Evliliğim normal mi sizce ne yapmalıyım ???

Şöyle diyeyim, normal bir anımızda bir şekilde dışarıya çıkmaya karar versek mesela,son derece hızlı bir şekilde gidip geliyoruz yani sürekli kendini eve atan bir tip ve eve geldiğinde ya da evde olduğunda kafasını ellerinin arasına almış ya da yatmış yüzü buruşmuş bir tip düşünün sanki kafası ona ağırlık yapıyor gibi…Şöyle ifade ediyor normal anında tabi bunu hep değil ama birkaç kez açıklama ihtiyacı hissetti zannederim “kafam çok dolu,kafamı boşaltabilsem belki her şey daha kolay olacak benim için “ benim de bu kafamdan konuşuyorum kafamı susturamıyorum diyen iki arkadaşım oldu terapi aldılar ilaç kullandılar şimdi çok iyiler eşime de diyorum bak sorun buysa gidelim insanlar şifasını buldu sen de bulursun,yok onlar sadece kendini kandırıyor diyor tedaviler sadece insanın kendini oyalamasıymış bir de şu var benim o arkadaşların uyku problemi çoktu uyuyamazlar iki dk uyku için yalvarır olmuşlardı bir ara ama eşim öyle değil ilk akşam saat 67en geç 8 de yatıp 12 saat kalkmadığını biliyorum ki hala öyle rahat rahat uyuyor yani ama bazen yatıyor insan uyuyamıyor ya o esnada “yeter ya” diye kendi kendine söyleniyor bişey mi dedin diyorum sana demedim deyip kapatıyor

Merhaba doktor hanım,eşim kendisi durumu kabullenip tedavi olmak istese yine bir nebze iyi , derim ki mücadelesi var, artık sorun her neyse ortada bir problem var ve beni çıkmaza götüren şey kendinin bir çözüme yaklaşmaması…Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Evet bu durumu ilk başlarda ne kadar inkar etsem de kendi kendime gerçek bu, o insanlar bir şey biliyordu ve benden sakladılar hep beraber…Bahsetiğiniz gibi bir geleceğim olsun istemiyorum ben de en iyi zamanımızda kendisini zorlardım “hadi bana seni seviyorum de “ bir kez duymadım herhalde düğünden sonra “ben öyle şeyler söyleyemiyorum “deyip geçiyor o yalnızlık meselesi bizde çok evden gider en az 2 gün gelmez ben gitsem bir ay gelmesem sormaz belki aramaz vs ama ben bir kez gitmiştim yaptığının nasıl bir şey olduğunu anlasın diye,döndüğümde “nerede olduğun belli değil erkeklerle mi geziyorsun bilmiyorum “ demişti

Hekim olan yakınıma biraz yazdıklarınıza bakarak nasıl birşey olduğunu sordum. Elektromanyetik beyinden elektrik vs gibi tedavi aldıysa bipolar olabilir dedi. Yalnızlık ve asosyallik kafamda birşeyler var şizofreni olabilir dedi. Ve piskotik kişilik bozukluğuna da benziyor ama bu ileride şizofreniye dönebilir dedi. Tam muayene olmadan kesin birşey denilmez ama genel çerçevede bunların hepsi ciddi düzelmesi çok zor psikaytri hastalığı. Siz bu insanla nasıl tartışmaya felan girdiniz ne yapacağı hiç belli olmaz. Kafamdan gelen şeyle yaptım bilmiyorum diye için içinden çıkar olan gencecik size olur. Aslında eşya almada mantsız kavgalarla vs kendini ele vermiş karakteri kişiliğini. Balık baştan kokar ama siz düzelir yoluna girer sanmakla kendimizi kandırmışsınız. 2 ay lamba sorunu nedir bu kadar basit birşey bu sürede yılgınlupa dönüyorsa ileride ki büyük şeyler nasıl çözülsün. Böyle bir kişinin evlendirilmesi bile caiz değil dinen. Aileden Kandırılmak ayrı bir zulüm. Maddi olarak o aileden boşanma sırasında Tanzimat alın ciddi miktarda bence. Bunların hepsini iyi bir avukat çözer. Çok uzatmadan kurtulun gitsin kendinize yeni bir hayat kurun. Geçmiş yorumları okuyunca kıyafet yakma vs çok daha anormal olduğunu anladım öyle konuşmakla tedavi görse düzelir belki felan demekle geçecek gibi değil. O ailesine ve bunu size evlenene kadar söylemeyen çevreye yazıklar olsun ahirette görürler. Biri çıkıp geleceğini yakma kızım bu böyle dememiş. Kimin başına ne gelir bilinmez tamam kınamıyıruz hastalığı ama olan şeyi de tüm şeffaflığıyka söylemek lazım. Saklamak müslümanlığın neresinde. Tüh yazıklar olsun ya.[/QUOTE]

Kendisi ile ilgili istediği tek şey cinsellik olabilir ama bu kadar olumsuz şeyin üstüne ben de bu konuda negatifim.Sorunlar her şeyin önüne jet vuruyor diyebilirim,aileme her şeyi açık bir biçimde anlatıyorum
ee insanda sevişecek hal bırakmaz ki bunun böylesi
bende sormuştum cevap alamamıştım arkadaşın yorumuna cevapta buldum ondan atladım :)

peki gelip sarılıp öper mi? sonuçta daha yep yeni evlisiniz (gerçi onla da ilgisi yok ama)
ailenizin evinde misiniz şuan oraları kaçırdım ben

Her evliliğin dinamiği farklı öncelikle evliliğim normal mi sorgulayıp kendinizi yormaktan vazgeçin
Son yıllarda bende az buçuk eşiniz gibiyim, işe gitmek ve hayvanlarla ilgilenmek haricinde sosyal hayattan epey çektim elimi eteğimi , benim tersime eşim sosyal kelebek gibidir. Canım istemese de eşlik ediyorum birlikte gidilecek yerlere, benimle oturup daralmasın diye de kendine alan yaratmasını destekledim her zaman. Mutsuz muyuz; asla, birlikte güzel vakit geçiririz, ev içerisinde diyaloğumuz çok fazladır, gün içinde iletişimimiz yüksektir. Ben sosyalleşmeyi sevmiyorum diye hasta mıyım şimdi ? Tabi ki değilim, insanları olduğu gibi kabul etmek , olmuyorsa bitirmeyi bilmek gerek. 9 aylık evli olduğunuzu yazmışsınız çok yeni henüz, alışma ve birbirine uyum süreci en az iki yıl, eşinize biraz zaman verin derim. Ufak şeylerle başlayın, küçük yürüyüşler yapın, yürüyüşe çıkmışken bir çay için gibi... Gittiğiniz her yere onu götürmek için ekstra üzerine düşmeyin, siz gidin zamanla alışacaktır göre göre, aile ilişkilerinin yerleşmesi zaman ister. İlk yıllarda kayın aile ziyaretlerinde bende çok gerilirdim, ortak konuşacak bir konu yok, paylaşacak bir şey yok zamanla görümcelerim alıştırdı beni aile organizasyonlarına :)) kendinizi yormayın, her konunun net kuralları yok, illa şöyle olacak diye bir durum yok, biraz rahat bırakın kendinizi zamanla oluşacak uyumunuz

Uzunca pozitif bir yorum yazmışım ama sonra ara sayfaları okuma fırsatı buldum
Eşinizin net hastalık tanımını öğrenin ve ona göre hareket edin derim...

Son düzenleme:
Bence esnizde ciddi bir hastalık var ve ben şizofrenide n şüpheleniyorum bu yüzden ortaya çıkar diye görünmek istemiyor olabilir. O arkadaşlarınızın durumu ile bu bir defil. Ayrıca eşiniz 12 saat uyumuyordur. Uyumuş gibi yapıyordur. İnşallah iyidir. E nabizina felan baksaniza

Burada ciddi psikolojik hasta bir insan var ve kendi kabul ederse deniyor..Hasta insan nasıl kendi karar verebilir tedavi olmaya.Bu kendinin karar verebileceği durumu aşmış.Ben katılmıyorum bu görüşe dr değilim ama.
Ayrıca siz daha neyi arıyorsunuz bunu anlamadım ben.Hala arayış içindesiniz..Bu eş kişisi hasta size herkes yazdı.Bu kişinin hastalığı sizden saklanmış yani resmen aldatılmışsınız..Sizi oğulları açısından bakıcı olarak evlendirmişler.İleride onlara kalmasın diye.Sizden açık açık istenmiş sen sadece onu idare et biz herşeyi karşılarız maddi olarak demişler.Artık saklanan bir şeyde kalmamış.
Anlamadım ne duymak istiyorsunuz.Ben manevi açıdan evet hasta bakarım bırakamam diyebilirsiniz.O sizin kararınız .Ama neyin peşindesiniz.
Son olarak boşanma davası açarsanız aldatıldığınız hastalık saklandığı için tazminat isteyebilirsiniz.Ayrıca ben olsam evlenirken ona rapor düzenleyen aile hekimine gider bunun hesabını da sorarım ondan..

[/QUOTE]
Verdiğiniz bilgiler için ve konuyu ciddiye aşıp hekim tanıdığınıza danıştığınız için size mimnettarım Teşhis psikoz ama bazıları hastane yatışı olabilsin diye böyle bir tanım olmuş olabilir diyor ama şöyle bir şey var eşim bir ara herkes ona bakıyor onu izliyor gibi geliyormuş bu rahatsızlığın artıp hastaneye gittiği dönemde, annesi bir kere laf arasında böyle demişti Ahmet :Anne sanki herkes beni izliyor nefretle bana bakıyor gibi geliyor “ diyormuş , belki babası ile ilgili yaşadıkları durumun utancından olabilir bilmiyorum ama bir teşhisle bu elektrik tedavisini almak basit bir şey değil yani bunu biliyorum artık…Çok teşekkür ederim tekrar

C.ihtiyacı dışında gelip sarıldığı öptüğü olmaz, normalde böyle bir şey yok yani…

Yorumunuz ve kıymetli tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim, ilişki dinamiği farklı olur bunu kabul ediyorum hiç bir evlilik birbirine benzemek zorunda değil ama bizimki çok daha başka bir şey gibi geliyor bana…

Bazen uyur bazen kıvranır ama genelde yatakta ya da pc bqşındq vakit geçirir

Aile hekiminden rapor için hesap sorma fikri hoşuma gitti, bir şey beklemiyorum durumum idrakindeyim konuya yazanlar oluyor,muhabbet havasında fikirleşmeye devam ediyoruz yoksa kafam net görmem gerekeni gördüm ve bunun için hepinize teşekkür ederim

Cuma gelmediler,cumartesi akşam iftar davetimiz vardı tüm akrabalara mevlitli, ona kv kp ve kocam geldiler , herkesten sonra geldiler herkesten önce gittiler,giderken nezaketen bana da “hadi bizimle gel” teklifinde bulundu kvdem, mutfakta işlerim var çok bulaşık var dedim koca koca tencereler, onları halledeyim dedim gitti kocasına sordu geldi dedi “biz bizim köye namaza yetişeceğiz seni yarın kocan alır “ , yalan, 35 yıldır idare etmeye alışmış oğlunu bana da idare ediyor, ben biliyorum camiiye namaz kılmaya gitmezler hiç,tabi yarın oldu koca felan yok ortada biliyorum gelmez belki iftara bile aile zoruyla geldi…

Son büyük tartışmamız geçen pazar olmuştu,cenaze meselesinden sonra, beni almaya gelmeyince ben de kendimi birilerine bıraktırdım eve gelince sinir küpü olmuştum , baktım geniş geniş yatıyor salona kovdum, bir insanın gönülden bir şeyi rica etmesinden sonra o işin tam tersini yapmasını hazmedemiyorum…Ertesi gün akşam bana sanki hiç bir şey olmamış gibi yaklaşmaya çalıştı, oysa benim öfkem hafiflememişti bile, asıl büyük tartışma orda oldu, ben hemen annemleri aradım ve kv leri gelsinler bu iş bitecekse bitsin diye, benim insan kaçağı kocam hemen topukladı evden.Salı günü de gelmeyince ben de annemin evine gittim…1haftadır oradayım ve bir haftadır 1 Allah ın kulu da sen nerdesin ne yapıyorsun diye aramadı, Ahmet beyde zaten bu nedir bilmiyorum bir hafta değil bir ay olmasam aramaz zaten…Annem “son bir kez git konuş “ dedi ve ben bu akşam eve geldim, geldiğimde bana ilk dediği “ evde su yok, varsa yakınlarda bir arkadaşında kalabilirsin “ , ben de “ aynı ortamda kalmaya tahammülün yoksa sen gidebilirsin “ dedim. İftarımı açtım vs “konuşabilir miyiz “ dedim,

Ben :“1 haftadır düşünmek için bol bol zamanın olmuştur, kafanda ne var , ne düşünüyorsun???”
A: Ben sahura kalkınca bir daha uyuyamıyorum,üç saatlik uykuyla duruyorum, bunu düşünüyorum.

Ben : Biz her seferinde seninle aynı problemleri yaşıyoruz, artık bana biraz şeffaf olman lazım , ne zamana kadar insanların dediğinin böyle tam tersini yapmaya devam edeceksin??? Ben senden dolayı bir şeyden mutlu olduğumda bu sana acı mı veriyor ???

A:İki kişilik fitre parası verdim başka para ihtiyacın olduğunda bana söylersin

Ben : Ben sana fitre demiyorum para demiyorum lütfen sorularıma cevap verir misin ???

A:Gündemimde bunlar yok, sen bana git dedin gittim, üç gün sonra geldim sen evde yoksun ancak nerde olduğunu tahmin edebiliyorum

Ben:Bana durup dururken böyle davranmışım muamelesi yapma, beni o raddeye getiren davranış üzerine düşündün mü hiç , hiç buna kafa yoruyor musun???

A:Bir önemi yok, gündemimde yok

Ben: Arasan öğrenirdin aslında çok zor değil, bunu ilk kez yapmamazlık yapmıyorsun.Ben bundan da geçtim, benimle konuşman lazım , neden gelmedin cenaze evine ne zamana kadar böyle devam edeceksin???

A:Benim hayattan ve kimseden beklentim yok kimsenin de benden olmasın

Ben:Bak benim mücadeleye gücüm kalmadı, bana karşı artık şeffaf olmak zorundasın, hastalığın ile ilgili her şeyi bilmek istiyorum

A: Hiç bir zaman bilemeyeceksin, zaten öyle bir şey yok

Ben: Ya nasıl öyle bir şey yok ??? Sen demedin mi bana psikoz teşhisi konuldu diye vs

Asinirden gülerek) Ben öyle bir şey demedim , onlar senin kafanda

Ben : Yandan kuranı getir el bascam, ben bu psikoz kavramını ilk o zaman senden duydum

A: Tamam demiş olabilirim hatırlamıyorum ama sen bununla ilgili bir şey öğrenmeyeceksin

Ben: Ne zamana kadar böyle davranmaya devam edeceksin?Aile terapisine gelmeyi neden kabul etmiyorsun???

A: Bu davranışlar her zaman olabilir , terapiye gelmiyorum

Ben : Neden ?

A:Çünkü gelmiyorum, çünkü faydalı olduğuna inanmıyorum

Ben: Seninle şu an iletişim kurmaya çalışıyorum neden beni bu kadar zorluyorsun???

A:Ben kurmak istemiyorum, bak sen yokken ben ne güzel huzurluydum ben sadece huzur istiyorum şimdi uykum da kaçtı

Ve gider…

Hem tedavi olmak istemiyor hem ne dusundugunuz umrunda bile degil. Sacma sapan cevaplar vermis. Bazi insanlari kurtaramazsiniz. Esinizde onlardan birisi. Zaten kendisininde boyle bir talebi yok.
Kv, kp araya katip bitecekse bitsin demenin anlami yok. Onlarin bir etkisi olsaydi cocuklarina tedaviyi kabul ettirirlerdi.
Psikolojik rahatsizligin saklanmasi bosanma sebebi. Oncelikle bir avukatla görüşün, haklarinizi öğrenin. Sonrasinda bosanma fikrinizi kendi ailenizle ve esinizle paylaşın

Bu işin oluru yok ki.

Belki uzun zaman sonra tedaviye yanaşacak, hayatı düzene girecek ama sizin 40 tane mi hayatınız var da heba edeceksiniz yıllarınızı?
Bir de şey var, sorunlara yokmuş muamelesi yapmayalım üstüne konuşalım diyorum, sen hep o sorunlarda kal diyo, hep pazar (cenaze günü) gününde kal diyor, diyorum bak konuşmazsak bunlar birikiyor konuşup üstüne çözüm ya da fikir üretelim, “sen bana git dedin, bilmem ne “

İnsanlar konuyu takip ediyor, akıllılarında kaldıys diye paylaşmak istedim… Yorumunuz için çok teşekkür ederim ben de bezdim zaten

Bence sorun kocanizda değil. Sorun sizsiniz. Siz ne için bu evlilikte kalıyorsunuz onu anlayamıyorum. İnsanlar sayfalar dolusu yazıyor sizin durumunuzdaki tehlikeyi yok. Hala o onu dedi ben bunu dedi kafasindasiniz. Para için mi, evli olmak için mi,evlilik öncesi bir durum mu vardi onun için mi? Urkmuyorsunuz da durumdan.

Evlilikte kalmıyorum… Sabah anne ve babam “ son bir kez git konuş, kopacaksa kopar “ ricasına binaen gelip konuştum bu akşam, zaten toplu bir konuşma olacaktı kendileri gelmedi paikoloğum da geçen hafta aynı şekilde bir kez daha iletişim kurmayı dene dediği için denedim benim zaten mücadeleye gücüm yok , 9 ayda 9 yol gitti benim ömrümden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…