Evliliğim bitiyor nasıl yol alacağımı bilmiyorum, biraz dertleşelim mi

Terapist fikrinden kavgaya boşanmaya nasıl evrildiniz ? Kavga nedeni neydi ?
Çok güzel bir noktaya değindiniz. Bir gün önce terapiye gidelim fikriyle gelen adam ertesi gün hiç sebepsiz benimle konuşmamaya başladı. Çözümle geldiğini düşünmüştüm ama sonrasında kısasa kısas yapmayı tercih etti kendince. Ki ben ona gerçekten bu şekilde davranmıyorum.

Çok güzel bir noktaya değindiniz. Bir gün önce terapiye gidelim fikriyle gelen adam ertesi gün hiç sebepsiz benimle konuşmamaya başladı. Çözümle geldiğini düşünmüştüm ama sonrasında kısasa kısas yapmayı tercih etti kendince. Ki ben ona gerçekten bu şekilde davranmıyorum.
Terapi talebinden sonra aranızda bir şey geçmesi lazım, siz surat mi astiniz laf mı sokuldu ne oldu yani ?

-esin; terapi alalım...
-tamam
.
.
.

Sabaha sessizlik. Bu boşluk saçma değil mi eşiniz bak ben adım attım sen devam et mi demek istedi...

Bir çok insanın arkadaşı ve sosyal hayatı yok sırf bunun için kavga çıkarmak çok saçma.
Eşiniz tam olarak ne istiyor sizden, gerçekten onun dediği gibi sizden ilgi beklediğinde ilgilenmiyor musunuz?
Benden ilgi beklediğini algılayamıyorum ki. Afedersiniz kadınlık görevinden kastı seks. Bana dokunmuyor ve her seferinde benim başlatmamı bekliyor ki ben de bayağı sıkıldım bu durumdan. O da bu konuda istekli olduğunu yansıtmazsa her seferinde de ben bu olayı başlatmak istemiyorum. Biraz dişik enerjisi fazla gibi davrandığını hissediyorum artık

Evet, ne yazık ki çözüm bulma gayretinde değil haklı çıkma çabasındayız. Ama ben de yetersiz hissettirilmekten sıkıldım sanırım. Bu yüzden evlilik kurtarma motivasyonum yok gibi ...

Hakli cikinca ne olacak? Evlilik ego yarisi degil ki. Hakli cikana madalya falan verilmiyor. Ikiniz de bir sakinlesin sonra oturup sakince konusun. Size kendinizi neden yetersiz hissettiriyor bunu hic kavgasiz konustunuz mu? Destek talebi esinizden geldigine gore acaba siz iletisime kapali olabilir misiniz?

Olay örgüsü bana çok enteresan geldi aile terapistine gidelim dedikten sonra mı böyle davranmaya başladı eşiniz?
Siz niye işkillenip telefonu istediniz?

Çalışmamak sizin kararınız mı eşiniz destek olurum demiş miydi?
Başka şehire mi evlendiniz neden arkadaşınız yok?
Evet aile terapisine gitmek istediğini söyledikten sonra böyle davrandı ve evet başka şehre evlendim ve kendime özel bir çevre edinemedim

Terapi talebinden sonra aranızda bir şey geçmesi lazım, siz surat mi astiniz laf mı sokuldu ne oldu yani ?

-esin; terapi alalım...
-tamam
.
.
.

Sabaha sessizlik. Bu boşluk saçma değil mi eşiniz bak ben adım attım sen devam et mi demek istedi...
Bana da bu nokta aşırı mantıksız geliyor ama gerçekten böyle oldu

Evet aile terapisine gitmek istediğini söyledikten sonra böyle davrandı ve evet başka şehre evlendim ve kendime özel bir çevre edinemedim
Kocanız bana alıngan hep söylenen biri gibi geldi ve dişil enerjisi yüksek gibi. Çok tutarsız

Hakli cikinca ne olacak? Evlilik ego yarisi degil ki. Hakli cikana madalya falan verilmiyor. Ikiniz de bir sakinlesin sonra oturup sakince konusun. Size kendinizi neden yetersiz hissettiriyor bunu hic kavgasiz konustunuz mu? Destek talebi esinizden geldigine gore acaba siz iletisime kapali olabilir misiniz?
Belki de öyledir. Belki de iletişime kapalıyımdır. Olabilir, bu da bir farkındalık kazandırdı bana

Benden ilgi beklediğini algılayamıyorum ki. Afedersiniz kadınlık görevinden kastı seks. Bana dokunmuyor ve her seferinde benim başlatmamı bekliyor ki ben de bayağı sıkıldım bu durumdan. O da bu konuda istekli olduğunu yansıtmazsa her seferinde de ben bu olayı başlatmak istemiyorum. Biraz dişik enerjisi fazla gibi davrandığını hissediyorum artık

Onunla bu durumu konuştunuz mu hiç?

Aslında bu da olabilir

Belki de öyledir. Belki de iletişime kapalıyımdır. Olabilir, bu da bir farkındalık kazandırdı bana

Ozelestirinizi yapin hata sizde de olabilir bu sizi kotu biri yapmaz. Olabilir insansiniz nihayetinde. Hata esinizde de olabilir o da belki hatasini gormuyordur. Iki taraf sakince birbirini suclamadan konusursa cozebilirsiniz bunlari. Ortada bosanmanizi gerektirecek bir durum yok.

Siz hiç yumusamadiniz mi ,üstüne hiç konusulmadi mi ? Direk ikinizde sustunuz mu ? Uyku öncesi mi oldu bu konuşma ?
Ben yumuşadım . Kırıcı şeyler söylememe ve duymama rağmen sinir anıdır diyip normal davranmaya da çalıştım. Fakat kendisi küsmeyi tercih etti. Belki de artık beni sevmiyordur. Duygusu bitmiştir. Olabilir bu da

Ailen varken kavga çıkarması çok adice ya. Evde üçüncü kişi varken kavga çıkaran koca adam değildir. Biz kadınlar zaten çıkarmıyoruz. O boşamadan sen boşa şunu gitsin.

Ozelestirinizi yapin hata sizde de olabilir bu sizi kotu biri yapmaz. Olabilir insansiniz nihayetinde. Hata esinizde de olabilir o da belki hatasini gormuyordur. Iki taraf sakince birbirini suclamadan konusursa cozebilirsiniz bunlari. Ortada bosanmanizi gerektirecek bir durum yok.
Deneyelim de , bende de ilk adımı atma becerisi yok . Reddedilmeye karşı bir hassasiyetim var sanırım. Terslenirim diye korkudan adım atamıyorum. Ama madem bu şekilde bir yapıcı eleştiri aldım bunun hatrına deniycem adım atmayı. En azından konuşmayı başlatmayı

Çok defa dile getirdim bunu ama eşim laf ebesidir. Bununla ilgili de beni suçlayacak bir şey bulmuştu

İsteklerinizi uygun bir üslupla ona ilettiğinizde onu sizi suçlaması anlamsız. Hem ilgi istiyor hem adım atmıyor, üstüne birde tartiyor. Anladığım kadarıyla eşinizde zor bir kişi.

X