• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü tanıştığım birile 1 ay içerisinde sözlendim ama ısınamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun şu ki karşı tarafla karakterlerimiz çok benziyor, ikimizde çekingen ve pasifiz. Birbirimize ilk evet dememizin sebebi buydu zaten, birbirimizi fazla yormayacağımız bir birliktelik gördük. Ama bu birlikteliğin monoton ve sıkıcı olmasından korkuyorum, böyle bir ilişki istemiyorum.
Belki aktif karakteriniz eşinizle sizin daha uyumlu olmanızı sağladı, sizce sizde pasif ve çekingen olsaydınız iyi anlaşa bilirmiydiniz ?

Şuanda eğer bir sorun yaşarsak bu sorunu daha çok benim aktifliğim yüzünden yaşıyoruz. Örneğin bir konuda susmam gerekir ama susmuyorum ya da eşimin muhatap olması gereken kişilerle ben sabredemediğim için atlayıp iletişim kuruyorum filan. Eşim çok kızıyor. Onun önüne geçiyorum. Daha durgun sabırlı çekingen biri olsaydım bana da her zaman daha iyi anlaşırdık gibi gelir. Ama belki de bu sadece çekingenlik meselesi değildir, bence siz olaya sizin beklentilerinizi karşılıyor mu karşılamıyor mu diye bakın. İlgi illa ki azalıyor yıllar içerisinde. Artmayacağına eminim çünkü insan en iyi versiyonunu ilk tanıştığında gösteriyor çaba veriyor. Şuan elinizdekinin daha azına talip olacaksınız ileride.

Sorun şu ki karşı tarafla karakterlerimiz çok benziyor, ikimizde çekingen ve pasifiz. Birbirimize ilk evet dememizin sebebi buydu zaten, birbirimizi fazla yormayacağımız bir birliktelik gördük. Ama bu birlikteliğin monoton ve sıkıcı olmasından korkuyorum, böyle bir ilişki istemiyorum.
Belki aktif karakteriniz eşinizle sizin daha uyumlu olmanızı sağladı, sizce sizde pasif ve çekingen olsaydınız iyi anlaşa bilirmiydiniz ?
Çekingenliğini yen o zaman.güzel bir özellik değil.kendini bu şekilde kabul etmek zorunda değilsin.daha gençsin kendini geliştirebilirsin.beyin gelişimi bile 25 yaşında tamamlanıyor.

Ne biliyim salak gibi, az çok uyuşuyoruz diye neden olmasın dedim. Ailelerde sözlenmeden görüşmezsiniz dedi bende kendimi bu halde buldum işte…

Hic basbasa görüsmedigin konusmadigin adamla neren uyustu nerden anladin.

Bundan 40 sene evvel annem babam görücü usülu evlenmis, dügün olana kadar o sartlarda kac kere görüsmüs bulusmuslar. Bu Devirde bu nasil kafa anlamadim ki. Bide okumussun

Aynen abla bende öyle düşünüyorum ama sonra adım “sende hiç çabalamıyorsun” oluyor. Yani ben istedikten sonra yapamasının bir anlamı yok bence. Mesela konuştuk, seni ilgisiz buluyorum dedim, tamam çekiniyordum ama bundan sonra daha ilgili olacağım dedi daha sık yazıp arıyacam dedi. Yani ben dedikten sonra bir tadı kalmadıki, inisiyatif alması lazım onun.
Aradi mi peki?
Ramazanda sözlü Cift olarak görüsmenize engel neymis? Hani desem adam yükseliyor kendine güvenemiyor oda degil, adamin umrunda degilsin

Merhabalar,
ben 24 yaşındayım, yaklaşık bir bucuk ay önce görücü usulü biriyle tanıştım. Mantıken çok uyumluyuz, geleceye karşı aynı bekletilere sahibiz az çok. İki hafta önce sözlendik ama bir türlü ısınamıyorum, kendiside ilgisiz biri gibi. Beni tanımak için pek uğraşmıyor, ben ona yazmadan o bana çok nadiren yazıyor. Hep aşık olup evlenmeyi hayal etmiştim, bana bakınca gözleri parlayacak bir adam hayaliyle bu yaşıma kadar geldim. Belki bu sözlendiğim kişiyi tanıyarak olabilir diye düşündüm ama ısınamıyorum kendimi zorlamama rağmen.
Sizce daha erkenmi bir fikir edinip karar vermek için ? Yoksa aşk evliliğini unutup mantık evliliğinimi seçmeliyim ? Karşı taraftan etkilenemedim, eril enerjisi düşük geliyor, inisiyatif alan birisi değil ama iyi bir insan, çalışkan, dürüst, bu kötü zamanlarda belki ondan daha iyisini bulamaya bilirim.
Ne yapmalıyım lütfen ? Kafam çok karışık.
gorucu usulu oldu diye ilgisiz olacak diye bir sey yok, nice gorucu usulu evlenenler hemence isiniyorlar birbirlerine

Merhabalar,
ben 24 yaşındayım, yaklaşık bir bucuk ay önce görücü usulü biriyle tanıştım. Mantıken çok uyumluyuz, geleceye karşı aynı bekletilere sahibiz az çok. İki hafta önce sözlendik ama bir türlü ısınamıyorum, kendiside ilgisiz biri gibi. Beni tanımak için pek uğraşmıyor, ben ona yazmadan o bana çok nadiren yazıyor. Hep aşık olup evlenmeyi hayal etmiştim, bana bakınca gözleri parlayacak bir adam hayaliyle bu yaşıma kadar geldim. Belki bu sözlendiğim kişiyi tanıyarak olabilir diye düşündüm ama ısınamıyorum kendimi zorlamama rağmen.
Sizce daha erkenmi bir fikir edinip karar vermek için ? Yoksa aşk evliliğini unutup mantık evliliğinimi seçmeliyim ? Karşı taraftan etkilenemedim, eril enerjisi düşük geliyor, inisiyatif alan birisi değil ama iyi bir insan, çalışkan, dürüst, bu kötü zamanlarda belki ondan daha iyisini bulamaya bilirim.
Bu kadar tereddüt varken koşarak niye yüzük taktın?

Merhabalar,
“…….. ama iyi bir insan” diye biten cümleler varsa o iş olmaz. Sevgi de lazım, tutku da lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back