- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.256
- 798
- Konu Sahibi Kartalice35
Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi
Bu laftan sonra bende ipler kopardi...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi
Çok iyi fikir bak onlar çıkarmış gibi yaparsa. İnşallah yaparlar gerçi merkez başka ilde. Orası karar veriyormuş kimi çıkaracaklarına. İstifa etceğimde bi söyliyim. Fikir için teşekkür ederim. Kurs meslek araştırıyorum. Bu ismek diye meslek kursu varmış sadece İstanbul damı bu? Bilen varmı?Canım yeni aklıma geldi. Çok az zamanın kalmış tazminat hakkını alabilmene.
Hemen bu ay içinde işten ayrıl bence.
Ben de evlilikten dolayı işten ayrıldım. Ayrılırken rica ettim siz çıkartmış gibi gösterin işsizlik maaşı almak istiyorum dedim. Kirmadilar sonuçta iki türlü de tazminat ödemek zorundalar. Ama ihbar tazminatı vermediler doğal olarak. Onun için de kağıt imzalattilar. Ama bana yaptıkları büyük iyilik oldu. Işsizlik maaşı aldım aylarca. Hem sen uzun süre alacaksın işsizlik maaşı. O ara da iş ararsın kurslara gidersin.
Bunu düşün bence. Dediğim gibi zamanın az kalmış. Bir yıl dolmak üzere.
Canım her ilde var.Çok iyi fikir bak onlar çıkarmış gibi yaparsa. İnşallah yaparlar gerçi merkez başka ilde. Orası karar veriyormuş kimi çıkaracaklarına. İstifa etceğimde bi söyliyim. Fikir için teşekkür ederim. Kurs meslek araştırıyorum. Bu ismek diye meslek kursu varmış sadece İstanbul damı bu? Bilen varmı?
Evlilikle alakalı İslami yazıların genelinde yazar.nerde yazıyor erkeğin görevi olduğu?
Hayatının zor olduğunu kabul ediyorum fakat şu ev arkadaşı gibi yaşayan karı kocaya anlam veremiyorum eşiminde benimde hiç KENDİ PARAM'ız olmadı hep bizim oldu çok takıldım bu kelimeye tatile gittik bana ödetmedi nedemek yaa kocan o senin tabiki her ihtiyacını karşılıcak ama buna eşin yanaşmıyorsa orda bi sıkıntı var demektir kesenizi ayırmayın çünkü bu hiç doğru değilyurt dışına tatile götürdü bana ödetmedi
Evlilikle alakalı İslami yazıların genelinde yazar.
Okuyabilirsiniz.
Günümüz erkeklerini özetlemissiniz aslinda. Cogu erkek boyle malesef. Kadinin maasi varsa degerli, yoksa degersiz saygi da kalmiyor. Kadina maas karti gozuyle bakiliyor. Sanirim evlenmememin en buyuk sebebi bu. Ev islerinde yardim etmezler "kadinlar yapar" derler. Ama boyle maas konusina gelince kadinlar bi anda "erkek" yerine konuluverir. Siz bu is konusunda bencil olmak zorundasiniz bence. Esiniz destek olmiyor yani dusunmuyor sizin sagliginizi. Hadi hasta oldunuz, calisamayacak durumdasiniz? Esiniz bir ömür bakar mi acaba size? Kendinizi, sagliginizi dusunun bence.Merhaba kızlar, 11 aylık evliyim. Eşimle tanıştıktan 1 senenin sonunda severek evlendik. Ben 6 yıldır süren işime devam ediyorum. Hiç bir zaman severek yapamadım.Çünkü vardiyalı bir iş. Uykuyu ve düzeni seven biri olarak hep zorlandım.Onlarca çeşit çeşit insanla uğraşıyorsun laf anlatıyorsun.(Havalimanında memurum) Bazı dönemler çekilmez modda bazende idare eder şekilde gitti. Piyasaya göre olanakları maaşı daha iyi diye, başka iş bulamadım diye devam ettim. Evlenene kadar ailemede maddi destekte bulunmam gerekiyordu. Mecburi oldu birazda. Neyse artık yılların yorgunluğu,(Toplamda 12 yıl) yaşadığım haksızlıklar düzensizlik sürekli uykusuzluk çekme eşime ayak uyduramama burama kadar getirdi. (Çalışan evliler bekarlığa göre daha zor olduğunu bilir) makyözlük için eğitim alıp ona yönelmeye karar verdim. Eşim kendi işini yapıyor Sabah 10da gidip akşam 7-8de geliyor. Sorsan rahat değil. Ben düşüncemi söylediğimde yapmak istediğim işe burun kıvırdı. Tutunamazsan nolcak buradaki gibi düzenli gelirin olmazsa nolcak ben bi ay 5000 kazanıyosam bi ay 3.000 bazen hiç kazanmıyorum, ben sana harçlık veremem gibi laflar etti.Borçlar var. Geçinemezsek diye korkuyor. Evden kovulur daha kötü bi evde yaşamak zorunda kalır, arabayı satarız sefil oluruz dedi. Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi.Tanıştığımızdan beri işimden memnun olmadığımı biliyor. Ayrılmak istediğimi açıkça 6 ay önce söyledim. 6 aydır iş arıyorum. Hani kirada olmasak çalışma derim dedi. Ben de çalışmıcam demiyorum ama burası artık beni boğuyor dayanamıyorum kendimi hapishane de gibi hissediyorum psikolojim bozuldu herşey herkes bana batıyor yeter diye ağlama krizlerine giriyorum genelde uykumu tam alamadığım için hiç bir şey bana zevk vermiyor genelde gece çalışıyorum gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutmuyor. Bıktım artık. Sadece hamileler sürekli gündüz çalışıyor. Bende dedim para benim mutluluğumdan psikolojimden dahamı önemli? Ben kafayı sıyırdıktan sonra anlamı yok. Ben daha severek yapacağım gündüz çalışabileceğim daha az insanla muhatap olabileceğim bir iş istiyorum. Eşimin benim ciddi anlamda mutsuz olduğumun çırpındığımın çokta umrumda olmadığını düşünüyorum ama sorsan beni sevmese ailemle ilgilenmezmiş gitmezmiş benden çocuk istemezmiş evet başka konularda bana değer veriyor yardım ediyor ilgileniyor yurt dışına tatile götürdü bana ödetmedi vs eş gibi davranıyor ama bu konuda sıkıntılı. Bi süre maddi sıkıntı çekcek olsamda İstifa etmeyi kafaya koydum ki tazminat alıcam ayrılınca. Eşimden emin olamıyorum konu maddiyata gelince ev arkadaşı gibi hissediyorum... Ne yapmalıyım??
eşin seni gelir kapısı olarak görmüş. öncelikle erkeğin karısına bakması gerekir. kadın isterse çalışabilir ama isterse.
konu sahibinin müslüman olduğunu nerden biliyorsun?
ayrıca o -sözde- islami yazılara bakarsan kadının evden çıkmaması, okumaması, çalışmaması, kocasına köle olması, dayak yediğinde susup oturması da yazar.
bunlara uyacak mısın?
bu hayatın islami kurallarla değil evrensel değerlerle yaşanması gerektiğini öğrenemediniz gitti...
sen inanmakta serbestsin ama bunu genel kural gibi anlatamazsın.
Genel kural gibi yazmadığım aşikar. Her cümlenin başında "bence" demek şart değil. Benim nick'im altında bir görüş varsa bu zaten "bence"dir.
İslamiyeti bilmediğiniz de pek belli. Kadının evden çıkmasına yasak koymak şöyle dursun sosyal olmasını toplum içerisinde olup ictimaileşmesi desteklenmiştir İslam dininde. Çünkü toplumun yapıtaşı olan çocuğu anne yetiştirir. Dolayısıyla toplumu oluşturduğundan en iyi şekilde yön vermesi için bir "Müslüman hanımefendinin" sosyal olup güncel şartları göz önünde bulundurarak evladını en iyi şekilde yetiştirmesi hedeflenmiştir.Bir hanıma en çok destek olup okumasına öğrenmesine kendini geliştirmesine destek olan "tek din" İslam dinidir. Kadına değer vermiş ve her noktada kadını korumuştur.
Nitekim Peygamber Efendimiz (sav);
“Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.”
Yukarıda belirttiğim gibi bir çok hadis-i Şerif'inde
bunu vurgulamıştır. Kadına vurmak bir kenara onun kalbini bile incitmeyi hoş görmemiştir.
Kölelik ise islam dininde değil "kör bakış açısına sahip zihinlerde prangalaşmıştır."
Tabiki İslamı yanlış kaynaklardan kör bakışlarla edindiğiniz boş bilgiler ile anlamaya çalışırsanız böyle manasız yorumlara ve kıt bakışlarla islama ve müslümanlara bakmaya devam edersiniz.
Ayrıca senin kabul ettiğin o "evrensel" diye nitelendirdiğin tüm insanı değerleri kuşatır islâm.
Sosyallik bar bar gezmekten çok ötedir.
Bu arada SOSYOLOJİ, HUKUK ve İLAHİYAT okudum.
Elhamdulillah müslümanım, kültürlüyüm ve fikirlerimin arkasındayım.
Cahilane görüşlerinden kurtulup ışığı bulman dileğiyle.
Evrensel kardeş.
hanıma en çok destek olup okumasına öğrenmesine kendini geliştirmesine destek olan "tek din" İslam dinidir. Kadına değer vermiş ve her noktada kadını korumuştur
İlahiyat okuduğunuzu hiç sanmıyorum islam düşmanı gibi konuşuyorsunuz hadisleri yok saymakla ne demek !!!!! Hayır mitiginlerinde arka taraflarda kapanan aslen kapaliymis gibi gösteren bayanlar gibisiniz iç dış farklı ilahiyat okudum diyerek burayı okuyan insanları yaniltamazsiniz" kadın en çok islam da değer buldu" insanlar kusurlu dinimiz değil (İSLAM YANİ ) BU Yozlastirma çalışmalarına da tam gaz devam her yerde hiç vazgecmiyorsunuz Allah sizin gibilerden korusun bu milletiBen de ilahiyat okudum ne yapacağız şimdi?
siz ilahiyatı boşa okumuşsunuz zira gerçekten ilahiyat okusanız hadislerin dini bir kaynak olmadığını bize hadis diye ulaşan sözlerin çoğunun da yanlış ya da uydurma olduğunu bilirdiniz ama işte dini kuran'dan değil hacıdan hocadan öğrenince böyle oluyor.
ben size o islami yazılardan kadının evden çıkmaması gerektiğini söyleyen tonla örnek gösteririm.
hepsi de hadisleri referans alır.
bu din işte bu kafayla bitti..
sizin gibi hadis kafasıyla islamı anlamaya çalışanlar yüzünden bitti..
zira senin verdiğin bir hadis iyiyse ben sana kadını aşağılayan 1000 hadis getiririm hangisine inanacaksınız?
herkesi kendiniz gibi tek taraflı bakıyor zannedip din cahili olarak görmeniz de ayrı bir komedi. evet kimse dini bilmiyor bir tek sizin gibiler dinin tek uzmanı değil mi?
yazık yazık..
üzülüyorum böyle kendini çok bilgili zannedip de aslında papağan gibi hacıdan hocadan duyduklarını tekrarlayanlara.. ama işte kısmet mi kader mi ne desem..?
kadına destek olan tek din islam diniyse bu kadar islam ülkesinde kadınlar niye geri planda?
müslümanlar anlamamış ama gavurlar anlamış öyle mi?
hepsi gavur ülkelerde yaşamaya can atıyor..
amerikası, almanyası oralardan çıkmak istemiyorlar..
ayrıca bence yazsanız da yazmasanız da burada genel dini bir referans veremezsiniz.
burada herkes sizinle aynı dine ve mezhebe inanmak zorunda değil.
müslüman hanım sosyalleşmeli diyorsun bana müslüman hanımların da toplumda aktif rol aldığı bir islam ülkesi söyler misin?
umarım kendi cehaletinin farkına varırsın sen de hadisci kardeş
İlahiyat okuduğunuzu hiç sanmıyorum islam düşmanı gibi konuşuyorsunuz hadisleri yok saymakla ne demek !!!!! Hayır mitiginlerinde arka taraflarda kapanan aslen kapaliymis gibi gösteren bayanlar gibisiniz iç dış farklı ilahiyat okudum diyerek burayı okuyan insanları yaniltamazsiniz" kadın en çok islam da değer buldu" insanlar kusurlu dinimiz değil (İSLAM YANİ ) BU Yozlastirma çalışmalarına da tam gaz devam her yerde hiç vazgecmiyorsunuz Allah sizin gibilerden korusun bu milleti
Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir.
Kadınlara Dîni Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü’ş Şeria II, 210
Kim ki karısına itaat ederse Allah (cc) onu yüzüstü Cehenneme atar.
İbn Arrak II, 215
Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz.
İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18
Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin.
İbnü’l Cevzi, Mevzuat II, 269
"Bir adam karısını cinsel ihtiyacını gidermek için çağırdığı zaman, kadın hemen o çağrıya uymalıdır. Kadın, tandırda (fırında, ocakta) o anda iş görüyor olsa bile.."
Tirmizi, Sünen, Kitabu'r-Rıda/10, hadis no.1160
Hadis No : 5614
Ravi: Cabir
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Şurası muhakkak ki kadın, şeytan suretinde gelir, şeytan suretinde gider. Biriniz bir kadında hoşuna giden bir husus görürse, hemen hanımına gelsin; zira bu, nefsinde uyananı giderir."
Kaynak: Müslim, Nikah 9, (1403); Ebu Davud, Nikah 44, (2151); Tirmizi, Nikah 9, (1158)
Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.
Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720
Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.
Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah, 17/4805
işte hadislere bakarsan genç bayan böyle tonla saçmalık görürsün.
o yüzden tek kaynak kuran diyemeyeceksiniz lütfen kendinizi din uzmanı olarak görüp savunmaya geçmeyin.
islamın tek kaynağı kurandır.
bar bar gezenler bu hadis kafasından daha fazla dinimize zarar veremez..
Amin kardeşim.İlahiyat okuduğunuzu hiç sanmıyorum islam düşmanı gibi konuşuyorsunuz hadisleri yok saymakla ne demek !!!!! Hayır mitiginlerinde arka taraflarda kapanan aslen kapaliymis gibi gösteren bayanlar gibisiniz iç dış farklı ilahiyat okudum diyerek burayı okuyan insanları yaniltamazsiniz" kadın en çok islam da değer buldu" insanlar kusurlu dinimiz değil (İSLAM YANİ ) BU Yozlastirma çalışmalarına da tam gaz devam her yerde hiç vazgecmiyorsunuz Allah sizin gibilerden korusun bu milleti
Bulanıklaşmış bilgi deryanıza Hadislerin 3'e ayrıldığını anımsatmak isterim.
İddia ettiğiniz İlahiyatı nasıl okumuşsanız anlayamamışsınız.
Sonuç itibariyle başta belirttiğim gibi "bence" bu şekilde.
Ayrıca;
“Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.”(kafirun/6)