- 12 Mart 2010
- 1.756
- 1.452
- 49
-
- Konu Sahibi Togetherforever04
Tek problem buysa konuşup profesyonel destek alın çocuk var düzelmesi için bir şans verin sonuçta psikolojik şiddet görüyorsun evine dönmeden bu yardımı almasını sağlayınMerhaba hanımlar.. hayatta çok yalnız annemden başka dertlesecek kimsem yok hoş olsa da guvenip anlatır mıyım orasını bilemiyorum ama buraya yazıp içimi dökmek istiyorum yoksa gerçekten ya hasta olacağım umarım sert cevaplar almam.
Smdi bizim 6 senesi evlilik olmak üzere 15 senelik beraberliğimiz var. Birbirimizi cok bekledik cok sevdik severek evlendik ama benim eşim bekarken de hep agresif sinirli bir yapıdaydı ben de sakin daha naif bir yapıdaydım onu hep idare ettim çünkü sevgimiz aradaki bag çok güçlüydü beni de gerçekten mutlu ediyordu bu hayatta.
Evlendikten sonrasında da bu devam etti. Iyiyken cok iyiyiz ama bir incir cekirdegini doldurmayacak sebepten de tepetaklak olabiliyoruz. 2 yaşında dünyalar tatlısı bir kızımız var ben çalışmıyorum bebeğime bakıyorum. Çalışmak istiyorum fakat şuan için gerekli şartlara sahip değilim. Eşim artık dozu artırdı kavga esnasında küfür ediyor şahsıma. Yani asla öfke kontrolü yok ağzına gelen çıkıyor. Benim de hayatta asla dediğim birşeydir küfür çünkü babamdan biliyorum babam da anneme kendimi bildim bileli küfürler yağdırır. Maalesef ki kızlar annelerin kaderini yaşar tezini birebir yaşıyorum.
Eşim çocuğuna evine bağlı diyebileceğim aldatmaydi alkol vs.asla kötü bir alışkanlığı olmayan isten eve evden işe bu döngünün dışına çıkmayan hayatı düzgün biri. Beni sıkmaz bunaltmaz harcadigimin vs.hesabini sormaz suna ihtiyacım var dediğimde hemen çıkarır verir. Tabi ki bunlar küfür etmek gibi kötü bir huyu ört bas edemez fakat bunları da belirtmek istedim. Boşanmak hep aklımda fakat kendime güvenemiyorum psikolojim iyi değil güçlü hissedemiyorum kendimi. Küfür boşanmak için fazlasıyla geçerli bir sebep değil mi yani bilemiyorum benm yaşadığımi yaşayan var mı aranızda. Sağlıklı düşünemiyorum. Lutfen sağlıklı düşünmeme yardım eder misiniz desteğinize ihtiyacım var. Boşansam anne evinde benm yaşadığımin daha fazlası bir durumla karşı karşıya kalacağım ki zaten şuan annemin evine geldim en sonki olaydan sonra bu iş bitmiştir dedim ama doğru bir karar verdim mi bundan sonrasında ne yapacağım bebeğimle Bilemiyorum zor durumdayım psikolojik olarak.
Evet zaten cok cok soğudum eski sevgimin zerresi kalmadı hic sıcak davranmam yen içinde kalıyor geçmiyor ama ikinci bir secenegim de cok fazla olmadığı için idare ediyorum çocuğum az daha büyüsün zaten bu şekilde asla kabulum değil.Tam diyecektim o kufredince sende et diyeama etmissin tokati yemissin zaten.. demek
Karsilik versen baya baya seni dovecekyani herkesin kotu huyu vardir ama.. kufur insani sogutur bence..hep dusunurum siddet kufur edip o
Kadini nasil
Koynuna alip yatiyolar gece? Saygisiz
Yani tabi ki simdiye kadar karşılık verdigimde oldu küfür etmedim ama hakkımı savundum öyle bir girişimi hic olmadı sadece ben artık tukendigim için susuyorum korktuğum için değil.sizi manipüle ettiği için henüz öldüresiye dövmemiş ama sizde tepki verirseniz cinayete kadar gider.. boşan
Kiymis iste tokat atmis yatiripta dovmedi diyorsunuz. Esinuze hala inanciniz varsa tedavi olsun . Annesine saygi duymayan birinin yaninda dunyar guzeli cocuklarda ezik buyuyor malesef. Sizin kiziniz ayni tarz biriyle evlense susmayi , kabullenmeyi ogutlerdiniz yoksa tedavi olsun, elle tutulur adim atsin sonra mi bakalim derdiniz?Yani tabi ki simdiye kadar karşılık verdigimde oldu küfür etmedim ama hakkımı savundum öyle bir girişimi hic olmadı sadece ben artık tukendigim için susuyorum korktuğum için değil.
Bir kere konusu geçti de o sinirle yaparım başkası olsa ama sana kıyamam ki demişti.
Yani tabi ki simdiye kadar karşılık verdigimde oldu küfür etmedim ama hakkımı savundum öyle bir girişimi hic olmadı sadece ben artık tukendigim için susuyorum korktuğum için değil.
Bir kere konusu geçti de o sinirle yaparım başkası olsa ama sana kıyamam ki demişti.
Herşeyin farkındayım biraz huzurlu bir ailem olsa dakika düşünmem giderim. Annem melek gibidir ondan sıkıntı yok ama babam da bana çok iyidir ama anneme karşı ağzı bozuk olduğu için konuşma tarzı bile kufurludur. Eşimden de fazla hem de. Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık. Keşke bir ev tutup gitme ihtimalim olabilse ama yok. Kadın sığınma evlerinin durumu da ortada maalesef. Çaresizlik kadar zor bir şey yok. Bana bunu birisi anlatsa ne duruyorsun o evse hala derdim ben de ama gel gör ki bazen mecbur kalıyorsun bazı şeylere.Hanfendi siz farkında mısınız ne söylediğinizi? Yaşadıklarınızı niye hafife alıyorsunuz? Aldatma ve dayak olmaması boşanılmayacağı anlamına gelmiyor, oldu o zaman mutsuz her kadın aldatılmadığı ve dayak yemediği için mutsuz oldukları evliliklere devam etsin. Kaldı ki bu ne pişkinlik size ardarda ağza alınmayacak küfürler edecek, siz karşılık verince de dövecek öyle mi? Yapmayın rica ediyorum. Siz de farkındasınız bir şeylerin ters gittiğinin ki boşanma fikri geliyor aklınıza. Bu adamla terapiye harcayacağınız vakit ve nakite değeceğinden bile şüpheliyim. Boşanamıyorsanız da o size küfür ettiğinde siz de ona tokat atın madem bakalım ne yapacak
Evet huzurlu gidecek bir yerim olsaydı hiç düşünmem kahrını çekmem ki bu adamın.Size yaptığı hatalı davranış konusunda pişman olmayan,özür dilemeyen..sizin onu affermeniz konusunda aslında talebi olmayan bir adam için "öyle mi yapsam böyle mi yapsam" diye düşünmenin bir anlamı yok.Olaylar..yaşantınız sizin kontrolünüz altında değil ki siz ne yapacağınızı düşünüyorsunuz? Siz şiddet madurusunuz ve aile evinde de bunu yaşadığınız için bu konudaki algılarınız körelmiş.Sıkmaz bunaltmaz dediğiniz kişi size her istediği hakareti yapıyor..siz karşılık verince size yapıştırıveriyor bir tanesiz bu adamı nasıl seveceksiniz? Korktuğunuz adamı sevebilir misiniz? Sizin sevgi sandığınız çaresizlik hissiniz ..onsuz aile evinde daha beter durumları yaşayacağınızı düşünüyor bu korkuyla iyice adama dört elle sarılıyorsunuz
Yok ölüm konusu hic geçmedi sadece dayak konusu geçti vurma şiddet konusunda kiyamam demişti. Karıncayı bile incitmez bir kere böceğe vurup öldürdüm diye bana çıkışmıştı onun da canı var niye dışarı atmıyorsun öldürüyorsun bıraksaydın bana diye. Öyle cana kastedecek kadar gözü döneceğini sanmıyorum sadece dili çok bozuluyor ama o bile fazlasıyla yetiyor tabi ki.kanma sakın, başkasıyla tartışmıyor seninle tartışıyor ölüm lafını bile geçirmiş, ters bir anına denk gelirsin dikkat et. eşinin öfke problemi var ve bu tarz insanlar bir anlık sinirle öldürüyor.
gazeteciyim tüm katillerin savunması "bir anlık sinirle oldu, canice adam öldürme planlamadım her şey bir anda gelişti" şeklinde... ben bu haberleri çok paylaşıyorum lütfen bir taneside sen olma.
Aslında bir kere randevu alıp babasıyla yolladım onu psikiyatriste. Kullandı ilac 1 2 ay ama kalıcı kullanamadı. Tek değil belki de birlikte gitmek gerekir ama şuan ayrılık konusu olduğu için anca özür dileyip adim atarsa ona bu şarti koşabilirim. Ha gidince düzelme ihtimali var mıdır gidenler düzeliyor mu bunu da merak etmiyor değilimTek sorununuz kufurse bosanmayin derim.Size bu konunun agir gelmesi kucukken babanizin ettigi kufurlerle buyumek sanirim.Ama destek cozulebilir bence.Eşinize bu hassasiyetinizi anlatin,birlikte terapi alin.Cocugunuza yazik.
Git dedi dönersen senden adisi yok dedi bu seferki cok fenaydı hic geri vitesi yoktu. Sanırım bu sefer bitti
Benim kafamda zaten çoktan bitti o çirkin kelimeler bütün iyi yönlerini götürüyor aması yok bu işin de Nereye gideceğim konu bu. Annemin evi de çocuğumun psikolojisi için (babam faktörü ) hic sağlıklı değil. Ah ah çok üzülüyorum yemek bile yiyemiyorum artık napacagimi düşünmekten.Bu lafın üstüne barışmak isteyecek misiniz?
Benim kafamda zaten çoktan bitti o çirkin kelimeler bütün iyi yönlerini götürüyor aması yok bu işin de Nereye gideceğim konu bu. Annemin evi de çocuğumun psikolojisi için (babam faktörü ) hic sağlıklı değil. Ah ah çok üzülüyorum yemek bile yiyemiyorum artık napacagimi düşünmekten.
Aslında bunun oluru bitirmek çünkü o lafları eşine rahatlıkla hic bir utanç duymadan sarfeden bir insandan insana ne kadar hayır gelebilir ama şu zor zamanda ve benim bu durumumda bazı şeyler çok zor olduğu için ilk adımı atarak değil de duruma göre onda bir seyler görürsem bunu şart koşarak kabul edebilecegimi söyleyeceğim dediğiniz gibi. Inşallah boşa kürek çekmek olmaz. Ya da biterse de herşeyi denedim olmadi diyebilirim.Bence abartmıyorsun. Öfke kontrol sorunu bütüncül bir şey. Küfürü, hakareti barındırır ya da sizi kısıtlar şimdi şöyle mi yapacak kalp çarpıntısı yeter. O lafı duymamak için konuşmamak ya sa duyduğunda kendin telafi etmek zorunda olmak..
Ama bitirmek için yeterli değil.
Önce dene. Terapi teklif et.
Bir yandan da sınır çiz. Bunu yaptığında küsme, kavga etme, trip atma ama soğuduğunu belli et ve bedel ödet.
Amin sağolun. Suan için annem biraz yaşlı ve kolundan rahatsız tüm gün bakamaz anca ileride bir kreşe verip çalışabilirim. 1 seneye ihtiyacım var.Allah yardımcınız olsun.
Çocuğu anneanneye bırakıp işe girseniz, ufak bi ev tutsanız olmaz mı?
Siz bu mesajı yazmasaydınız bile ben bu evlilikte şiddet olabileceğini en azından girişim olduğunu düşünmüştüm yazdıklarınızdanEvet doğru söylüyorsunuz ve yaptım da. Ben de ona çok önceden bir erkeğe edilmeyecek bir küfürle karşılık verdim hayatımda ilkti ve son oldu. O zaman bana bir tokat attı inkâr edemem ama yatirip da dayak atmadı orada tuttu kendini vurmadı tokat dışında.
Ya böyle yorumlar görünce içime umut düşmüyor değil. Benm pek umudum yok kendimce ama bu tarz düşünceler acaba dedirtiyor. Insallah be arkadaşım kim ister ki yuvası yıkılsın. Tabi ki de yaptıkları unutulmaz hic bir zaman ama en azından düzeldi artık yapmıyor diye tesellim olurtedavi olması için çaba gösterin lütfen ,
boşan demek çok basit ki bunun önüne geçebilirsiniz gibime geliyor