Evlilik denen kurum bu muydu?

Moon_nback

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2017
37
37
3
Merhaba KK.
Ben eski bir üye olmama rağmen yöneticilerden izin alarak konu açmak istedim. Oldukça kararsızım, mutsuzum ve ne yapacağımı bilmez vaziyetteyim. 2,5 ay önce severek evlendiğim eşimle şu an yollarımı ayırmış durumdayım.
Neden derseniz, ben bu duruma geleceğimi hayatta tahmin etmezdim. Çok iyi bir işi olan, iyi bir ailede yetişmiş, oldukça özgür ama aynı zamanda düzenli bir aile yapısına sahip olanaklardayım.
Yaklaşık 1 sene önce eşimle doğa gezisinde tanıştım. Birkaç ay arkadaşlık ara sıra mesajlaşmadan sonra özellikle onun oldukça ısrarları sonucunda görüşmeye başladık ve sonunda bir ilişkinin temellerini attık. Yaşım 32 O da 34 yaşında. Yaşlarımız uygun, anlaşıyoruz aile yapılarımız belli benzeşiyor diyerek beni ailesiyle tanıştırdı sonra benimkilerle tanıştı derken kendimi isteme merasiminin içinde buldum.
Ailesi okumuş kendilerini geliştirmiş insanlardı, maddi manevi sorunları yoktu, çocuklarıyla iletişimleri sevecendi.
Ailemin de verdiği destekle evlendim. Evliliğe yakın zamanlarda bana her konuda destek olan eşim, evlendikten sonra değişik haller almaya başladı.
Eskiden sesini yükseltmeyen adam gitti yerine sürekli sinirli agresif, komutalar veren, eve alınan herşeyde karışan biri haline geldi.
Annesi ile son derece düzeyli bir ilişkim varken, sürekli laf sokmalar beceriksiz olduğumu iddia etmeler, benden habersiz eve misafir davet etmeler, yemekler akrabalar derken yeni evli bir çiftten daha ziyade akrabaları eğlendiren fasıl ekibine döndüğümüzü düşünmeye başlamıştım.
Zaman içinde anladığım şu ki, annesinin oğluyla arasındaki ilişki klasik bir erkek anne ilişkisinden ziyade, eşinden göremediği ağırlığı oğlunda görmesi.
Sürekli eşim için gözlerime bakıp herkesin içinde, küçük oğlu orada olmasına (O da evli) 'Büyük oğlum benim için herkesten çok farklı. Yeri bende herkesten çok ayrı. Onun yokluğuna alışmak çok zor oldu.' gibi laflarına maruz bırakmasına diyecek kelime bulamıyorum.
Saygısızca ettiğimiz sürekli kavgalarda sürekli annesinin lafını açan, durduk yere annesinin mükemmelliğinden dem vurmaya başlayan ve karşılaştırdığı kişinin eşi olduğunu düşünürsem hiçbir zaman annesine saygısızlık yapmamama rağmen neden bu haldeyiz diye düşünmeye başladım.
Çok defa konuştum, kimi zaman küstüm, kimi zaman sessiz kaldım, ağladım bazen bağırdım bazen evden çekip gittim tek başıma nefes aldım.
Hiçbiri fayda etmedi.
Yaptığımız tek şey yaşadığımız 2.5 ay boyunca hemen hemen her gün ettiğimiz kavgaların getirdiği yorgunluğu yaşamaktı.
Sürekli kıskançlık, sürekli ya kız arkadaşlarımı ya internetteki onunla olan fotoğrafımdaki beğenilerdeki arkadaşlarımın eşlerini ya da bir erkek arkadaşımın beğenisinden huzursuzluk çıkaran bir insanı anlamak oldukça güçtü.
En son, dün akşam değişiklik olsun diye yemeğe gitmişti gene böyle bir kıskançlık sebebiyle huzursuzluk çıkardı ve bana hakaret etmeye başladı. Şoka girdim.
Evi terketmiş bulunmaktayım, ailemin yanına geri döndüm.
Beni hiç merak etmeyen, adına eş dediğim insan yanından gidişimin 5 saat sonrasında 1 defa beni arayıp sonrasında sadece nerdesin yazdı hepsi bu.
Sadece sormak istiyorum sizlere...
Yaşadıklarımda ne yapmam gerekli? Siz evlendiğinizde ne yaşamıştınız? Evliliğe alışma süreci mi bu yoksa ben tanıyamamışım deyip dönmemeli miyim?
Evlilik iptali diye bir kavram varmış sanırım. Avukat olan, hukuki süreci bilenler beni aydınlatsın.
Ne yapmalıyım bilemiyorum...

Evlilik iptali ayırt etme gücünden yoksun eş ya da o anda diğeri tarafından kandırılarak evlenme durumunda geçerli diye biliyorum ben. (Alkol, ilaç, zorlama, ... gibi)
Siz severek evlenmişsiniz ve aklınız yerindeymiş.
Böyle bir adamdan çocuk sahibi olmaktansa ayrılmanız daha mantıklı bence.
Not: Evlenip ayrılmak ayıp bir şey değil.
Evlilik iptali olmuyor diye ayrılmaktan korkmayın

Ayıp olduğunu düşünsem bu konuyu açmazdım zaten.
Sadece böyle bir durumdan nasıl sıyrılabilirim onu kestiremiyorum hepsi bu.
1 Seneden önce boşanma durumu olmuyor diyordu araştırmalarımda.
Bu yüzden evlilik iptalini düşündüm.

34 yaşındaki adamın yokluğuna nasıl alışamamış yahu, sanki ergen çocuğu yatılı liseye gitti de ona alışamıyor
ben bunun evliliğe alışma süreci olduğunu düşünemedim, ilk yıllar zor olabilirde, bu o değil yani, odunmuş ama bunu saklamış, evlilik bazen piyango 5 sene de çıksan tanıyordum desen evlenince değişenler oluyor, bence kaç kurtar kendini, çocuk yok sanırım, sonsuza kadar kurtul
kayınpeder var mı diye sorasım geldi, genelde anlattığın şeyler eşe sahip olmayanlarda oluyorda gözlemlediğim, eğer öyle değilse daha da kötü

Öyle hemen evinizi neden terk ettiniz bence yaptığınız çok yanlış olmuş.Kol kırılır yen içinde kalır olayları ailelere yansıtmamanız gerekirdi.

1 sene dolması gerekmiyor diye biliyorum ben. İlk haftalarda boşananlar var...
Evlilik iptali deyince ayıplanır falan diye mi düşünüyorsunuz acaba dedim.
Anlaşmalı boşanırsanız çok kolay olur.
Hayırlısı olsun umarım

Eşim flört ettiğimiz zamanlarda da daima dışarıda olurdu. Pek evcimen bir adam değildi.
Kayınpeder var evet çok sessiz sakin ılıman bir adam ama kayınvalidemle olan ilişkileri eş ilişkisinden ziyade mecburiyetten aynı evde bulunma durumu.
Kayınvalidem çok baskın bir karakter, ne isterse ve ne zaman isterse öyle işliyor evdeki çarklar.
Kadın, eşinde göremediği baskın karakteri büyük oğlunu büyütürken vasıfsal olarak ona yüklemiş.
Eşimin işi daha rahat bana göre, haftanın 3 günü çalışıyor. Diğer günleri annesinin yanında oturarak geçiriyor artık.
Evlendiğimizden beri durum bu.
İlk zamanlar anlam veremedim ama annesinin bir cumartesi akşamı onlara gittiğimizde yarın da geleceksin dimi 'X'im' demesiyle kafamdan aşağı kaynar su döküldü.
Eşim de bunu kabullenmiş, 'Annem yalnız kaldı, ben vardım yanında. Destek olmam lazım' gibi abuk nedenlerle yaptıkları hareketleri destekler biçimde.
Kimsenin anne oğul ilişkisine karışacak değilim ama tek bildiğim evlenmeden önce böyle değillerdi.

Burada okuduğumda ben de nasıl tanımazlar ya görünüyor işte anlaşılır derdim ama görülmeyen durumlar da varmış.
İnsan içine girince anlıyor...

biryerlerde okumuştum ama kaynak doğruysa eğer evlilik iptali 24 saat içerisinde mi ne öyle kısıtlı bir zman diliminde oluyor diye birşeyler kaldı aklımda

Sanki adamın başka yetersizlikleri de var gibi...annesi ile olan cıvık ilişkisi, kıskançlıkları, sizi karşı sinri kendi ezikliğinden olabilir mi?

Ben evli değilim, ama böyle bir yaşama da evlilik denmez gibi.

Bana daha ılıman şekilde bir mesaj yollar konuşmak isterse boşanmak istediğimi belirteceğim kesin dille.
Umarım bir an önce çözülür bu durum.
Hayırlısı olsun. Teşekkür ederim ilginize.

Evlilik böyle birşey değil canım, yol yakınken dönmelisin bence. Ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Kavgalı değiliz rastgelirsek konuşuruz ama mesafeyi dışarıdan bakan gözle bile sezersin. Benim net tavrıma rağmen eşimden bu yönde tek bir hakaret işitmedim. Açıklama yaptı adlarına özür diledi. Baktı olmuyor konu kapandı olduğu haliyle kabul etti. Ayrıca sen evden çıktıktan saatler sonra sadece nerdesin diye mesaj atanla zaten işin olmasın

nesi yalnız, eşi var ya yanında, yalnızsa da ölene kadar onu eğleyemez ki dizinin dibinde artık kendi ailesi evi damı yuvası var yani, zaten dediğin şu cümle kırmızıyla belirdi gözüm de "Kadın, eşinde göremediği baskın karakteri büyük oğlunu büyütürken vasıfsal olarak ona yüklemiş." yani evin babası kocası vs olmuş, koşarak uzaklaşılması gereken erkek tipi, evet düzelir ama belki 10 sene sonra, kendini paraladığına hayatını mahvettiğine kesinlikle değmez, biraz şansızmışsın, umarım çabuk atlatırsın, erken anlamakta senin artın olmuş

yani vesileyle okuyan bekar arkadaşlara da tavsiye veresim geldi, böyle artık evin erkeği sensin, bundan sonra evin babası sensin diye büyütülen iyi çocuklardan uzak durun (yanlış anlama canım sana istinaden yazmadım)

Benim çok defa kendisine göre çok üstün olduğumu fazla güzel olduğumu çok daha iyi şartlarda yaşamama rağmen onunla evlendiğimi belirtip duruyor.
Fakat benim ailem kadar olmasa dahi, onların da mal varlıkları var.
Sadece yaşam standardımız tam anlamıyla bir değil aile bazında.

Anlasmali bosanmali yapamazsiniz ilk 1 sene. Ama diger bosanma sebeplerinden cekismeli dava açabilirsiniz. Ama hakim bosamayabilir elle tutulur bir sebebiniz olmadigi icin. Gerci hakaret piskolojik siddet varsa ispstlanirsa olabilir.

Evlilik iptali sizin durumunuz icin mümkün değil.

Bunu nasıl anladım derseniz, kayınvalidem aldığı evi anlatırken bunu babası almak istemiyordu.
X (Eşim için bahsediyor) babasına kızdı ikimiz bir olduk ikna ettik. X im benim için çok farklı. diyerek cümleyi tamamlıyor.
X im herşeyi beğenmez, herşeyin en iyisini ister vs vs diye de ekler üstüne.
Eşim kayınvalidemin gözünde çok başka bir yerde.
Daha evlenmeden 2 hafta önce ağlamaya başlamış, bunu eşim çok gururlanarak söylüyordu.
Annem ayakkabılarımı topluyorum ağlıyor, nikahım olduğu gün sabaha kadar uyumadı, kına gecesi sabaha kadar ağladı, halama gidip ben X siz napcam deyip ağlıyormuş diye bana anlatıyordu arada sırada.
Hızla gelen bir buz dağını fark edemeden çarptım sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…