Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

Haklısınız, dersane 1 yıl katlanayım deseydiniz sınavı kazanamaz işe girerdi ve sizde kalmaya devam ederdi. Çünkü okumaya gönlü yokmuş.
Sakın kabul etmeyin hem çeker hem kavgalarınız devam eder. Kabul edip gelse, evde bütün iş sana kalacak, rahat edemeyecek üstüne eşinle tartışacaksın.

Öncelikle buraya ilk kez yazıyorum.Acemiyim.Fikirlerinize ihtiyacım var çünkü çok bunaldım.
Eşim ile ben İstanbulda öğretmeniz.2 yıllık evliyiz.Ben tek çocuğum eşimin bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.Ben ilçe merkezinde büyümüş biriyim.Eşim köyde büyümüş.Bunları yazıyorum ki daha net anlatmış olayım.Eşimin ailesi ile uyum sağlamakta çok zorlanıyorum.Çünkü köy yaşantısı ile uzaktan yakından alakam yok.Zaten yılda 5 gün flan kalıyoruz onların yanında ama ona bile zorlanıyorum.Geçen yaz Erkek kardeşi üniversite sınavını kazanamadı.Eşimde onu dersaneye yazdırmak istemiş.Normalde köyün bulunduğu ilde dersaneler mevcutken.Eşimde o ilde yurtta kalarak dersaneye gitmiş biri olmasına rağmen.Bana asla sormadan danışmadan erkek kardeşine İstanbul’da seni dersaneye yazdırayım benim kontrolümde olursun daha iyi olur demiş.Bizim evde kalmasını istemiş kardeşi de tamam demiş.Ama benim haberim yok.Bana danışmadı.Ben de kıyameti kopardım.Tesettürlü biriyim.Ama tesettürlü olmasam da farketmezdi eşimin erkek kardeşi ile kalmak istemediğimi söyledim.Çok kavga ettik.1 sene idare edilebilinirdi ama ben şöyle düşündüm sınavı kazanamazsa İstanbul’da çalışmak isteyecek ve sürekli benimle kalacak diye düşünüp hiç istemedim.Bir de yeni evliyiz neden evde 3.bir kişiyi üstelik erkek birini isteyim ki..Bulunduğu yerde dersane varken..Neyse biz bu konuda kavga ettikten sonra ayrılma noktasına kadar geldik.Ama sonrasında bi şekilde normale döndük.Bu olaydan 3 ay sonra bu sefer kardeşi kimseye sormadan danışmadan İstanbul’a çalışmaya geldi.okumayacakmış çalışacakmış artık.Amcasında kalıyor şimdi.Eşimde bu durumdan çok rahatsız.Amcasında değil kendi evinde kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyor.Ve ister istemez bu durum bize yansıyor.Köyde olan anne ve babasının ise hiç birşey umrunda değil.Çocuğu kendilerine sormadan çalışmaya başlamış İstanbul’a gitmiş hiç umurlarında değil aşırı sorumsuzlar.Eşimde kardeşine ev tutmak istiyor.Senden çok bunaldım flan da diyor bana kızdığında kardeşi ile aynı evde kalmayı düşünüyormuş gibi imalarda bulunuyor.Keşke yazın olan o kavgadan sonra barışmasaydık diyor. sonrada bunları sinirle söyledim diyip özür diliyor.Zaten eşimin 1 ay önce yakın arkadaşı evlendi eşimle aynı köyden.O arkadaşın erkek kardeşleri de bu yeni evli çiftle kalıyor.Bana o kadar saçma ve iğrenç geliyor ki bir bana mı böyle geliyor diye sormadan edemiyorum.Bu aşırı saçma bişey ama bunlarda böyle anladığım kadarıyla ben hiç bilmiyordum bu durumu..Erkek kardeşi ile ilgili yaşanan bu olaydan önce bebek yapmaya karar vermiştik.Çünkü yaşlarımız artık oldukça fazla ben 29 eşim 31 yaşında…Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…Ama bir taraftanda emin olamıyorum.Yazın tayin isteyip gitmek istediğimi söylesem eşim istemeyecek çünkü burada ev aldık ve kredisini ödüyoruz.Yani gerçekten çok yoruldum.Siz ne düşünüyorsunuz bebek konusunda sizce ertelemeliymişim ?Buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim 🙏
En başından yanlış olan size sormadan plan yapılması bu konu üzerinden de sakince gidebilirsiniz . Ayrıca yeni evli olsan da olmasan da uzun süreli evde bekar bir erkekle yaşamak çok zor hem eşinizle Özel zamanlarınızda hemde kendi kişisel ev içindeki rahat edememe durumu başlı başına sorun hele bir de tesettürlü isen tamamen eziyete dönüşüyor. Evde sürekli hazır kıta giyinik vaziyette fln. Bir süre sonra bıkkınlık geliyor .
Şimdi sizdeki asıl sorun burdan benim penceremden görünen İletişim eksikliği ve birbirinize karşı sert sert konuşmanız .
Mesela benzeri bir olay benim de başıma geliyordu. Şöyle ki evlenirken evimizde kiracımız vardı ve birde eşimin ailesinin sadece kışları gelip oturduğu evileri vardı genellikle İstanbul'a 2 saat uzaklıkta olan yazlıktalar ve eşimin bekar erkek ikiz kardeşi ile beraber yaşıyorlardı . Ve bize teklif sunuldu daha doğrusu eşim de ailesiyle öyle anlaşmış emirvaki oldu bana yani . ''Kiracıyı hiç çıkarmayalım bizim evimizde oturun biz de senede 3 ay sadece kışları geliriz . (Evde büyük hepimiz de sıgarız rahatça . kiracı daki ev küçük) '' eşime de mantıklı geldi hem bı yandan kira gelirimiz gelicek hem daha büyük evde oturacagiz fln diye . Ben bunu duyunca şok oldum tabi ama gayet sakince konuştum . Annen baban istediği gibi bizim evimize gelebilir misafir olabilirler ama ben evimde kocamla rahatça hareket etmek rahatça özel anlarımı sıkıntı stres olmadan kimseyi düşünmeden yaşamak isterim seninle daha iyi olabilmek için ve kardeşini de çok seviyorum biliyorsun oda istediği zaman gelsin misafir edeyim ama sonuçta burası onun da evi olacak ailenin ortak evi git diyemeyiz ve ben tesettürlüyüm sende biliyorsun ki doğru bir durum değil . Sadece yatak odamda üstümü çıkarıcam yazın belki sıcaktan patlıycam bana çok büyük bir zorluk vs diye anlattım . Ve sonra dedim ki sen ister misin benimle beraber evde rahat rahat canımız istediğimiz gibi evliliğimizi yaşamak varken sürekli sadece bir odaya kısıtlayıp onda bile rahat edememeyi fln diye konuştum ve dedi ki evet doğru söylüyorsun seninle özel hayatımız kalmayacak dedi ve vazgeçti .ama bak şurası önemli bağırıp çağırmadan yükselmeden hayır olmaz istemiyorum gelemezler demeden. Bak bunlar bunlar olur diyerek konusarak halledin . İnada bindirmeyin. Baktınız olmuyorsa sizde ona göre hareket edersiniz.

Neden bu kadar sert çıkışıyoruz birbirimize, yeni ve farklı kültürden birisiyle evlenmiş bir kadın için evinde uzun süreli yatılı birini misafir etmesi ne kadar anlaşılır bir durum ister eşinden izin slsın ister almasın.Eşiyle paylaşmaması da aldığı terbiyedendir, bu arada çok kardeşli bir ailenin en küçük üyesiyim büyüklerin içinde büyüdüm, birbirimize de çok düşkünüzdür öyle ki abilerim bana yaptığı güzellikleri baldızlarına da yaparlar bana ne hediye alsa baldızlarına da alırlar , hem de yengelerimin hiçbir ekonomik katkısı yoktur çalışmıyor hiçbiri.. Neden acaba , dengeleri bozmamak için hem de aradaki sevginin artması için.Amma herkesin de bir yeri var kimse kusura bakmasın önce çekirdek sonra kök ailen.. Eğer eşinle konuşup anlaşmadan birşeye kalkışırsan incitirsin, senden de sana ait varlıklardan da kalben uzaklaşır.Hepimiz kadınız burda , eskiden herkes birbirini bakmış annem kayınlarını bakmış görümcelerini hatta dayılarımın çocukları birçok kuzenim ortanın lisenin bir kısmını bizde okudu.İnanın çok zor bişey çocukluğum sinir olarak geçti evimiz sobalı yatacak yer yok insan istifi.Biliyor musunuz en sonuncu da ben kazan kaldırdım kuzenlerimden birini annesi bize gönderecekti anne babama dedim ki artık yeter büyüdüm ve evimde saçım açık gezmek istiyorum evde yabancı istemiyorum, bir yıl kalacaktı birkaç hafta kaldı anne babası köyden gelip evlerini tuttular ve çoook güzel oldu.NEDEN HERKES KENDİ ÇOCUĞUNUN SORUMLULUĞUNU ALMIYOR VE DAYATTIĞI TARAFA BİR DE SUÇLULUK HİSSETTİRİYOR?
Eşimin ailesini seviyorum inanın eşim annesini bize kalması için davet edeceği zaman bana mahsuru olur mu senin için annem biraz bizde kalsa dedi.Ben de memnun oldum ve başımın üstünde yeri var lütfen buyurup gelsin dedim.Eşim anneme de çok nazik davranır gelip gittiğinde kal gitme der inanın ben demem derim ki damadı desin.Annemin duasını alsın sonuçta ben onun evladıyım beni zaten sever ona ısınsın. Ama kaynım olsa aynı durumda ben de kabul etmezdim maddi durum gerektiriyorsa karşılardım ama evimde sürekli istemezdim, uygun da değil kimse kusura bakmasın okumak isteyen heryerde okur niye annesi babasının yanında dershaneye gitmiyor, abisi oradan kazanmış hem artık dershane mi var herşey nette hocalar anlatıyor çatır çatır sen yeter ki azmet iste..
Bunu düşündüm biliyor musunuz.Yani ben kendimi doğmamış çocuğumun yerine de koydum evde sadece anne babamla yaşamak varken neden başka biri ile de yaşayım ki dedim.Ben dünyaya gelmeden bu ayrımı anne ve babamın yapması lazım diye düşünürdüm.Siz de en sonunda kendi ailenize çok doğru bir tepki vermişsiniz sizi kutluyorum.Evet eşin annesi başka babası da başka yani nihayetinde onlarla bir kaç gün bir kaç ay aynı evde yaşanabilir ama bu yine de benim için uzun süreli olabilecek bişey değil.Ama kayın kabul edemem.Hele dersane için.Evet okumak için gerekirse yurtta kalacaktı ama okuyacaktı okumaya asla gönlü olmadığı da o kadar belliydi ki.Resmen başıma kalacaktı.Anne baba bakamayacağı çocuğu dünyaya getirmeyecek aslında işin özeti bu.Çünkü bakmadığın ilgilenmediğin çocuk büyüyor belki meslek sahibi oluyor ama içindeki o boşluk hiç bitmiyor.Çok yazık…

Siz de kalması olmaz ama eşiniz bu durumu yaşamadan bilemezdi.Simdi içinde kin yapmış ara ara size kusuyordur.Bence sakın çocuk yapmayın her şey çok daha kötüye gider.Cocukla aile olunmaz.Olunsaydi ikiz bebeklerim varken eşim anam,babam,kardeşlerim diye önümde sayiklamazdi🤣Eğer ki eşiniz kardeşiyle yaşamak istiyorsa bırakın gitsin.Esiniz size eş olmuşsa ve içinde siz varsaniz gidince kafasını yastığa siz olmadan koyunca anlar aile olduğunuzu.Ben öyle yaptım.Cocukla olmaz o iş.Sizi kardeşiyle yaşamakla tehdit etmeye devam ederse bence yolu gösterin ama siz bilirsiniz
Yok bence çok mantıklı yapabilirim ben de bunu.Eşimin herşeyi blöf olduğu için aslında baştan yapmam gerekiyordu belki de böylesini 🤷‍♀️

Öncelikle buraya ilk kez yazıyorum.Acemiyim.Fikirlerinize ihtiyacım var çünkü çok bunaldım.
Eşim ile ben İstanbulda öğretmeniz.2 yıllık evliyiz.Ben tek çocuğum eşimin bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.Ben ilçe merkezinde büyümüş biriyim.Eşim köyde büyümüş.Bunları yazıyorum ki daha net anlatmış olayım.Eşimin ailesi ile uyum sağlamakta çok zorlanıyorum.Çünkü köy yaşantısı ile uzaktan yakından alakam yok.Zaten yılda 5 gün flan kalıyoruz onların yanında ama ona bile zorlanıyorum.Geçen yaz Erkek kardeşi üniversite sınavını kazanamadı.Eşimde onu dersaneye yazdırmak istemiş.Normalde köyün bulunduğu ilde dersaneler mevcutken.Eşimde o ilde yurtta kalarak dersaneye gitmiş biri olmasına rağmen.Bana asla sormadan danışmadan erkek kardeşine İstanbul’da seni dersaneye yazdırayım benim kontrolümde olursun daha iyi olur demiş.Bizim evde kalmasını istemiş kardeşi de tamam demiş.Ama benim haberim yok.Bana danışmadı.Ben de kıyameti kopardım.Tesettürlü biriyim.Ama tesettürlü olmasam da farketmezdi eşimin erkek kardeşi ile kalmak istemediğimi söyledim.Çok kavga ettik.1 sene idare edilebilinirdi ama ben şöyle düşündüm sınavı kazanamazsa İstanbul’da çalışmak isteyecek ve sürekli benimle kalacak diye düşünüp hiç istemedim.Bir de yeni evliyiz neden evde 3.bir kişiyi üstelik erkek birini isteyim ki..Bulunduğu yerde dersane varken..Neyse biz bu konuda kavga ettikten sonra ayrılma noktasına kadar geldik.Ama sonrasında bi şekilde normale döndük.Bu olaydan 3 ay sonra bu sefer kardeşi kimseye sormadan danışmadan İstanbul’a çalışmaya geldi.okumayacakmış çalışacakmış artık.Amcasında kalıyor şimdi.Eşimde bu durumdan çok rahatsız.Amcasında değil kendi evinde kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyor.Ve ister istemez bu durum bize yansıyor.Köyde olan anne ve babasının ise hiç birşey umrunda değil.Çocuğu kendilerine sormadan çalışmaya başlamış İstanbul’a gitmiş hiç umurlarında değil aşırı sorumsuzlar.Eşimde kardeşine ev tutmak istiyor.Senden çok bunaldım flan da diyor bana kızdığında kardeşi ile aynı evde kalmayı düşünüyormuş gibi imalarda bulunuyor.Keşke yazın olan o kavgadan sonra barışmasaydık diyor. sonrada bunları sinirle söyledim diyip özür diliyor.Zaten eşimin 1 ay önce yakın arkadaşı evlendi eşimle aynı köyden.O arkadaşın erkek kardeşleri de bu yeni evli çiftle kalıyor.Bana o kadar saçma ve iğrenç geliyor ki bir bana mı böyle geliyor diye sormadan edemiyorum.Bu aşırı saçma bişey ama bunlarda böyle anladığım kadarıyla ben hiç bilmiyordum bu durumu..Erkek kardeşi ile ilgili yaşanan bu olaydan önce bebek yapmaya karar vermiştik.Çünkü yaşlarımız artık oldukça fazla ben 29 eşim 31 yaşında…Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…Ama bir taraftanda emin olamıyorum.Yazın tayin isteyip gitmek istediğimi söylesem eşim istemeyecek çünkü burada ev aldık ve kredisini ödüyoruz.Yani gerçekten çok yoruldum.Siz ne düşünüyorsunuz bebek konusunda sizce ertelemeliymişim ?Buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim 🙏
Bebek yapinca gercek ailesini anlamaz. Oturmamis evlilikte bebek yapilmaz. Senden biktim diyen adamla bebek yapilmaz

En başından yanlış olan size sormadan plan yapılması bu konu üzerinden de sakince gidebilirsiniz . Ayrıca yeni evli olsan da olmasan da uzun süreli evde bekar bir erkekle yaşamak çok zor hem eşinizle Özel zamanlarınızda hemde kendi kişisel ev içindeki rahat edememe durumu başlı başına sorun hele bir de tesettürlü isen tamamen eziyete dönüşüyor. Evde sürekli hazır kıta giyinik vaziyette fln. Bir süre sonra bıkkınlık geliyor .
Şimdi sizdeki asıl sorun burdan benim penceremden görünen İletişim eksikliği ve birbirinize karşı sert sert konuşmanız .
Mesela benzeri bir olay benim de başıma geliyordu. Şöyle ki evlenirken evimizde kiracımız vardı ve birde eşimin ailesinin sadece kışları gelip oturduğu evileri vardı genellikle İstanbul'a 2 saat uzaklıkta olan yazlıktalar ve eşimin bekar erkek ikiz kardeşi ile beraber yaşıyorlardı . Ve bize teklif sunuldu daha doğrusu eşim de ailesiyle öyle anlaşmış emirvaki oldu bana yani . ''Kiracıyı hiç çıkarmayalım bizim evimizde oturun biz de senede 3 ay sadece kışları geliriz . (Evde büyük hepimiz de sıgarız rahatça . kiracı daki ev küçük) '' eşime de mantıklı geldi hem bı yandan kira gelirimiz gelicek hem daha büyük evde oturacagiz fln diye . Ben bunu duyunca şok oldum tabi ama gayet sakince konuştum . Annen baban istediği gibi bizim evimize gelebilir misafir olabilirler ama ben evimde kocamla rahatça hareket etmek rahatça özel anlarımı sıkıntı stres olmadan kimseyi düşünmeden yaşamak isterim seninle daha iyi olabilmek için ve kardeşini de çok seviyorum biliyorsun oda istediği zaman gelsin misafir edeyim ama sonuçta burası onun da evi olacak ailenin ortak evi git diyemeyiz ve ben tesettürlüyüm sende biliyorsun ki doğru bir durum değil . Sadece yatak odamda üstümü çıkarıcam yazın belki sıcaktan patlıycam bana çok büyük bir zorluk vs diye anlattım . Ve sonra dedim ki sen ister misin benimle beraber evde rahat rahat canımız istediğimiz gibi evliliğimizi yaşamak varken sürekli sadece bir odaya kısıtlayıp onda bile rahat edememeyi fln diye konuştum ve dedi ki evet doğru söylüyorsun seninle özel hayatımız kalmayacak dedi ve vazgeçti .ama bak şurası önemli bağırıp çağırmadan yükselmeden hayır olmaz istemiyorum gelemezler demeden. Bak bunlar bunlar olur diyerek konusarak halledin . İnada bindirmeyin. Baktınız olmuyorsa sizde ona göre hareket edersiniz.
Bence çok güzel bir yere değinmişsiniz.Aslında bence beni suçlayacaksa herkes bu konuda suçlayabilir.Çünkü sakince bunları söyleseydim evet belki tartışma çıkmayacaktı aslında herşeyi eşime sakince söyleyebilsem çok nadir tartışmış olurduk.Ama yapamıyorum ne yazıkki 🙈Yani yaradılış olabilir mizacım olabilir bilmiyorum ama sakin kalmakta zorlandığım şeyler oluyor.Özellikle bu durumda Büyük tepki gösterdim.Kendimi tutamadım.Ama bugün yine aynı şey olsa yine tutamazsın sanırım elimde olan bişey değil.Sizin gibi olaylara soğukkanlı ve sakin yaklaşmayı çok isterdim 🙏

Yok bence çok mantıklı yapabilirim ben de bunu.Eşimin herşeyi blöf olduğu için aslında baştan yapmam gerekiyordu belki de böylesini 🤷‍♀️
Blofunu yap kenara gec.
Hicbirsey yapmaz zaten çünkü o tarz yasami hiçbir kadının kabul etmeyeceğini biliyorlar
Sırf hani bir bosluga gelir de kabul ettiririm diye bakıyorlar.

Blofunu yap kenara gec.
Hicbirsey yapmaz zaten çünkü o tarz yasami hiçbir kadının kabul etmeyeceğini biliyorlar
Sırf hani bir bosluga gelir de kabul ettiririm diye bakıyorlar.
Vallahi çok bakarlar 😂🤦‍♀️Ama o tarz yaşamı eşimin ailesinden kabul eden çok sayıda insan var tabi hepsi de birbiri ile akraba.Şuan kaynım amcasının eşi ile ve çocuklarla kalıyor o kadın kabul ediyor bir çeşit Yani.Onlar kabul ederken ben kabul etmemiş oluyorum.Bu onu daha da sinirlendiriyor ama ben başka bir kültürde yetişmiş biriyim bunu nasıl idrak edemiyor orasını anlamıyorum işte 🤷‍♀️

Öğrencilere yardım etmek benim için apayrı bir şey. Bir ogrenco 1 sene benim yanımda dersaneye gitti ve sonunda çok güzel bir yer kazandı. Bana bu durum o kadar huzur veriyor ki anlatamam. Ben olsam 1 sene idare ederdim, hem eşim bana laf söyleyemezdi hem de öğrenciye yardım etmenin huzurunu yaşardım. Ama benim gibi düşünen çok az. Birazdan begenmedimler başlar. 😂
Tesettürlü bı kadın kayni ile aynı evde. Sürekli yaz kış kapalı giyinmesi gerekiyor. Bu çok zor bişey. Neden böyle bı fedakarlik yapsın ki. Çok saçma. Ayrıca insan fedakarlik yapmak isterse kendi ister yapar. Başkası zorladı diye yapılmaz. Bu şekilde zorbalık olur. Kayni evdeyken nasıl rahat WC . Banyo işi olcak.tv izlerken kocasıyla keyif yapamaz. Her türlü ofsayt

Tesettürlü bı kadın kayni ile aynı evde. Sürekli yaz kış kapalı giyinmesi gerekiyor. Bu çok zor bişey. Neden böyle bı fedakarlik yapsın ki. Çok saçma. Ayrıca insan fedakarlik yapmak isterse kendi ister yapar. Başkası zorladı diye yapılmaz. Bu şekilde zorbalık olur. Kayni evdeyken nasıl rahat WC . Banyo işi olcak.tv izlerken kocasıyla keyif yapamaz. Her türlü ofsayt
Ama eşimin ailesinde bu şekilde yaşayan insanlar olduğu için eşim benimde bunu yapmamı istedi.Eşimin ailesindeki kadınlarda böyle bişeyi nasıl kabul ediyorlar nasıl bişey demiyorlar gerçekten orasını hiç anlamıyorum ama sürekli iç içe oldukları için garip gelmiyor demek ki onlara.Bana aşırı garip geliyor.🤦‍♀️

Bebek yapinca gercek ailesini anlamaz. Oturmamis evlilikte bebek yapilmaz. Senden biktim diyen adamla bebek yapilmaz
Çok haklısınız bu nedenle erteledim bir süre için bebek işini.Hem şunu da düşündüm bir kızım olsa eşimin köyünden biri ile evlenmek istese kıyameti koparırım herhalde 😂😂Evini yol geçen hanımı yapmak istiyorsun diye şuan böyle düşünüyorum haliyle ben bebeğim olsa eşimin ailesinden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışırım bu da doğru olmaz bu nedenle benim önce ön yargılarımdan (tabi bu ön yargıysa) kurtulmam lazım.

Vallahi çok bakarlar 😂🤦‍♀️Ama o tarz yaşamı eşimin ailesinden kabul eden çok sayıda insan var tabi hepsi de birbiri ile akraba.Şuan kaynım amcasının eşi ile ve çocuklarla kalıyor o kadın kabul ediyor bir çeşit Yani.Onlar kabul ederken ben kabul etmemiş oluyorum.Bu onu daha da sinirlendiriyor ama ben başka bir kültürde yetişmiş biriyim bunu nasıl idrak edemiyor orasını anlamıyorum işte 🤷‍♀️
Edenler o kültürden çoğu da okumamış
Başka secenegi yok.
Benim esimin ailesi de sizinkiler gibi.
Benim esimin ailesinde eşimden başka Okuyan olmadığı için sizin gibi durumla karsilasmadim.
Benimkiler de daha farklı .
Gelene oranın evin halkı gibi muamele edip kaynanam gider gitmez evi temizletmeye başlıyor ve bir sürü iş buyuruyor.
Oturmaya karşı.
Gelin eşittir hizmetçi.
Abileri felan aşırı kaba.
Hemen iş buyurur densiz konuşurlar.
Hani bu bizden değil yabanci ileri geri konuşmayalım yok.
Şunu getir götür.
Aşırı kabalar.
Bunu eşleri kabul etmiş başka seçenek yok.
Aynı kültürden okumamislar.
Onlara normal geliyor.
Ben aynı kültürden degilim.
Kabul etmedim bayramdan bayrama.gidiyorum.
Çünkü biraz fazla dursam cinnet çıkar.
Böyle iyi.

Edenler o kültürden çoğu da okumamış
Başka secenegi yok.
Benim esimin ailesi de sizinkiler gibi.
Benim esimin ailesinde eşimden başka Okuyan olmadığı için sizin gibi durumla karsilasmadim.
Benimkiler de daha farklı .
Gelene oranın evin halkı gibi muamele edip kaynanam gider gitmez evi temizletmeye başlıyor ve bir sürü iş buyuruyor.
Oturmaya karşı.
Gelin eşittir hizmetçi.
Abileri felan aşırı kaba.
Hemen iş buyurur densiz konuşurlar.
Hani bu bizden değil yabanci ileri geri konuşmayalım yok.
Şunu getir götür.
Aşırı kabalar.
Bunu eşleri kabul etmiş başka seçenek yok.
Aynı kültürden okumamislar.
Onlara normal geliyor.
Ben aynı kültürden degilim.
Kabul etmedim bayramdan bayrama.gidiyorum.
Çünkü biraz fazla dursam cinnet çıkar.
Böyle iyi.
Gerçekten çok benziyorlar.Ben de sadece iş buyurma kısmı yok.Eşiminde amcası çok kaba.eşimle sabah yan yana oturuyoruz mesela o sadece eşime günaydın diyor 🤦‍♀️Çok meraklıydım sanki ben de senin bana günaydın demene desen ne olur ne demesen ne olur.Umrumda bile değiller.Ben de sadece yılda 5 gün katlayabiliyorum aslında ona Bile zor katlanıyorum.Sıkıntıdan patlıyorum.🤷‍♀️

Canım aynısını yaşadım. Biz evlenmeden eşim kardeşi ile kalıyordu. Kardeşi, orda burda 3-5 gün çalışıp çay kontör sigara parasını cıkaran biri. İşi gücü yok, elinin harçlığı olsa yeter ve de yaşı benden büyüktü. Doğudaki görgülü bir aileye mensuplar ben ise tam batılı olmasa da karadeniz, hatta iç Anadolu kültürü. Büyüklere değer verilir, sevilir sayılır ama herkesin evi yurdu bellidir.
Eşime daha ilk tanışmamızda dedim. "Bak öyle kardeş vb aynı ev olmaz şimdiden kardeşine söyle". Kardeşine söylemiş o da" tamam siz evlenin 2-3ay sonra giderim" demiş. Tamamen geciştirmelik bir cevap. Biz bu olaydan 1.5 sene sonra evlendik. Malesef gitmedi. Bir süre baska şehire iş için yerleştik, evimizi kapatmadan. Evimizde kaldı. Döndük, dönerken tatlı tatlı evini kur dedim. Gitmedi. Bebeğim oldu vbvbvb. Görümcem geliyordu, kayınvalidem geliyordu 3-4 ay. Hatta izin versem 1 sene. Eşimle bir odaya kapanıp tartışmalar yasadık, eşim diyor ki ne yapayım kolundan tutup kapıya mı atayım?
Anlasın diye kaynımın esyalarını koliye doldurdum, kapının arkasına astı çıkardıklarını. Velhasıl eşimle sürekli tartıştık ve soğuduk.
Sehir değiştirdik, bizle geldi, gittiğimiz sehirde iş buldu(geçici işler).
Sonunda boşandık.
Eşim boşanınca bekar evine kimse gelmedi. Hani noldu, hepsi can atıyordu bizde kalmaya.Görümcelerim,kaynım.Biri bile yalnızlığını paylasmadı.
Sanırım eski eşimin de kafasına dank etti ve belki mesafe koydu bilemiyorum. Ama iş işten geçti.
Tatlılıkla halledersiniz umarım.
Ve ben sana diyeyim. 1 sene nolcak ki diyenlere. Kazanması garanti değil. E o zaman İkinci sene de olacak. O sehirde üniv kazanırsa kalmaya devam edecek.
Sen farklı saatte kalkacaksın o farklı saatte. Kahvaltıyı toplayım toplamayım.
Bi sürü sıkıntu.
Ayrıca insan eşinin wc sinden,kılından tüyünden bile hoilanmıyor yeri geliyor. Neden sürekli baskası için gerileyim.
Sakın ona özel oda vb yapma, geldipibde misafir olarak geldiğini bilsin. Ben çok çektim bundan:KK43:

Canım aynısını yaşadım. Biz evlenmeden eşim kardeşi ile kalıyordu. Kardeşi, orda burda 3-5 gün çalışıp çay kontör sigara parasını cıkaran biri. İşi gücü yok, elinin harçlığı olsa yeter ve de yaşı benden büyüktü. Doğudaki görgülü bir ailwye mensuplar ben ise tam batılı olmasa da karadeniz, hatta iç Anadolu kültürü. Büyüklere deger verilir, sevilir sayılır ama herkesin evi yurdu bellidir.
Eşime daha ilk tanuşmamızda dedim. Bak öyle kardeş vb aynı ev olmaz şimdiden kardeşine söyle. Kardeşine söylemiş o da tamam siz, evlenin 2-3ay sonra giderim demiş. Tamamen geciştirmelik bir cevap. Biz bu olaydan 1.5 sene sonra evlendik. Malwswf gitmedi. Bir süre baska ile gittik evimizi kapatmadan. Evde kaldı. Döndük dönerken tatlı tatlı evini kur dedim. Gitmedi. Bebeğim oldu vbvbvb. Görümcem geliyordu, kayınvalidem geliyordu 3-4 ay. Hatta izin versem 1 sene. Eşimle bir odaya kapanıp tartışmalar, eşim diyor ki ne yapayım kolundan tutup kapıya mı atayım?
Anlasın diye esyalarını koliye doldurdum, kapının arkasına astı çıkardıklarını. Velhasıl eşimle sürekli tartıştık ve soğuduk.
Sehir değiştirdik, bizle geldi o sehirde iş buldu(geçici işler).
Sonunda boşandık.
Eşim boşanınca yalnız evine kimse gelmedi. Hani noldu, hepsi can atıyordu bizde kalmaya.Görümcelerim,kaynım.Biri bile yalnızlığını paylasmadı.
Sanırım eski eşimin de kafasına dank etti ve belki mesafe koydu bilemiyorum. Ama iş işten geçti.
Tatlılıkla halledersiniz umarım.
Ve ben sana diyeyim. 1 sene nolcak ki diyenlere. Kazanması garanti değil. E o zaman İkinci sene de olacak. O sehirde üniv kazanırsa kalmaya devam edecek.
Sen farklı saatte kalkacaksın o farklı saatte. Kahvaltıyı toplayım toplamayım.
Bi sürü sıkıntu.
Ayrıca insan eşinin wc sinden,kılından tüyünden bile hoilanmıyor yeri geliyor. Neden sürekli baskası için gerileyim.
Sakın ona özel oda vb yapma, geldipibde misafir olarak geldiğini bilsin. Ben çok çektim bundan:KK43:
Üzüldüm anlattıklarınıza 😔Aslında benim hikayemin de sonu sizinki gibi olabilir🤷‍♀️Hayırlısı böyleymiş aslında.Sonuçta siz de bu şekilde yaşayamazdınız.sürekli eviniz yol geçen hanına dönmüş resmen.Keşke baştan kardeşin evsen çıkmazsa evlenmeyiz deseymişsiniz.

Ben de bir kere böyle bir şeye izin versem sürekli devamı gelir gibi geldi.Erkek kardeşi gelir sonra annesi babası kız kardeşi sürekli evde birileri ki ben hiç hoşlanmam böyle misafirlerden.Bu nedenle en başından reddetttim.Eşim de ailesi de beni böyle kabul edeceklerse etsinler etmeyeceklerse ben kendimi değiştiremem bu saatten sonra yapacak bişey yok🤷‍♀️

Tabi siz evden gittikten sonra onlara hizmet edecek biri kalmadı o nedenle onlarda gelmemeye başladı belki de.

1 sene dersane için gelecekti kazanamasa şimdiki gibi çalışacaktı evlenene kadar kalacaktı ben yıllardır bir meslek Sahibi olayım rahat edeyim diye çalışıp durayım.Evlenip yuvamı kurduğumu düşünüp rahata erdim diyeyim.Eşimin anne ve babasının çocuğuna bakayım neden ???Bunun için mi okudum bunun için mi evlendim ?Bu saçmalığı kabul etmem mümkün değil.Misafir olarak gelirse gelir ama çağırmak gibi bi düşüncem de yok açıkçası.Kendilerinden soğuttular beni.🤷‍♀️

Neden bu kadar sert çıkışıyoruz birbirimize, yeni ve farklı kültürden birisiyle evlenmiş bir kadın için evinde uzun süreli yatılı birini misafir etmesi ne kadar anlaşılır bir durum ister eşinden izin slsın ister almasın.Eşiyle paylaşmaması da aldığı terbiyedendir, bu arada çok kardeşli bir ailenin en küçük üyesiyim büyüklerin içinde büyüdüm, birbirimize de çok düşkünüzdür öyle ki abilerim bana yaptığı güzellikleri baldızlarına da yaparlar bana ne hediye alsa baldızlarına da alırlar , hem de yengelerimin hiçbir ekonomik katkısı yoktur çalışmıyor hiçbiri.. Neden acaba , dengeleri bozmamak için hem de aradaki sevginin artması için.Amma herkesin de bir yeri var kimse kusura bakmasın önce çekirdek sonra kök ailen.. Eğer eşinle konuşup anlaşmadan birşeye kalkışırsan incitirsin, senden de sana ait varlıklardan da kalben uzaklaşır.Hepimiz kadınız burda , eskiden herkes birbirini bakmış annem kayınlarını bakmış görümcelerini hatta dayılarımın çocukları birçok kuzenim ortanın lisenin bir kısmını bizde okudu.İnanın çok zor bişey çocukluğum sinir olarak geçti evimiz sobalı yatacak yer yok insan istifi.Biliyor musunuz en sonuncu da ben kazan kaldırdım kuzenlerimden birini annesi bize gönderecekti anne babama dedim ki artık yeter büyüdüm ve evimde saçım açık gezmek istiyorum evde yabancı istemiyorum, bir yıl kalacaktı birkaç hafta kaldı anne babası köyden gelip evlerini tuttular ve çoook güzel oldu.NEDEN HERKES KENDİ ÇOCUĞUNUN SORUMLULUĞUNU ALMIYOR VE DAYATTIĞI TARAFA BİR DE SUÇLULUK HİSSETTİRİYOR?
Eşimin ailesini seviyorum inanın eşim annesini bize kalması için davet edeceği zaman bana mahsuru olur mu senin için annem biraz bizde kalsa dedi.Ben de memnun oldum ve başımın üstünde yeri var lütfen buyurup gelsin dedim.Eşim anneme de çok nazik davranır gelip gittiğinde kal gitme der inanın ben demem derim ki damadı desin.Annemin duasını alsın sonuçta ben onun evladıyım beni zaten sever ona ısınsın. Ama kaynım olsa aynı durumda ben de kabul etmezdim maddi durum gerektiriyorsa karşılardım ama evimde sürekli istemezdim, uygun da değil kimse kusura bakmasın okumak isteyen heryerde okur niye annesi babasının yanında dershaneye gitmiyor, abisi oradan kazanmış hem artık dershane mi var herşey nette hocalar anlatıyor çatır çatır sen yeter ki azmet iste..

burada en naif yorum yapanlardan biri bendim, neden bana bunca uzun ve kızgın yazdınız anlamadım.
ben eşin kafasına göre takılııp söz vermesni desteklemedim. fakat eve bağlansın diye çocuk yapmak fikri, bir çocuğun şeker isterken tepinmesi ile eşit geliyor gözüme.
öncelikler durumlara göre şekillenir. evlendi diye bir insan hiçbir zaman önceliği ana-babasına vermeyecek diye bir durum söz konusu olamaz.
yeri gelir öyle bir durum olur ki gidilir yanlarında 1 ay da kalınır. maddi anlamda yapılacaklar da yapılır.
çünkü hayatın burada yazıldığı gibi net denklemleri yoktur.
bir şekilde ihtiyaç duyan ana babaya "aa önceliğim karım/kocam" denip sırt mı çevrilecek yani evlendikten sonra? hiç mi emeklerinin hatrı yok yani ?
ha gerekmeyen durumlar için elbette insan yuvasını sarsmaz. keyfi şekilde aylarca kalmalar, ev düzenine karışmalar, vs vs gibi kök ailenin yapmaması ve ayrı tutulması gereken binlerce konu da var tabi ki.
benim karşı çıktığım "ne olursa olsun" kök aile artık 2. sıradadır yaklaşımı. hayat ne gerektirirse o yapılır.
eşlerden biri o önceliklendirmeyi gereksiz buluyorsa bunu da konuşup tartışarak anlamaya, çözmeye çalışır. gerçekten bir hata varsa karşı tarafın da hatasını anlaması sağlanır.
bunu yapmanın yolunun da çocuk yapmak olmadığı bence çok açık.
aksine bu hem sorunları büyütür hem de suçu olmayan bir canlıya haksızlıktır.

Benim takıldığım iki nokta var: bana saçma ve iğrenç geliyor derken kardeşinin abisinin evinde kalmasının neresi iğrenç? Kardeş gelip abide kalınca iğrenç neler oluyor o evde?
Gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması için: sizinle evlenince annesi-babası-kardeşleri üvey ailemi oldu yada aileden mi çıktı? Adamı koca değil de nüfusunuza evlatlık mı aldınız?
Çocuk kocaya yer bildirmek için mi yapılır?
Vah ki ne vah

Yeni evli tesettürlü bir kadın neden istesin eşinin kardesini evde hem de 1 yıl ne münasebet.
1 hafta olur 1 ay olur hastalık olur anlaşılır ama kadin kendi evinde rahatça gezip kocasıyla cinsel hayat yasayamayacaksa ne anlami var. Ayrica eşinin fikrini dahi almayıp arkasından sözler vermesi büyük saygısızlık evet bencede igrenc ötesi.

Öğrencilere yardım etmek benim için apayrı bir şey. Bir ogrenco 1 sene benim yanımda dersaneye gitti ve sonunda çok güzel bir yer kazandı. Bana bu durum o kadar huzur veriyor ki anlatamam. Ben olsam 1 sene idare ederdim, hem eşim bana laf söyleyemezdi hem de öğrenciye yardım etmenin huzurunu yaşardım. Ama benim gibi düşünen çok az. Birazdan begenmedimler başlar. 😂
öğrenciye yardım çok hoştur, kıymetlidir. ama yardımın tek şekli evine alıp okutmak değildir. ben de kendi becerebildiğim şekliyle yardım ederim. harçlık veririm, kitap alırım, vaktimi ayırıp ders anlatırım vs. ama evimde kalma noktasına gelindiğinde istemem. kendi kardeşim dahil buna. kısa süreli misafirlikle aynı evde yaşamak benim için farklı. siz bu noktada daha açıkmışsınız buradan desteklersiniz. evinde uzun süreli 3. bir kişiyi istememek daha az yardım sever yapmıyor. üstelik bu konuda fikri alınmamış bile.

Mune Mune beğenmedim seçeneğinin yanına bir de katılmıyorum eklense keşke.

Tabiki de isinamayabilir bende eşimin ailesinden herkesi sevmek zorunda değilim bana hiç bir kötülüğü olmayan görümcem var ama o geldiği zamanlar 2 hafta bizde kalıyor ama kadına bir türlü isinamıyorum ama kaldığı zamanlarda asla suratımı düşürmüyorum o bana saygı duyduğu zaman ben ona saygı duyduğum zaman her şey halloluyor... İsterse 1 yıl da kalabilir eşimin ablası sonuçta... Eşim benim ailemi baş üstünde tutarken ben onun ailesini ayak altına almam tabikide böyle olursa mutlu yuvamı da tehlikeye atarım...
Bence konu sahibi kabul etmek istemiyorsa bunu başka bir çözüm önerisi sunabilirdi. Benim kardeşim benim evim dururken amcamın evinde kalması beni de çok üzerdi...
Mutlu yuva, sınırları belli olmayan asiri yapılan fedakarlıkla sağlanan huzur ile olmaz. Olamaz. Olsa olsa zorlama olur.
Hastalik olur gelir kalır ama onun harici özellikle bu konuda baska bir cok alternatif var olduğu halde konu sahibinin fikri ve sınırları ihlal edilerek yapılmaya çalışılan sey keyfilik ve tamamen egoistlik.

Benimde esim ailemi el üstünde baş tacı eder , ben de onun ailesini ayni şekilde. Ama Sınırlarımız bellidir.
Ev ev ustune olmaz bu fedakarlık muhteşem gelinlik düşünceniz cok antipatik
bence biraz sınırlarınız olsun. Ne kadar çok verirseniz o kadar çok vermeye devam edersiniz.

L Lambayapufde sevgili konu sahibi, evinizde uzun süreli bir misafir istememenizi anlamakla birlikte kararını gerekçelendirme şeklinizi ve üslubunuzu irrite edici buldum. "iğrenç", "gerçek aile kimmiş anlasın" ve evliliği kurtarmak için çocuğu kullanma fikri.... eşinize hak vermesem de sizi de hakl göremiyorum.

X