Evliliğim bitiyor nasıl yol alacağımı bilmiyorum, biraz dertleşelim mi

Susiee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2024
53
20
Merhabalar.
Ben bir buçuk senedir evliyim . Ortada ciddi bir sorun yok ya da en azından görünürde yok. Ama her ettiğimiz kavgada boşanma noktasına geliyor olay. Diğer insanlar gibi tartışıp barışmak gibi bir olayımız olmuyor.
Son tartışmadan önce de eşim birkaç gün uyku tutmuyor diyerek tv karşısında uyudu. Ben de bu durumdan hoşnut olmadım ama çok da üzerinde durmadım. Ardından üç gün önce benimle konuştu. Bir aile terapisi mi alsak sorunları çözmek için gibisinden. Olumlu yaklaştım. Sonra ev tadilata girdi iki gün temizlik yaptım. O süreçte benimle tek kelime konuşmamaya, işyerinde aradığımda telefonuma cevap vermemeye başladı. Ben de en son ver telefonunu karıştırıcam dedim, bişey yoktu. Ama çok sinirlendi. Ben senin bana davrandığın gibi davrandım iki gün bu hale geldik dedi bana. . Sözümona Ben onu yok sayıyormuşum. Üzerine kadınlık görevlerini yerine getirmiyorsun gibi bişey söyledi. Bende de pim koptu. Karşımda düzgün adam olsaydı ben de dört dörtlük kadınım dedim. Annenlerle birlikte git bu evden dedi. Çıldırdı.
İki gündür de annemler geldi şehirdışından. İster istemez de anladılar bir sorun olduğunu. Ben bişey anlatmadım. Zaten önceki tartışmaları hep duydular bunu söylememe kararı aldım. Neyse dün gece yatarken elini falan tuttum itti elimi. Benim de adım atacak hiç isteğim kalmadı.
Şimdi boşanma olacak belli ki. Beni korkutan sıfırdan bir düzen kurmak, iş bulmak.. Bu konuda biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.

Neyi paylasamiyorsunuz? Kavga ettiginiz konular neler?

Boşanma sebebiniz anlaşamamaksa aile terapisini deneyebilirsiniz. İlla ki kalp kırıklıkları yaşanır tartışmalar olur ama iki tarafta anlaşılan elini taşın altına koymalı sizin durumunuzda. Aileniz gittikten sonra eğriyi doğruyu güzelce konuşmaya çalışın ve aile terapisi işe yaramazsa o zaman boşanırsınız. Okul okudunuz mu ya da bir mesleğiniz var mı ?

Ilgisiz miydiniz eşinize karşı, soguk yapınca neden senin gibi davrandım dedi ?

Merhaba evet, lisans mezunuyum. Atamam olmadı 2 sene özel sektörde çalıştım ama boşanma gibi bir durumda ailemin yanına dönmem gerekecek. Ki küçük bi yerde yaşıyorlar. İş olanağım nasıl olur bilemiyorum. İlla ki bulunur da mesleğimi yapamam belki

Neyi paylasamiyorsunuz? Kavga ettiginiz konular neler?
Genelde kavga konusu ben oluyorum. Eşim beni olduğum gibi kabul etmiyor. İşte senin arkadaşın yok, şu an çalışmıyorum. Sosyal hayatın yok. Benimle ilgilenmiyorsun gibi gibi şekillerde eleştiriliyorum

Olay örgüsü bana çok enteresan geldi aile terapistine gidelim dedikten sonra mı böyle davranmaya başladı eşiniz?
Siz niye işkillenip telefonu istediniz?

Çalışmamak sizin kararınız mı eşiniz destek olurum demiş miydi?
Başka şehire mi evlendiniz neden arkadaşınız yok?

Genelde kavga konusu ben oluyorum. Eşim beni olduğum gibi kabul etmiyor. İşte senin arkadaşın yok, şu an çalışmıyorum. Sosyal hayatın yok. Benimle ilgilenmiyorsun gibi gibi şekillerde eleştiriliyorum

Esiniz kendini sessize almis ve senin bana davrandigin gibi davraniyorum demis. Kisacasi o sizi sucluyor,siz onu sucluyorsunuz. Boyle bir yere varamazsiniz. Evlilik birlikte hayati paylasmak demek. Sen ben kavgasi ile evliligi yurutemezsiniz. Ortada bosanacak bir mesele yokken esinizin annenizle birlikte evden gitmenizi istemesi cok agir olmus. Cozulmeyecek bir konu yokken birbirinize tripler atarak karsilikli birbirinizi bunaltmissiniz sanki.

Terapist fikrinden kavgaya boşanmaya nasıl evrildiniz ? Kavga nedeni neydi ?

Evet, ne yazık ki çözüm bulma gayretinde değil haklı çıkma çabasındayız. Ama ben de yetersiz hissettirilmekten sıkıldım sanırım. Bu yüzden evlilik kurtarma motivasyonum yok gibi ...

Bir çok insanın arkadaşı ve sosyal hayatı yok sırf bunun için kavga çıkarmak çok saçma.
Eşiniz tam olarak ne istiyor sizden, gerçekten onun dediği gibi sizden ilgi beklediğinde ilgilenmiyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…