Çalışmayan Eş

Nasil tutunmayi dusunuyorsunuz? Mesleginizi orada yapabilir misiniz?
Sirf tutunmak icin dil bilmeden ne iş olsa yaparim diye girdiginiz işlere katlanabilir misiniz?
Ben de eşimi yurtdisina getirdim ama dil sorunu yoktu kendi alaninda ve avrupada geçerli diplomasi var yoksa adami oralarda süründürmeye götüremezdim. 🙄
Kolay değil öyle tutunmak sonra pişman olup yapamazsaniz memurlugunuz da gidecek.

Bnece buraya dönmek cok manasız olur. Orda bıraz zorlanırsınız ama calısabılecegınız ısler yok mu? bi süre baksanız buraya dönunce nasıl devam edeceksınız memurıyete. Yurtdısı her anlamda daha avantajlı

Merhaba sevgili kız kardeşlerim. Burada açmış olduğum konu çıkmaz üzerine. Belki daha önceki konu başlıklarında beni hatırlayanlar olur. Aslında anlatacağım konuda kendinizi benim yerime koyarak cevap vermenizi istiyorum. Ben 4 aylık evliyim ve yurt dışında yaşıyorum. Türkiyede ise memurdum ve 6 aylık ücretsiz izin almıştım. İznim de şubat ayında bitiyor. Eşim benden önce 1 yıl önce yurt dışına gelmişti. Ancak kendisi burada çalışmıyor ve çalışacağını da düşünmüyorum. Yurt dışına zorunlu olarak yerleşti ve ben gelmeden önce burada iş açacağına dair söylemleri vardı, aslında güvenerek ve inanarak geldim...
Maalesef söylenen sözlerin, beklentilerin ve umutların yerine gelmediğini gördüm. Burada hiçbir şekilde sosyal faaliyetimiz yok. Buraya geldiğim günden itibaren sadece 2 defa dışarı çıktık ve bazen de çevresinin davetiyle dışarı çıkıyoruz. Sürekli evdeyim. Çünkü cebimde para yok.
Maddi olarak zorlanıyorum çünkü ihtiyaçlarım var karşılanmıyor. Giyim, kıyafet gibi alınması gereken ihtiyaçlarım gerçekleşmiyor. Ben bu evlilikte mutlu olmadığımı, ihtiyaçlarımı karşılamadığını, insanlara muhtaç kaldığımı veTürkiyede'ki konforomu özlediğimi söylüyorum. Ancak ben ne söylersem söyleyeyim adam hep kendini haklı görüyor, hatta bana düğünde takı taktığını, düğün yaptığını da sanki bir lütufmuş gibi önüme döküyor.
Bu adamdan bana koca olmadığını anladım ve o yüzden korunuyorum, kesinlikle çocuk düşünmüyorum.
Sormak istediğim ailemi karşıma almış olmama ve tüm dedikodu- söylentilere rağmen Türkiye'ye geri dönüp memurluğa devam etmem mi ? Yoksa bu kadar zorlanmama ve çekmiş olmama rağmen Türkiye şartları da göz önüne alınarak burada tutunmaya çalışıp, kısa zamanda dili ve işi hallettikten sonra boşanmamı mı mantıklı bulursunuz.
belli ki sizi çok yoracak memurluk en güzeli

Türkiyeden bir cok kisi siyasal asyl basvurusu yapiyor. Belki öyle gelmisdir veya akrabasi yardim etti
siyasal iltica ile gidince eşini yanına alamaz ki
1 senede dosyası kabul olmaz daha o üreçte de eş meş alamaz ya da gelip türkiyede düğün yapamaz

bir de gidip orada işyeri açacam diyerek gitmiş,
ilticayla giden adam bunun 3-4 sene sürebileceğini bilir yani işyeri açsa da anca sonra olacağını bilir, bu gitcem direkt çalışcam gibi konuşmuş

belki de ailden vs. önceden vatandaşlığı ya oturumu var?
bulgar vs vatandaşı olabilir en kötü.

sosyal yardım alıyordur, başka kim geçindirecek?

konu sahibi iyi de adam gideli 1 sene olmuş siz gideli ay
nereyde 1.5 senede tamam c1 olmazdınız ama b1'i rahat rahat bitirip, b2ye kadar gelip şu anda iş de bulabilirdiniz.

kısacası siz de memurmuşsunuz güya ama Karokovan'dan Hilvan'dan ya da Akdağmedeni'nden yayladan/köyden almanyaya gelin gönderilen 18-20 yaşında kızlardan farkınız ne?

yani tek farkınız oradan çeker döner burada memurluğ devam ederseniz olacak yoksa kusura bakmayn bi farkınız görünmüyor buradan...
Aileleri istememiş evlenmelerini ve zorunlu olarak yurtdışında diyor acaba iltica falan mı ya da suçlu kaçtı mı bunu düşünüyorum açıkçası yoksa 1-1.5 senede kim asalak gibi evde öyle oturur ki

Aileleri istememiş evlenmelerini ve zorunlu olarak yurtdışında diyor acaba iltica falan mı ya da suçlu kaçtı mı bunu düşünüyorum açıkçası yoksa 1-1.5 senede kim asalak gibi evde öyle oturur ki
iticacı kişiye 1 senede dosyasını karar bağlayıp sosyal yardım bağlamazlar

karara bağlanmadan gelip tr'de düğün de yapamaz

ancak şu olur
bu adam önceden ilticacıdır. (konu sahibinin 1 sene dediğinin öncesi vardır yani)
bunlar uzak mesafe ilişkisi yaşamıştır (aile bundan istemiyordur)
iltica kabul olduktan sonra oturumu alınca gelip burada düğün yapmıştır

Yapabilme imkanınız varsa kalın dediginiz gibi dil öğrenip işe girin yapilma ihtimali gerçekten varsa . Yoksa ülkeye döndüğünüzde çalışabilecekseniz dönün.Her iki durumda da bunu yalnız yapın.Zaten öyle yapmaya karar vermişsiniz

simdi baktim almanyaymis ülkeniz. cevreniz turklerle akrabalarla hemserilerle cevrilmis. ustelik almanyada yasarken kursa gitmek - sosyallesmek yerine evde almancayi çözmek istemissiniz. benim buradan anladigim sizin çıkmanıza etmenize laf söz edilecegi .yani böyle bir ortamda nasil hayatta kalabilirsiniz ki? çok çok es dost önayak olur bir türkün yaninda ise girersiniz. onda da piyasanin altinda - almanyadaki haklarin h'sinin olmadigi bir sekilde uc kurusa calisirsiniz. daha once cok yazi okudum calisma izni olmadigi gibi sebeplerle türklerin yaninda ise giren insanlarla ilgili. bazen maaslarini bile almiyorlar, nasilsa kacak calisti - sikayet etse kendi de zararli cikar diye düşünüyor çakal isverenler.
bence boyle riskleri almaya değmez.
dön memuriyetinin basina. ha 3 yillik sevgilinmis, seviyormuşsun. belki sen dönünce o da elinin altinda olmadigini anlar is konusunda atilimlar yapar, vaatlerle yeminlerle seni ikna eder yine gidersin. ama bu halde ne isin var orada?

Bu o konu sahibesi mi? Evde oturup Almanca öğrenmek diye bir şey olamaz, hem de Almanyada. Belediyenin ucretsiz kuru var en kötü ona gidersin. Konu sahibesi dışarı çıkartmazlar diye ona da gitmiyorsa Almanca işi toptan hayal. Bu saçma sapan hayatı bırakıp kendi ayakaları üstünde duracağı hayatına dönmeli. Gercekten anlayamiyorum isi gucu olan, hem de memur bir insan koyden getirilen 15lik kizin yasadigi hayati kendine nasil reva gorur :KK51:

Son düzenleme:
Bu o konu sahibesi mi? Evde oturup Almanca öğrenmek diye bir şey olamaz, hem de Almanyada. Belediyenin ,cretsiz kuru var en kötü ona gidersin. KOnu sahibesi dışarı çıkartmazlar diye ona da gitmiyorsa Almanca işi toptan hayal. Bu saçma sapan hayatı bırakıp kendi ayakaları üstünde duracağı hayatına dönmeli.
Evde öğrenecekti Türkiyede memurken neden öğrenmemiş?

ki da bu adam birdenbire rüyasında ak sakallı dedeyi gördü o da "evladım senin rızkın almanyada" demedi herhalde? bunlar uzun süredir sevgili ise madem (yengenç öyle yazmış) ve (zorunlu olarak! o da nedense?) almanyaya gidecez dedilerse baştan oturup evde çalışsaymış kaç senedir
oraya gidince de kursa gidebilirdi, orada ücretsiz çok kurs oluyor

hiç memur kadın kafası var mı şu konuda ?
buradan giderken şehirde gidelecek yerleri tek tek araştırıp inceleyerek gidiyor insanlar

Sırf dışarı çıkıp sosyalleşmediğim için bile geri dönerdim.Her gün işe giden bir kadınken nasıl böyle bir hayata dayandınız merak ediyorum? adam düzelsin diye beklemişsiniz ama kocanız oturduğu yerden yoğurdun kaymağını yeme peşinde.

Kendinize yazık etmeyin dönün derim, baktınız çok yalvardı işe girdi adam oldu geri dönersiniz yine.

Yurt dışına zorunlu olarak yerleşti ve ben gelmeden
\Sormak istediğim ailemi karşıma almış olmama ve tüm dedikodu- söylentilere rağmen

Neden zorunlu anlayamadim, iltica mi? Adam bir de terorizm yanlisi cikarsa dusup bayilicaz.

Eee haksiz mi ailen mis gibi hayatini biraktin gittin simdi koca eline bakiyorsun, ustune klan seklinde yasiyorsun. Sartlarini birakip bu ilkel hayati secmeye seni ietn neydi gercekten herkes merak ediyor :KK51: Ailen aptallik edip hayatini mahvetmeni istememis, sen de zorla basina is almissin. Ne yapsin bu ailen simdi? Ac telefon ozur dile, altin maltin ne varsa topla al bir ucak bileti gel Turkiyeye memurlugunu kaybetme.

Kurulu duzeniniz var yeğen, tabiki vatana geri donun.

Esiniz neden oraya tasinmak zorunda kaldi?

iltica olayı ailenin istememesi için çok güzel bir neden, evet
ama
dediğim gibi 1 senede iltica kabul olacak da üstüne sosyal yardım bağlanacak, o imkansız. zaten son bir yılda iltica kabul oranı %5-10 lar filan düzeyinde. kim bu adam, dağ kadrosundan mı yani? öyle olsa kaç yıldır türkiyede ilişki yürütemezdi....

bir de o çevre kadına evde otur filan demiyor (politbüro olan bi şehirde 2 sene yaşadım, gördüm yani nasıl aktifler, kadınların hepsi faal) şimdiden örgütsel faaliyet maaliyet 234985065 yere gitmişti, almanya belçika hollanda fransa 3 tur atmıştı öyle olsa bu kadın. o anlamda anlatılan profille uymuyor. bu bildiğin yobazın biriyle evlenmiş, teröristle değil -bence.

valla öyle güzel de oturuyorlar ki evde, aklınız durur

Ya yok muhtemelen Bulgaristan, Romanya vatandaşı falandır esi. Turkiyede iş durumu iyi olmamış oraya gitmiştir, orda da çalışmamış belli ki. Bulgar vatandaşı eşlerinin dil şartı olmadığı için de a1 bile öğrenmemiş.

Diğer konuda turkiyede yaşayıp almanyaya taşınmak için dil öğrenmek istediğini sanmıştım. Halbuki sosyalden geçinen biri olarak benim para ödeyerek gittigim kursların hepsine ücretsiz gitme hakkın var. Keşke taşınmadan önce şöyle biraz dil bakıp, geldikten sonra da ücretsiz kursa devam etseydiniz. 1 sene sonra idare edecek bir işe girecek duruma gelirdiniz. Neyse olan olmuş da çizdiğiniz profilden sizin bu işi kotaracak cevvallikte olmadığınızı düşünüyorum. Turkiyede de sırtınızı memurluğa dayamanin rahatlığını da düşünerek ben oyumu dönmenizden yana kullanıyorum.

Merhaba sevgili kız kardeşlerim. Burada açmış olduğum konu çıkmaz üzerine. Belki daha önceki konu başlıklarında beni hatırlayanlar olur. Aslında anlatacağım konuda kendinizi benim yerime koyarak cevap vermenizi istiyorum. Ben 4 aylık evliyim ve yurt dışında yaşıyorum. Türkiyede ise memurdum ve 6 aylık ücretsiz izin almıştım. İznim de şubat ayında bitiyor. Eşim benden önce 1 yıl önce yurt dışına gelmişti. Ancak kendisi burada çalışmıyor ve çalışacağını da düşünmüyorum. Yurt dışına zorunlu olarak yerleşti ve ben gelmeden önce burada iş açacağına dair söylemleri vardı, aslında güvenerek ve inanarak geldim...
Maalesef söylenen sözlerin, beklentilerin ve umutların yerine gelmediğini gördüm. Burada hiçbir şekilde sosyal faaliyetimiz yok. Buraya geldiğim günden itibaren sadece 2 defa dışarı çıktık ve bazen de çevresinin davetiyle dışarı çıkıyoruz. Sürekli evdeyim. Çünkü cebimde para yok.
Maddi olarak zorlanıyorum çünkü ihtiyaçlarım var karşılanmıyor. Giyim, kıyafet gibi alınması gereken ihtiyaçlarım gerçekleşmiyor. Ben bu evlilikte mutlu olmadığımı, ihtiyaçlarımı karşılamadığını, insanlara muhtaç kaldığımı veTürkiyede'ki konforomu özlediğimi söylüyorum. Ancak ben ne söylersem söyleyeyim adam hep kendini haklı görüyor, hatta bana düğünde takı taktığını, düğün yaptığını da sanki bir lütufmuş gibi önüme döküyor.
Bu adamdan bana koca olmadığını anladım ve o yüzden korunuyorum, kesinlikle çocuk düşünmüyorum.
Sormak istediğim ailemi karşıma almış olmama ve tüm dedikodu- söylentilere rağmen Türkiye'ye geri dönüp memurluğa devam etmem mi ? Yoksa bu kadar zorlanmama ve çekmiş olmama rağmen Türkiye şartları da göz önüne alınarak burada tutunmaya çalışıp, kısa zamanda dili ve işi hallettikten sonra boşanmamı mı mantıklı bulursunuz.
Evet geri dön,kocan iş bulup toparlaninca bakarsın duruma.

Ama şöyle bir durum da var yanlışlıkla korunsanz da çocuk sahibi olma durumu var ve hiç sözünü tutmayan , çalışmayan bir eşle birkaç sene hayat geçmez öyle. Çok yıpranırsınız. Annem babam 1 gün evde dursa dayanamaz, dışarı çıksın ister. ben temizlik yaparken mesela evde kimsenin durmasını istemiyorum. Her hareketi gözünüze batar. Türkiye'de mesleğinize geri dönme şansınız varsa, iş garantiyse dönün, ayrı eve çıkın. Maaş daha az olsa bile kafanız rahat olur en azından. Yurtdışında boşanma süreci nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Orda beklerseniz süreç uzayabilir, istemediğiniz şeyler yaşanabilir .
Yanlış hatırlamıyorsam, bulunulan ülkenin boşanma hukukuyla boşanıyor yurtdışındaki Türkler. Alman hukuku belki kadınları daha mutlu ediyor olabilir, fakat altınlar için Türkiye daha mantıklı gibi (Almanlar parayı nasıl bölerler orayı hiç bilmiyorum)

Türkiye'ye memurluğunuza, ailenize dönün tabi ki

Dön memurluğa devam et bence. Ek olarak korunuyorum demişsiniz böyle bir durumda nasıl yakonlaşabiliyorsunuz eşinizle ilginç

X