Merhaba sevgili kız kardeşlerim. Burada açmış olduğum konu çıkmaz üzerine. Belki daha önceki konu başlıklarında beni hatırlayanlar olur. Aslında anlatacağım konuda kendinizi benim yerime koyarak cevap vermenizi istiyorum. Ben 4 aylık evliyim ve yurt dışında yaşıyorum. Türkiyede ise memurdum ve 6 aylık ücretsiz izin almıştım. İznim de şubat ayında bitiyor. Eşim benden önce 1 yıl önce yurt dışına gelmişti. Ancak kendisi burada çalışmıyor ve çalışacağını da düşünmüyorum. Yurt dışına zorunlu olarak yerleşti ve ben gelmeden önce burada iş açacağına dair söylemleri vardı, aslında güvenerek ve inanarak geldim...
Maalesef söylenen sözlerin, beklentilerin ve umutların yerine gelmediğini gördüm. Burada hiçbir şekilde sosyal faaliyetimiz yok. Buraya geldiğim günden itibaren sadece 2 defa dışarı çıktık ve bazen de çevresinin davetiyle dışarı çıkıyoruz. Sürekli evdeyim. Çünkü cebimde para yok.
Maddi olarak zorlanıyorum çünkü ihtiyaçlarım var karşılanmıyor. Giyim, kıyafet gibi alınması gereken ihtiyaçlarım gerçekleşmiyor. Ben bu evlilikte mutlu olmadığımı, ihtiyaçlarımı karşılamadığını, insanlara muhtaç kaldığımı veTürkiyede'ki konforomu özlediğimi söylüyorum. Ancak ben ne söylersem söyleyeyim adam hep kendini haklı görüyor, hatta bana düğünde takı taktığını, düğün yaptığını da sanki bir lütufmuş gibi önüme döküyor.
Bu adamdan bana koca olmadığını anladım ve o yüzden korunuyorum, kesinlikle çocuk düşünmüyorum.
Sormak istediğim ailemi karşıma almış olmama ve tüm dedikodu- söylentilere rağmen Türkiye'ye geri dönüp memurluğa devam etmem mi ? Yoksa bu kadar zorlanmama ve çekmiş olmama rağmen Türkiye şartları da göz önüne alınarak burada tutunmaya çalışıp, kısa zamanda dili ve işi hallettikten sonra boşanmamı mı mantıklı bulursunuz.