• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik denen kurum bu muydu?

Kendi kişiliğini evlenene kadar gizlemek olmadığı bir adam gibi davranmak ve evlenince kendini belli etmek bence dolandırıcılık gibi bişey. Belki de sizden gizlediği psikolojik problemleri olabilir bipolar bozukluğu gibi.... Ama neyse ne, insanın tek bir hayatı var. Bir kere geliyoruz bu dünyaya. Yanlış bir insanla yolunuz kesişti diye ömrünüzün sonuna kadar onunla yol arkadaşlığı yapmak zorunda değilsiniz. Ben zor zamanlarımda, hayatımı, baş karakterinin ben olduğum bir roman gibi düşünüyorum ve bu bana iyi geliyor. Yaşadığım şeye yön vermemi sağlıyor. Sana gelenekselleşmiş ve öğrenilmiş fikirler verenler de çıkabilir. Kocandır, yuvayı dişi kuş yapar falan da filan da diye.... Duyma onları. hakaretlerle, laf sokmalarla, kavgalarla, mükemmel anasıyla senin onurunu, özgüvenini, yaşam sevincini ve kahkahanı çalmasına izin verme

Eşimin derdi sanırım üzerimde himaye kurmak. Bilemiyorum ki... Boşanmayı sürekli dile getiren de kendisi her kavgada.
Ailemi doldurmuyorum, ağlamıyorum kendime acımıyorum da. Şu an çözüm odaklıyım.
Cok iyi dusunun, bosanmak son cozum olmali, duzelme ihtimali yoksa da yapacak bi sey yok.. Kotu bi evliliktense bekarlik daha iyi.. Ben de bosandim, kararsizlik ve korkularinizi anliyorum..
Esinizi taniyan sizsiniz.. 2.5 ay kisa bi zaman gibi dursa da bi cok seyi belli eder, flört döneminiz de olmus..
Eger duzeltmek icin cabalamazsa siz uzerine dusmeyin, cunku esiniz karakterinde biri icin cabaladikca daha cok azitir gibi geldi bana..

Merhaba

Ilk basta siz yazarken daha cok yeni oldugunuzu ilk aylarda cogu evlilikte yasanilan alisma dobemibdeki sorunlari dusunurken, konu birden annesinin davranis ve laflarina gelince duraksadim. Biraz zaman verin kendinize isten izin alabiliyorsaniz bir tatile cikin yalniz kalin ve dusunun sakince.

Şaşırdım gerçekten
Benim evliliğimde de biraz kusurlar var ama 2,5 aylık evliliğimde herşey çok güzeldi
Bu kadar erken fire vermesi geleceğe umutlu bakılmasını engelliyor sizin evliliğinizin
boşanmak için 10 ayınız var
Bu sürede illaki sizi ikna etmek isteyenler olacaktır
Son aya kadar izleyin en son belki bir şans verirsiniz ama değişeceğini sanmıyorum

Son düzenleme:
Benzer seyleri dediginiz aylarda asagi yukari herkes yasiyor.benm kv de kizinin ve kaynimin yaninda esim icin onun yeri bambaska der.asagi yukari her gun.altli ustlu otryoruz gelin gezdirmeleri 1 seneyi gecti.esimi eve dondugumde uyuyrken buluyordum.okadar gec donuyordk kv gezmelerinden.esidme onceleri annesinin agzina bakar hep dogru onu sanirdi.ama bu boyle devam etmedi 1 yila yaklasrken bile cok yol katettik.simdi ise annesinin hep karsisnda.asla sozumun ustune soz soyletmeyen kimseye ezdrmeyen laf ettrmeyen uzerime titreyen biri.cok cok aceleci davranmissn bence zaman tanimalisinz evlilihinize.cocuk yapmayin ama evliligin oturmasini bekleyin

Evet bir adet bağımlı anne ve bağımlı evlat tarafından mahfolan bir kadın. .
Benim arkadaşım bu durumun daha beter halini yasiyor.tatilde bile birlikteler.
Tam bir anne kuzusu bağımlı ve gerçekten farkında değil .. fakat annesi farkında bilerek yapıyor ... hangi anne iyi bir anne evladının huzurunu bozar? Ben bağımlı ve zarar veren anneleri iyi niyetli bulmuyorum. ..
Ben büyük konusmayayim ama ıslak terlikle ağzına yapiştirir elinede valizini verir hadi anana derdim. Kurulu düzenimi bozmaz evden kovardim. Kaç yaşında adam hepimiz anne baba seviyoruz ama b..cikarmiyoruz. ..

Ayıp olduğunu düşünsem bu konuyu açmazdım zaten.
Sadece böyle bir durumdan nasıl sıyrılabilirim onu kestiremiyorum hepsi bu.
1 Seneden önce boşanma durumu olmuyor diyordu araştırmalarımda.
Bu yüzden evlilik iptalini düşündüm.

Yanlış da biliyor olabilirim ama ilk bir sene anlaşmalı boşanma olmuyor galiba. Boşanma davası açarsınız da tek celsede bitmiyor galiba

Birine boşan demek çok kötü ama içinde bulunduğun durum da yeterince karışık. İlk başlarda evliliğe alışma sürecinde eşler problem yaşasa da bunlar aslında ufak tefek şeylerdir. Ve cicim ayları bal ayı falan denen şeyler var. Evliliğin en başları böyle olur. Bozulacaksa birşeyler sonradan bozulur. Sizin ki baştan bozuk başlamış.

Tabiki bu normal ve olması gereken bir evlilik değil
Bence eşiniz hatasını anlamadıkça dönmeyin
Bitmesi daha iyi gibi görünüyor

Öyle hemen evinizi neden terk ettiniz bence yaptığınız çok yanlış olmuş.Kol kırılır yen içinde kalır olayları ailelere yansıtmamanız gerekirdi.
Ailelere yansıtmamaları mı gerekirdi?
Kayınvalide zaten laf sokup huzurunu bozuyormuş daha ailelere yansıtmaması mı kaldı?
"Kol kırılır yen içinde kalır " ne demek ayrıca?
Sonsuza dek bu adamı ve annesini mi çekecek sessizce?

Merhaba KK.
Ben eski bir üye olmama rağmen yöneticilerden izin alarak konu açmak istedim. Oldukça kararsızım, mutsuzum ve ne yapacağımı bilmez vaziyetteyim. 2,5 ay önce severek evlendiğim eşimle şu an yollarımı ayırmış durumdayım.
Neden derseniz, ben bu duruma geleceğimi hayatta tahmin etmezdim. Çok iyi bir işi olan, iyi bir ailede yetişmiş, oldukça özgür ama aynı zamanda düzenli bir aile yapısına sahip olanaklardayım.
Yaklaşık 1 sene önce eşimle doğa gezisinde tanıştım. Birkaç ay arkadaşlık ara sıra mesajlaşmadan sonra özellikle onun oldukça ısrarları sonucunda görüşmeye başladık ve sonunda bir ilişkinin temellerini attık. Yaşım 32 O da 34 yaşında. Yaşlarımız uygun, anlaşıyoruz aile yapılarımız belli benzeşiyor diyerek beni ailesiyle tanıştırdı sonra benimkilerle tanıştı derken kendimi isteme merasiminin içinde buldum.
Ailesi okumuş kendilerini geliştirmiş insanlardı, maddi manevi sorunları yoktu, çocuklarıyla iletişimleri sevecendi.
Ailemin de verdiği destekle evlendim. Evliliğe yakın zamanlarda bana her konuda destek olan eşim, evlendikten sonra değişik haller almaya başladı.
Eskiden sesini yükseltmeyen adam gitti yerine sürekli sinirli agresif, komutalar veren, eve alınan herşeyde karışan biri haline geldi.
Annesi ile son derece düzeyli bir ilişkim varken, sürekli laf sokmalar beceriksiz olduğumu iddia etmeler, benden habersiz eve misafir davet etmeler, yemekler akrabalar derken yeni evli bir çiftten daha ziyade akrabaları eğlendiren fasıl ekibine döndüğümüzü düşünmeye başlamıştım.
Zaman içinde anladığım şu ki, annesinin oğluyla arasındaki ilişki klasik bir erkek anne ilişkisinden ziyade, eşinden göremediği ağırlığı oğlunda görmesi.
Sürekli eşim için gözlerime bakıp herkesin içinde, küçük oğlu orada olmasına (O da evli) 'Büyük oğlum benim için herkesten çok farklı. Yeri bende herkesten çok ayrı. Onun yokluğuna alışmak çok zor oldu.' gibi laflarına maruz bırakmasına diyecek kelime bulamıyorum.
Saygısızca ettiğimiz sürekli kavgalarda sürekli annesinin lafını açan, durduk yere annesinin mükemmelliğinden dem vurmaya başlayan ve karşılaştırdığı kişinin eşi olduğunu düşünürsem hiçbir zaman annesine saygısızlık yapmamama rağmen neden bu haldeyiz diye düşünmeye başladım.
Çok defa konuştum, kimi zaman küstüm, kimi zaman sessiz kaldım, ağladım bazen bağırdım bazen evden çekip gittim tek başıma nefes aldım.
Hiçbiri fayda etmedi.
Yaptığımız tek şey yaşadığımız 2.5 ay boyunca hemen hemen her gün ettiğimiz kavgaların getirdiği yorgunluğu yaşamaktı.
Sürekli kıskançlık, sürekli ya kız arkadaşlarımı ya internetteki onunla olan fotoğrafımdaki beğenilerdeki arkadaşlarımın eşlerini ya da bir erkek arkadaşımın beğenisinden huzursuzluk çıkaran bir insanı anlamak oldukça güçtü.
En son, dün akşam değişiklik olsun diye yemeğe gitmişti gene böyle bir kıskançlık sebebiyle huzursuzluk çıkardı ve bana hakaret etmeye başladı. Şoka girdim.
Evi terketmiş bulunmaktayım, ailemin yanına geri döndüm.
Beni hiç merak etmeyen, adına eş dediğim insan yanından gidişimin 5 saat sonrasında 1 defa beni arayıp sonrasında sadece nerdesin yazdı hepsi bu.
Sadece sormak istiyorum sizlere...
Yaşadıklarımda ne yapmam gerekli? Siz evlendiğinizde ne yaşamıştınız? Evliliğe alışma süreci mi bu yoksa ben tanıyamamışım deyip dönmemeli miyim?
Evlilik iptali diye bir kavram varmış sanırım. Avukat olan, hukuki süreci bilenler beni aydınlatsın.
Ne yapmalıyım bilemiyorum...
ikibucuk ayda insan konuşmaya fırsat bulamaz bence ama ne bu hal

1Sene anlaşmalı boşanamazsınız ama çekişmeli açıp zaten her iki taraf da isterse yani hayır ben karımı seviyorum demezse şartlardan birini kanıtlarsanız boşanabilirsiniz
evlilik iptali sizin durumunuzda olmaz

yazılarınızdan çok akıllı bilinçli biri olduğunuzu anlıyorum ve böyle insanlara nasıl bu adamlar denk geliyor aklım almıyor. evlenmeden önce hiç mi sinyal vermedi. boşanmak için erken gibi sanki ama eşinizden bir adım bekleyin bakalım ne yapacak
Cevabınıza teşekkür ederim :) beni böyle bir zamanda nasıl mutlu ettiniz ki...
Öyle kusursuz davrandılar ki şu an böyle bir olayın içinde nasıl kaldım hem de ben diyorum...
adım gelmedi. Kendini haklı saymakla meşgul sanırım.

Kendi kişiliğini evlenene kadar gizlemek olmadığı bir adam gibi davranmak ve evlenince kendini belli etmek bence dolandırıcılık gibi bişey. Belki de sizden gizlediği psikolojik problemleri olabilir bipolar bozukluğu gibi.... Ama neyse ne, insanın tek bir hayatı var. Bir kere geliyoruz bu dünyaya. Yanlış bir insanla yolunuz kesişti diye ömrünüzün sonuna kadar onunla yol arkadaşlığı yapmak zorunda değilsiniz. Ben zor zamanlarımda, hayatımı, baş karakterinin ben olduğum bir roman gibi düşünüyorum ve bu bana iyi geliyor. Yaşadığım şeye yön vermemi sağlıyor. Sana gelenekselleşmiş ve öğrenilmiş fikirler verenler de çıkabilir. Kocandır, yuvayı dişi kuş yapar falan da filan da diye.... Duyma onları. hakaretlerle, laf sokmalarla, kavgalarla, mükemmel anasıyla senin onurunu, özgüvenini, yaşam sevincini ve kahkahanı çalmasına izin verme
Bu bakış açısını kendime ilke edinebilirim. Ne kadar iyi geldi yazdıklarınız...

Ailelere yansıtmamaları mı gerekirdi?
Kayınvalide zaten laf sokup huzurunu bozuyormuş daha ailelere yansıtmaması mı kaldı?
"Kol kırılır yen içinde kalır " ne demek ayrıca?
Sonsuza dek bu adamı ve annesini mi çekecek sessizce?

Moon ne kadar yorgun görünüyorsun lafını söyleyip üzerine, bizim nesil ne kadar farklıydı, hiç yorulmazdık. 2 tane de aslan gibi evlat yetiştirdim diyen, ikide bir oğlunun sinirini İma edip çekeceksin moon deyip gülen kendince şaka yapan, her eve davet ettiğimde daha yeni mi yapıyorsun bunu deyip tuhaf tuhaf sualler gösteren, gideceğimiz spor salonuna dahi aman para harcamayın diye yorum gösteren bir kadına ben yeterince sustum iyi niyet gösterdim. Her işten geç gelişte oğlunu besleyip doyurup yollayan özellikle eve davet eden bir kadın var. Amnesinin sözünden çıkmayan bir de adam...

Şaşırdım gerçekten
Benim evliliğimde de biraz kusurlar var ama 2,5 aylık evliliğimde herşey çok güzeldi
Bu kadar erken fire vermesi geleceğe umutlu bakılmasını engelliyor sizin evliliğinizin
boşanmak için 10 ayınız var
Bu sürede illaki sizi ikna etmek isteyenler olacaktır
Son aya kadar izleyin en son belki bir şans verirsiniz ama değişeceğini sanmıyorum
Ben de değişeceğini zannetmiyorum çünkü her diğer gün bir öncekinin tekrarı gibi. Çabaladığımla kalıyorum.

Akşam annesi beni aradı. Moon hani aşure getirecektiniz bize dedim. X i ara istersen o bıraksın size dedim.
Beraber değil misiniz dedi. Hayır dedim.
Bilmiyor numarasına yatıyor kendince. Söyledim oğlunun davranışlarını. Baştan beri sürekli kavga halinde olduğumuzu söyledim artık istemediğimi anlattım. Toplanalım konuşalım dedi. Siz gidince gene kendi başımıza kalacağız dedim. Bu ikimizin problemi dedim.
Ben böyle bir evliliği sürdürmek istemiyorum dedim. Çok üzüldüm Moon olmaz böyle dedi.
Diyemedim ki oğlunun sorununa sen neden dahil oluyorsun diye...
Kapadık. Bugün de annemi aramış: ‘Oğlum evde çok hasta akşam çok içmiş. Moon gidip baksa ya hastaymış midesi kötüymüş.’ demiş...
Kendisinin altında araba var. Bizim evle kendi evi arası 10 dakika. Ben işten biraz geç gelsem dahi oğlunu yemek yemeye çağırıp doyuran kadın, her seferinde hadi gel işe gitmeden kahvaltı yapalım diye arayan kadın şimdi benim yokluğumda hasta oğluna bakmak yerine beni yollamaya çalışıyor.
Moon gidecek alttan alacak, yufka yürekli davranacak.
Bunu yaptıran eşim de olabilir kendisi burnunu işimize sokarak işgüzarlık yapıyor da olabilir.
Sürekli ağlıyordun hastayım sensiz oğlum diye, al işte moon da gitti yokluğumu gözlemene gerek yok. Keyfini çıkarın. Diye yüzüne söylemek isterdim ama susuyorum.

Boşanmak moda olmus kimse kendini suçlu görmez bence evliligi kurtarmak caba gosterin burda bazilari gaz veriyor bosan diye 2.5 ay cok kisa sure evliligi bitirmek icin bu dunyada kusursuz insan yoktur hatalar mutlaka olacak onemli olan bu hatalari gorup duzeltmek evlilik zaten sorunlari cozme yeridir sorunları olmayan evllik yoktur bazıları bunun üstesinden gelir bazıları ise vazgecer.kaldiki 2. Evlililkte benzer sorunlari cikacaktir

Düzgün ailede yetişip gendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bayanlar için böyle karaktersiz insanlar çok zor gelebiliyor. Bence güzel bir düzeniniz varmış. Evet yeni evliliklerde sorun olur ama yaşadıklarınız fazla gibi. Bencede hata olarak görüp geri dönüş yapabilirsiniz

Hiç normal davranışlar değil bence.Herkesin sorunları oluyor.26 yaşında evlendim 2.senem.Bu evliliğin ilk zamanları yaşanan sorunlara benzemiyor.

Moon da 32 yaşında bi kadın pire için de yorgan yakmıyor bence.Üzüldüm ya

Back