Evlilik,eş ailesi, geçinmek ve mesafe.

Teşekkür ederim düşüncenizden dolayı 7 aylık dönemde ne tek annemlere gidebildim ne de tek misafir alabildim. Hiçbirşey anlamadım. Ne eşimle tek misafir alabildim ne tek misafirliğe gidebildim. Balayımda bile bırakmadılar. Ben soğuk davranmıyorum insanlara gayet sıcak ve espiriliyim ama kafamda soru işaretleri var. Ben ne misafir istiyorum ne başkasına gitmek ne de para. Çünkü hiçbirinde rahat bırakmıyorlar. Lütfen 7 aylık evli birinin eşiyle canım cicim aylarının böyle geçtiğini düşünün. Ben kaynanamla önceden tanışıyordum şen şakrağızdır. Ama insan balayına da gelmez ki ya.

Şunu da ekliyim yengem annesine gittiğinde ya da geldiğinde biz gitmeyiz başbaşa vakit geçirmek isterler belki kocası ve ailesiyle. Abimler amcamlara halalarıma gittiklerinde beni çağırdıklarında bile gitmem kocanla git evli olduğunu hisset diye. Allah razı olsun beni hiç bunaltmadınız o yüzden gelmenizi isterim der öyle giderim.

Zaten geçen bi kere çağırmadım laf soktu bana.

Ben eşimin ailesiyle 8 aydır görüşmüyorum.Şimdiye kadar 4-5 kez davet ettim sadece.Eşim problemin kimleyse onunla çöz kafasında biri ama onlar problem çözülecek insanlar değiller laftan anlamıyorlar.Aynın binadasın diye ailen gelecek diye her seferinde çağırma sende.İyi niyetlerinden eminsen çokta uzak durma bence aynı bina zordur Allah yardımcın olsun.

Çocuk düşündüğümüz için ve kaybim olduğu için anne çocuk çalışması var dedigim zamanlarda oldu , kendi anneme de esimin anmesine de cok rahat söylerim çünkü torun sevme düşünceleri fazlasiyla yoğun:)

Esim benim haberim yok derse , aa hayatim sana söyledim büyük ihtimalle yine tv ye daldın da duymadın beni x ler gelecekler ya hayırlı olsuna vb .

Sağolasın evet zor çağırsan dert çağırmasan dert. Sürekli ben kötü oluyorum.

Peki kayınvalidem laf soktuğunda bieşt ima ettiğinde susayım mı ? Ya da açıkca anne laf mı sokuyorsun bana mı diyim ? Yoksa saygı gösterip ses etmiyimmi

Merhabalar benim kardesimde ayni sekilde sizin durumunuzda 7/24 kayinvalidesi ve gorumcesiyle ic ice bazen yatiya bile kaliyorlar kardesim calisiyor inanin cok zor durumda .
Malesef k.v oğlunun evlendiginin bi yuva kurdugunun farkinda degil bence biraz rahat birakmasi gerekir calisiyorsunuz ve dinlenmeniz gerekir kocanizla basbasa kalmak istersiniz .
Hersey kocanizda bitiyor kocanizla konusmaniz gerekir bu konuda anlayisli olmali .
Kardesimo soracak olursaniz mesafesini koymaya basladi k.v evine gerektigi gibi gidiyor artik k.v geliyor ama anlamaya basladi yavas yavas mesafesini.

Canım ben seni yargılamıyorum balayına gelmesi ne demek ya çok saçma tabiki. orasını yazmamıştınız benim yorum yaptığım kısım aynı binada otururken annenleri misafir ederken sizin kaynanaya teklif etmemeniz. Demem o ki, siz böyle davranırsanız eşiniz de sizin ailenize öyle davranır ve gerginlik yaşarsınız. Aynı binada olunca bu sorunlar muhakkak oluyor. Ondan uzak olsun 1 oda olsun derim hep. Detayları bilmediğim için sadece empati yaparak yazdım. Kalp kırmak asla istemeyeceğim birşey.

neden hep sevmezler mi mesafe koyarlar mı VS diye düşünüyorsunuz
Peki kayınvalidem laf soktuğunda bieşt ima ettiğinde susayım mı ? Ya da açıkca anne laf mı sokuyorsun bana mı diyim ? Yoksa saygı gösterip ses etmiyimmi
laf sokuyorsa sizde şaka yollu karşılık verin geçin. ya da istemediğiniz birşey oldugunda net olun. neden susasınız ki sustunuzda ne oldu.

Evet canım zor valla. Eşimle konuştum biraz düzeldi öncesine nazaran çok şükür. Sadece klasik erkek kafasında her gün olmuyor ne var bunda sana yardım ederim vs vs. Ama yaşayınca öyle olmuyor. Kayınvalidem daha alışamadı alışıcak ama yapıcak bişey yok. Kızınında evlendiğinin farkında değil. Evlendi ama mesafe girmedi kopmadık hiç oğlumdada olmaz inşallah diyor.

neden hep sevmezler mi mesafe koyarlar mı VS diye düşünüyorsunuz

laf sokuyorsa sizde şaka yollu karşılık verin geçin. ya da istemediğiniz birşey oldugunda net olun. neden susasınız ki sustunuzda ne oldu.
Cahilliğimdem düşünüyorum düşünmemeliyim bu konuda kendimi eleştiriyorum. Sustum dahada sinirim bozuldu.

Kalbim kırılmadı merak etmeyin Sadece çok birikti o yüzden biraz soğumaya başladım alanım kısıtlanıyor ben sakat ayağımla çağırdım annem yaptı herşeyi sırf ayıp olmadın gücenmesinler diye ama bana laf soktu annemin yanında yemek mi yapıyon sanki yaptında sakatlandın diye. Çok ayıp ettiği laf bende cevabını verdim yapıyorum ben yemek diye. Ben öncelerde çok iyiydim sorun yoktu balayımda akraba ziyareti yaptık:) ama baktım hala devam sürekli kocamla misafirliğe gidiyorum takılıyor kendi plan yapıyor millete de gelini rahat bırakmıyorm kötü kaynanayım diyor gülüyor. Farkında ama yapıyor. Ben sadece benim ne yapmam gerek onu merak ettim.

Elbette doğrusu o.
Sakın geri adım atmayın.
Her ne kadar aynı binada oturuyor da olsanız (ki hiç tasvip etmem) siz ayrı ailesiniz. Annenize giderken kayınvalidenizi götürmek, haber vermek falan asla girmeyin o toplara.
Onlar size geldiğinde de aynı şekilde, çağırmayın.
Yani 3 kere çağırmazsın bir kere çağırırsın falan. Öyle...
Annenize de söyleyin, kayınvalidenizi de çağırmasın sizle.
Böyle böyle öğreteceksiniz ayrı aile olduğunuzu.
Saygınızı da bozmuş sayılmıyorsunuz ayrıca.

Hani şuan ne diyecem bilemiyorum. Ayıp ediyor, siz çalışıyorsunuz onun da sizi kızı gibi görmesi lazım, misafir çağırınca madem kendi de geliyor önceden gelip yardım etmesi lazım. Yaptığı hoş değil, cahillikten. Siz duruşunuzu bozmayın, ha kölesi olun demiyorum asla. Sadece açık ve net olun, bu davranışlar hoşuma gitmiyor, bana değer vermediğiniz hissine kapılıyorum. Bir plan yaparken önce bana bir sorsanız daha iyi olur çünkü 1 hafta sonum var, balayına bile gitmedik, eşimle biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var. Biraz evimin tadını çıkarayım, temizlik var, şu arkadaşıma gidecem vs birşey varsa onu söyleyin. Böylece araya sınır çizmiş olursunuz bence. Arada eşine de çıtlat ki,şöyle dedim annene. kaynanan kötü niyetliyse eşini yalan yalnış doldurup üzerine salmasın.

Ben genellikle o laf soktumu gülerek Bende laf söylerim ama soran olursa saka yaptım olur adi. Kaynanam anlar ama. Asla hic bir dediğinin altında kalmadım.

Başından bu şekil alışmışlar aile içinde böyle yaşıyorlar demekki nedemek benim yerime plan yapmak orası sizin eviniz kocanız sizi benimseyememiş bence artık 2 kişilik ailesiniz emribakilerden hiç hoşlanmam 12 yıllık evliyim severek evlendim kv başka şehirde eşimin yengesi ve görümcem bi sokak var aramızda hafta da 1 ancak bazende 2 haftada bir pandemiden dolayı kimse kimseyi görmüyor önceleri de çok içli dışlı olmadım siz hatayı en başından yapmışsınız eşinşzin sizin bi aile olduğunuzu kabullenip senin fikrini almadan hareket etmemesi lazım

Susmak da demeyelim ama karşılıklı gelipte ağız dalisi da yapmayin bence. Siz de onun size yaptığı gibi ya şakayla karışık verin cevabını ya da anne bir daha bu şekilde söyleme çok gücüme gidiyor deyip net olarak soyleyebilirsinjiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…