- 11 Şubat 2023
- 8.008
- 15.386
Böyle olsa terapiyi neden onersin ? Sürekli kavga hâli sizi tüketmiş gibi hissettim. Hakkında hayırlısı biterse de dünyanın sonu değil hele çocuk yoksa.Ben yumuşadım . Kırıcı şeyler söylememe ve duymama rağmen sinir anıdır diyip normal davranmaya da çalıştım. Fakat kendisi küsmeyi tercih etti. Belki de artık beni sevmiyordur. Duygusu bitmiştir. Olabilir bu da
Teşekkür ederimBöyle olsa terapiyi neden onersin ? Sürekli kavga hâli sizi tüketmiş gibi hissettim. Hakkında hayırlısı biterse de dünyanın sonu değil hele çocuk yoksa.
Öyle maalesefİsteklerinizi uygun bir üslupla ona ilettiğinizde onu sizi suçlaması anlamsız. Hem ilgi istiyor hem adım atmıyor, üstüne birde tartiyor. Anladığım kadarıyla eşinizde zor bir kişi.
Deneyelim de , bende de ilk adımı atma becerisi yok . Reddedilmeye karşı bir hassasiyetim var sanırım. Terslenirim diye korkudan adım atamıyorum. Ama madem bu şekilde bir yapıcı eleştiri aldım bunun hatrına deniycem adım atmayı. En azından konuşmayı başlatmayı
Deneyelim de , bende de ilk adımı atma becerisi yok . Reddedilmeye karşı bir hassasiyetim var sanırım. Terslenirim diye korkudan adım atamıyorum. Ama madem bu şekilde bir yapıcı eleştiri aldım bunun hatrına deniycem adım atmayı. En azından konuşmayı başlatmayı
Siz kendiniz zaten terapist değil miydiniz? Demekki terzi kendi söküğünü dikemiyor dedikleri doğru. Ben eşinizin oyun bağımlılığı konusunda da size hak verdim bu konuda da bana siz haklı geldiniz çünkü esiniz biraz kadınsı tavırlar gösteriyor bence . Yani baskın bir karakter olduğunuzdan şikayet ediyor ama kendisi rolü üzerinizden de almıyor. Tek kızdığım nokta neden hamilelik istiyorsunuz bu evlilik içinde sizce de yanlış bir zaman değil mi ? Korunmasız yaşamayın sorunlar düzelir artar azalır ama hamilelik işin içine girerse dengeler tamamen şaşarMerhabalar.
Ben bir buçuk senedir evliyim . Ortada ciddi bir sorun yok ya da en azından görünürde yok. Ama her ettiğimiz kavgada boşanma noktasına geliyor olay. Diğer insanlar gibi tartışıp barışmak gibi bir olayımız olmuyor.
Son tartışmadan önce de eşim birkaç gün uyku tutmuyor diyerek tv karşısında uyudu. Ben de bu durumdan hoşnut olmadım ama çok da üzerinde durmadım. Ardından üç gün önce benimle konuştu. Bir aile terapisi mi alsak sorunları çözmek için gibisinden. Olumlu yaklaştım. Sonra ev tadilata girdi iki gün temizlik yaptım. O süreçte benimle tek kelime konuşmamaya, işyerinde aradığımda telefonuma cevap vermemeye başladı. Ben de en son ver telefonunu karıştırıcam dedim, bişey yoktu. Ama çok sinirlendi. Ben senin bana davrandığın gibi davrandım iki gün bu hale geldik dedi bana. . Sözümona Ben onu yok sayıyormuşum. Üzerine kadınlık görevlerini yerine getirmiyorsun gibi bişey söyledi. Bende de pim koptu. Karşımda düzgün adam olsaydı ben de dört dörtlük kadınım dedim. Annenlerle birlikte git bu evden dedi. Çıldırdı.
İki gündür de annemler geldi şehirdışından. İster istemez de anladılar bir sorun olduğunu. Ben bişey anlatmadım. Zaten önceki tartışmaları hep duydular bunu söylememe kararı aldım. Neyse dün gece yatarken elini falan tuttum itti elimi. Benim de adım atacak hiç isteğim kalmadı.
Şimdi boşanma olacak belli ki. Beni korkutan sıfırdan bir düzen kurmak, iş bulmak.. Bu konuda biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
Bebek konusunda haklısınız, kesinlikle yanlış. Az önce konuşmak için de yanına gittim. Tavrını görmeliydiniz. Çözüm bulmak derdinde değilmiş, halinden memnunmuş. Ben düzgün adamlara hizmet etmeliymişim vs. Sakin kaldım , konuşmayı kestim.Siz kendiniz zaten terapist değil miydiniz? Demekki terzi kendi söküğünü dikemiyor dedikleri doğru. Ben eşinizin oyun bağımlılığı konusunda da size hak verdim bu konuda da bana siz haklı geldiniz çünkü esiniz biraz kadınsı tavırlar gösteriyor bence . Yani baskın bir karakter olduğunuzdan şikayet ediyor ama kendisi rolü üzerinizden de almıyor. Tek kızdığım nokta neden hamilelik istiyorsunuz bu evlilik içinde sizce de yanlış bir zaman değil mi ? Korunmasız yaşamayın sorunlar düzelir artar azalır ama hamilelik işin içine girerse dengeler tamamen şaşar
Valla bilemiyorum. Her şey de gün sonunda olacağına varıyor.Boşanıp yeni bir hayat kurmaya harcayacaginiz enerjiyi ilişkinize harcarsanız daha iyi olur bence. İkiniz de gerginsiniz birbirinize sariyorsunuz gibi görünüyor.
Bakalım , az önceki konuşmada bütün motivasyonumu çöp etti ama denenebilirKocaman iletisim sorunu var belli ki. Hemem bosanmaya gitmeden terapistle görüsüp öyle karar verin derim.
Ek not: birde iki taraf sanki birbirini tetikliyor
Bakalım , az önceki konuşmada bütün motivasyonumu çöp etti ama denenebilir
Bebek konusunda haklısınız, kesinlikle yanlış. Az önce konuşmak için de yanına gittim. Tavrını görmeliydiniz. Çözüm bulmak derdinde değilmiş, halinden memnunmuş. Ben düzgün adamlara hizmet etmeliymişim vs. Sakin kaldım , konuşmayı kestim.
Az önce tekrar konuştuk. Bir süredir bana karşı çok acımasızdı. Ve beni artık sevmediğini söyledi. Maalesef boşanma kararı aldık.Denemekten birsey kaybetmezsiniz. Ne kadar da Inkar etsekte hepimizde iyi huylar oldugu gibi kötü huylar da var. Heleki eskiden kalan sorunlar varsa. Onlar cözülse evlilik daha iyi oturur
Sanırım çok haklısınızBazen iki tarafta da çok büyük sorunlar olması gerekmez. Hatta belki çok iyilerdir ama anlaşamazlar, enerjileri tutmaz. Oldurmaya çalışmayı gereksiz görüyorum ben. Uzadıkça 1 köşeli labirent oluyor 100 köşeli labirent. Ve o labirentten çıktığında (çıkabilirsen) labirentin başındaki senden pek bir şey kalmıyor geriye. Yolun başından o köşeden dönmek ve dümdüz o ışığa yürümek lazım bazen.
Kendi geldi ve artık beni sevmediğini de söyledi. Diyecek bişey de kalmadı bunun üzerine de. Niye üzülüyorum buna rağmen ben ?Siz üstünüze düşeni yaptıysanız, tavır yapmadan geri çekilin, onun gelip konuşmasını bekleyin.
Beni artık sevmediğini söyledi. Demek ki benim göremediğim basit bulduğum sorunlarımız buz dağının görünen kısmıymış. Geçinmeye gönlü yokmuş, sevmeyen insanın geçinmeye gönlü olur mu zaten. Keşke böyle beni çaresiz bırakacağına en baştan sevmediğini dile getirseydi. Ben de arayışa girmezdim. Yapacak bişey yok, üzgünüm ama sağlam duracağım. Söz veriyorum kendimeEşiniz de problemli ancak siz de sanki kendinizi çok geri çekiyorsunuz gibi geldi. Bir kadın evlilikte hassas işveli cilveli ve atılgan olunca erkeklerin çok hoşuna gidiyor. Hemen kendini geri çekip ya reddederse diye düşünürseniz iyice soğukluk girer araya. Elbet eşinizin de hataları var. Aslında evliliğinizde bitecek bir şey göremedim ya inadı bıraksanız karşılıklı. Gayet düzelir gibi aranız