Evliliğim sahtemi?

biz kadınlar her konuda erkeklerle eşit olmak isteriz, iş hariç...
eğer "çalışmayacağını bilsem seninle evlenmezdim" diyen bir kadın olsaydı, kimse kocasına ovvv karın seni sevmiyor, boşan demezdi.
ama kadınların çalışmama özgürlüğü var (!)
bu arada konu sahibi, ben de sizin koşullarınızda olsam asla vardiyalı bir işte çalışmak istemezdim ve işimden ayrılırdım. ama eşim bana çalışmazsan sana harçlık vermemem, nasıl geçineceğiz, ya iş bulamazsan vs vs dedi diye de boşanmazdım. çünkü o da iş bulmadan işten ayrılmaya kalkışsa aynı şeyleri söyleyebilirim.

aynı durumda eşiniz olsaydı şuan burası boşan kocana bakmak zorunda değilsinlerle dolcaktı.
Iyi de kadın ömür boyu bana baksın demiyor başka bir iş yapacağım bu süreçte destek olsun diyor.
Aynen bu şekilde yazsa ben kocana destek ol derdim kesinlikle.

Konu sahibi eğitim alacağınız sektör ne ?
Eğitim ne kadar sürecek?
Alacağınız tazminat bu süreçte size yetecek mi zorda kalsanız kirayı odeyebilecek mi ?
Eğer bunlara evet diyorsaniz direkt olarak istifa edin derim ben.
Zaten kimseye muhtaç olmazsınız tazminat sayesinde.

eğer "çalışmayacağını bilsem seninle evlenmezdim" diyen bir kadın olsaydı, kimse kocasına ovvv karın seni sevmiyor, boşan demezdi.
bu arada konu sahibi, ben de sizin koşullarınızda olsam asla vardiyalı bir işte çalışmak istemezdim ve işimden ayrılırdım. ama eşim bana çalışmazsan sana harçlık vermemem, nasıl geçineceğiz, ya iş bulamazsan vs vs dedi diye de boşanmazdım. çünkü o da iş bulmadan işten ayrılmaya kalkışsa aynı şeyleri söyleyebilirim.
Aynını demeye geldim ki söylenmiş.Kesinlikle katılıyorum.

Eski kafalı bi adam mı istiyorsunuz yoksa modern düşünceli birini mi buna karar verin önce.Esinizin dediğinde abes hiçbir şey yok.Bu dönemde iş bulmadan iş bırakmak da direkt depresyon sebebi onu da söyleyeyim.

Aynını demeye geldim ki söylenmiş.Kesinlikle katılıyorum.

Eski kafalı bi adam mı istiyorsunuz yoksa modern düşünceli birini mi buna karar verin önce.Esinizin dediğinde abes hiçbir şey yok.Bu dönemde iş bulmadan iş bırakmak da direkt depresyon sebebi onu da söyleyeyim.

Biz kendimizi erkeklerle esit kosullarda degerlendirmedikce onlardan aynisini bekleyemeyiz ki.
Avcilik-toplayicilik doneminde kalmis o erkegin yiyecek getirmesi, kadinin yuvasini koruyup cocuk dogurmasi donemi, ustunden milyonlarca yil gecmis ama biz hala kadin isterse calisir erkek calisip karisina bakmak zorundadir kafasindayiz.
Kadin bakima muhtac goruldukce aala toplumda karsi cinsle ayni degeri goremez ki.
Ha cok paralari vardir ikisi de yatar, ruya evlilik, ya da biri calisir digeri evde takilir ona da ammenna, ama bunlarin bastan konusulmasi ve ortak bir karara baglanmasi lazim. Riske edilecek olan gelecek ikisinin ortak gelecegi cunku.

Evet maalesef sahteymiş. Allah akıl fikir versin bu erkek müsveddelerine. Cehennemin büyük bölümü bu gidişle erkeklerden oluşacak. Vicdansız pis.ler

Erkekler artik sorumluluk istemiyor ,
İsiniz dunyanin en guzel isi olmayabilir ama en kotusu degil ,psikologa gidin hayat nesenizi kaybetmissiniz ,
Guzellik uzmani vs doku her yer ,o kurumlar sertifika veriyor ama piyasa da cok az insan tutunup ekmek yiyor ,
Elle tutulur bir is bukmadan ayrilmayin

Merhaba kızlar, 1 senelik evliyim. Eşimle arkadaş tavsiyesiyle tanıştık. 8 ay flört ettik. 4 ay nişanlı kaldık. Severek evlendik. Ben 6 yıldır süren işime devam ediyorum. Hiç bir zaman severek yapamadım.Çünkü vardiyalı bir iş. Uykuyu ve düzeni seven biri olarak hep zorlandım.Onlarca çeşit çeşit insanla uğraşıyorsun laf anlatıyorsun.(Havalimanında yolcu hizmetleri memuruyum) Bazı dönemler çekilmez modda bazende idare eder şekilde gitti. Piyasaya göre olanakları maaşı daha iyi diye, başka iş bulamadım diye devam ettim. Evlenene kadar ailemede maddi destekte bulunmam gerekiyordu. Mecburi oldu birazda. Neyse artık yılların yorgunluğu,(Toplamda 12 yıl) yaşadığım haksızlıklar düzensizlik sürekli uykusuzluk çekme eşime ayak uyduramama burama kadar getirdi. (Çalışan evliler bekarlığa göre daha zor olduğunu bilir) Güzellik uzmanlığı için eğitim alıp ona yönelmeye karar verdim. Eşim kendi işini yapıyor Sabah 10da gidip akşam 7-8de geliyor. Sorsan rahat değil. Ben düşüncemi söylediğimde yapmak istediğim işe burun kıvırdı. Tutunamazsan nolcak buradaki gibi düzenli gelirin olmazsa nolcak ben bi ay 5000 kazanıyosam bi ay 3.000 bazen hiç kazanmıyorum, ben sana harçlık veremem gibi laflar etti.Borçlar var. Geçinemezsek diye korkuyor. Evden kovulur daha kötü bi evde yaşamak zorunda kalır, arabayı satarız sefil oluruz dedi. Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi.Tanıştığımızdan beri işimden memnun olmadığımı biliyor. Ayrılmak istediğimi açıkça 6 ay önce söyledim. 6 aydır iş arıyorum. Hani kirada olmasak çalışma derim dedi. Ben de çalışmıcam demiyorum ama burası artık beni boğuyor dayanamıyorum kendimi hapishane de gibi hissediyorum psikolojim bozuldu herşey herkes bana batıyor yeter diye ağlama krizlerine giriyorum genelde uykumu tam alamadığım için hiç bir şey bana zevk vermiyor genelde gece çalışıyorum gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutmuyor. Bıktım artık. Sadece hamileler sürekli gündüz çalışıyor. Bende dedim para benim mutluluğumdan psikolojimden dahamı önemli. Ben kafayı sıyırdıktan sonra yerine para getirmez. Ben daha severek yapacağım gündüz çalışabileceğim daha elit daha az insanla muhatap olabileceğim bir iş istiyorum. Eşimin benim ciddi anlamda mutsuz olduğumun çırpındığımın çokta umrumda olmadığını düşünüyorum ama sorsan beni sevmese ailemle ilgilenmezmiş gitmezmiş benden çocuk istemezmiş evet başka konularda bana değer veriyor yardım ediyor ilgileniyor yurt dışına tatile götürdü bana ödetmedi vs eş gibi davranıyor ama bu konuda bu kız eve para getirsinde gerisi önemli değil gibi düşünüyo diye düşünüyorum.Ona göre abartıyorum. Bi süre maddi sıkıntı çekcek olsamda İstifa etmeyi kafaya koydum. ki tazminat alıcam ayrılınca. Eşimden emin olamıyorum konu maddiyata gelince ev arkadaşı gibi hissediyorum... Ne yapmalıyım??
eşin haklı. iş bulamazsın. ve su sartlarda bir de tutunmak veya kendi yerini acmak. sadece hayalde kalmalı.
az daha dayanın. cıkmayın.

Sanki evlilik yerine ortak bir şirket işletiyor gibi konuşmuş eşiniz.. Zaten çalışan bir bayansınız paranızı kazanıyorsunuz.. Para kazandığınız için sizi uygun bir eş olarak görmüş gibi.. Duygusuz geldi bana biraz.. İyi günde kötü günde diye bir şey var ya işte o söz bunlar için veriliyor.. Ne var yani istifa edecekseniz edersiniz biraz dinlendikten sonra daha makul bir iş bulunca yine para getirirsiniz bunu anlamak çok zor değil..

Ama pelincan konu sahibesi sonsuza kadar yan gelip yaticam dememis ki, uygun is olunca onu yapicam demis.

Isyeri azap olduysa, evli oldugum erkege ben isten cikmasini soylerim. Evlilik ortaklik. Tabi ki evlendigim erkegin maddi manevi arkasinda olurum ben.

oldu iş yeri sizi isten çıkardı ( allah korusun ) o zaman ne yapacak bu adam.
eğer seviyorsanız ve ayrılmak istemiyorsanız..niçin bir çoçuk yapmıyorsunuz hemde gündüz çalışmaya alırlar sizi
ve son olarak güzellik uzmanlığı super bir meslek ve super paralar kazanabilirsiniz.inanılmaz eleman açığı var çünkü.

aileniz bile ki eşten daha çok sizi düşünen insanlar onlara destek için çalışmışsınız sizden bu yardımı almışlar size aman kızım sen bize destek olma dememişler kaldı ki eş.. esiniz bunu istiyor olabilir ancak üslubu çok çok kırıcı ve yanlış.

Eşimle tanıştığımızda iyi maaşlı bir işte çalışıyordum. Evlendikten sonra aynı sizin gibi vardiya sistemine geçirmek istediler beni. Eşim ben eşimi vardiyalı çalıştırmam dedi. Eşim de evlenme teklifi ederken eminim çalışıyor olmamı avantaj görmüştür. Ama şartlar değişti ve ben o yıldan beri çalışmıyorum.
Ara ara çalışsaydın iyi olurdu diyor ara ara da iyi ki çalışmıyorsun, yoksa çocuklar perişan olurdu diyor. Yani seni sevmesinin kıstası bu olamaz.

Yerinde olsam önce aynı iş içinde gündüzlü bir departmanı zorlardım. Olmadı biraz daha dişimi sıkıp hamile kalmayı beklerdim. Beşbin lira rahat yaşam için zor bir gelir alışan için. Erkekler çok düz mantık. Çalışmayınca seni sevmeyi bırakmayacak, o şekilde söylemiş olması gerçekten kıstaslarından biriymiş demek ki. Benim de kıstaslarım vardı, eşimde olmasaydı etkilenmezdim.

Ama pelincan konu sahibesi sonsuza kadar yan gelip yaticam dememis ki, uygun is olunca onu yapicam demis.

Isyeri azap olduysa, evli oldugum erkege ben isten cikmasini soylerim. Evlilik ortaklik. Tabi ki evlendigim erkegin maddi manevi arkasinda olurum ben.

yok diyorum ya aynı durumda ben olsam işten ayrılırdım, eşime de ayrıl derdim, ki sordum da çağrı merkezi mi diye, eşim yıllarca çağrı merkezinde çalıştı ve yönetici pozisyonundayken benim de gazımla ayrılıp 1 yıl izsizlikten sonra eğitimini aldığı sektörde o dönemin asgari ücretiyle (önceki maaşının 3 te 1 iydi) işe girdi ben yine ona destek oldum,çünkü o iş 1 yıldan fazla yapılacak iş değil. ben de çocuk yaptım, 4 sene çalışmadım, üstüne 6 ay iş aradım, bunlar evlilikte tolare edilmesi gereken şeyler (bence-sence)
benim tepkim, kocası 6 ay iş bulamayınca erkek adam taş taşır evine bakar (adam da üniversite mezunu) diyip, ibre kadına dönünce çalışmak zorunda değil, tazminatını da verme (bak bu çok ciddi bişey düşünsene evlenmişsin adamla hayatını paylaşıyorsun ama adam seninle parasını paylaşmıyor, kabus) erkekler de şerefsiz oldu, karı parasına güveniyor diyen zihniyete...
şiddetle katılıyorum sana, cinsiyet farkı gözetmeksizin eşler birbirinin arkasında olmalı, konu sahibinin eşi burda olumsuz bir portre çiziyor, ama aşılmayacak bir sorun da değil sanki...

Cok sacma ya hasta olsaniz ya ne bilim ikiz ucuz dogursaniz ya bi kaza yapsaniz ne diyecek ben calisiyorsun diye evlendim seninle mi diyecek.bu nasil densiz nasil ayip 1 laf.

Ben adamı haksız bulmadım. Endişelerini dile getirmiş ee bunlar yersiz endişeler diyemiyorsaniz adam hakli. Bir lafa takılmak yerine oturun adam akıllı konuşun, plan yapın. Birlikte karar verin ne yapacağınıza.

Buradaki hanımlar da amma artist. Sanki evlenirken hiçbirisi kocasının işine gücüne, nasıl gecinebileceklerine bakmamıs gibi, çalışmayan, evin bütün yukunu kendisine yukleyebilecek biriyle de sırf sevdikleri için evlenirlermis gibi atmış da atmışlar. Sevsinler inananı.

Ben adamı haksız bulmadım. Endişelerini dile getirmiş ee bunlar yersiz endişeler diyemiyorsaniz adam hakli. Bir lafa takılmak yerine oturun adam akıllı konuşun, plan yapın. Birlikte karar verin ne yapacağınıza.

Buradaki hanımlar da amma artist. Sanki evlenirken hiçbirisi kocasının işine gücüne, nasıl gecinebileceklerine bakmamıs gibi, çalışmayan, evin bütün yukunu kendisine yukleyebilecek biriyle de sırf sevdikleri için evlenirlermis gibi atmış da atmışlar. Sevsinler inananı.

Son paragrafa çok katılıyorum :)

ben bir kadının ben senle maassın yuksek diye evlendim demesinede karaıyım bunada karsıyım
tanıdıgım bir adama karısı iş ddeğistieince daha düsük maaslı ben senle muhendis rahat ederim demiş.adamın içine oturmustu

herkesin düsüncesi farklı ama o işte piskolojiniz iyi degilmiş ne sacma sey esinizin dediği

Eve bakmak erkeğin sorumluluğundadır.
Bence işten çık ödenen primine göre 6-12 ay işsizlik maaşı alırsın. O arada işini kurarsın. Kurumsallaşınca iptal ettirirsin işsizlik maaşını da.

Haklısın. Maddi konularda endişe edebilir ama bunu dile getiris şekli çok hatali. Sana kendini önemsiz hissettirmiş.

Sen bence çok kocanı sallama istifamı ver. 12 yıllık tazminat alacaksın sonuçta. Güzel para. Kendi işini yap. Uzun vade de daha mantikli. Simdi cocuk yapmaya kalksan cocuk dogduktan sonra bu ise nasil devam edeceksin. O zaman iste kendi isim olsaydi diye pisman olursun. Isi tutturamazsan 12 yıllık deneyimli insansın. Başka iş bulursun.

Back