- 6 Ekim 2024
- 475
- 151
- 30
Ah canım. Ne yazık ki.Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
Bende öyleydim. Her sabah boşanıyor her akşam da barışıyorum:) hahaha
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ah canım. Ne yazık ki.Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
Hayır hep böyle sürmüyor şu anda birbirinizi yadırgıyorsunuz sonra alışıyorsunuz her şeyin ilacı zamanÇok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
Sen benimkine neden beğenmedim attıysan ondan atmışımdır. Yani haklısın herkes de seninle aynı fikirde olmak zorunda değildi hâlbuki ilk sen beğenmemişsin kendinle çelişmişsin.sadolinda mesajlarıma neden beğenmedim atıyorsun. Herkes seninle aynı görüşte olmak zorunda mı
Sana ne attiysam aynısını atman çok olgun bir hareketSen benimkine neden beğenmedim attıysan ondan atmışımdır. Yani haklısın herkes de seninle aynı fikirde olmak zorunda değildi hâlbuki ilk sen beğenmemişsin kendinle çelişmişsin.
Senin de bir emojiyi zoruna gidip beni etiketleyip bulaşman çok olgun bir hareket devamSana ne attiysam aynısını atman çok olgun bir hareket
Biraz daha yazarsan tüm iğnelerimin gerginliğini senden çıkaracağımSenin de bir emojiyi zoruna gidip beni etiketleyip bulaşman çok olgun bir hareket devam
Çıkarsana?Biraz daha yazarsan tüm iğnelerimin gerginliğini senden çıkaracağım
Benim öyleydi. İlk iki yıl cinnet zamanı gibiydi bi de severek evlendik ha. Sorunlar öyle gerzek sorunlardı ki. Ama zamanla azalarak geçti. 12 sene oldu. O zamanları vazgeçseydim şu hayatımı yaşayamazdım ve çok üzücü olurdu.Çok tartışıyoruz sesler yükseliyor ben kendime hakim olamıyorum kavga çok büyüyor. Evliliğin ilk zamanları hep böyle zor mu gecer
Evli olmadığınız için sadece gözlemle yorum yaptığınızı düşünüyorum :)yani bilemiyorum evli degilim ama cevremde nisanliyken, evliligin ilk yillarinda birbirine giren kim varsa ya bosandi ya da ittir kaktir devam ediyor.
nisanliyken, evliligin ilk yillarinda dipdibe, elele, fısır fısır konusan eden kim varsa coluk cocuga karisti yine fisir fisir gülüşe gülüşe bir sekilde ilerliyorlar.
bence balik bastan kokuyor.
tabii ki anlasmak zor olabilir birbirinden farkli iki kisi ayni evde yasarken. ama bagirip cagirmak - kavga edip aglatmak bambaska bir boyut. biri seni bağırıp aglatiyorsa demek ki dogru bir tercih degildir
tabii hemen kestirip atmayin ama bazi seylerden emin olana kadar iyice bir korunun.
benim sulalemde boşanma orani cok yuksek. yasli halalarimin, teyzelerimin bile yarisi bosanmis.Evli olmadığınız için sadece gözlemle yorum yaptığınızı düşünüyorum :)
İki gösterdiğiniz örneğin toplamıyız biz eşimle. Hem birbirimize girdik, hem dip dibe fısır fısır fingirdeştik tabiri caizse :)
İlk yıl, alışma süreci çok zor gerçekten. Bir hanımefendi sabah boşayıp, akşam barışıyordum demiş; öyle gerçekten :)
3. yılımıza girdik, ilk yıl çok zordu; ki 4 senelik sevgililik geçmişimiz vardı. Zaman geçtikçe, birbirimizi aynı evin içerisinde tanımaya başladıkça kavgaların seyri de değişti. Şimdi daha az kavga ediyoruz, ama yine kavga ediyoruz. Yine dip dibe fısıldaşıyoruz. Aldatmak, yalan söylemek, şiddet yok ise; her şey gün sonunda çözülüyor. Biz en azından çözebiliyoruz. Bazen alttan almalı, bazen üste çıkmalı. İnsan ilişkileri hep böyle değil mi zaten?
Ben mesela o beyninde düşünmeyip, ağzından çıkanı bilmeyen bir insandım son söyleyeceğim şeyi, ilk söylüyordum. Zamanla eh biraz da hararetli kavgalarla bu huyumu törpüleyebildim. Şimdi durup bir düşünüyorum, bunu söylemeye gerek var mı diye. Eşim mesela çok ani tepkiler veriyordu ilk başlarda. Yine aynı şekilde oda törpüleyebildi kendini. Mesele birazda kırdığın kalbi onarabilmek diye düşüyorum.benim sulalemde boşanma orani cok yuksek. yasli halalarimin, teyzelerimin bile yarisi bosanmis.
cocukluktan beri duya duya ozumsedim. hepsinin öğüdü genelde şu;
1) koca her zaman bulunur (önce hayatını kur)
2) balik bastan kokar.
bilmiyorum, bence de boyle. kavga dediğim tabii ki iki insan tartisir orta noktayi bulana kadar. bunu kasdetmiyorum. iki farkli evde yasama aliskanligi olan insanlarin ayni evde yasama surecinde hic tartismamasi hep uyum saglamasi belki de sagliksiz. benim sevgilim birlikte yasayacagimiz eve aldigimiz buzdolabini temizlemek icin tuvalette sizdiran musluk yuzunden yere serdigi örtüyü getirmisti. tekrar ediyorum buzdolabinin icini temizlemek icin klozetin yanindaki bezi pis lavabonun icine su doldurur icindeki siyah bulasik deterjanli suyun temiz olduguna inanir, tabagi o pis suda sungerler köpüklü köpüklü bulasikliga koyardi ben mesela nasil kavga etmeyeyim bu adamla. ama "sen ne b.k adamsin, ne igrencsin, annen baban eve mi s.ciyordu gerizekaliiii" diye bagirarak kavga etmek var "iyyy, aşkim sana kizmak istemiyorum ama her bu harekerinde midemden bogazima bir sivi geliyor, ogurmek istiyorum. sence bu mantikli mi? gercekten temiz oldugunu dusunuyor musun?" diye konuşup onun kendini anlatmasina pay birakip (onlarin kültürünün normali buymus, kendini bildi bileli böyle bulasik yikamis, calistigi okulda bile boyle yıkarlarmis. ilk defa benden bunun igrenc olduğunu duymus ve sasirmis) en sonunda birbirimizi anlayip gulerek "tamam o zaman, evimizin birinci kurali klozete degen her sey pistir asla baska odada kullanilmasin" diye uzlasip sonradan dalgasini gecip gülmek var.
ne olursa olsun ciftlerin birbirine bagirmasi, hakaret etmesi, aglatmasi falan bence bir seylerin yanlis gittigini gösteriyor. kaldi ki ayni evde ilk aylar. insanin libidosunun yuksek oldugu - bazi seylerin siradanlasmadigi zamanlar. boyle zamanlarda bagira cagira kavga etmek bana tuhaf geliyor.
tartismadan kastim bu yani. insan gibi konusup uzlasmak ayri, hakaretler edip karsindaki insani tahrik etmek - ciftlerden birinin otekini aglatmasi farkli.
eger ikincisi varsa bence o evlilik cok da saglam baslamamistir.
ama tabii insanlar zamanla da olgunlasabilir. her evin dinamigi farkli. ama genelde beyninde düşünmeden agzindan cikani söyleyip kalp kiran insanlar kolay kolay duzelmiyor.