Evliliğim sahtemi?

merak etmeyin anlattılar onları da 3'e değil 4'e ayrılır ayrıca.
ancak 300'e de ayrılsa hadisleri dini kaynak kabul etmemeliyiz.

aynı konuda farklı şeyler yazan hadis kitaplarını dini kaynak mı alacağız?
siz de almayın.

tek kaynak kuran diyelim.
hadislerle bir yere varılmaz.

Buda sizin "bence"niz. ;)

Siz maddi olarak gelir gider işlerini ortak hallet miyor musunuz?isten cikarsaniz tazminatin miktarini dahi söylemeyin.sakin kocaya vermeyin.evi gecindirmek onun gorevi.tabiki siz ise girene kadar harclikta verecek.beyfendiler eli maasli hizmetci alıyorlar kendilerine.sinir oldum

Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir.
Kadınlara Dîni Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü’ş Şeria II, 210

Kim ki karısına itaat ederse Allah (cc) onu yüzüstü Cehenneme atar.
İbn Arrak II, 215

Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz.
İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18

Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin.
İbnü’l Cevzi, Mevzuat II, 269

"Bir adam karısını cinsel ihtiyacını gidermek için çağırdığı zaman, kadın hemen o çağrıya uymalıdır. Kadın, tandırda (fırında, ocakta) o anda iş görüyor olsa bile.."
Tirmizi, Sünen, Kitabu'r-Rıda/10, hadis no.1160

Hadis No : 5614
Ravi: Cabir
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Şurası muhakkak ki kadın, şeytan suretinde gelir, şeytan suretinde gider. Biriniz bir kadında hoşuna giden bir husus görürse, hemen hanımına gelsin; zira bu, nefsinde uyananı giderir."
Kaynak: Müslim, Nikah 9, (1403); Ebu Davud, Nikah 44, (2151); Tirmizi, Nikah 9, (1158)

Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.
Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720

Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.
Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah, 17/4805

işte hadislere bakarsan genç bayan böyle tonla saçmalık görürsün.
o yüzden tek kaynak kuran diyemeyeceksiniz lütfen kendinizi din uzmanı olarak görüp savunmaya geçmeyin.
islamın tek kaynağı kurandır.
bar bar gezenler bu hadis kafasından daha fazla dinimize zarar veremez..
Yazdigin hadislere cok guldum. Dogrudur yanlistir hadistir Kur'an'dir ayri mesele de kimse hadiste yaziyor Kur'an'da yaziyor diye karisina yazana gore muamelede bulunmuyor Herkes nasil isine gelirse ya da vicdani ne kadar genisse oyle muamelede bulunuyor.

ne alakası var hanımefendi?
hadisler dinimizin bir kaynağı değildir şu yukarıdaki hadisleri de savunuyor musunuz?
tek kaynak kurandır diyorum bu din düşmanlığı mı?
ne zamandan beri kurana ortak koşuyoruz biz müslümanlar?

kadın en çok islamda değer buldu cümleniz yanlış.
bugün örneği nerede.
buyrun bir gayri-müslim kadını ikna edin bu sözünüzü.
nerede örnek var?
nerede güzel şeyler var bu konuda?

insanlar suçlu dinimiz değil gibi bahanelere sığınmayalım.
çalışalım.
böyle diyerek kimseye bir şey ispatlayamayız. islama karşın önyargıları gideremeyiz.

paranoyalarınızı kendinize saklayın. ben hakikatten bahsediyorum.
nerden biliyorsunuz ayrıca kim gerçekten örtülü kim değil?
sanki başörtülü kadınlar hayır diyemezmiş gibi.
bildiğim epey başörtülü insan da hayır dediler.
zan yapmayın.
ayıptır.

Ben kim Hayır kim evet verdi demedim ki ordaki olay insanları kandırmak için kılık degistirek algı yaratmaya çalışılması idi yani benzetme yaptım mesela ben de açığım bayagi hemde evet verdim :) ama insanların algilariyla oynamak etik değil her durumda ben kendi ailemden örnek vereyim 10 küsür yıllık evliyim eşim gayet dindar namazinda niyazinda doğru dürüst haram hiç bir şekilde bulasmamaya çalışan bir insan severek evlendik beni kapalı hayal etti hep ama hiç baskı kurmadı kıyafeti me hiç karışmadı hep saygı duydu şimdi islamiyet yaşayan bir erkek her zaman fikrimi alır rızamı alır sormadan is yapmaz örnek bir birey ve Müslüman ...nasıl niye çalışalım niye birilerini ikna edelim gerçek müminlerin hepsi böyleki bir Hristiyan bir yahudi bizi zaten sevmiyor ki ağımıza kuş tutsak yinede bizi "sev - mez" tekrar ediyorum islamiyet ve mensupları olmayanlar tarafından sevilmez çünkü biz onlardan değiliz tek mesele bu bu savaşlar bu dusmanliklar hep onlardan olmadigimiz için şimdi ben bu algıyı nasıl yıkayım niye yıkayım mecburmuyum Şenelerdir kıyım yapıyorlar müslümanlara onlar hiç uğraşıyorlar mi di biz canı değiliz diye Yooo ama bak dünya kamuoyuna hepsi kör hepsi sağır bir yahudi nin başına gelse kiKızılca kıyamet ..o yüzden dert değil nasıl gördükleri iyi gormediler iyi gormeyecekler

Havalimanında çalışmış biri olarak Allah yardımcınız olsun. İyi sabretmişsiniz. Okadar insanla uğraşmak çok zor.sürekşi tek ettiğim dua kalabalık iş istemiyorum olurdu. Birde saati düzgün iş isterdim
. Şükür buldum ve kurtuldum. Evliyken çok zor oluyor. Eşinin bunu kabul etmesi bile şaşırttı beni. İstediği kadar para versinler gece işine dönmem. Evliyken saat 11 e kadar çalışma bile olmuyor ki gece vardiyası hiç olmaz. İnşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz.Allah yardımcınız olsun.
Eşinizin o lafına diyecek laf bulamıyorum. Aslında çok kızdım ama bilmiyorum. 12 senedir dayanmışınız belki biraz daha dayanabilirsiniz gözüyle bakıyor olabilir. Ne demek lazım bilmiyorum. Durumunuz nedir onuda bilmiyorum. Makyaj konusunda zaten iyisinizdir diye düşünyorum profesyonelliğe çevirbilirsiniz. Ama eşiniz bunu küçük bir iş olarak görebilir. Aslında destek olmalı yada başka fikir versin madem beğenmiyor seçtiğiniz mesleği. Oturup konuşun. Bende böyle düşünen benim mutsuluğumu isteyen bir erkekle evlenmek isteseydim senle evlenmezdim diyip yapıştırsaydınız lafı. Ben senin mutsuz olmanı istemezken sen neden bunu istiyorsun diye güzelce konuşun. Ve çocuk yapmadan önce iyice karşınızdaki insanı tanıyın. İrdeleyin ve acele etmeyin çocuk için.

Kadınlara danışmayın, onlara muhalefet edin. Kadınlara muhalefet edin, zira kadınlara muhalefet berekettir.
Kadınlara Dîni Bilgiler 44,45 Suyuti, Leali II, 147; İbn Arrak, Tenzihü’ş Şeria II, 210

Kim ki karısına itaat ederse Allah (cc) onu yüzüstü Cehenneme atar.
İbn Arrak II, 215

Başlarına bir kadını geçiren bir kavim asla iflah olmaz.
İbni Hanbel Müsned 5/43,50; Tirmizi Fiten:75 Nesai Kudat:8; Buhari Fiten:18

Kadınlara yazıyı öğretmeyin. Dikişi ve Nur Suresini öğretin.
İbnü’l Cevzi, Mevzuat II, 269

"Bir adam karısını cinsel ihtiyacını gidermek için çağırdığı zaman, kadın hemen o çağrıya uymalıdır. Kadın, tandırda (fırında, ocakta) o anda iş görüyor olsa bile.."
Tirmizi, Sünen, Kitabu'r-Rıda/10, hadis no.1160

Hadis No : 5614
Ravi: Cabir
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Şurası muhakkak ki kadın, şeytan suretinde gelir, şeytan suretinde gider. Biriniz bir kadında hoşuna giden bir husus görürse, hemen hanımına gelsin; zira bu, nefsinde uyananı giderir."
Kaynak: Müslim, Nikah 9, (1403); Ebu Davud, Nikah 44, (2151); Tirmizi, Nikah 9, (1158)

Namazı bozan şeyler kara köpek, eşek, domuz ve kadındır.
Sahihi Müslim, Salat 265; Tirmizi Salat 253/338 Ebu Davud, Salat, 110/720

Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.
Ebu Davud, Tıb, 24/3922; Müslim, Selam, 34/115 Buhari, Nikah, 17/4805

işte hadislere bakarsan genç bayan böyle tonla saçmalık görürsün.
o yüzden tek kaynak kuran diyemeyeceksiniz lütfen kendinizi din uzmanı olarak görüp savunmaya geçmeyin.
islamın tek kaynağı kurandır.
bar bar gezenler bu hadis kafasından daha fazla dinimize zarar veremez..
Helal olsun size bu görüşt kadınlar olan ve dini sadece kurandan öğrenmesi gerektiğini bilen nadir insanlardan olmanızı canı gönülden kutluyorum. Gece gece beni mutlu ettiniz. Dini doğru anlayan insan bulmak çok zor.
Her hadisi gerçek zanneden insanlar var malesef. Kuran da bunun gerçeklik payı olup olmadığını dahi araştırmayan okadar çok insan varki. Ve üstelik din adamı diyip resmen putlaştırıyorlar. Hiç sorgulamıyorlar. Aslında kuranda herşey açık açık cevaplar mevcut ve bunları anlamak için aracıya ihtiyaç yok.herşeye körü körüne inanmak cahillerin yaptığı şeyler malesef. İncilden veya tevrattam birşey yazıp altına ibni sina yada tirmizi yazssam inanıcaklar. Kuran değiştirilememil sadece. Allah bize diyormu hadis kitapları doğru veya değiştirilememiş.nasım güveniyorlar anlamıyorum.incil tevrat değiştirilmişken..
EN'ÂM SÛRESİ
(126) Bu, Rabbinin dosdoğru yoludur. Şüphesiz düşünüp öğüt alacak bir toplum için âyetleri ayrı ayrı açıkladık.

Yanş neymiş düşünmek ve aklınızı kullanmanız gerekirmiş. Hadis var hadis var. Aç kuranı bak, karşılığı varsa doğrudur. Malesef yalan hadiste çok. Tebrik ediyorum bunu görebildiğiniz için sizi.

Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi.
yani daha güzel daha hamarat birini bulurdum mu diyor. çalışmayacaksan pek te bir özelliğin yok der gibi. kendisi süper mi ki seni tercih ediyor bir de. ben seni niye tercih ettim ki beni rahat ettirecek bir işin bile yok deseydiniz.

ben,m eşimde sever parayı. şimdiki erkekler kadınlaştı

Tek diywbilecegim sevdiginiz isi yapin. Siz mutlu olursaniz esiniz de mutlu olur. Hersey para degil.

Esin bence soylemek ustediklerini yanlis ifade etmis. Daha dogrusu gaza getirmek istemis olabilir. Soyle ki,

Havalimani memurlugundan istifa edip makyozluk yapmaya calismak gercekten degisik bir kariyer anlayisi. Yasiniz kac bilmiyorum ama hayallerinin pesinden gitmek istiyorduysan bunu bekarken deneseydin daha iyiydi sanki. Ama o zaman ailene maddi destekte bulunmak zorunda oldugunu ve bu yuzden havalimaninda calismaya devam ettigini yazmissin. Ailen, maddi destekte bulunmaya deger, onlar icin uykundan, huzurundan fedakarlik etmeye deger de esin icin degmez mi yani?

Esin bunu kaba ve kirici bicimde anlatmis o ayri ama sen de adama sen bu fedakarliga degmezsin demis gibi olmussun

Back