• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü tanıştığım birile 1 ay içerisinde sözlendim ama ısınamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karşı taraf 29 yaşında, o yüzden bende bazen öyle düşünüyorum, evlenmek için evleniyor olabilir. Ama oda benim gibi içine çok kapalı biri, ne bir arkadaş ortamı var ne de bugüne kadar bir ilişkisi olmuş söylediği kadarıyla. Acaba nasıl davranacağını bilemediğindenmi böyle ilgisiz gözüküyor diye tereddütteyim. Erken karar verip pişman olmak istemiyorum.

Bence ardına bile bakma kaç. Bu yaşta ilişkisi olmamış, arkadaşı yok, görücü usulüyle hayat kuruyor. Yok yok kesinlikle birşeyi var.

Sözümüzden bir kaç gün sonra bekledim görüşelim diye teklif etmesini ama bir şey yazmadı. Ben yazmak durumunda kaldım, ne yapıyoruz ? Ne zaman görüşüyoruz diye. İyiki konuyu açtın dedi, bende onda bahsedecektim çekindim dedim. Bende artık sözlü olduğumuzun çekinecek birşey olmadığını söyledim.

Neyse buluştuk bir hafta önce, bir tanıdığımla yemek yiyormuş sohbet ediyormuş gibiydim, öyle heyecanlı değildim.
O günden sonra tekrar bi görüşme teklif etmesini bekledim ramazandan önce çünkü ramazanda buluşmamızın uygun olmayacağını söyledi (buda ayrı bi konu). Baktım birşey yazmıyor yine ben yazmak konumunda kaldım, bende tamda buluşalım dicektim diye cevap verdi, daha zaman var ayarlarız falan dedi. Yani anlayacağın her ne kadar vakit geçirip onu tanımak, ısınmak istesemde o sanki ciddiye almıyor gibi.
Bu düşüncelerinizi aynen çocuğa söyleyeceksiniz. Yalnız mesajla yazip cevap beklemeyin aksini söylese de içiniz rahat etmeyecek çünkü .görüşelim deyin herşeyi yüzyüze konuşun samimiyetini anlarsınız ona göre de kararınızı verin. Konustiktan sonra içiniz hâlâ rahat değilse heleki içiniz isinmadiysa zorlamayin ilerlede de isinamazsiniz

Merhabalar,
ben 24 yaşındayım, yaklaşık bir bucuk ay önce görücü usulü biriyle tanıştım. Mantıken çok uyumluyuz, geleceye karşı aynı bekletilere sahibiz az çok. İki hafta önce sözlendik ama bir türlü ısınamıyorum, kendiside ilgisiz biri gibi. Beni tanımak için pek uğraşmıyor, ben ona yazmadan o bana çok nadiren yazıyor. Hep aşık olup evlenmeyi hayal etmiştim, bana bakınca gözleri parlayacak bir adam hayaliyle bu yaşıma kadar geldim. Belki bu sözlendiğim kişiyi tanıyarak olabilir diye düşündüm ama ısınamıyorum kendimi zorlamama rağmen.
Sizce daha erkenmi bir fikir edinip karar vermek için ? Yoksa aşk evliliğini unutup mantık evliliğinimi seçmeliyim ? Karşı taraftan etkilenemedim, eril enerjisi düşük geliyor, inisiyatif alan birisi değil ama iyi bir insan, çalışkan, dürüst, bu kötü zamanlarda belki ondan daha iyisini bulamaya bilirim.
Ne yapmalıyım lütfen ? Kafam çok karışık.
Mantık evliliği yapan 2 arkadaşım var. Mutsuzlar ama kendilerini kandırıyorlar. Başta için ısınmadıysa sonra zor. Tenine dokunmak istemediğim biriyle asla evlenmem.

Bu düşüncelerinizi aynen çocuğa söyleyeceksiniz. Yalnız mesajla yazip cevap beklemeyin aksini söylese de içiniz rahat etmeyecek çünkü .görüşelim deyin herşeyi yüzyüze konuşun samimiyetini anlarsınız ona göre de kararınızı verin. Konustiktan sonra içiniz hâlâ rahat değilse heleki içiniz isinmadiysa zorlamayin ilerlede de isinamazsiniz

Bence hiç bir şey söylemeden gözlemlemeliki nasıl biri olduğunu daha evlilik aşamasında iken göstersin. Yoksa konu sahibi her uyardığında kendini düzeltmeyecek tam aksine kendini gizleyecek ve konu sahibinin ayrılıp ayrılmama konusunda kafası karışacaktır.

Bence hiç bir şey söylemeden gözlemlemeliki nasıl biri olduğunu daha evlilik aşamasında iken göstersin. Yoksa konu sahibi her uyardığında kendini düzeltmeyecek tam aksine kendini gizleyecek ve konu sahibi ayrılıp ayrılmama konusunda kafası karışacaktır.
Bende öyle düşünüyorum, hem benim söylememle değişecekse ne anlamı varki ? Yoksa çok mu çocuksu düşünüyorum?

Bende öyle düşünüyorum, hem benim söylememle değişecekse ne anlamı varki ? Yoksa çok mu çocuksu düşünüyorum?

Evli olsaydınız açık açık konuşun derdim, ama evli değilsiniz üstelik ısınmıyorsunuzda. Bu yüzden kendi hâline bırakın ve nasıl biri olduğunu, nasıl tepkiler verdiğini dikkatli bir şekilde izleyin. Eğer kaldıramayacağıniz şeyler yapıyorsa yada hiç yapmıyorsa direkt yol verin gitsin. 24 yaşındasınız gayette istediğiniz birini bulabilirsiniz.

Ne oldu bilmiyorum abla, bana çok görüçü geldi ama hep hayır dedim, aşık olup evlenmek istiyorum dedim aileme. Ama bu son zamanlarda arkadaş çevremdeki herkes evlendi, mantığımın uyuştuğu biriyle karşılaşınca neden olmasın dedim ama bir türlü olmuyor. Zamanla olur diye denemeye devam ediyorum
Yakışıklı mı?

Ben mantık neresinde onu anlamadim aday çok zengin değil karakteri bilmiyorsunuz yaşınız genç ve ilgisiz .Bu daha çok evlenmek için evlenmeye benziyor .Elbette ayyaş kumarbaz şiddet yanlısı anne kuzusu biriyle evlenmeyin o zaten olması gerekende yani simdiden ilgisiz aday evlenince ilgiden ölecek değil.Ha düzenim olsun hizmet ederim karnım doysun ise konu mantıklı olabilir evet

Hah herkes evlendi yazmışsınız ondan sizde evlenin fakat buna mantık denmez kısa çöp uzun çöp denir bahtiniza artık iyi çıkarsa ne ala cikmazsa ne ala bu budur nokta .

Merhabalar,
ben 24 yaşındayım, yaklaşık bir bucuk ay önce görücü usulü biriyle tanıştım. Mantıken çok uyumluyuz, geleceye karşı aynı bekletilere sahibiz az çok. İki hafta önce sözlendik ama bir türlü ısınamıyorum, kendiside ilgisiz biri gibi. Beni tanımak için pek uğraşmıyor, ben ona yazmadan o bana çok nadiren yazıyor. Hep aşık olup evlenmeyi hayal etmiştim, bana bakınca gözleri parlayacak bir adam hayaliyle bu yaşıma kadar geldim. Belki bu sözlendiğim kişiyi tanıyarak olabilir diye düşündüm ama ısınamıyorum kendimi zorlamama rağmen.
Sizce daha erkenmi bir fikir edinip karar vermek için ? Yoksa aşk evliliğini unutup mantık evliliğinimi seçmeliyim ? Karşı taraftan etkilenemedim, eril enerjisi düşük geliyor, inisiyatif alan birisi değil ama iyi bir insan, çalışkan, dürüst, bu kötü zamanlarda belki ondan daha iyisini bulamaya bilirim.
Peki çocuğa karşı olumlu dönüşte bulunmadan önce hiç görüştün mü ya da tanıdık birisi miydi? Sonuçta evlilik ciddi mesele bir ömür onla geçecek

24 yaşındasınız? Bu yaşta evlenmek mi istiyorsun? Görücü usuluye gerek yoktu. Karşı tarafı sana ilgisi yoksa hic olmayacak muhtemelen sözlün annesini babasını dinleyerek hareket ediyor olma ihtimali cok yüksek. Anasının babasının sözlerinden cıkamayan kisi evliligin sorumlulugu da getiremez. Zaten çok gençsin bu yaşta görücüye gerek yok zaman içerisinde elbet biriyle karşılasacaksın. Zorla oldurmaya calısma derim. Ona karsı ısınamadıysan zor ısınırsın. Haftada kaç kez buluşuyorsunuz? Bir sohbetiniz yok mu?

24 yaşındasınız? Bu yaşta evlenmek mi istiyorsun? Görücü usuluye gerek yoktu. Karşı tarafı sana ilgisi yoksa hic olmayacak muhtemelen sözlün annesini babasını dinleyerek hareket ediyor olma ihtimali cok yüksek. Anasının babasının sözlerinden cıkamayan kisi evliligin sorumlulugu da getiremez. Zaten çok gençsin bu yaşta görücüye gerek yok zaman içerisinde elbet biriyle karşılasacaksın. Zorla oldurmaya calısma derim. Ona karsı ısınamadıysan zor ısınırsın. Haftada kaç kez buluşuyorsunuz? Bir sohbetiniz yok mu?
3 saatlik bir mesafede oturuyor, sözleneli 2 hafta olacak ve bir kez görüştük şimdiye kadar. Daha öncesinde ev ortamı dışında (yani aileler varken) hiç görüşmemiştik. İkimizde çekingeniz o yüzden sohbetimiz soğuk ve sıkıcı geliyor, yani birbirimizi tanımak için yapılmıyormuş gibi, sadece sohbet olsun diye sohbet var gibi.

Merhabalar,
Mutsuz bir evlilik yaşamak ve boşanmak istiyorsan devam et , ilgisiz bir adamla ne mantığı Allah aşkına yaaa...

Ne oldu bilmiyorum abla, bana çok görüçü geldi ama hep hayır dedim, aşık olup evlenmek istiyorum dedim aileme. Ama bu son zamanlarda arkadaş çevremdeki herkes evlendi, mantığımın uyuştuğu biriyle karşılaşınca neden olmasın dedim ama bir türlü olmuyor. Zamanla olur diye denemeye devam ediyorum
Evlenmek için evlenmek , gerçekten çok yazık, şimdiden geçmiş ola , evlenince büyük bir hüsran seni bekliyor...

Aşkı gectimde içine sinmediyse olmaz bu iş.Birde ilgisizmis daha ilk günden ilgisiz adam sonradan ilgili olmaz.Hayir o kadar ilgililer bile evlendikten sonra iki yabancıya dönüşürken.İlgisiz insanla hiç olmaz bence biraz daha deneyin olmuyorsada ayrılın.Evlendikten sonra ayrilmaktan iyidir

Ben de görücü usulü evlendim hatta eşim çekingen sayılabilecek biridir bana göre daha pasiftir ben her şeye atlarım o daha durgundur fakat buna rağmen ilk günden beri bana karşı çok ilgilidir sürekli arar mesaj atar ne istersem yapmaya çalışır. Demek istediğim erkek ne kadar sakin ve çekingen olsa da kalben doluysa ilgili olur. Sizinki kalben boş demiyorum ama oturmayan şeyler var. Daha nişanlıyken veya sözlüyken küçük de olsa bir sorun varsa o sorun evlenince daha da büyüyor, evlenince geçer evlenince düzelir çocuk yapınca geçer düzelir gibi bu tarz söylemler asla ama asla doğru değil. Evlilik çok zor ve iki farklı insanın birbirine uyum sağlamaya çalışması ile geçen bir süreç ve ilgisiz insanla hayat enerjin tükenir çok iyi düşün. Sadece iyi insan olması dürüst olması yetmez.
Sorun şu ki karşı tarafla karakterlerimiz çok benziyor, ikimizde çekingen ve pasifiz. Birbirimize ilk evet dememizin sebebi buydu zaten, birbirimizi fazla yormayacağımız bir birliktelik gördük. Ama bu birlikteliğin monoton ve sıkıcı olmasından korkuyorum, böyle bir ilişki istemiyorum.
Belki aktif karakteriniz eşinizle sizin daha uyumlu olmanızı sağladı, sizce sizde pasif ve çekingen olsaydınız iyi anlaşa bilirmiydiniz ?

Sorun şu ki karşı tarafla karakterlerimiz çok benziyor, ikimizde çekingen ve pasifiz. Birbirimize ilk evet dememizin sebebi buydu zaten, birbirimizi fazla yormayacağımız bir birliktelik gördük. Ama bu birlikteliğin monoton ve sıkıcı olmasından korkuyorum, böyle bir ilişki istemiyorum.
Belki aktif karakteriniz eşinizle sizin daha uyumlu olmanızı sağladı, sizce sizde pasif ve çekingen olsaydınız iyi anlaşa bilirmiydiniz ?

Çekingenlik kader değil ki. Bir sürü insan tanıyorum gençken çekingen olan sonra açılan. Soayal beceriler de gayet kazanılabiliyor. Spora yazıl, klübe katıl, gezilere git açılırsın. Yaşın çok genç, hayatinı istedigin gibi şekillendirebilirsin. Ne yapacaksın bu evliliği yapip, genç yaşinda eve tıkılacaksın hem de moroz biriyle. Ailene çok acele ettim bu iş olmaz de yol yakınken dön.

Yakışıklı mı?
Öyle ilk görüşte göz kamaştıran bi yakışıklılığı yok, ve bende öyle çok güzel bir dış görünüşe sahip değilim ama sorun şu ki hiç karizmatik birisi değil. Şimdiye kadar öyle ona güvenip, gözlerim kapalı kendimi ona bırakabileceğim gibi bir vibe vermedi.

Muhtemelen sözlendiğiniz kişi sizinle aile baskısı ya da mantık evliliği vs. düşündüğü için bu yola girmek istemiş. Çünkü bir erkek hoşlandığı kadını tanımak ve onunla sürekli konuşmak ister. En azından sizinle aşk yaşamak istiyorsa çabalardı diye düşünüyorum. Çok erken bir karar olmuş bu arada söylemeden edemeyeceğim. Evlenmiş olmak için evlenecekseniz yapmayın etmeyin kendinize bunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back