Evliliğimi bitiriyorum doğru karar mı desteğinize ihtiyacım var..

Togetherforever04

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2014
19
3
34
Merhaba hanımlar.. hayatta çok yalnız annemden başka dertlesecek kimsem yok hoş olsa da guvenip anlatır mıyım orasını bilemiyorum ama buraya yazıp içimi dökmek istiyorum yoksa gerçekten ya hasta olacağım umarım sert cevaplar almam.
Smdi bizim 6 senesi evlilik olmak üzere 15 senelik beraberliğimiz var. Birbirimizi cok bekledik cok sevdik severek evlendik ama benim eşim bekarken de hep agresif sinirli bir yapıdaydı ben de sakin daha naif bir yapıdaydım onu hep idare ettim çünkü sevgimiz aradaki bag çok güçlüydü beni de gerçekten mutlu ediyordu bu hayatta.
Evlendikten sonrasında da bu devam etti. Iyiyken cok iyiyiz ama bir incir cekirdegini doldurmayacak sebepten de tepetaklak olabiliyoruz. 2 yaşında dünyalar tatlısı bir kızımız var ben çalışmıyorum bebeğime bakıyorum. Çalışmak istiyorum fakat şuan için gerekli şartlara sahip değilim. Eşim artık dozu artırdı kavga esnasında küfür ediyor şahsıma. Yani asla öfke kontrolü yok ağzına gelen çıkıyor. Benim de hayatta asla dediğim birşeydir küfür çünkü babamdan biliyorum babam da anneme kendimi bildim bileli küfürler yağdırır. Maalesef ki kızlar annelerin kaderini yaşar tezini birebir yaşıyorum.
Eşim çocuğuna evine bağlı diyebileceğim aldatmaydi alkol vs.asla kötü bir alışkanlığı olmayan isten eve evden işe bu döngünün dışına çıkmayan hayatı düzgün biri. Beni sıkmaz bunaltmaz harcadigimin vs.hesabini sormaz suna ihtiyacım var dediğimde hemen çıkarır verir. Tabi ki bunlar küfür etmek gibi kötü bir huyu ört bas edemez fakat bunları da belirtmek istedim. Boşanmak hep aklımda fakat kendime güvenemiyorum psikolojim iyi değil güçlü hissedemiyorum kendimi. Küfür boşanmak için fazlasıyla geçerli bir sebep değil mi yani bilemiyorum benm yaşadığımi yaşayan var mı aranızda. Sağlıklı düşünemiyorum. Lutfen sağlıklı düşünmeme yardım eder misiniz desteğinize ihtiyacım var. Boşansam anne evinde benm yaşadığımin daha fazlası bir durumla karşı karşıya kalacağım ki zaten şuan annemin evine geldim en sonki olaydan sonra bu iş bitmiştir dedim ama doğru bir karar verdim mi bundan sonrasında ne yapacağım bebeğimle Bilemiyorum zor durumdayım psikolojik olarak.

Bu şekilde devam ederseniz küfürün dozu da giderek artar hatta fiziksel şiddete dönüşür. Şuan zaten psikolojik şiddete maruz kalıyorsunuz. Çocuğunuza da bunu yaşatmayın derim. Eşinizi alın karşınıza konuşun ama konuşmakla çözüleceğini sanmıyorum. Tek yol var onu da siz biliyorsunuz zaten.

Sizi bu kadar yılgın ve çaresiz birakacak kadar ne yasaniyor evin icinde bilemeyiz. Ama sevgimiz bağımız güçlü diyorsunuz, babalik ve es olmaya dair sorumluluklarıni biliyor diyorsunuz. Sorun sahsinizla alakali degil de bi ofke problemiyse terapi ve tedaviyi denemelisiniz bence once. Pisman olma ihtimaliniz var bu sekilde. Siz babanizdan küfür konusunda cok cektiginiz icin fazla hassas davraniyorsunuz bu konuda sanki.

Artık kaldıramayacak duruma geldiysen boşan ..böyle bsliyo ileride alkol,şiddet vs gidiyo ..Bir süre sonra da insan kendisini değersiz hissetmeye basliyo ve psikolojisi altüst oluyo..eşin anlayışlı biriyse eğer otur karşısına ben şu huyundan hoşlanmıyorum kendine çeki düzen ver de ..yoksa da bosan..ileride anne evine gittiğinde işe girersin annende çocuğa bakabilecek durumdaysa çocukla ilgilenir ..eline biraz para geçince ayri eve cikRsin ..en azından cocugun için bence..Ben de boşanıyorum emin ol bu durum daha ileriye gidiyo üzgünüm..

Eşinize iyi bir aile terapistine gidelim diye öneride bulunun eğer ki istemezse son çare olarak boşanmaktan başka birşey kalmıyor
Böyle bir ortamda çocuk yetiştirilmez...

Ve boşanıp anne evine gidecekseniz orda da küfürler eee çocuk için orası da uygun değil...

Eşinizden alacağınız nafaka ve birde işe başlarsanız gayet de güzel bir hayatınız olur ...

Bu durum dışında başka sorun yok diyorsunuz madem eşinizle kavga etmeden bu konuyu tekrar konuşun.

Sizin böyle bir ortamda büyüdüğünüzü ve zarar gördüğünüzü kızınızı bu şekilde büyütmek istemediğinizi anlatın. Kızına düşkün bir babaysa ileride evleneceği adam ona senin bana yaptığın gibi küfürler yağdırsa ve kızımız da sussa ne hissedersin diyin belki daha farklı bakmasını sağlar olaya.

Yaptığı şeyin yanlış olduğunun farkına varırsa evet haklısın derse düzelmesi için profesyonel destek almayı teklif edebilirsiniz.

Ha bunlara rağmen olmuyorsa yol verin gitsin. Kızınız kreş yaşına gelmiş. Girin bir işe kızınızla küçük dünyanızda mutlu mesut yaşayın.

Eğer şiddet yoksa ve tek problem küfürse profesyonel destek alarak çözmeye çalışın. Olmuyorsa da bırakın.

Çünkü bazı sözler çok acıtır insanın canını, sevgiyi de bitirir zamanla.

Ben bu insanla çok uzun süredir beraberim elini kaldırmaz sadece herşey dilinde. He cevap verirsem ben de ona küfür edersem evet şiddet uygulayabilir ama ben sakin yapıda olduğum için ve onu tanıdığım için ona göre bir tavır takiniyorum. Küfürün ilerisine gitmedi ama ağır küfürler ediyor ardı ardına ve özür de dilemez.

İyi de insanın sabrının da bir sınırı vardır. Bir gün sizin de ters bir tarafınıza geldi diyelim, sert bir karşılık verdiniz; ağzınızı yüzünüzü dağıtmayacağı ne malum?

İyi de insanın sabrının da bir sınırı vardır. Bir gün sizin de ters bir tarafınıza geldi diyelim, sert bir karşılık verdiniz; ağzınızı yüzünüzü dağıtmayacağı ne malum?
Evet doğru söylüyorsunuz ve yaptım da. Ben de ona çok önceden bir erkeğe edilmeyecek bir küfürle karşılık verdim hayatımda ilkti ve son oldu. O zaman bana bir tokat attı inkâr edemem ama yatirip da dayak atmadı orada tuttu kendini vurmadı tokat dışında.

Bir insan neyse o'dur
Değişmez. Annenizin evine gelmişsiniz madem geri adım atmayın. Anneniz b7r müddet çocuğa bakar, siz de çalışırsınız
Zamanla oturur düzen.

" ona cevap verip ileri gidersem şiddet uygular diyorsunuz " nereye kadar idare edeceksiniz onu? İnsanin da sabrının bir sınırı var yalniz!

Yani sonuçta şiddet uygulamış. Çok üzgünüm, aslında tahmin ettim. Karakteri bu şekilde olan adamlarda illâki şiddet de görülüyor. Bence umarım yaşamazsınız ama daha ileri boyutlusunu da yaşamanız mümkün. Ben sıcak bakmıyorum, hakkınızda hayırlısı olsun.

Küfür etmekle kalmayacağı aşikar. Ki siz de tokat attı demişsiniz zaten. Giderek dozunu artirabilir. Bana kalırsa senelerce bir insanı beklemenin karşılığı bu olmamalı. Kendinizi savunurken bile şiddet göreceğiniz düşüncesiyle susup oturacaginiz bir evliligin içinde olamazsınız. Her insanın sabrinin bir siniri var. Sizinki de dolmuş belli ki.

İllaki çocuğunuzun gözünün önünde yaşanıyordur bunlar. Anlamaz demeyin, çocuklar her şeyin farkındalar. Çocuğuna karşı davranışları nasıl? Size bunu yapanin ileride çocuğuna da tahammülü olmaz diye düşünüyorum. İlerde onu nasıl koruyacaksiniz?

Ben duzelebilecek bir kişilik yapısina sahip olduğunu zannetmiyorum. Ama yine de doğrusunu siz bilirsiniz.

Avukata vereceğiniz parayı iyi bir terapiste verip evliliğinizi kurtarın.
Öfke kontrolü sağlamalı eşiniz.
Bir taraftan çocuğu bir ateşten alıp diğer ateşe atmış olacağınız için çok bir farkı olmayacak.
En azından annem babam evim diyebilecek.
Maalesef en iyi ailenin yanında da kalınsa çocuklara hissettiriliyor.

Şu mesajdan sonra yorumumu değiştiriyorum. Siz de insansınız ne zamana kadar sürekli alttan alacaksınız. Sizin de sabrınızı taştığı yerde dayağı yemişsiniz işte.

İttire kaktıra gitmez bu iş. Bi kere yemişsiniz o tokatı devamı da gelir.

Açık konuşmak gerekirse düzelecek bir durum gibi gelmedi bana . Eskiden beri varmış ve sabırlı davranıyorsunuz . Karar sizin ama bu küfürler sizden çok şey alıp götürür ben size söyleyeyim . Sizi kaybetme korkusunu yaşasa bir daha bunları yapar mı mesela bunu merak ediyorum.

Evet benm de inancım kalmadı artık. Cok da üzülüyorum aramız da ne kadar iyiydi. Geçen gün anne ben karimi cok seviyorum ya demişti ne kadar sevinmiştim herşeyi bi anda yerle bir ediyor. O evden gidersen bir daha dönüşün olamaz dedi yani öyle koşacak özür dileyecek bie yapıda değil acı da çekse ödün vermez asla.

Hepimizin kaldırıp kaldıramayacağı şey farklıdır. Benim için evet sebeptir bir kez oldumu gerisi şiddetini artırarak gelir. ve Bunun kararını siz veri. Kafanız çok karışıksa önce uyarın eşinizi ama daha önce görmediği bir tavırla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…