceden tanışıyordum şen şakrağızdır. Ama insan balayına da gelmez ki ya.Şöyle yazmışsınız bizimkiler bana geldiğinde kaynanamgili de çağırmak zorunda kalıyorum. Tabi ki çağıracaksın. Aynı binada oturmazsan tamam da aynı binadaysan ayıp olur sofraya 2 tabak 3 tabak fazla koysan sorun olmaz. Azıcık empati yapın aynı şeyi gelininiz annenize yapsa Allah aşkına annenin gücüne gitmezmi? Gelinin anne babası gelmiş burdan bize söylememiş demez mi? Kaynana düşman değil ya sevdiğinizin annesi, kendi anneniz gibi görmeseniz bile eşinizin hatrına saygı duyun. Ailemle eşimle zaman geçirmek istiyorum yazmışsınız belli ki eşinin ailesini de ailen gibi görmüyorsun. Daha önce de konu açmıştınız eşim annesine 200.300 TL verdi kadın vermedi diye böyle küçük hesaplar yaparak, malesef huzurlu olmanız zor olur. Ben bile 7 kat yabancı eşinizin ailesine karşı önyargılı oldugunuzu hissedebiliyorum. Eşinizin ailesi de hissetmiş olmalı ki size karşı soğuk davranmış. Yapmayın böyle şeyler, 3 günlük dünya gerçek derdi olan insanlar var. Şükür edin elinizde olanlara.
Şunu da ekliyim yengem annesine gittiğinde ya da geldiğinde biz gitmeyiz başbaşa vakit geçirmek isterler belki kocası ve ailesiyle. Abimler amcamlara halalarıma gittiklerinde beni çağırdıklarında bile gitmem kocanla git evli olduğunu hisset diye. Allah razı olsun beni hiç bunaltmadınız o yüzden gelmenizi isterim der öyle giderim.Şöyle yazmışsınız bizimkiler bana geldiğinde kaynanamgili de çağırmak zorunda kalıyorum. Tabi ki çağıracaksın. Aynı binada oturmazsan tamam da aynı binadaysan ayıp olur sofraya 2 tabak 3 tabak fazla koysan sorun olmaz. Azıcık empati yapın aynı şeyi gelininiz annenize yapsa Allah aşkına annenin gücüne gitmezmi? Gelinin anne babası gelmiş burdan bize söylememiş demez mi? Kaynana düşman değil ya sevdiğinizin annesi, kendi anneniz gibi görmeseniz bile eşinizin hatrına saygı duyun. Ailemle eşimle zaman geçirmek istiyorum yazmışsınız belli ki eşinin ailesini de ailen gibi görmüyorsun. Daha önce de konu açmıştınız eşim annesine 200.300 TL verdi kadın vermedi diye böyle küçük hesaplar yaparak, malesef huzurlu olmanız zor olur. Ben bile 7 kat yabancı eşinizin ailesine karşı önyargılı oldugunuzu hissedebiliyorum. Eşinizin ailesi de hissetmiş olmalı ki size karşı soğuk davranmış. Yapmayın böyle şeyler, 3 günlük dünya gerçek derdi olan insanlar var. Şükür edin elinizde olanlara.
Zaten geçen bi kere çağırmadım laf soktu bana.Annenizde de hata var. Her geldiğinde kaynanayi cagir. Sizi davet ederler annen yine çağır der. Kadının size garezimi var. Annize ilk dur deyin bence. Kaynanayida her geldiğinde çağırmayın gerek yok. Alistirirsaniz sonra bas8niz fena ağrır.
Ben eşimin ailesiyle 8 aydır görüşmüyorum.Şimdiye kadar 4-5 kez davet ettim sadece.Eşim problemin kimleyse onunla çöz kafasında biri ama onlar problem çözülecek insanlar değiller laftan anlamıyorlar.Aynın binadasın diye ailen gelecek diye her seferinde çağırma sende.İyi niyetlerinden eminsen çokta uzak durma bence aynı bina zordur Allah yardımcın olsun.Merhabalar öncelikle hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyiki varsınızSizlerle biraz sohbet etmek istedim. Eşlerinizin ailesiyle nasılsınız mesafeli mi yoksa çok mu yakın ? Ne kadar sıklıkla görüşürsünüz davet ederseniz ? Eşlerinizle rahatsız olduğunuz durumları nasıl çözersiniz ? 7 aylık evliyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Benim sadece görümcem var benden 2 yaş büyük abla demiyorum yaşlarımız yakın diye abisiyle evliyim. Aramızda sorun yok çok şükür ama abisini kıskandığını hissediyorum o yüzden tam anlamıyla kız kardeş gibi olamıyorum. Kendisi evli bu arada. Kayınvalidemle aynı binadayız onunlada aramız iyi ama çalışıyorum ben izin günlerimde bana sormadan plan yapıyor bunaltıyor ister istemez biraz kendini geri çektim bana karşı sıcaklığıda azaldı gibi. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Ben mi üstüme düşeni yapmıyorum acaba ? Ya da yeni olduğu içi beni mi benimseyemediler bilmiyorum. Sizi de sıkmayayım nasıl geçiniyorsunuz eşinizin ailesiyle. Bizimkiler bana gelince ayıp olmasın diye her seferinde çağırmak zorunda kalıyorum ama ailemle kocamla başbaşa yemek yemek istiyorum çağırmazsam kötü gelin mi olurum ? Ama çağırdığımdada kızınıda çağırmamız için eşimi zorluyor hiçbirşey anlamıyorum annemden babamdan yemekten hizmet etmekten. Sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz ? İlerde keşke dememek adına fikir almaya geldim
Çocuk düşündüğümüz için ve kaybim olduğu için anne çocuk çalışması var dedigim zamanlarda oldu , kendi anneme de esimin anmesine de cok rahat söylerim çünkü torun sevme düşünceleri fazlasiyla yoğun:)Bizimkide aynı yok yvrum ne yorulcam yaparım ederim gelin oturun ama istediğini bi kere yapmayınca benden kötüsü olmadı. Ama misafiriniz gelmicekse işiniz yoksa herkea içinde diyince ne işiniz var ne misafiri derse ya da eşiniz benim haberim yok derse ?
Sağolasın evet zor çağırsan dert çağırmasan dert. Sürekli ben kötü oluyorum.Ben eşimin ailesiyle 8 aydır görüşmüyorum.Şimdiye kadar 4-5 kez davet ettim sadece.Eşim problemin kimleyse onunla çöz kafasında biri ama onlar problem çözülecek insanlar değiller laftan anlamıyorlar.Aynın binadasın diye ailen gelecek diye her seferinde çağırma sende.İyi niyetlerinden eminsen çokta uzak durma bence aynı bina zordur Allah yardımcın olsun.
Peki kayınvalidem laf soktuğunda bieşt ima ettiğinde susayım mı ? Ya da açıkca anne laf mı sokuyorsun bana mı diyim ? Yoksa saygı gösterip ses etmiyimmiÇocuk düşündüğümüz için ve kaybim olduğu için anne çocuk çalışması var dedigim zamanlarda oldu , kendi anneme de esimin anmesine de cok rahat söylerim çünkü torun sevme düşünceleri fazlasiyla yoğun:)
Esim benim haberim yok derse , aa hayatim sana söyledim büyük ihtimalle yine tv ye daldın da duymadın beni x ler gelecekler ya hayırlı olsuna vb .
Merhabalar benim kardesimde ayni sekilde sizin durumunuzda 7/24 kayinvalidesi ve gorumcesiyle ic ice bazen yatiya bile kaliyorlar kardesim calisiyor inanin cok zor durumda .Merhabalar öncelikle hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyiki varsınızSizlerle biraz sohbet etmek istedim. Eşlerinizin ailesiyle nasılsınız mesafeli mi yoksa çok mu yakın ? Ne kadar sıklıkla görüşürsünüz davet ederseniz ? Eşlerinizle rahatsız olduğunuz durumları nasıl çözersiniz ? 7 aylık evliyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Benim sadece görümcem var benden 2 yaş büyük abla demiyorum yaşlarımız yakın diye abisiyle evliyim. Aramızda sorun yok çok şükür ama abisini kıskandığını hissediyorum o yüzden tam anlamıyla kız kardeş gibi olamıyorum. Kendisi evli bu arada. Kayınvalidemle aynı binadayız onunlada aramız iyi ama çalışıyorum ben izin günlerimde bana sormadan plan yapıyor bunaltıyor ister istemez biraz kendini geri çektim bana karşı sıcaklığıda azaldı gibi. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Ben mi üstüme düşeni yapmıyorum acaba ? Ya da yeni olduğu içi beni mi benimseyemediler bilmiyorum. Sizi de sıkmayayım nasıl geçiniyorsunuz eşinizin ailesiyle. Bizimkiler bana gelince ayıp olmasın diye her seferinde çağırmak zorunda kalıyorum ama ailemle kocamla başbaşa yemek yemek istiyorum çağırmazsam kötü gelin mi olurum ? Ama çağırdığımdada kızınıda çağırmamız için eşimi zorluyor hiçbirşey anlamıyorum annemden babamdan yemekten hizmet etmekten. Sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz ? İlerde keşke dememek adına fikir almaya geldim
Şunu da ekliyim yengem annesine gittiğinde ya da geldiğinde biz gitmeyiz başbaşa vakit geçirmek isterler belki kocası ve ailesiyle. Abimler amcamlara halalarıma gittiklerinde beni çağırdıklarında bile gitmem kocanla git evli olduğunu hisset diye. Allah razı olsun beni hiç bunaltmadınız o yüzden gelmenizi isterim der öyle giderim.
laf sokuyorsa sizde şaka yollu karşılık verin geçin. ya da istemediğiniz birşey oldugunda net olun. neden susasınız ki sustunuzda ne oldu.Peki kayınvalidem laf soktuğunda bieşt ima ettiğinde susayım mı ? Ya da açıkca anne laf mı sokuyorsun bana mı diyim ? Yoksa saygı gösterip ses etmiyimmi
Evet canım zor valla. Eşimle konuştum biraz düzeldi öncesine nazaran çok şükür. Sadece klasik erkek kafasında her gün olmuyor ne var bunda sana yardım ederim vs vs. Ama yaşayınca öyle olmuyor. Kayınvalidem daha alışamadı alışıcak ama yapıcak bişey yok. Kızınında evlendiğinin farkında değil. Evlendi ama mesafe girmedi kopmadık hiç oğlumdada olmaz inşallah diyor.Merhabalar benim kardesimde ayni sekilde sizin durumunuzda 7/24 kayinvalidesi ve gorumcesiyle ic ice bazen yatiya bile kaliyorlar kardesim calisiyor inanin cok zor durumda .
Malesef k.v oğlunun evlendiginin bi yuva kurdugunun farkinda degil bence biraz rahat birakmasi gerekir calisiyorsunuz ve dinlenmeniz gerekir kocanizla basbasa kalmak istersiniz .
Hersey kocanizda bitiyor kocanizla konusmaniz gerekir bu konuda anlayisli olmali .
Kardesimo soracak olursaniz mesafesini koymaya basladi k.v evine gerektigi gibi gidiyor artik k.v geliyor ama anlamaya basladi yavas yavas mesafesini.
Cahilliğimdem düşünüyorum düşünmemeliyim bu konuda kendimi eleştiriyorum. Sustum dahada sinirim bozuldu.neden hep sevmezler mi mesafe koyarlar mı VS diye düşünüyorsunuz
laf sokuyorsa sizde şaka yollu karşılık verin geçin. ya da istemediğiniz birşey oldugunda net olun. neden susasınız ki sustunuzda ne oldu.
Kalbim kırılmadı merak etmeyinCanım ben seni yargılamıyorum balayına gelmesi ne demek ya çok saçma tabiki. orasını yazmamıştınız benim yorum yaptığım kısım aynı binada otururken annenleri misafir ederken sizin kaynanaya teklif etmemeniz. Demem o ki, siz böyle davranırsanız eşiniz de sizin ailenize öyle davranır ve gerginlik yaşarsınız. Aynı binada olunca bu sorunlar muhakkak oluyor. Ondan uzak olsun 1 oda olsun derim hep. Detayları bilmediğim için sadece empati yaparak yazdım. Kalp kırmak asla istemeyeceğim birşey.
Sen niyetini bozma elinden geleni yap bilenme yeter ben beş senelik evliyim iyi niyet pek göremedim.Sağolasın evet zor çağırsan dert çağırmasan dert. Sürekli ben kötü oluyorum.
Elbette doğrusu o.Evet aykırı ama inanın 7 aydır nasıl çabaladığımı görseniz helal dersiniz :) yılmadım yılmicam. Sürekli bir arada evlatlarıyla birlikte olmak istiyor. Ama biz ayrı aileyiz. Geçen geldi annem çağırmadım anneme laf sokmuş sesiniz çıkmıyor diye :) umrumda değil hesap vericek değilim. Abartmıyorum dimi saygısızlıkta yapmıyorum. Annem yemeğe çağırıyor kaynananda gelsin diyor kayınvalidem kızım gelcek burda yicektik diyor. Bende misafirin varmış anne sen gelme ben kocamla giderim diyorum. Ama doğrusu bu değilmi ? Ben kötü değilim dimi öyle hissettiriyorlar bana
Hani şuan ne diyecem bilemiyorum. Ayıp ediyor, siz çalışıyorsunuz onun da sizi kızı gibi görmesi lazım, misafir çağırınca madem kendi de geliyor önceden gelip yardım etmesi lazım. Yaptığı hoş değil, cahillikten. Siz duruşunuzu bozmayın, ha kölesi olun demiyorum asla. Sadece açık ve net olun, bu davranışlar hoşuma gitmiyor, bana değer vermediğiniz hissine kapılıyorum. Bir plan yaparken önce bana bir sorsanız daha iyi olur çünkü 1 hafta sonum var, balayına bile gitmedik, eşimle biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var. Biraz evimin tadını çıkarayım, temizlik var, şu arkadaşıma gidecem vs birşey varsa onu söyleyin. Böylece araya sınır çizmiş olursunuz bence. Arada eşine de çıtlat ki,şöyle dedim annene. kaynanan kötü niyetliyse eşini yalan yalnış doldurup üzerine salmasın.Kalbim kırılmadı merak etmeyinSadece çok birikti o yüzden biraz soğumaya başladım alanım kısıtlanıyor ben sakat ayağımla çağırdım annem yaptı herşeyi sırf ayıp olmadın gücenmesinler diye ama bana laf soktu annemin yanında yemek mi yapıyon sanki yaptında sakatlandın diye. Çok ayıp ettiği laf bende cevabını verdim yapıyorum ben yemek diye. Ben öncelerde çok iyiydim sorun yoktu balayımda akraba ziyareti yaptık:) ama baktım hala devam sürekli kocamla misafirliğe gidiyorum takılıyor kendi plan yapıyor millete de gelini rahat bırakmıyorm kötü kaynanayım diyor gülüyor. Farkında ama yapıyor. Ben sadece benim ne yapmam gerek onu merak ettim.
Ben genellikle o laf soktumu gülerek Bende laf söylerim ama soran olursa saka yaptım olur adi. Kaynanam anlar ama. Asla hic bir dediğinin altında kalmadım.Peki kayınvalidem laf soktuğunda bieşt ima ettiğinde susayım mı ? Ya da açıkca anne laf mı sokuyorsun bana mı diyim ? Yoksa saygı gösterip ses etmiyimmi
Başından bu şekil alışmışlar aile içinde böyle yaşıyorlar demekki nedemek benim yerime plan yapmak orası sizin eviniz kocanız sizi benimseyememiş bence artık 2 kişilik ailesiniz emribakilerden hiç hoşlanmam 12 yıllık evliyim severek evlendim kv başka şehirde eşimin yengesi ve görümcem bi sokak var aramızda hafta da 1 ancak bazende 2 haftada bir pandemiden dolayı kimse kimseyi görmüyor önceleri de çok içli dışlı olmadım siz hatayı en başından yapmışsınız eşinşzin sizin bi aile olduğunuzu kabullenip senin fikrini almadan hareket etmemesi lazımMerhabalar öncelikle hepinizin kadınlar gününü kutluyorum iyiki varsınızSizlerle biraz sohbet etmek istedim. Eşlerinizin ailesiyle nasılsınız mesafeli mi yoksa çok mu yakın ? Ne kadar sıklıkla görüşürsünüz davet ederseniz ? Eşlerinizle rahatsız olduğunuz durumları nasıl çözersiniz ? 7 aylık evliyim tecrübelerinizden faydalanmak istedim. Benim sadece görümcem var benden 2 yaş büyük abla demiyorum yaşlarımız yakın diye abisiyle evliyim. Aramızda sorun yok çok şükür ama abisini kıskandığını hissediyorum o yüzden tam anlamıyla kız kardeş gibi olamıyorum. Kendisi evli bu arada. Kayınvalidemle aynı binadayız onunlada aramız iyi ama çalışıyorum ben izin günlerimde bana sormadan plan yapıyor bunaltıyor ister istemez biraz kendini geri çektim bana karşı sıcaklığıda azaldı gibi. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Ben mi üstüme düşeni yapmıyorum acaba ? Ya da yeni olduğu içi beni mi benimseyemediler bilmiyorum. Sizi de sıkmayayım nasıl geçiniyorsunuz eşinizin ailesiyle. Bizimkiler bana gelince ayıp olmasın diye her seferinde çağırmak zorunda kalıyorum ama ailemle kocamla başbaşa yemek yemek istiyorum çağırmazsam kötü gelin mi olurum ? Ama çağırdığımdada kızınıda çağırmamız için eşimi zorluyor hiçbirşey anlamıyorum annemden babamdan yemekten hizmet etmekten. Sınırlarınızı nasıl çiziyorsunuz ? İlerde keşke dememek adına fikir almaya geldim
Susmak da demeyelim ama karşılıklı gelipte ağız dalisi da yapmayin bence. Siz de onun size yaptığı gibi ya şakayla karışık verin cevabını ya da anne bir daha bu şekilde söyleme çok gücüme gidiyor deyip net olarak soyleyebilirsinjiz.Peki kayınvalidem laf soktuğunda bieşt ima ettiğinde susayım mı ? Ya da açıkca anne laf mı sokuyorsun bana mı diyim ? Yoksa saygı gösterip ses etmiyimmi
Teşekkür ederimSusmak da demeyelim ama karşılıklı gelipte ağız dalisi da yapmayin bence. Siz de onun size yaptığı gibi ya şakayla karışık verin cevabını ya da anne bir daha bu şekilde söyleme çok gücüme gidiyor deyip net olarak soyleyebilirsinjiz.