Evliliğim normal mi sizce ne yapmalıyım ???

tüm konularınızı, yorumlarınızı da okudum. amacınız nedir? yani hasta veya değil ortada evlilik olmadığı kesin.. diyelim ki evet hastayım ve hastalığım da şu şu var eee sonuç ? bu adam tedavi asla olmaz biran önce hayatınıza bakın

Yoluma bakmaya çalışıyorum, yorumunuz için teşekkür ederim

Emin olun sıkıştırmak değil amacım. Daha önce de kımseyi terketmemissiniz Durum baştan aşağı karakomedi. Sizin tutunma çabaniz enteresan. Benim fikrime göre sizin bırakma sorununuz var. Belki de yanılıyorumdur. Umarım çok mutlu olursunuz.

Çok teşekkür ederim yazdığınız ve nezaketiniz için Bende de sorun varsa bilmiyorum aylardır terapi alıyorum orda terapistim de bazı gördüğü şeyleri tabi ki paylaşıyor benimle…Bırakmaktan korkmuyorum emin olun , çok sevdiğim ama hayatımdan çıkan çok insan oldu hayatımda buna sadece ikili ilişki olarak bakmayın vefatlar, mesafeler vs.Bu ilişki bitse rahat bir nefes alacağımı hissediyorum sadece ben son ana kadar elimden geleni yapmak istedim beş sene sonra dönüp kendime baktığımda “keşke şunu da yapsaydım “ dememek için…

Vefat zorunlu ayrılık, arkadaş biri gider diğeri gelir. Ben hiçbir duygusal ilişkimizde birakamamanizdan söz ediyorum. Karşı tarafın ve de ailesinin çabası yok. Eğer çabaları olsaydı ok. Bazen kendimizi çok karmaşık durumların içinde buluyoruz. Eğer kelimesi cogaliyor. Bazen de herşey apaçık ortada oluyor. Bence sizin hikayenizde herşey gün gibi ortada. Resmen oğullarına bakıcı almışlar. Umarım başka biri ile hayallerinizdeki iliskiyi yaşarsınız.

Ne demek istediğinizi daha iyi anladım, bu konuda sizi temin ederim bağımlı bir kişilik değilim olsam da bu kişi eşim olmaz emin olun…İyi temennileriniz için çok teşekkür ederim

Ömrünüzü bi adamı düzeltmek için uğraşarak heba etmeyin.
Kendimi sizin yerinize koyduğumda ben onu düzeltmek için uğraşırım evet ama bi yere kadar uğraşırım. Düzelmiyorsa artık kendi hayatıma bakarım.
Kendinize saygınız varsa kendi hayatınıza bakın hayat çok kısa belki yeni biriyle tanışıp düzgün bi evlilik yapıp mutlu olacaksınız. Mutlu olmaya sizinde hakkınız var.

Sizin gibi düşünüyorum, elimden geleni yapıyorum…

Kesinlikle bu soruyu ben çok sordum ;Mutlu olmak varken neden böyle yapıyor???…Cevabını uzun süre de aradım…
İnsanlar kötüye de alisiyorlar kimse konfor alanının dışına çıkmak istemiyor. Bu şekilde defresif hareketlere alışmış sizinle mutlu olması için değişmesi lazm ve bunu istemiyor huzursuzluk daha kolay geliyor çünkü normalleri bu

Siz ayrıldıktan değil 5 sene 5 ay sonra "neden bu kadar çekmişim ki? "diye düşüneceksiniz
Gerekli görüşmeler yapıldı, boşanma kararı verildi,şimdi karşısı hiç bir istek / talep olmadan bitsin diye uğraşıyor ama ben tazminat almak istiyorum,en azından hayatımı bir süre idame ettirecek kadar

Evet,normali bu…O bundan rahatsız olmuyor , kendine yapıyor

İnsanlar eleştirmişler ama herkesin dinamiği çok farklı 8 yıl sevgili kalıp 8 günde boşanan var tam tersi de. Siz onun hasta olduğunu daha önceden bilseydiniz yine de evlenirdiniz gibime geliyor. Bazılarımızın anaç ya da iyileştirici olma yönü ağır basar. Alma-verme dengesinde kantarın topuzunu kaçıracak kadar. Her ne olursa olsun siz elinizden geleni yaparak en iyisini yapmışsınız. ben bu konuda farklı düşünüyorum biraz. Hasta olan siz de olabilirdiniz neticede belki öncesinde söyler belki söylemezdiniz. Birçoğumuz kötü dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz tedavi görüyor düzelmek istiyor kimimiz durumun farkında bile değil. Ancak gelinen noktada insana ailesi bile destek olmuyor böyle dönemlerde herkes kendi başının çaresine nasıl bakıyorsa o da bakacak. Acı çekecek dibe vuracak belki daha da kötü olacak ama kimse ona bir şey yapamaz. siz de. üstelik bu bir risk. erkeklere de bu kadar fedakarlık yapmaya gerek var mı tartışılır. kadının biri böbreğini vermiş adam aldatmış. yani önce siz kendi ruhsal bütünlüğünüzü korumalısınız düzeleceği varsa düzelir ya da düzelsin de gelsin. zaman geçince geriye sizden bir şey kalmaması ihtimali de var en nihayetinde ve en doğru kararı verecek olan sizsiniz. acele alınan her karardan kaçının. ben size direkt boşanın ya da boşanmayın diyemem ama evliliğe devam edecek olursanız sakın ha çocuk yapmayın!

cesaretin varsa kendin yürü hayata bence.

Çok güzel şeyler söylemişsiniz, dediklerinize son derece katılıyorum, her şey insan için ama günün sonunda kendinin her durumunu normal sayıp bu evlilik için yerden bir taş bile almaya çalışmayan bir muhatabım var benim…Çaba/emek yoksa mahsul de olmaz…Kırıldıysak karşılıklı,bağırdıysak karşılıklı ama kocam bana dese “bak beraber çözelim madem, en olmadı aile terapisine devam edelim “ ben iki bir etmezdim…Ama ben 4/5 aydır gittiğim aile terapisine iki aydır adamı götürebilmek için dökmediğim dil kalmadı,neymiş efendim faydalı olmayacağına inanmıyormuş…Hadi bu da olmasın , insan karısına sıkıştığı her fırsatta “benden bişey bekleme “ der mi ya ??? Ben senden beklemeyeceksem kimden bekleyeceğim???

Ev kiraladım…Eşim boşanmak noktasında beni zorlamadı, kendisi de hataları olduğunu kabul etti ve bu süreçte bana yardımcı olmak istediğini,saygı çerçevesinde bitmesinin en iyisi olacağını söyledi.1yıl boyunca kira+aidatımı ödeyecek ve beyaz eşyaları alacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…