Evliliğin ilk zamanları hep zor mu

Psikolojik danışmanım evliligin ilk 3 yılının kriz yılı olduğunu, alışma sürecinde sürtüşme olabileceğini söylemişti. Biz ilk 1 sene çok zorlandık. Şimdi daha azaldi.
4. Yıla girdim

Sonuçta iki farklı cinsiyet farklı kültürler farklı ailelerden iki kişi aynı eve giriyor
Ciddi bir sorun yoksa normal ufak tefek anlaşmazlık durumları.

Kimisi için cicim aylarıdır kimisi için zordur. Bizim için çok zordu. Sürekli tartışırdık. Zamanla o bana uydu ben ona. Birbirimizi törpülemeye çalıştık şu anda uyumluyuz. Siz de öyle olabilirsiniz geçinmeye gönlünüz olsun yeter.

Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
Birbirinizi tanıyana kadar bir süre anlaşmazlıklar olur ama kavga etmek sikinti bence. Yada kavgadan sonraki tavırlar önemli kavgayı sürdürme küsme vs.ben evleneli 1 yılı geçti illaki anlaşmazlık yaşanıyor ama sonra uzun sürmüyor bu anlaşmazlık bazen o bazen ben geri adım atıyorum ve sonra eskisinden daha çok birbirimize bağlanıyoruz

kişilere göre değişiyor ya bu bence. biz nişanlıyken her gün düşman gibi kavga ediyorduk hatta bu yüzden evlenmek konusunda tereddütlerim vardı. evlendik ve bi anda her sey yağ bal oldu 😂😂 tartışma yok değil tabii ki ama hemen tatlıya bağlanan ve ciddi olmayan konulardı. su an 1.5 aydır yine yarı şehirlerdeyiz ve cok sükür henüz hiç kavgamız yok 🥲🥲 büyüdük galiba 😂

Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
İlk 1,5 yıl bizim için çok zordu. Üstelik 10 yıllık sevgililikten sonra evlenmiştik ama aynı evin içinde yaşamak bambaşka bir olay tabii alileleri tanımak ve olduğu gibi kabul etmek falan da sor. Bizim bir de ilk yıl dolmadan bebeğimiz de doğdu tam bomba 😁
Neyse 2 yıl sonrası tüm tartışmalar bitti daha mutlu ve sakin bir çift olduk.
Dikkat etmeniz gereken şey tartışırken saygısızlık yapmamak olmalı bir de aileler hakkında kötü söz sarf etmeyin. Zamanla düzelecektir.

Biz severek evlendigimiz hâlde, tartismalarimiz ciddi boyutlarda oluyordu, o bardağı attıysa ben masayı deviriyordum falan ilk 3 sene sorunlu geçti şuan 7 yıla giriyoruz bebeğimiz de var en ufak tartışma yaşamaya kalksak vazgeciyoruz bıkmışız artık ses gürültü cekemiyoruz ikimizde susuyoruz ertesi gün hiçbir şey yaşanmamış gibi devam 😂 fakat burada konu çok önemli, aşılacak şeyler var asilamayacak şeyler var, sizin sorununuz ne?

Ben size bir şey söyleyim mi ilerde şu günlere öyle pişman olacaksınız ki keşke şöyle yapmasaydim keşke böyle demeseydim diye geçmişe dönüp geçmişi değiştirmek isticeksiniz evliligin ilk zamanlarına suç atmayı bırakıp bir an önce kendinize çeki düzen verin birbirinize uyum göstermeye birbirinizi kirmayaya çalışın sanki ilk gün tanışıyor gibi
Dışarıdaki insanlara nasıl nazik davranıyorsaniz birbirinize de aynı nezaketi gösterin çünkü bunu en çok esler hak eder
Yoksa sonrası pişmanlık

kişilere göre değişiyor ya bu bence. biz nişanlıyken her gün düşman gibi kavga ediyorduk hatta bu yüzden evlenmek konusunda tereddütlerim vardı. evlendik ve bi anda her sey yağ bal oldu 😂😂 tartışma yok değil tabii ki ama hemen tatlıya bağlanan ve ciddi olmayan konulardı. su an 1.5 aydır yine yarı şehirlerdeyiz ve cok sükür henüz hiç kavgamız yok 🥲🥲 büyüdük galiba 😂
nişan döneminde ne gibi kavgalarınız oluyordu kısıtlama sizi yönetmeye çalışması gibi kavgalar mı

X