Evliliğim sahtemi?

Şimdiki çoğu erkek oyle kadınların maaslari icin evleniyor ve kullanıyorlar resmen. Yenilir yutulur bir laf degil seni tercih etmezdim demek resmen çalıştığın surece varsin yoksa yoksun demek. Bende esim ile tanıştığım da çalışıyordum evlendim sehir değişikliği sebebi ile ayrıldım isten. Sonra bir sure is aradim esim cok istiyordu benim calismami para tabi tatlı. Ben bunu anladığım da bir tepki koydum. Bir daha çalışmanın adını almadı ağzına. Erkekler cok bencil. Kadinlara derler paragöz die ama tam tersi. Simdi bekar evlenecek erkekler ilk memur olsun isi olsun diye ariyor ilk olarak. Gerisi onemli degil yani. İşin zor mutsuzsan isinden ayrıl tazminatınida eşine sakın verme derim. Ve issizlik maasi al bir süre so rada kendine uygun is bulur çalışırsin. Onemli olan sensin. Eşin sana bakmak zorunda. Bir daha laf edecek olursa da sende dersin bende kalbine degil cebine baksaydım asla tercihim sen olmazdın de .

Allah yardımcınız olsun çok acı gerçekten. Evlilik bu değildir bence. Esas kötü olan böyle duşunse bile bunu ne hissedeceğinizi umursamadan açık açık size söyleyecek karakterde ( zeka da diyecektim ama tanımadığım için o kadar ileri gitmeyeyim dedim ) olması. Merak ediyorum Allah korusun onun başına bi iş gelip eve para getiremeyecek duruma geldiğinde sizin de ona kapıyı göstermenize hazır mı. Eve para getirenediği zamanlar varmış o zamanlar da ayrılın bari madem herşey maaşsa.

Her olayda, her sıkıntıda gelip bence boşan yazan arkadaşlara bir bekar olarak hayretler içinde baka kalıyorum. Bu kadar kolay mı ya yuva yıkmak ?

Siz haklısınız, eşiniz kötü gününüzde size destek olmalı, ben olsam burada eşimin para senden kıymetli mi bırak demesini beklerim, muhtemelen siz de öyle düşünüyorsunuz. Şu an tavrı ve söyledikleri yanlış, bu düşüncelerinizi onunla paylaşın. Burada konu sizin iş bulup bulamamanız değil, onun sizin zor gününüzde size destek olmaması. Polemiğe girmeden, kırıldığınızı ve beklentilerinizi anlatın. Eğer hala üste çıkarsa o zaman farklı bir yol denemeniz gerekebilir.

Bana esiniz hakli geldi ya. Adam 5 ay kazanip 1 ay kazanamiyormus, ev kira, faturasi, mutfak masrafi da var tek basina ustlenmekten korkuyor demekki. Egitiminizi su anki isinize devem ederken almaniz mumkun degil mi?

Merhaba kızlar, 1 senelik evliyim. Eşimle arkadaş tavsiyesiyle tanıştık. 8 ay flört ettik. 4 ay nişanlı kaldık. Severek evlendik. Ben 6 yıldır süren işime devam ediyorum. Hiç bir zaman severek yapamadım.Çünkü vardiyalı bir iş. Uykuyu ve düzeni seven biri olarak hep zorlandım.Onlarca çeşit çeşit insanla uğraşıyorsun laf anlatıyorsun. Bazı dönemler çekilmez modda bazende idare eder şekilde gitti. Piyasaya göre olanakları maaşı daha iyi diye, başka iş bulamadım diye devam ettim. Evlenene kadar ailemede maddi destekte bulunmam gerekiyordu. Mecburi oldu birazda. Neyse artık yılların yorgunluğu,(Toplamda 12 yıl) yaşadığım haksızlıklar düzensizlik sürekli uykusuzluk çekme eşime ayak uyduramama burama kadar getirdi. (Çalışan evliler dahada zor olduğunu bilir) Başka sektör için eğitim alıp ona yönelmeye karar verdim. Eşim kendi işini yapıyor Sabah 10da gidip akşam 7-8de geliyor. Nadiren sabah 7-8 de gidiyor. Sorsan oda insanlarla uğraşıyo rahat değil. Ben düşüncemi söylediğimde yapmak istediğim işe burun kıvırdı. Tutunamazsan nolcak buradaki gibi düzenli gelirin olmazsa nolcak ben bi ay 5 kazanıyosam bi ay hiç kazanmıyorum ben sana harçlık veremem gibi laflar etti.Geçinemezsek diye korkuyor. Evden kovulur arabayı satarız sefil oluruz diyo. Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi.Hani kirada olmasak çalışma derim dedi. Ben çalışmıcam demiyorum ama burası artık beni boğuyor dayanamıyorum kendimi hapishane de gibi hissediyorum psikolojim bozuldu herşey herkes bana batıyor yeter diye ağlama krizlerine giriyorum genelde uykumu tam alamadığım için hiç bir şey bana zevk vermiyor genelde gece çalışıyorum gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutmuyor. Bıktım artık. Bende dedim para benim mutluluğumdan psikolojimden dahamı önemli. Ben kafayı sıyırdıktan sonra yerine para getirmez. Ben daha severek yapacağım gündüz çalışabileceğim daha elit daha az insanla muhatap olabileceğim bir iş istiyorum. Eşimin benim ciddi anlamda mutsuz olduğumun çırpındığımın çokta umrumda olmadığını düşünüyorum ama sorsan beni sevmese ailemle ilgilenmezmiş gitmezmiş benden çocuk istemezmiş evet başka konularda bana değer veriyor yardım ediyor ilgileniyor yurt dışına tatile götürdü vs eş gibi davranıyor ama bu konuda bu kız eve para getirsinde ama ölsün gebersin dermiş gibi düşünüyorum.Bi süre maddi sıkıntı çekcek olsamda İstifa etmeyi kafaya koydum. Ki tazminat alıcam ayrılınca. Eşimden emin olamıyorum konu maddiyata gelince ev arkadaşı gibi hissediyorum... Ne yapmalıyım??
Canim maddî durumnz kotu mu yani eşin tek basina yetmiyorsa senin de destek olman ıyi olur ama bu iş ağır geliyorsa yapamam diyorsan daha rahat bir iş bulabilirsin herseyden once kendin icin calisman iyi olur. Yarın öbürgün bir anlaşamama durumunda en azından kimseyi muhtaç olmazsın. Tabı eşinin de seni bu kadar sikmamasi lazım. En azından meselâ bir iki ay bırakıp dinlenebilirsin kafanı toplarsinn. Ama tabı hem evin hem disarinin işi ağır gelebilir eşinde ev isinde az cok yardimci olsa daha rahat edersin. Allah kolaylik versin ne diyeyim zor yani. Seni anlaması lazim

Esin senin hic dusunmuuyor yeterki calissin. Bence istifa et baska bir is bulursun 12 yillik tecrubeyle.Esin yurdisina tatile goturmus iyi demisin haklisin cunku senin paranla tatike goturmus:işsiz:

Bu nasil is ya artik erkekler karım calissin para getirsin derdinde eskiden boylemiymis utanmadan maas kartini alanlara hicbisey demiyorum zaten
Kaynanalar bile memur gelin olsun o da para kazansin diyerek kız bakiyorlar ne hale geldik

Yurt disina tatile götürmeyi birak dünya turuna cikarsa yinede o soyledigi laf yutulmaz...

Calismasaydin seni almazdim cok buyuk bir laf...

Adam olsun sevgisini her daim hissettirsin agzindan cikanlari bilsin...
söylenenler çok agir...

çağrı merkezinde mi çalışıyorsunuz?
bence de iş bulmadan ayrılmayın, bu dönem iş bulmak inanılmaz zor, 6 ay iş aradım ben, psikolojim yerle bir oldu, hala toparlayamıyorum. eşimin düzenli bir işi ve geliri olmasa ne yapardık düşünemiyorum bile.

Eşinin sana yaklaşımı çok bencilce,siz para için değil hastalıkta sağlıkta,iyi günde kötü günde beraber olmak için evlendiniz.Ve sizin psikolojiniz artık alarm veriyor,siz haklısınız işten ayrılın ve kendinizi ezdirmeyin.

bence de eğer mutsuzsan çık derim tazminat hakkını verirlerse zaten otomatik işssizlik maaşına da bağlanırsın ama eşine söyleme tazminat vermediler de kendin cıktığın için falan yazık yani benim eşimde 8 yıllık iş yerinden artık dayanamıyorum dedi bende biraz idare et borç var dedim etti etmesine de yine çıkmak istiyorum falan laflarına geldi tamam dedim kendi kendime bu adam burda rahat değil huzurlu değil çık dedim senden önemlli değil 6 ay olucak paşalar gibi yatıyo :KK70::KK70: iş başvurularına da başladı.

hiç düşünmeyin.işten ayrılın. sağlığınız herşeyden önemli.

size bu cümleleri kuran adam için kendinizi yormayın. ayrılın işten.tazminatınızı da sakın vermeyin.kenarda dursun. değmezzz

Arkadaşım sakın takılma...
Seni ikna etmek için söylenen talihsiz bir cümle olmuş.
İnsanların evliliğinin içinde olmadan ''seni sevmiyor, boşan'' v.s. denmesini aklım almıyor.
Dilin kemiği yoktur, bazen sırf acıtmak için, ya da ikna için böyle şeyler söylenebilir.
Eşin endişeli, geçinememekten korkuyor. Gayet normal, heleki şu an ki Türkiye 'de...

Ben çok şikayetlenen insanlara tahammül edemem. İşinden şikayetin varsa iş bakarsın, bulduğunda da şu tarihte başlayacağım der, 1-2 hafta dinlenir başlarsın. Sen sanıyor musun ki hemen iş bulacaksın, çok zor. Bu nedenle hesapsız hareket etme. İşini bul sonra çık.
Herkes işinde türlü sıkıntıyla boğuşuyor, kolay iş yok. Bulduğun işin de bundan daha iyi olacağını kimse garanti edemez. Bu ülke de tek maaşla geçinebilen insanları takdir ediyorum.
Ama zor çok çok zor. Eşin sadece temkinli ve bence çok doğru davranıyor.

Hicbirsey sizin caninizdan önemli değil. . Mutsuz olduğun yerde tabiki çalışma ki böyle bi lükse sahipsin. Mecburiyetinde yok ... hayata 1 kere geliyoruz bas istifayi derin nefes al ve salla.. eş kişisi nede verdiği değeri ver gitsin .

Çalışan kadın kriterı koyan tum erkeklerın dusuncesını sesli dile getırmış esınız
Sızın adınıza uzuldum hakkınızda hayırlısı olsun

bunun için boşanılmaz bu bir.
ikincisi eşinize söylemeden iş ilanlarına bakın kendinize uygun bakalım bulabilecekmisniz .
üçüncüsü eşiniz sizi seviyorsa o lafları yorgun haliyle falan söyleimştir belki ilk önce siz iş bulun kendinizi garantileyin sonra eşinize bilgisini verinn hem sizin kafanız rahat olsun hem eşiniz strese girmesin sizde girmeyin üzmeyin kendinizi.

Back