Evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

Vallahi aynı şeyleri düşünerek bende Seçtim kelimeleri . Yoksa çok şey var söylenecek .
Zaten olan uykumu kaçırdı sıpa
Hey heylerim tepemde
Şimdi bu halde aklımdan geçenleri yazsam millet daha beter duruma düşer diye kapıyorum gagamı

Ama bi tepki vermek şart
İri ufak o kısmı konu sahibi bilir, kocasını o tanıyo çünkü

2buçuk yıllık evliyim. Yaşadığım sorunlardan bazılarını yazacağım biraz uzun olabilir kusura bakmayın.
Tanıştığımızda bana değer veren, anlayışlı, biraz da romantikti eşim. Öğretmenim ve tanıştığımızda bir işim yoktu. Ailesi de bu yüzden pek istememişti evliliğimizi ama iyi kötü laf çarpmaları olsa da evlendik.
Bölümüm ataması zor bir bölümdü ve ben iki yıl atanamadım. Bundan dolayı eşimin bana olan saygısı azalmıştı, sürekli maddi imkansızlıklardan bahsetti; ki maaşı 6000liraydı. Ayrıca her ay 1500-2bin birikim yapardık. Sonra ben hamile kaldım ve asıl sorun burdan itibaren çatlak vermeye başladı. Kp hamile olduğumu duyunca ne acelesi vardı atanmadan ne çocuğu diye eşimi azarlamıştı. Zaten işi yoğun olan eşimle hamilelik döneminde iyice aramız açıldı ve bırakın paylaşım yapmayı, hır gür tartışma yaşıyorduk. Bebeği istiyorduk halbuki ama uzun zaman olmayınca rafa kaldırmıştık.
Sürekli atama muhabbeti, beni yeren eleştiren bir üslup, okuduğum bölümün neden bu bölüm olduğu(beş yıl öncesinin hesabını soruyor, sülalede ilk okuyan kız benm ve bilinçsiz tercih yaptım), babamın zengin olmayışı (aynen bu tabiri kullandı, ki çok şükür üç evimiz var). Bir sürü şey. Bu arada baştan beri cinsel anlamda bi soğukluk. Ayda bir anca oluyordu hala öyle. Sonra ben ekimde doğum yaptım ailesiyle problemler oldu. Kp yanımda emzireceksin demeler, kv beş günlük çocuğa günde bir su bardağı su ve on kaşık zeytinyağı içireceksin demeler vs. Bir de eşim sinirlidir, bişeye kızıp bana sinli kaflı küfredince aramızdaki olmayan bağ iyice koptu. Sonra çok şükür ben atanınca aramız düzelir gibi oldu üç aydır çalışıyorum bu arada.
Ancak Son zamanlarda iyice tozuttuk.

Geçen hafta oğlum uyuyamadı yorgunluktan benim de enerjim düşüktü. Sinirlendi kalk su getir içir çocuğa diyerek bağırınca ben de emir vermezsen daha memnun olurum dedim. Kucağımda çocuk varken üstüme yürüdü ve elini kaldırdı ancak vurmadı. Çocuğu kucağımdan aldı ve mutfağa geçti, ancak hala bağırıyor. Bende çocuğu alıp emzimek için kucağından aldım. Eşim de elimdeki suluğu alıp yere çarptı. Bebeğim çok korktu ve mutfağı terkedip yatağa geçtim bebeği sakinleştirmek için. Eşimle tartışırken mümkün değil yetişkin birer insan gibi sorun çözemezsiniz,bağırır. O günden sonra boşanma fikri kafamda yer etti ama biraz daha biZe şans verdim. Bilemiyorum o el bir daha kalktığında bana iner mi? Çok üzülüyorum. Her gece koltukta uyuyakalmasından ve onu yatağa taşımaktan da bıktım. Şimdi yine orda uyuyakaldı ve bir daha onu çağırmama kararı aldım. Küçük gibi görünen ama birleşince bir dizi sinir harbi yaşatan sorunlarım karşısında evliliğim hakkında ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz neler?biraz uzun oldu ama kusura bakmayın uzun uzun anlatmak meslek hastalığı. Hiç iyi değilim :KK43:
Uzun yazmışsınız ama ben iki kere evlenmiş biri olarak kısa ve net yazayım.
HİÇ DÜŞÜNME BOŞAN......
Sizin evliliğiniz aslın da başlamadan bitmiş.Ben kızımın babasından boşandığım zaman kızım el kadardı. Şimdi 19 yaşın da.Mesleğim vardı çalıştım ve kızımı kendim büyüttüm.Bundan 5 yıl önce tekrar evlendim şimdi 40 yaşındayım Allah kısmet ederse bir bebeğim daha olacak.
İlk boşandığım da hep şunu dedim.
"OH BEE İYİ Kİ BOŞANMIŞIM" ;)

Aileme gidersem mesleğim tehlikeye girer. İlk yılım, asalet tasdik olmadan şehir dışına izin yok. Hem burda doğu görevini bitirmiş olurum hem de süreci düşünürüm. Bilemiyorum becerebilir miyim
Onu postalasan
Sevgili ailesinin eteklerine sığınsa
Yağlı bi kapı arasalar

Resmi işlemleri sonra da yaparsınız

Zaten olan uykumu kaçırdı sıpa
Hey heylerim tepemde
Şimdi bu halde aklımdan geçenleri yazsam millet daha beter duruma düşer diye kapıyorum gagamı

Ama bi tepki vermek şart
İri ufak o kısmı konu sahibi bilir, kocasını o tanıyo çünkü
Tepki verdikçe daha feci sindirmeye çalışıyor. Şiddet var ama psikolojik şiddet. İnş darp eder bir gün de raporunu alır sağlam boşarım. Çare gelmiyor aklıma çok üzgünüm

Canim şu zamana kadar sabretmekle zaten yeterince fedakarlık yapmıssın bence. Bende bi cok seye cocugum icin katlanırım sevgi aşk vs hikaye yani. Ama bu kadar ezilmen cocugunu korkutacak kadar dusuncesiz bi insanla olman kendine ve evladina yaptigin haksizlik olur.. Bosan , kendisini cekecek bi eş bulsun madem kendine. Sukur ki meslegin var gayette biraz zorlanirsin fakat düzenini kurarsin

Kanıtlarım da şimdiden diyor. Hukukçu hukukçuyu kayırır bana kimse yamuk yapamaz diyor. Ya son noktaya kadar gidip dayak ya da aldatması olacak ya da tek celsede bitirecek sağlam kayıtlar edineceğim. Şimdi boşanmaya kalkarsam o kazanır ben yıpranırım. İnanın kurnaz biriyle çok zor.
Ses kaydı almak illegal olmasa bunları kaydeder dinletirdin ama. Allah bildiği gibi yapsın bu adamı, sana muhtaç olsun. Gerçi kötüye bir şey olmaz domuz gibi yaşar.

Ya sen iyi para kazanan adamsın. Ne yapıp edip günden kazandığım 900 liramı aldı onu da görümceme gönderdi. Sinirlerim o kadar yıprandı ki geri istemiyorum bile artık
Kısır partimize katılmayana gün parası yok diyeydin
Şaka bi yana, verme. Sende pintilik öğren şundan, at köşeye lazım olur

Dışardan gören de eşin ne kadar iyi efendi adam iyi baba der. Bir kez bile altını değiştirmiş değil. Sever bir iki dk sonra hoop bana. Hiçbir emeği yok oğlumda. Erken doğum riskim varken bana pişirdiği menemen hariç

Dışardan gören de eşin ne kadar iyi efendi adam iyi baba der. Bir kez bile altını değiştirmiş değil. Sever bir iki dk sonra hoop bana. Hiçbir emeği yok oğlumda. Erken doğum riskim varken bana pişirdiği menemen hariç
Çünkü dışardan yemek söylese daha pahalı
Kır iki yımırta menemen yap en ucuzu
Sinir oldum

Kısır partimize katılmayana gün parası yok diyeydin
Şaka bi yana, verme. Sende pintilik öğren şundan, at köşeye lazım olur
Tektaş aldım kendime üç ay oldu hala lafını eder gerek yok bunlar para tuzağı fuzuli diye. Allaha havale ettim hepsini. Getirdiğim çeyiz bile suç oldu. Yemek takımına bir sürü tabağa ne gerek var vs. Kendi akrabaları geldiğinde kullanırken iyi ama. Yani kadın işine de karışıyor. Toz aldıktan sonra kurulama gerek yok vs. Çıldıracağım

Tektaş aldım kendime üç ay oldu hala lafını eder gerek yok bunlar para tuzağı fuzuli diye. Allaha havale ettim hepsini. Getirdiğim çeyiz bile suç oldu. Yemek takımına bir sürü tabağa ne gerek var vs. Kendi akrabaları geldiğinde kullanırken iyi ama. Yani kadın işine de karışıyor. Toz aldıktan sonra kurulama gerek yok vs. Çıldıracağım
Ay bez mi eskirmiş
Cinnetlik, ver eline kendi temizlesin çok biliyosa

Söyleyin bence. Nefretim artar da belki ona karşı sevgim biter işim daha kolay olur.
Herkes kendi yaşadığını bilir . Boşanma tecrübesini yaşayan , kolay kolay kimseye boşan demez eğer elle tutulur bir sebep yoksa . Sizin bu anlattıklarınız kadarıyla bile herkes aynı düşünüyor . Kimbilir daha neler var . Bunu haketmedim diye düşünmeyin . Hepimizin hayatta bir sınavı var . Evliliğinizle imtihan olacakmışsınız demekki . Allah eşinize mevki vermiş diye böbürlenmesin okadar . Veren Allah almasınıda bilir . Aslında şükredecek herseye sahip . İş eş çocuk . Sevmiyorsa neden evlendi ozaman . Derdi ne acaba . Terapi falan teklif edin . En azından her yolu denemiş olursunuz sonuç ne olursa olsun

eli ekmek tutar tutmaz eşını boşadı derler kesın.senın ve cocugun huzurundan daha önemlı degıl gerçi.bende gelecek goremedım ama bence son bi şans ver ve buarada saglam delıller bul boş durma.hemde gorevını tehlıkeye atma ilk senenmış.eşın özguven patlaması yasıyo ona vazgecılmez olmadıgını goster.korkar belkı gıdebılecegını anlarsa..

Herkes kendi yaşadığını bilir . Boşanma tecrübesini yaşayan , kolay kolay kimseye boşan demez eğer elle tutulur bir sebep yoksa . Sizin bu anlattıklarınız kadarıyla bile herkes aynı düşünüyor . Kimbilir daha neler var . Bunu haketmedim diye düşünmeyin . Hepimizin hayatta bir sınavı var . Evliliğinizle imtihan olacakmışsınız demekki . Allah eşinize mevki vermiş diye böbürlenmesin okadar . Veren Allah almasınıda bilir . Aslında şükredecek herseye sahip . İş eş çocuk . Sevmiyorsa neden evlendi ozaman . Derdi ne acaba . Terapi falan teklif edin . En azından her yolu denemiş olursunuz sonuç ne olursa olsun
Terapi gördü bıraktı. Aile dostumuz psikiyatr zaten kayıtlara adı geçmediği için kabul etti. Ama yine aynı. Onların da tayini çıkınca kaldık yine baş başa. Aile terapisi desem bilemiyorum ne tepki verir. Boşanmayı duyunca tutuşup kabul edebilir belki.

Back
X