- 19 Mart 2007
- 1.429
- 1.387
-
- Konu Sahibi birgaripyolcu744869
Boşanmaya sıcak bakmıyor değilim…Tanımadan evlendiğim doğrudur ama boşanmaktan korkmuyorumSanırım yaşınızın geçtiğini düşünerek karşı tarafı iyice tanımadan evlendiniz. Şimdi de boşanmış bir kadın olmamak için boşanmaya pek sıcak bakmıyorsunuz. Kolay olmasa da hayatınızı elaleme göre yaşamaya çalışmayın artık derim. Kendi hayatınız bu.
Bak kendiniz de ne güzel söylemişsiniz bu evlilik bana bir şey katmıyor diye
Boşanmaya sıcak bakmıyor değilim…Tanımadan evlendiğim doğrudur ama boşanmaktan korkmuyorum
Adam resmen robot. Duygusuz ve alıştığı hareketleri tekrarlayan biri, bunların dışına çıkınca kendine ait dünyasına saldırı gibi görüyor sanki.Eğer tartışma olduysa kendisinin ilk yapmak istediği evden uzaklaşmak ve en az 2 gün uğramamak…Bu süreçte aramaz,sormaz,kendi zihin dünyası ile meşgul olur,ben de kendi halime takılırım.Birkaç kez iyi olduğumuz zamanlarda bundavranışının beni ne kadar üzdüğünü kendisine anlatmaya çalışsam da, tekrarında değişen bir şey olmadı…Son tartışmamızda da çantasını aldı çıktı,ben de “ben öyle seni mi bekleyeceğim “ diyerek babamlara geldim, bu süreçte aramadı ve aramazda.Normalde bile aramıyor ki yani ben baba evine gayet normal gelmiş olsam da beni buraya bırakmak istemez almak istemez istediğin kadar kal der ve ben “bari almaya gel” dediğimde sorun eder bunu canımı çıkarır…Kendi kendime halletmemi ister hep…Evdeki varlığıma alışsın diye terapistin tüm önerilerini yapmaya çalıştım,kapıyı anahtarı ile açar girer “merhaba” diye selam verir ve geçer bir süre sonra yemekte buluşuruz konuşacak pek bir şey yoktur telden bir video açar onu izleriz, sorular sorarım pek detaylı bilgi alamam, Bikaç kez psikolog “kapıyı sen aç mesela,geldiğinde sarıl,gece birbirinize sarılıp uyuyun,gün içerisinde iletişim kurmaya çalış vs tavsiyelerde bulundu bunların hepsini kendisi ile paylaştım tabi mesela “ne kadar kavga edersek edelim yastığını alıp gitme,sorunlarımızı konuşarak çözelim,kapıyı anahtarınla açma zile bas,ailenin evine bensiz gitme beraber daha çok vakit geçirelim “ vs,çoğu havada kaldı,benim de takatim kalmadı zaten
Teşekkür ederimBunu duymak güzel :)
Evet,robot kavramı doğru , rutinleri ve doğruları var ve dışına çıkarmak deveye Hendek atlatmaktan çok daha zor…Adam resmen robot. Duygusuz ve alıştığı hareketleri tekrarlayan biri, bunların dışına çıkınca kendine ait dünyasına saldırı gibi görüyor sanki.
Bu adam nasıl sınırlarının dışına çıkmış ve evlenebilmiş hayret. Böyle biri eş olmayı geçtim ilerde nasıl babalık yapabilecek ?
Zararın neresinden dönersiniz kârdır, onu kendi dünyası ile başbaşa bırakın. Zaten evli gibi değilsiniz, resmi olarak da sonlandırın da bir an evvel nefes alın.
Siz cok akli basinda , egitimli biri gibi geldiniz. Kendinizi heba etmeyin kimsenin cocugunu tedavi etmek zorunda degilsiniz . Rehabilite merkezi degilsiniz bi borcunuz sorumlulugunuz yok. Bence yol yakinken hele ki cocuk yokken ayrilin ve lutfen bu adami baba yapmayin.Böyle söylediğimde “benim evlilik gibi bir düşüncem yoktu ama evlenince daha iyi olur diye düşündüm “ gibi cevapları var
Yorumunuz için teşekkür ederim, hayal ettiğim evlilik ile şu an içinde olduğum durum arasında hiç bir benzerlik yok…Ve ben sebebinin çoğunluğunun maalesef eşim kaynaklı olduğunu düşünüyorum…Kendimi de sigaya çekiyorum, öfkelendiğim zaman öfkemi kontrol etmekte zorlanıyorum en son kendisine “sen hastasın “ diye bağırdım…Üzülüyorum sonrasında bu davranışlarım için ama tüm çabam normal bir aile yaşantısına sahip olmaktı,ne eksik ne fazla,her şeyden olması gerektiği kadar…Siz cok akli basinda , egitimli biri gibi geldiniz. Kendinizi heba etmeyin kimsenin cocugunu tedavi etmek zorunda degilsiniz . Rehabilite merkezi degilsiniz bi borcunuz sorumlulugunuz yok. Bence yol yakinken hele ki cocuk yokken ayrilin ve lutfen bu adami baba yapmayin.
Ona bazen her ne kadar kızsamda durumuna ben de üzülüyorum,girdiği her ortamda davranışları ile biraz farklı olduğunu yansıtıyor zaten…Ama korkum , bu üzülme durumunun anne şefkatine dönüp bulunduğum konumda rol değiştirmesi…Ben bir eş istiyorum,hayatımın çok alanında idare etmek zorunda kaldığım birini değil…Kendisi için tedaviyi kabul etse onun adına çok mutlu olurum çünkü bu şekilde hayatı ona bir zulüm…Ayrica esinize de uzuldum. Sonucta elinde olan bisey degil belli ki ciddi ruhsal skntilati var. insallah tedavi olmayi kabul eder fakat yine tekrarliyorum bundan sorumlu siz degilsiniz, ailesi.
Evet ailesi de muhtemelen evlenince düzelir belki diye evlenmesini istediler ikna ettiler o kadar yanlış ki tedavi gibi bir kadının hayatını alt üst etmekBöyle söylediğimde “benim evlilik gibi bir düşüncem yoktu ama evlenince daha iyi olur diye düşündüm “ gibi cevapları var
Okurken fenalik gecirdim yani bu yazdiklarinizdan tek bir harf bile normal degil. Insallah kendinizi sag salim kurtarirsinizKıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim…En son şöyle bir olay yaşadık orda bende ipler koptu zaten, ailemden biri vefat etti ve onun mevlit merasimi olacaktı teravihten sonra…Evleri bize 10 dk araba ile.Eşimi sabahtan aldım karşıma,” bak Ahmet ‘ciğim, bugün akşam mevlit var, ben yardım için erken gideceğim,akşam iftarla başlıyor.Kök ailemden çoğu kişi orda olacak ve bizim ailemiz bildiğin üzere biraz gelenekçi,bana herkes seni sorar nerde der ve ben insanlara bahane uydurmak zorunda kalmak istemiyorum…Sıkıldığını söylüyorsun bak ister iftara gel,o zaman bir aaat oturur kalkarız ama olmaz dersen beni almaya gel,geldiğinde yarım saat bir saat ötürü kalkarız hem de beni büyük bir yükten kurtarmış olursun…Ahmet ben bunu bir düşüneyim dedi çıktı iki aaat hava aldı geldi,geldiğinde sanki hiç böyle bir şey konuşmamışım gibi geçti pc başına oyun oynuyor,gittim dedim kararın nedir,bilmiyorum akşam bakacağız dedi,dedim Ahmet üç gün sonrasından bahsetmiyoruz bana bir şey de ki ona göre şekil alayım,böyle bir acı çeker gibi kıvranıyor felan…Ben seni bırakırım dedi,dedim bak nolur kurban olayım beni zor durumda bırakma,madem 9 da almaya gel bi çay içersin gideriz çünkü kapıdan dönüp gitmen hoş olmaz…
Saat 9 oldu,9:30 oldu ben bekliyorum Ahmet gelecek…Aradım nerdesin diye, iş için belge hazırlaması lazımmış,onları hazırlıyormuş,ben orda beni bırakacak birisi varsa ondan rica edeyimmiş,falan…Benim kocam haftada 2.5gün çalışıyor ve belgeyi hazırlayacak o anı bulmuş…Bahane…
Yükseldim,çok yorgunum elindekini bırak gel oturmazsın gideriz dedim,telefon suratıma kapandı.bir saat oldu Ahmet yine yok,aradım,işte sen 11:30 gibi bekle ben geleceğim,diyorum ki kocacım bak yorgunum,sen orda boş dururken buradaki insanlara beni bırakın diye dilim kalkmaz etme eyleme…Bekliyorum hala gelecek,birisi dedi artık kızım ben seni bırakayım,dedim sağol amca,giderken de aradım nerdesin diye,şimdi hazırlanıp çıkacakmış…Dedim gelme.Eve büyük bir öfkeyle girdim anlaşılmama öfkesi sahiplenilmeme öfkesi ve bana dediği ne oldu :belgeler gelmemek için bahanem oldu hem madem seni bırakacak biri vardı niye bana o kadar ısrar ediyorsun
Hepsini detaylıca düşünüp ayrıca bu başlık altında çoğu insandan öneri ve bilgi aldım…Evet,bence hiç bir evlilikte “eşten beklentisiz olma” konusu söz konusu değildir herhalde…Düzeleceğini sanmıyorum bir umut teşhisini öğrenirseniz belki iyileşme durumu vardır onu bilemiyorum. Ama tek taraflı evlilik yürümez çok yıpranırsınız hele ki çocuk da olursa bütün yük sizde olacak bunları düşünerek hareket edin
Ailesi onun kararının arkasında durduğunu söylüyor,onlar bu asosyallik,inatlaşma,rahatsızlık durumunu o kadar içten kabullenmiş ki evlenince bunun eşe sıkıntı vereceğinin idrakine varamamışlar ya da “bir evlensin bakalım , belki daha iyi olur “ diye düşünmüş olabilirler ama hiç bir şey geçmiş ya da varolan bir durumu benden gizlemelerini masum kılmıyorEvet ailesi de muhtemelen evlenince düzelir belki diye evlenmesini istediler ikna ettiler o kadar yanlış ki tedavi gibi bir kadının hayatını alt üst etmek
Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim…Bende de böyle oluyor işte, tane tane olması gerekenin,benim kabullenebileceğim ya da toplumda varolmanın gerekliliği olan şeyleri sabırla anlatıyorum…Bana dönüt isteğimin tam tersi olunca kendime hakim olamıyor ve “bunu anlamak neden bu kadar zor” diye sinir krizi geçiriyorum…Bu olayı yaşadığımızda geldiğimde rahat rahat yatmıştı ve kapıdan girer girmez öfkeyle kendini odadan attım …Okurken fenalik gecirdim yani bu yazdiklarinizdan tek bir harf bile normal degil. Insallah kendinizi sag salim kurtarirsiniz
Ailesinin fikri tamamen evlenince belki düzelir evlilik ona iyi gelebilir mutlu olursa hastalığı atlatır gibi gibi muhtemelen bir de nişanlılık sürecinde çevrede bilenler niye söylemez çok ilginç siz nasıl tanıştınızAilesi onun kararının arkasında durduğunu söylüyor,onlar bu asosyallik,inatlaşma,rahatsızlık durumunu o kadar içten kabullenmiş ki evlenince bunun eşe sıkıntı vereceğinin idrakine varamamışlar ya da “bir evlensin bakalım , belki daha iyi olur “ diye düşünmüş olabilirler ama hiç bir şey geçmiş ya da varolan bir durumu benden gizlemelerini masum kılmıyor
Ne zamandır istiyorsunuz siz? Durumunuza göre değişir yorumu. Yukarıda anlattım en son risk almamak için tüp bebek için uygun gördük biz. İşin uzmanı bir Dr hastane çok önemli bence.
İlerde de çocuk felan olsa senin bakmanı herşeyi senin halletmeni isteyecek belli. Eve para getirmekten başka ne işe yarıyormuş kendi halinde yaşasaymış kimsenin başını yakmasaymış. ana babası ne kadar suçlu ve yalancılar. Size tedavi vs gördüğünü onların söylemesi gerekirdi. Böyle birine kendi kızları olsa verirler miydi tabi hayır. Çok üzgünüm kardeş böyle bir yaşlı tanıdığım olduğu için nasıl birşey olduğunu biliyorum yaşlılığında doğru dürüst konuşmaz eşine bir güzel söz söylememiş. Tek bildiği para kazanıp getirdim sizi geçindirdim ya demek. Çocuklarda baba sevgisi ilgisi sıfır sıfır. O da kendi bayramda seyran alıp başını gider günlerce hafta olur yok ortada. Tel de kullanmaz cahilliği de çok. Sen öldü mü kaldı mı dersin o ailesi için demez gelince sağ bulursa ne ala kadını çocukları. Yani çocuklar içinde ölse bari babamız yoktu diyecek bir psikoloji olurdu ama böylesi var ama yok acayip birşey. Ailesi öyle suçlu ki içinizde birşey tutmayın ana babasına herşeyi söyleyip yüklenin sizin başınızı niye yakmışlar ya. Vijdan sızlar Allah dan korksunlar. Sizin yerinize benim kavga edeceğim geldi şimdi öyle kızdım ki çünkü canlı örneğini gördüm biliyorum.“bari almaya gel” dediğimde sorun eder bunu canımı çıkarır…Kendi kendime halletmemi ister hep…