Evliliğin ilk zamanları hep zor mu

kişilere göre değişiyor ya bu bence. biz nişanlıyken her gün düşman gibi kavga ediyorduk hatta bu yüzden evlenmek konusunda tereddütlerim vardı. evlendik ve bi anda her sey yağ bal oldu 😂😂 tartışma yok değil tabii ki ama hemen tatlıya bağlanan ve ciddi olmayan konulardı. su an 1.5 aydır yine yarı şehirlerdeyiz ve cok sükür henüz hiç kavgamız yok 🥲🥲 büyüdük galiba 😂
Bununla alakalı bir tezim var. çiftler sevişmeyince biriken enerjilerini kavga ile açığa çıkarıyor çünkü şehvet ve öfke kardeş duygular 🤣🤣 eğer nişanlılık sürecinde cinsel hayatınız olmadıysa tezim doğru diye düşüneceğim 🙈

Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
İlk başlarda ne kavgası kız ye iç gez toz olması lazım
Başta kavga ise sonra boks mu yapacaksınız

sorunuza cevap verıyorum evet :) tecrube bı hanımefendiyle konuşmuştum. Bı gun ucusa gitmişim yüzüm asık yenı evlıyım.’Sana bışey dıyım mı fularcığım, 25 yıllık evlılığımın en kotu zamanı nezamandı bılıyor musun? İlk 1 yılı. Az kalsın bosanacaktık’ demıstı. Alısmak zaman alıyor bence. Bırbırıne gore hareket etmek konusmadan anlasmak dengelemek. Zaman.

Bununla alakalı bir tezim var. çiftler sevişmeyince biriken enerjilerini kavga ile açığa çıkarıyor çünkü şehvet ve öfke kardeş duygular 🤣🤣 eğer nişanlılık sürecinde cinsel hayatınız olmadıysa tezim doğru diye düşüneceğim 🙈
cinsellik vardı ama uzak sehirlerdeydik. 2-3 ayda bir görüsüyorduk. ve mesela su anda da hamileyim ve 1.5 aydır ayrı sehirlerdeyiz yüne. onun öncesinde de neredeyse 1 ay sevişmedik. 😂😂 nişanlıyken ben de buna bağlıyordum cünkü uzaktayken kavgalarımız oluyordu. yanyana gelince her sey süt limandı. hatta evlilikte de sevişme sıklığı azalınca daha kolay sinirleniyorduk ikimiz de. ama su an yok mesela. ikimiz de cok sakin ve anlayışlıyız garip sekilde 😂😂

Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
Kavga önemli degil, kavgadan sonra esinizin davranislari dha önemli. Gönlünüzü aliyor mu?

Evet gülüm böyle geçer cicim ayları bitince s*çım ayları başlar kimse sana demedi değil mi 😃🤣🤣 geçecekkkk eğer işin içindn çıkamadığın bir şey değilse aldatma , şiddet yoksa sakin kal bu sadece bi süreç.. düzen oturmalı daha nekadarlık evlisiniz bilmiyorum ama bu dönem dikkat edin sorunlarınızı kendiniz çözüm dışarıya yansıtmayın .. hele aileleri sakın karıştırmayın benden bi kardeş veya abla tavsiyesi.. sonra iki aile birbirne düşman kesiliyo .. ayrıca siz barışşsanız bile anneler babaların aklı hep sizde kalacak barıştılar ama acaba iyiler mi şuan evde kavga varmı diye hep büyükler huzursuzluk yaşarlar.. genellikle maddi problemler olur ama başka sorun varsa aldatma gibi veya başka şeyler ozaman tabi ki içinde tutma harekete geç..

Bizim icin ilk yil cok zordu kavga gurultu eksik olmazdi hatta ilk bir kac yil zordu diyebilirim. Sonra sınırlar çizildi herkes yerini bildi rahatladik

Hep zor geçmez. İlla ki aynı evde yaşamak buna alışmak zaman alır ama seslerin yükselmesi kavganın büyümesi bunlar olmaması lazım. Kavga nedeninize örnek verin ona göre yorum yapalim

Ilk 2 bucuk 3 yili zordu bence biz vajinismustan tut aile sorununa kadar cok seyler yasadik eger ayni sekilde devam etseydi bosanırdım kesin ve net. Iyi ki fevri davranip boşanmamışim bütün sorunlarımızı hallettik maşallah diyeyim gül gibi gecinip gidiyoruz esim de ben de sivri yönlerimizi törpüledik.Iki taraf da zayif yönlerini iyilestirmeye niyetliyse kurtarilabilir evlilik

Evliliğin ilk yılı özellikle zordur. Ama adaptasyon süreci olduğu için zordur, sorgulamalar falan olur, tartışmalar olur ama şiddetli kavgalar olmamalı. Bu hayıra alamet değil. Birbirinize saygınızı yitirmemelisiniz. Sesinizi yükseltmeden önce bir ona kadar sayın. Bir de ne kadar sinirlenirseniz sinirlenin, tekrar yüz yüze bakacağınız insana asla hakaret sözcüğü vs kullanmayın.

Bence evlilik ne yazık ki idare işi. Bir taraf alttan almıyorsa her tartışma kavgaya dönüşür. Geri dönüşü olmayan, sonrasında utanacağınız laflar söylemeyin. Saygıyı hiç yitirmeyin. Saygı yitirilince bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Baştan ipleri sıkı tutun madem yeni evlisiniz.

cinsellik vardı ama uzak sehirlerdeydik. 2-3 ayda bir görüsüyorduk. ve mesela su anda da hamileyim ve 1.5 aydır ayrı sehirlerdeyiz yüne. onun öncesinde de neredeyse 1 ay sevişmedik. 😂😂 nişanlıyken ben de buna bağlıyordum cünkü uzaktayken kavgalarımız oluyordu. yanyana gelince her sey süt limandı. hatta evlilikte de sevişme sıklığı azalınca daha kolay sinirleniyorduk ikimiz de. ama su an yok mesela. ikimiz de cok sakin ve anlayışlıyız garip sekilde 😂😂
Ben bu araştırmayı başkaları üzerinde de yapayım bari, 🤣 sosyolojik bir deney bu

X