-
- Konu Sahibi birgaripyolcu744869
Ne kadar bencil ve rahatsız edici biriEvlenince daha iyi olur zannettiği için/miş
…biliyorum ki bir gün kendime “bunları cidden yaşadım mı “ diye soracağımNe kadar bencil ve rahatsız edici biri
Bunları size evlenmeden önce söylememesi boşanma sebebi. Hakka girmek. Adam belki şizofren ama bilmiyorsunuz bile. Ne hakla? Hiç hesap sormadınız kı? Belki kabul etmeyecektiniz.Sizoid nedir bir bakayım ona da hastalığı daha doğrusu hastaneye yatma durumu ile ilgili çok bilgi vermiyor sadece dediği kafam çok dolu kafamdakileri susturamıyorum beni zorla hastaneye yatırdılar felan gibi şeyler…İlaç kullanmayı reddetmiş hala reddediyor ve evde sessiz,kendi halinde,kafasındaki düşğncelerle cebelleşen,en ufak sorunların altından bile büyük uğraş ve düşünceler neticesinde kalkabilen biri
Evlenmeden önce söylerse vazgeçmemden çekinmiş ki ben büyük ihtimalle vazgeçerdim böylesi bana büyük haksızlık oldu bunu hala sindirememekle birlikte tartışmalarda da kendimi tutamıyorum kandırıldım diyeBunları size evlenmeden önce söylememesi boşanma sebebi. Hakka girmek. Adam belki şizofren ama bilmiyorsunuz bile. Ne hakla? Hiç hesap sormadınız kı? Belki kabul etmeyecektiniz.
insanlar eşinizle aynı evde yaşamıyor, siz yaşıyorsunuz. onlar için "aman katlan, ne olacak ki düzelir" demek dünyadaki en basit şey. ben de dört yıllık evliyim, hiç ilk üç dört yıl için bunlar normal olabilir mi? en başta evliliğin ayından yılından çok hastalığın, hastanede yatmasının sizden saklanması var. eşiniz ilaç almayı reddediyormuş belki an gelip tehlike yaratabileceği hastalığı var? asla yargılamıyorum hastalığını ama insan aynı yatakta yatıp aynı evde yaşayacağı insanın da her şeyini bilmesi gerekiyor. belki düzelirim diye evlenmek basbaya size haksızlık. ve bunu dile getirmekten de çekinmiyor. sizin yerinizde olsam ayrılmayı tercih ederdim, ortada sevgi ve normal bir evlilik yok çünküBu evlilik bana hiç bir şey katmıyor, sadece benden götürüyor ve bence eşimden de götürüyor.En son “ben bir eşin sorumluluğunu alamazmışım,bana fazlaymış “ gibi cümleler etmişti ama insan sinir anında her şey söylüyor, kalbim bana bir yol çizdi ama ben dediğim gibi son ana kadar tüm yolları denemek istiyorum mesela insanlar diyor ki ilk üç dört yıl bunlar normal vs,normal mi bu kadarı sizce???
Şu an gidip bir avukata danışsanız, bu durumun kesinlikle boşanma nedeni olacağımı söyler size, hatta evliliğin iptali bile olabilir. Tıbbi yardımı geçmişsiniz burada hukuki yardıma ihtiyacınız var. Eşinizin psikolojik rahatsızlığı sizden saklanmış, kandırılarak evlenmişsiniz, katar verme iradenizi etkileyecek bir konuda yanıltılmışsınız. İster nafaka alın şayet almayın, sizin ihtiyacınız olan tek kişi iyi bir boşanma avukatı.Evlenmeden önce söylerse vazgeçmemden çekinmiş ki ben büyük ihtimalle vazgeçerdim böylesi bana büyük haksızlık oldu bunu hala sindirememekle birlikte tartışmalarda da kendimi tutamıyorum kandırıldım diye
Yorumunuz için teşekkür ederim,benim kanaatim de bu yönde…Gerekeni en yakın zamanda yapacağıminsanlar eşinizle aynı evde yaşamıyor, siz yaşıyorsunuz. onlar için "aman katlan, ne olacak ki düzelir" demek dünyadaki en basit şey. ben de dört yıllık evliyim, hiç ilk üç dört yıl için bunlar normal olabilir mi? en başta evliliğin ayından yılından çok hastalığın, hastanede yatmasının sizden saklanması var. eşiniz ilaç almayı reddediyormuş belki an gelip tehlike yaratabileceği hastalığı var? asla yargılamıyorum hastalığını ama insan aynı yatakta yatıp aynı evde yaşayacağı insanın da her şeyini bilmesi gerekiyor. belki düzelirim diye evlenmek basbaya size haksızlık. ve bunu dile getirmekten de çekinmiyor. sizin yerinizde olsam ayrılmayı tercih ederdim, ortada sevgi ve normal bir evlilik yok çünkü
E nabız bilgileri yok bende , ilk aylar bizi karşı taraftan ziyarete gelenler “sen bu çocuğa iyi gelmişsin “ gibi laflar ediyordu ve ben bunun sebebini pek anlayamıyordum şimdi bunları düşündükçe çok üzülüyorum ve kandırılmışlık hissim daha da artıyor…Ben de aile ile konuşmayı çok denedim mesela eşim bana “benden beklentisiz ol , ben senin taleplerine karşılık veremiyorum “ gibi şeyler söylemişti ve ben baya çaresiz kalmıştım eşim karşısında,o süreçte babası ile konuştum çünkü annesi anne korumacılığında…Adam benden şunu rica etti bir süre onun istediği gibi dene bakalım bir de öyle bakalım ne olacak dedi,onu yapmaya çalıştım ama bir yerden sonra gitmiyor çünkü insanız, isteklerimiz var ihtiyaçlarımız var vs ve ben eşimden birşey istediğimde bu en az üç günlük bir gündem anlık karar verme durumları bizde neredeyse hiç olmuyor ve ben hadi yürüyüşe çıkalım diye saatlerce dil döktüğüm zamanları biliyorum,bir ara çabası vardı ama artık tamamen bıraktıEşinizin rahatsızlığını E-nabızdan öğrenebilirsiniz. Orada 2016 sonrası tüm sağlık merkezi ziyaretleri çıkıyor. Evlenmeden önce sizinle bu durumu paylaşmaması bence kul hakkı. Çünkü çocuğunuzda da bu rahatsızlık olabilir. Benim de konuştuğum bir çocukta şuan ismini hatırlayamadığım bir psikolojik rahatsızlık varmış, pek bilinmeyen bir rahatsızlıktı söylediği. Babasında da varmış. Bu durum beni endişelendirdi ve soğudum. Hangimizin başına ne geleceğini Allah bilir, Allah akıl sağlığımızı da beden sağlığımızı da korusun. Ama bile bile sizden saklaması çok ayıp sizi kandırmış oluyor o zaman. Şuan düzelmek için çaba göstermemesi de ayıp çünkü sizi yoruyor. Siz tek başınıza ne kadar çabalarsanız çabalayın o küreği tek başınıza çekiyorsunuz. Böyle hiçbir yere varamazsınız. Ya psikolojik tedavisini olsun ya da bitirin bence bu işi. Bu süreçte lütfen korunun. Aklıma uzaktan bir tanıdık gelmişti. O kız da fazla tanımadan evlenmişti, adamın psikolojik rahatsızlıkları varmış. Dini konularda çok hassasmış galiba, durup dururken bunlar şeytan vs gibi laflar ediyormuş. Kız, oğlanın ailesi ile konuşmuş ama aile oğluna yeterince sahip çıkmamış. En sonunda boşandı sanırım 1 yıl olmamıştı evleneli.
İyilesmek istemeyen birini duzeltezsinizki ailesi ve kendisi sizi kullanmis resmen belki faydasi olur diye evlendirmisler yol yakinken çocuk yokken vazgecin adamin hicbir cabasi yok bosuna uzulmeyin hele cocuk asla yapmayin
Aynı şeyi ben de hissediyorum yani muhabbet noktasında kısıtlı, hiç kimseye normal zamanda nasılsın iyi misim diye arayıp sormaz insanlardan ne kadar uzak o kadar iyi onun için,en çok kök ailesi ile muhatap , dayı teyze amca ben 9 aydır kimseyi arayıp konuştuğunu görmedim anne babamın numarasını bile bulundurmuyor telefonunda bunlar kırıcı sebepler aynı zamanda rahatsızlıkla mı alakalı sizceBu hastalıklar düzelmiyor. Eski eşim, abim bir şeyler anlatırken (bizzat ona anlatırken) mal mal balkondan dışarı bakardı, kanser olurdumboşandım mis gibi. Şimdi eşimle sohbet etmek için yarışıyor ailem :)
Yorumunuz için çok teşekkür ederim karşıdan bakıldığında birkaç kez “belki problem sendedir,belki sen yapamıyorsundur,belki hasta olan sensindir “diye düşündüğü için uğraşmaya pek gerek görmüyor…Boşanma fikrini açtığımda “bunu vicdan azabı çekerim diye ben söylememiştim ama sen bu kararınla beni çok rahatlattın üstümden yük aldın “ demişti o da bir yıl dolar dolmaz anlaşmalı boşanılsın istiyor , zaman oluyor ki bir şeyler yoluna giriyor gibi oluyor o zaman mesela “seneye şunu yapar mıyız “ diyorum ben uzun vadeli planlar yapmıyorum en fazla bir aylık planlar yapıyorum günlük yaşıyorum gibi şeyler söylüyor tüm bunları da herşey yolunda gitse bile insanın kafasında muğlaklık oluşturduğu için “ne yani evli mi kalacağız boşanacak mıyız “ ikilemi belirsizliği yaşatıyor insana…Yani yaşatıyordu,olan biteni tam anlamadan önceEvlen baskısıyla doğru düzgün tanımadan evlenmişsiniz, şimdi de elalem ne der baskısıyla boşanamıyorsunuz. Herkes gerekeni yazmış zaten. Bakın bir çocuk olsa uğraşır didinir yıpranırsınız ama sonunda büyür ve doğruyu yanlışı bilir. Ama kazık kadar adama bu saatten sonra bir şey öğretemezsiniz. Ayrıca değiştirme çabanızı da saçma buluyorum çünkü uzun süreli beraberlik veya aşkla yapılmış evlilik değil bu. Mantık evliliğinde mantık aranır değil mi? Bu adam merhametsiz vicdansız. Psikolojik sorunlarımı hastalıklarımı gizlediğim halde eşim benim için uğraşıyor, kusurlarıma rağmen evliliğimizi yürütmeye çalışıyor en azından çaba göstereyim demiyor. Ailesine en azından saygılı olayım, eşim oraya buraya gittiğinde eşlik edeyim yanında olayım diye tenezzül etmiyor.
Günün sonunda herkes 1 sene yaş alacak ama siz 2 hatta 3. Vücut yaşınız 35 olacak ama ruhunuz 45 -50 gibi hissedecek. Heba olan yıllarınıza yanacaksınız. En kötüsü de ne biliyor musunuz, bir evliliği yürütemedin mi diyen elalem "boşansaydın çekmeseydin sen de" diyecekler. Annenizin nafaka gazlamalarına gelmeyin. Parası pulu batsın deyin, zararın neresinden dönsen kardır. Aileniz madem arkanızda dönün yanlarına. Anneniz şimdiden yerini yapmaya başlasın, hastaymış psikolojik sorunları varmış kızımdan gizlemişler, biz de istedik boşanmasını falan desin.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim…Cinsel hayattan evliliğe adapte olmaya,eve herhangi bir eşya almadan market alışverişine kadar birçok konuda sorun yaşayıp tartışmalar gerçekleştirdik.Kendisi ben ilk başta marjinal diyordum ama artık bambaşka kanaatteyim hep tek (evlilik aşamasında sadece 2 kişilik) düşündü ama mesela “eve misafir gelir” mantığı yok,bana aylarca yemek masası almayalim açılan orta sehpa var onu masa gibi kullanırız dayatması yaptı ki yeni evlenen bir insan hevesimin hepsi kırıldı o dönemde…Evlendiğimizde evin aydınlatmaları tam değildi karar verip eve aydınlatma takabilmek 2 ay aldı bu süreçte çok kavgalar edildi çünkü bir şeye karar vermesi çok zor benim fikrimin bir önemi yok kendi fikrini yaptırana kadar türlü yol deniyor ben en sonumda “şu düğmeye basınca ışık yansın da başka bir şey istemiyorum “ moduna gelmiştimŞu an gidip bir avukata danışsanız, bu durumun kesinlikle boşanma nedeni olacağımı söyler size, hatta evliliğin iptali bile olabilir. Tıbbi yardımı geçmişsiniz burada hukuki yardıma ihtiyacınız var. Eşinizin psikolojik rahatsızlığı sizden saklanmış, kandırılarak evlenmişsiniz, katar verme iradenizi etkileyecek bir konuda yanıltılmışsınız. İster nafaka alın şayet almayın, sizin ihtiyacınız olan tek kişi iyi bir boşanma avukatı.
Bakın bunların hiçbir önemi yok. Rahatsızlığını, hastanede yatarak tedavi gördüğünü sizden saklaması bilir boşanma nedenidir. Dediğim gibi sağlam bir boşanma avukatına danışırsanız boşanma yerine evliliğin iptali bile olabilir. Başka sebebe gerek yok. Başkalarının bakamadığı adama siz bakmak zorunda da değilsiniz. Ölümlü dünya yarın öbür gün ölürsek oğlumuza bakacak biri olsun demişler, kurban siz olmuşsunuz. Resmî olarak evlilik olsa da kandırıldığınıx için iptal edilebilir.Yorumunuz için çok teşekkür ederim…Cinsel hayattan evliliğe adapte olmaya,eve herhangi bir eşya almadan market alışverişine kadar birçok konuda sorun yaşayıp tartışmalar gerçekleştirdik.Kendisi ben ilk başta marjinal diyordum ama artık bambaşka kanaatteyim hep tek (evlilik aşamasında sadece 2 kişilik) düşündü ama mesela “eve misafir gelir” mantığı yok,bana aylarca yemek masası almayalim açılan orta sehpa var onu masa gibi kullanırız dayatması yaptı ki yeni evlenen bir insan hevesimin hepsi kırıldı o dönemde…Evlendiğimizde evin aydınlatmaları tam değildi karar verip eve aydınlatma takabilmek 2 ay aldı bu süreçte çok kavgalar edildi çünkü bir şeye karar vermesi çok zor benim fikrimin bir önemi yok kendi fikrini yaptırana kadar türlü yol deniyor ben en sonumda “şu düğmeye basınca ışık yansın da başka bir şey istemiyorum “ moduna gelmiştim
Çocuk olmadan kaç kaç kaç.. Anası, babası uğraşmaz, siz uğraşmak zorunda kalırsınız sonra.9 aylık evliyiz, tanışma sürecimiz pek uzun değildi. Evlilik kararı bir şekilde alındı ve ben eşimin birçok taraflarını haliyle nikahtan sonra tanıdım.Nişanlılık döneminde kafamda soru işareti olan her şey evlilikte netleşti. Eşim depresif,asosyal.Hatta birkaç yıl önce bu konularla ilgili ciddi tedavi süreçleri olmuş , hastanede yatmış falan felan ben bunları evlendikten sonra kötü tecrübeler neticesinde öğrendim. 9 aydır mehter takımı gibi iki ileri bir geri gidiyoruz.Genelde bir şey isteyen,talep eden,sosyal taraf benim ama eşime göre bunların çoğu gereksiz.Kafasında farklı takıntıları var sürekli kafasının doluluğundan şikayetçi , ben psikolojik tedavi alması gerektiğini düşünüyorum ama o istemiyor.Aileni terapisi alıyorum aylardır ona da katılmak istemiyor ve ben tek taraflı çabalayıp duruyorum. Topluma bakarak değer yargıları çok farklı mesela bir yere gidilecekse “sen git ben seni zorlamıyorum ama sen de beni zorlama “ ya da “birbirimizin hayatına müdahale etmeyelim “ ya da “ben seninle bir yere gelmesem kimse bunu sorun etmez tek sorun eden sensin “gibi şeyler söylüyor. 2.5 gün çalışıyor onun dışında sosyal portallarda günlerce dolanır ve uyur bunların dışında bir arkadaş ortamı vs yok sadece ailesinin yanına gider haftada bir orda da faaliyetler aynı…Alınmam gereken birçok cümle olmasıyla beraber tatlı dil, asabiyet, naz , en basit haliyle konuları, evlilik hayatının gereklilikleri , eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları gibi çok şeyleri anlatmaya çalışıyorum ama hiç bir zaman anlaşıldığımı hissetmedim…Anlaşılmak,sahiplenilmek,sevilmek gibi duygular yok bende, adam tam bir duygu cimrisi…Bununla beraber , varolan sorunları sonrasında oturup konuşma durumu da yok, üstü kapatılıp geçiliyor ve ben sakin zamanlarda açmak istediğimde “böyle durup durup bunları mı konuşacağız “ oluyor.Ailesi ile konuşmaya çalışıyorum “biz onu şimdiye kadar öyle idare ettik sen de idare ediver “ diyorlar ama onların anne baba, benim eş olduğumun farkına varılamıyor pek…Sosyal ve duygusal hayatımda yalnızım…Eşim bir ara adım atmaya başlamıştı fakat artık tamamen “benden birşey bekleme,ben böyleyim beni böyle kabul et “gibi şeyler söylüyor, nişanlıyken böyle değildi ve gittikçe de hiç iyi bir yere gitmiyor… Son tartışmamızdan sonra ben artık evlilik ve ayrılık ın orta noktasından “ayrılık” kısmına bir adım daha yaklaştım çünkü bir eşle değil idare edilmesi gereken bir çocukla uğraşıyormuşum gibi geliyor ve bu evlilik beni çok yordu benden çok şey götürdü…
Sonuç olarak,sormak istediğim şey şu ki;sizler durumu nasıl değerlendiriyorsunuz???Düzelir miyiz biz, ben dediği gibi onu kendi haline biralıp kendi hayatımı yaşamaya devam mi edeyim yoksa yol yakınken vaz mı geçeyim???…
Tavsiyeniz üzere iyi bir avukata danışacağım…Çok teşekkür ederimBakın bunların hiçbir önemi yok. Rahatsızlığını, hastanede yatarak tedavi gördüğünü sizden saklaması bilir boşanma nedenidir. Dediğim gibi sağlam bir boşanma avukatına danışırsanız boşanma yerine evliliğin iptali bile olabilir. Başka sebebe gerek yok. Başkalarının bakamadığı adama siz bakmak zorunda da değilsiniz. Ölümlü dünya yarın öbür gün ölürsek oğlumuza bakacak biri olsun demişler, kurban siz olmuşsunuz. Resmî olarak evlilik olsa da kandırıldığınıx için iptal edilebilir.
Çocuk olmadan kaç kaç kaç.. Anası, babası uğraşmaz, siz uğraşmak zorunda kalırsınız sonra.