Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

Evet doğru çocuk istiyorsunuz bu adamdan belli en azından neler olabileceğinin farkındasınız değil mi yanlız kalsanız bakabilir misiniz? Bunu düşünerek karar verin ve birikiminiz hep olsun bence
Kendim bakabilirim 🙈Ama çocuk istememin bir sebebi de şuydu eşim çocuk olduktan sonra boşanan birilerini görünce çocuktan sonra ne boşanması flan diyor.Ben de bundan cesaret alarak çocuğu olduğu zaman ona bu kadar değer verirse gerçek ailesini anlayabilir diye düşünmüştüm.Gerçek ailesinin de altını çiziyorum insanın anne baba ayrı kardeşleri ayrı ama gerçek aile dediğin eşin be çocuğunla olan ailedir.Boşuna demiyoruz evlenince aile kurduk diye.Anne baba ve kardeşlerin için yardımcı olacağın şeylere yardım edersin ama eşin be çocuğun öncekinin olur onların ihtiyaçlarını hallettikten sonra yardımcı olabilirsen olursun bence olması gereken bu.

Bu arada kim hatırlamıyorum geçmiş sayfalarda kocanın karşısına geç de gerçek ailenin kim olduğunu anla diye çocuk yapmak istiyorum de bakalım diyebilirsen gibi bişey demişti.Ben bunu söyledim yalnız 😂Artık yeter senin bir ailen var çocuğun olmadığı için mi ailem yok sanıyorsun çocuk yapalım da gerçek ailen kimmiş bi öğren sen o zaman belki böyle boş işlere kafa yormazsın o zaman dedim.Sonuçta kardeşin burada sana sormadan yaşamaya başlamış bundan sana ne ? Abi olarak çalışmanı istemediğini okumasını istediğini açıkça ifade ettin seni dinlemedi artık sen ne yapacaksın ne hali varsa görsün dedim ben.Bu arada gram yalan söylemiyorum evet tam olarak böyle biriyim ben içimdekini içimde tutabilen biri değilim.

ikinizin de fikri bana anormal gelmedi,

esiniz kardesini evinde agirlamak isteyebilir, onunla yasamak isteyebilir, kardesidir neticede. Hatta kardesi olmayan birisine de boyle bir yardim yapmak isteyebilir.

Siz kendi evinizde uzun zamanli bir misaifr istemeyebilirsiniz, bu da en dogal hakkinizdir.

Ama iki birbirinden farkli insanmissiniz, bu konuyu bu derece uzattiginiza gore. Bence bu kadar farkli oldugunuz biri ile cocuk istiyor musunuz bir daha dusunmelisiniz. Bosanma lafi agza sakiz olmus bile.

Bu arada kim hatırlamıyorum geçmiş sayfalarda kocanın karşısına geç de gerçek ailenin kim olduğunu anla diye çocuk yapmak istiyorum de bakalım diyebilirsen gibi bişey demişti.Ben bunu söyledim yalnız 😂Artık yeter senin bir ailen var çocuğun olmadığı için mi ailem yok sanıyorsun çocuk yapalım da gerçek ailen kimmiş bi öğren sen o zaman belki böyle boş işlere kafa yormazsın o zaman dedim.Sonuçta kardeşin burada sana sormadan yaşamaya başlamış bundan sana ne ? Abi olarak çalışmanı istemediğini okumasını istediğini açıkça ifade ettin seni dinlemedi artık sen ne yapacaksın ne hali varsa görsün dedim ben.Bu arada gram yalan söylemiyorum evet tam olarak böyle biriyim ben içimdekini içimde tutabilen biri değilim.
Ayy bunları bende dedim demek ki insanlar kendi kurdukları ailenin daha önemli olduğunu eşlerine söylemeye bile cesaret edemiyorlar çok ilginç. Eveet gerçek ailesi sensin bunu bilmeli kardeşi de kendine hayat çiziyor o ebevyni değil kendisi çalışmış sürünmüş okumuş kardeşi de isteseydi yapabilirdi. Sırf eşin istiyor diye kardeşine ebevynlik yapmak zorunda değilsin .Ayy evlenmeden önce tanımadığın sırf eşin sebebiyle birden aile olduğun birini niye evlat edinmek zorunda insanlar ya bu nasıl mantık aklım almıyor ?? Anaları bitse çocukları bitmiyor bu ne arkadaş böyle

ikinizin de fikri bana anormal gelmedi,

esiniz kardesini evinde agirlamak isteyebilir, onunla yasamak isteyebilir, kardesidir neticede. Hatta kardesi olmayan birisine de boyle bir yardim yapmak isteyebilir.

Siz kendi evinizde uzun zamanli bir misaifr istemeyebilirsiniz, bu da en dogal hakkinizdir.

Ama iki birbirinden farkli insanmissiniz, bu konuyu bu derece uzattiginiza gore. Bence bu kadar farkli oldugunuz biri ile cocuk istiyor musunuz bir daha dusunmelisiniz. Bosanma lafi agza sakiz olmus bile.
Evet bunu da zaman zaman düşünüyorum.Bu kadar farklı iki yapıda olduğumuzu öncesinde hiç düşünmemiş ve görmemiştim.Ama fikir ayrılığı yaşadığımız tek konu bu.Evet önemli de bir konu ben bunu unutamam.Bu olayı unutmam imkansız gibi bişey sanırım.O da keşke barışmasaydık diyor sonra sinirle söyledim diyip özür diliyor.Sinirle söyleme sebebi de hazmedememesi sonuçta kardeşi amcasında kalıyor kendi evinde kalamıyor bu da onu rahatsız ediyor iki arada bir derede kaldı gibi.Ama kendi bilir ben böyle bişey için benden boşanacaksa kapıyı önce ben açarım.Böyle bir saçmalığın içerisinde yer alamam.Ben problemsem ben giderim sen kardeşinle yaşarsın dedim saçmalama dedi bu seferde Yani ne dediği de belli değil.bu 1 sene dersane için kabul etmedikten sonda kardeşi de durulduğu yerde durmayıp geldiği için sinirler iyice gerildi.

bende senın gibi düşünüp eşimin yiğenine baktım 2 sene , hem bana ne yalanlar söyledi hemde suçlu ben oldum çok sıkmışım diye , emanet çocugu serbest mi bırakmam gerekiyordu bilemedim ,
sonuç suçlu ben oldum , küsler bana ,
Sonuçta bende öyle olacağım eminim 😂 hele bi okusun diplomasını alsın, kimbilir neler biriktirdi içinde bana karşı.

konu sahıbı kesınlıkle sonuna kadar haklısınız

esıne sormadan eve hele de uzun surelı yatılı bırını kımse cagıramaz neyı olursa olsun sonucta evde bırlıkte yasanacak ve emınım sızın esınız ev ıslerıne yemege falan da yardım etmez herseyı de onune gelsın ıster ıkı kardes oturur sohbet ederler sız kosturursunuz ne munasebet kaynınızın donunu nıye 1 sene yıkamak zorunda kalasınız
sızın kardesınız olsaydı emınım o da bu sureyı uzun bulurdu ...

ve dedıgınız gıbı kazanamasa bu seferde ıs arayacak ve sıze yerlesmısken sızde kalacak hepten...

ya da kardesıne ev tutacakmıs ya bu kardesın anası babası nerede ? bu arada baba nıye oglum ben öldum mu ? senın evın var sen ona odaklan ıhtıyacımız olursa soylerız demıyor ? ya da neden baba masrafları karsılamak ıstemıyor herkes buyuk sehıre gelıp dershaneye gıtmek zorunda degıl . saka gıbı ya bırde arada gıder kardesımde kalırım falan demesı ...

gercekten su erkekler varya... tam sopalık

Ayy bunları bende dedim demek ki insanlar kendi kurdukları ailenin daha önemli olduğunu eşlerine söylemeye bile cesaret edemiyorlar çok ilginç. Eveet gerçek ailesi sensin bunu bilmeli kardeşi de kendine hayat çiziyor o ebevyni değil kendisi çalışmış sürünmüş okumuş kardeşi de isteseydi yapabilirdi. Sırf eşin istiyor diye kardeşine ebevynlik yapmak zorunda değilsin .Ayy evlenmeden önce tanımadığın sırf eşin sebebiyle birden aile olduğun birini niye evlat edinmek zorunda insanlar ya bu nasıl mantık aklım almıyor ?? Anaları bitse çocukları bitmiyor bu ne arkadaş böyle
Bazı insanlar neredeyse kardeşini evlatlık diye nüfusuma almamı gerektiğini söyleyecekti 😂😂O derece normal flan karşıladılar.Onlar alsınlar nufüslarına baksınlar büyütsünler ben kendime zor bakıyorum valla 😂😂

Evet bunu da zaman zaman düşünüyorum.Bu kadar farklı iki yapıda olduğumuzu öncesinde hiç düşünmemiş ve görmemiştim.Ama fikir ayrılığı yaşadığımız tek konu bu.Evet önemli de bir konu ben bunu unutamam.Bu olayı unutmam imkansız gibi bişey sanırım.O da keşke barışmasaydık diyor sonra sinirle söyledim diyip özür diliyor.Sinirle söyleme sebebi de hazmedememesi sonuçta kardeşi amcasında kalıyor kendi evinde kalamıyor bu da onu rahatsız ediyor iki arada bir derede kaldı gibi.Ama kendi bilir ben böyle bişey için benden boşanacaksa kapıyı önce ben açarım.Böyle bir saçmalığın içerisinde yer alamam.Ben problemsem ben giderim sen kardeşinle yaşarsın dedim saçmalama dedi bu seferde Yani ne dediği de belli değil.bu 1 sene dersane için kabul etmedikten sonda kardeşi de durulduğu yerde durmayıp geldiği için sinirler iyice gerildi.

anliyorum,
bol bol konusmalisiniz,
o sizi siz onu anlamalisiniz.

sahsen ben esinizi de cok iyi anliyorum, ben de koyde buyudum, ondandir belki :KK48: ic icelik normal geliyor bir yerde.

ama sizi de cok iyi anliyorum, kendi anne babamla bile ayni evde yasayamam,
cok uzun sure yanliz yasadim, esimle ayni evde yasamaya alismak bile zor gelmisti onun sonrasinda.

Bazı insanlar neredeyse kardeşini evlatlık diye nüfusuma almamı gerektiğini söyleyecekti 😂😂O derece normal flan karşıladılar.Onlar alsınlar nufüslarına baksınlar büyütsünler ben kendime zor bakıyorum valla 😂😂

valla asla kabul etmem , sende etme , mevbur değilsin , eğer seni mecbur tutuyorsa kocana kapıyı göster ,

konu sahıbı kesınlıkle sonuna kadar haklısınız

esıne sormadan eve hele de uzun surelı yatılı bırını kımse cagıramaz neyı olursa olsun sonucta evde bırlıkte yasanacak ve emınım sızın esınız ev ıslerıne yemege falan da yardım etmez herseyı de onune gelsın ıster ıkı kardes oturur sohbet ederler sız kosturursunuz ne munasebet kaynınızın donunu nıye 1 sene yıkamak zorunda kalasınız
sızın kardesınız olsaydı emınım o da bu sureyı uzun bulurdu ...

ve dedıgınız gıbı kazanamasa bu seferde ıs arayacak ve sıze yerlesmısken sızde kalacak hepten...

ya da kardesıne ev tutacakmıs ya bu kardesın anası babası nerede ? bu arada baba nıye oglum ben öldum mu ? senın evın var sen ona odaklan ıhtıyacımız olursa soylerız demıyor ? ya da neden baba masrafları karsılamak ıstemıyor herkes buyuk sehıre gelıp dershaneye gıtmek zorunda degıl . saka gıbı ya bırde arada gıder kardesımde kalırım falan demesı ...

gercekten su erkekler varya... tam sopalık
Sözlerinize katılıyorum yalnız eşim ev işlerinde bana yardımcı olur 🙈Hatta yemeği bile birlikte yaparız🙈Bu nedenle yazın bana sormadan kardeşini çağırması beni daha da bir şoka uğrattı zaten hiç beklemezdim ondan böyle bir davranış.

İşte anne ve babanın umrunda değil sorumsuzlar dedim bazıları da hemen eşinin ailesini beğenmiyorsun demeye başladı 😂😂Ama şimdi düşünsenize oğlunuz size sorma gereği bile duymadan söyleme gereği bile duymadan gezmeye diye İstanbul’a gidip gider gitmez Hatta yolda ben çalışacağım diyor.Büyük konuşmak istemem ama ben de ne hali varsa görsün derdim galiba 🤷‍♀️

Ayy burda konu açan kişiye sopayla saldırmadıkları kaldı zaten artık muhalif olmak için yapmadıkları kalmıyor. Ya da cidden eşlerine a diyemiyorlar açık açık eşimin önceliği benim önce ben derim ve benim içinde o . Evlenince sihirli şekilde tüm akrabalarıyla kan bağı kurmuyoruz kimsenin aşık olduuk diye ailesinden birini yanıma alamam isteyen alsın bunu için gidecekse kibarca bir bay bayy ben bunu evlenmeden önce demiştim ben uzun misafir sevmem kalamam diye daha olmadı öyle birşey inşallah da olmaz misafir bir kaç gün iyidir
şimdi başlarlar seninde çocukların olacak amaaaağ ben olsa bile rahatsız etmem kimseyi ben rahatsız olurum asıl yanımda olurlarsa

Ayy burda konu açan kişiye sopayla saldırmadıkları kaldı zaten artık muhalif olmak için yapmadıkları kalmıyor. Ya da cidden eşlerine a diyemiyorlar açık açık eşimin önceliği benim önce ben derim ve benim içinde o . Evlenince sihirli şekilde tüm akrabalarıyla kan bağı kurmuyoruz kimsenin aşık olduuk diye ailesinden birini yanıma alamam isteyen alsın bunu için gidecekse kibarca bir bay bayy ben bunu evlenmeden önce demiştim ben uzun misafir sevmem kalamam diye daha olmadı öyle birşey inşallah da olmaz misafir bir kaç gün iyidir
şimdi başlarlar seninde çocukların olacak amaaaağ ben olsa bile rahatsız etmem kimseyi ben rahatsız olurum asıl yanımda olurlarsa
Evet ben de uzun süreli kimsede kalmam kalamam.Biz de böyle şeyler ayıptır.İnsamları rahatsız etmemek gerekir biz bu şekilde yetiştik.Aile ile yaşamaktan tabi Ki rahatsızlık duyulmaz ama uzun süreli anne baba kardeş olacak şey değil.Kimse böyle bişeye mecbur bırakılamaz herkes de sesini çıkarsın böyle bir olay yaşadığında. çünkü Eğer seslerini çıkarmazlarsa sürekli daha fazlasını isterler bu hep böyledir.Eğer misafir olarak bu yazılanları okuyup kendine ders çıkarmak isteyen varsa böyle birşeyi herşeyi göze alarak asla ama asla kabul etmeyin kesin ve net…

Evet ben de uzun süreli kimsede kalmam kalamam.Biz de böyle şeyler ayıptır.İnsamları rahatsız etmemek gerekir biz bu şekilde yetiştik.Aile ile yaşamaktan tabi Ki rahatsızlık duyulmaz ama uzun süreli anne baba kardeş olacak şey değil.Kimse böyle bişeye mecbur bırakılamaz herkes de sesini çıkarsın böyle bir olay yaşadığında. çünkü Eğer seslerini çıkarmazlarsa sürekli daha fazlasını isterler bu hep böyledir.Eğer misafir olarak bu yazılanları okuyup kendine ders çıkarmak isteyen varsa böyle birşeyi herşeyi göze alarak asla ama asla kabul etmeyin kesin ve net…
Aynen öyle kendilerine bakıcı doğruyorlar sanki emeklilik garantisi

Sözlerinize katılıyorum yalnız eşim ev işlerinde bana yardımcı olur 🙈Hatta yemeği bile birlikte yaparız🙈Bu nedenle yazın bana sormadan kardeşini çağırması beni daha da bir şoka uğrattı zaten hiç beklemezdim ondan böyle bir davranış.

İşte anne ve babanın umrunda değil sorumsuzlar dedim bazıları da hemen eşinin ailesini beğenmiyorsun demeye başladı 😂😂Ama şimdi düşünsenize oğlunuz size sorma gereği bile duymadan söyleme gereği bile duymadan gezmeye diye İstanbul’a gidip gider gitmez Hatta yolda ben çalışacağım diyor.Büyük konuşmak istemem ama ben de ne hali varsa görsün derdim galiba 🤷‍♀️
babam hep konusurken aılene bırbırınıze sahıp olun der babam da aılem ama asıl aılemın esım ve cocugum oldugunu soyler ...bence de oyle oncelıgım kendı yuvamdır o yuzden evlenıyorum kendı yuvam kendı aılem olsun dıye kendı yuvam dısındakı aılemle bırlıkte buyuk aıleyız
sız sanırım henuz cocuk olmadıgı ıcın esınızın sızı aıle gıbı gormedıgını dusunuyorsunuz ... bunu sıze esınız mı empoze ettı. bu adam olgunlasıp buyuyene kadar zaten cocuk ısını erteleyın suan zaten nur topu gıbı bır kocanız var koca bebek masallah.

aılenın ne oldugunu bılmeyen evlenmesın lutfen ondan sonra damada-gelıne el cocugu gozuyle bakılıyor o yuzden bu sıkıntılar oluyor

onun dısında dershaneye gıtmekle bıtmıyor olakı kazandı belkıde zaten buraya yerlestı devam etsın dıyecek uygun ev bulamadık dıyecek haftasonları yıne sureklı gelecek- zaten burada yasamak ıstıyordu kaynım dıyorsunuz 1 sene sonra sınava gır kazanamadıgında ıs bul ev tutacak kadar gecım sagla dıyene kadar yıne nereden baksanız cok uzun zaman

sıze burada aman kalsın ıdare et dıyenlerın evıne gorumce kayınvalıde gelse 2 hafta kalsa yandım allah ımdat dıye bagırırlar emın olun
gonullu evını acmak ısteyen acabılır ama acmak ıstemeyene de saygı duymak zorundalar . ordek aılesı gıbı yasadıktan sonra ayrı eve cıkmanın manası yok sız evlısını ve duzenınız var saglık ıcın,sınav ıcın , ozel bır an ıcın gelıp bıraz kalır gıderler anlarım ama kımseyı bu sekılde buyutmek sorumluluk sahıbı yapmak zorunda degılsınız asla.

durusunuzu koruyun kesınlıkle ve senden bıktım falan demıs once konusurken haddını bılsın esınızde olsa oyle konusamaz sızınle .

Tesettürlü biri için evde erkek olmasi çok zor gerçekten kesinlikle bu konuda haklısınız.
Allah yardımcınız olsun

Ben 3 sene Güneydoğuda görev yaptım harika yerler var orada harika insanlar var ❤️Benim eşim Karadenizli ben de karadenizliyim ama farklı iller farklı yaşam tarzları.🤷‍♀️
yaaa guneydogunun neresınde gorev yaptınız ben gazıanteplıyım merak ettım
buranın havasını soluyan suyunu ıcen bızdendır :KK70:

yaaa guneydogunun neresınde gorev yaptınız ben gazıanteplıyım merak ettım
buranın havasını soluyan suyunu ıcen bızdendır :KK70:
Şanlıurfa’da görev yaptım.Gaziantepli de çok yakın arkadaşım var onunlada Şanlıurfa’da tanıştık hatta.😊Zaten ikinci memleketim diyorum Şanlıurfa için.O kadar sevdim 🙈

Öğrencilere yardım etmek benim için apayrı bir şey. Bir ogrenco 1 sene benim yanımda dersaneye gitti ve sonunda çok güzel bir yer kazandı. Bana bu durum o kadar huzur veriyor ki anlatamam. Ben olsam 1 sene idare ederdim, hem eşim bana laf söyleyemezdi hem de öğrenciye yardım etmenin huzurunu yaşardım. Ama benim gibi düşünen çok az. Birazdan begenmedimler başlar. 😂
bırıne yardım etmek ıcın ılla sızınle yasaması gerekmıyor kı :)
arada kıyafet ıcın magazadan hedıye cekı alırsınız, aylık bır gıderını sız karsılarsınız,harclık verırsınız haftasonları gelır sızde yer ıcer arada sız yemek hazırlar kaplara koyar bulundugu yere verırsınız ,

ıyılık yapmak ıcın o kısıye illa annelık -ebeveynlık yapmaya gerek yok yanı :)
kaynı yasındakı gencler yurt dısına dıl ogrenmeye ve calısmaya gıdıyorlar mesela yurt dısı ıslemlerıne yardımcı olabılırler :KK66:

X