Dengesiz kocam az önce mesaj attı, terapiye gidelim diye. Gerçekten çok sıkıldım bu dengesizliklerden. Cevap vermedim.Merhabalar.
Ben bir buçuk senedir evliyim . Ortada ciddi bir sorun yok ya da en azından görünürde yok. Ama her ettiğimiz kavgada boşanma noktasına geliyor olay. Diğer insanlar gibi tartışıp barışmak gibi bir olayımız olmuyor.
Son tartışmadan önce de eşim birkaç gün uyku tutmuyor diyerek tv karşısında uyudu. Ben de bu durumdan hoşnut olmadım ama çok da üzerinde durmadım. Ardından üç gün önce benimle konuştu. Bir aile terapisi mi alsak sorunları çözmek için gibisinden. Olumlu yaklaştım. Sonra ev tadilata girdi iki gün temizlik yaptım. O süreçte benimle tek kelime konuşmamaya, işyerinde aradığımda telefonuma cevap vermemeye başladı. Ben de en son ver telefonunu karıştırıcam dedim, bişey yoktu. Ama çok sinirlendi. Ben senin bana davrandığın gibi davrandım iki gün bu hale geldik dedi bana. . Sözümona Ben onu yok sayıyormuşum. Üzerine kadınlık görevlerini yerine getirmiyorsun gibi bişey söyledi. Bende de pim koptu. Karşımda düzgün adam olsaydı ben de dört dörtlük kadınım dedim. Annenlerle birlikte git bu evden dedi. Çıldırdı.
İki gündür de annemler geldi şehirdışından. İster istemez de anladılar bir sorun olduğunu. Ben bişey anlatmadım. Zaten önceki tartışmaları hep duydular bunu söylememe kararı aldım. Neyse dün gece yatarken elini falan tuttum itti elimi. Benim de adım atacak hiç isteğim kalmadı.
Şimdi boşanma olacak belli ki. Beni korkutan sıfırdan bir düzen kurmak, iş bulmak.. Bu konuda biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
sizin yalvaracağınızı düşündü baktı geri vites yapmadınız bu sefer kendi adım atmaya çalışıyor. Artık gerek kalmadı deyin.Dengesiz kocam az önce mesaj attı, terapiye gidelim diye. Gerçekten çok sıkıldım bu dengesizliklerden. Cevap vermedim.
Benden beklemediği tepkiyi gördü aynen öyle. Seni sevdiğimi düşünmüyorum dedi ben de bu sevgiyi geri kazanmak için bir çaba içerisinde olmıycam dedim.sizin yalvaracağınızı düşündü baktı geri vites yapmadınız bu sefer kendi adım atmaya çalışıyor. Artık gerek kalmadı deyin.
Ney bozdu bılmıorum. Ya bırakın eşi çocukları olsa dahi çocuklarını bıle gozlerı görmüyor. Boşanmış bır kadınım. Uzun zaman oldu boşanalı. Ya bu durumun boşanmış olmak yada bekar olmakla da ılgısı yoktur. Bıldıgın yapılar bozuldu.Kadınlarla alakası yok. Maalesef sosyal medya etkili, Dünya genelinde erkekler bozulmuş durumda.
Yaa ben böyle bir şey olacağını hiç düşünmedim. Karşılıklı inat diye düşündüm. Ama eşiniz mantıksız davranıyor. Bence duygularının bitmesi değil de yine sinirle sanki duygularım bitti demiş gibi. Sanki yine inat ediyor gibi. Çünkü sonra çift terapisi önermiş. Tamamen kendinde bitiren kişi bunu önermez. İlginç eşinizi çözmek zor. Yaşına göre davranmıyor eşiniz. Şu an ne durumdasınız barışma çabası var mı?Beni artık sevmediğini söyledi. Demek ki benim göremediğim basit bulduğum sorunlarımız buz dağının görünen kısmıymış. Geçinmeye gönlü yokmuş, sevmeyen insanın geçinmeye gönlü olur mu zaten. Keşke böyle beni çaresiz bırakacağına en baştan sevmediğini dile getirseydi. Ben de arayışa girmezdim. Yapacak bişey yok, üzgünüm ama sağlam duracağım. Söz veriyorum kendime
Kronik bir iletişim sorununuz var bence aile terapistine gidin , belli ki eşiniz anlaşılmadığını falan düşünüyor kendince , ya bak geçen eşimle şöyle bir olay oldu ( ordan pay biç) telefonda teyzemle konuşurken eşim aradı, aramasını gördüm lakin teyzeme ayıp olmasın diye kapatmadım, eşimi mesgule aktardım, eşim eve bir geldi sinir küpü, küsmüş benimle neden ona öncelik vermeyip aniden teli açmadım diye , aşırı öfkelenmişti, ben de baktım konuşsam anlamayacak hiç açıklama yapmadım, kendimi yormadim , neyse mutfakta yemek yedi falan içeri geldi baktım ki modu biraz iyi , dedim ki hayatım niye bu kadar alındın, teyzemle konuşuyordum ve sana mesajda attım o sırada niye bu kadar abarttın vs , öyle konuşunca bana hak verdi ve küslük falan kalmadı, diğer gün de dayımla konuşurken aradi ve ben yine meşgule atıp mesaj attım ariycam diye bu sefer hiç küsmedi ve gayet anlayışla karşıladı, evlilikte iletişim o kadar önemli ki bazen pireyi deve yapabiliyoruz, eğer tek sorun bu ise konuşulabilir bence ...Merhabalar.
Ben bir buçuk senedir evliyim . Ortada ciddi bir sorun yok ya da en azından görünürde yok. Ama her ettiğimiz kavgada boşanma noktasına geliyor olay. Diğer insanlar gibi tartışıp barışmak gibi bir olayımız olmuyor.
Son tartışmadan önce de eşim birkaç gün uyku tutmuyor diyerek tv karşısında uyudu. Ben de bu durumdan hoşnut olmadım ama çok da üzerinde durmadım. Ardından üç gün önce benimle konuştu. Bir aile terapisi mi alsak sorunları çözmek için gibisinden. Olumlu yaklaştım. Sonra ev tadilata girdi iki gün temizlik yaptım. O süreçte benimle tek kelime konuşmamaya, işyerinde aradığımda telefonuma cevap vermemeye başladı. Ben de en son ver telefonunu karıştırıcam dedim, bişey yoktu. Ama çok sinirlendi. Ben senin bana davrandığın gibi davrandım iki gün bu hale geldik dedi bana. . Sözümona Ben onu yok sayıyormuşum. Üzerine kadınlık görevlerini yerine getirmiyorsun gibi bişey söyledi. Bende de pim koptu. Karşımda düzgün adam olsaydı ben de dört dörtlük kadınım dedim. Annenlerle birlikte git bu evden dedi. Çıldırdı.
İki gündür de annemler geldi şehirdışından. İster istemez de anladılar bir sorun olduğunu. Ben bişey anlatmadım. Zaten önceki tartışmaları hep duydular bunu söylememe kararı aldım. Neyse dün gece yatarken elini falan tuttum itti elimi. Benim de adım atacak hiç isteğim kalmadı.
Şimdi boşanma olacak belli ki. Beni korkutan sıfırdan bir düzen kurmak, iş bulmak.. Bu konuda biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacım var.
Eşinle tanıştığında nasıldın, sosyal, aktif , çalışan bir hanım mıydınız yoksa aynı halinizde miydiniz, eğer ki eşiniz sizi ilk tanıdığında çalışan sosyal bir kadınsanız bu haliniz ona itici gelmiş olabilir, bazı erkekler pasif kadın sevmiyor, mesela eşim de ben de pasif insan sevmeyiz illa biseyler yapıp aktif olacağız, ben çalışmasam eşim de ben de mutsuz olurduk bu evlilikte çünkü biz tanıştığımızda birbirimizin bu özelliklerine bakıp sevdik birbirimizi , kendi kendine yeten , başarılı ve aktif olduğumuz için birbirimize çekici geldik , doğumdan sonra eşim de ben de baya bocaladık ilk zamanlar çünkü ben evde oturmaktan ve eve kapanmaktan aşırı bunalmıştım ve sürekli eşime çatar hale gelmiştim, eşim beni alttan almasa biz de boşanırdık kesin, belli ki sizde de değişen biseyler var karşılıklı olarak ...Genelde kavga konusu ben oluyorum. Eşim beni olduğum gibi kabul etmiyor. İşte senin arkadaşın yok, şu an çalışmıyorum. Sosyal hayatın yok. Benimle ilgilenmiyorsun gibi gibi şekillerde eleştiriliyorum
Niye cevap vermediniz ki?Dengesiz kocam az önce mesaj attı, terapiye gidelim diye. Gerçekten çok sıkıldım bu dengesizliklerden. Cevap vermedim.
Eşinizle ilginizi merak ettim. Ara ara ona özel olarak süslenir misiniz? Ona özel ortam ayarlar mısınız (mum eşliğinde vs..) işten geldiğinde masaj falan yapınGenelde kavga konusu ben oluyorum. Eşim beni olduğum gibi kabul etmiyor. İşte senin arkadaşın yok, şu an çalışmıyorum. Sosyal hayatın yok. Benimle ilgilenmiyorsun gibi gibi şekillerde eleştiriliyorum
Bakalım denemeye değerEşinizle ilginizi merak ettim. Ara ara ona özel olarak süslenir misiniz? Ona özel ortam ayarlar mısınız (mum eşliğinde vs..) işten geldiğinde masaj falan yapınbiraz bunları deneyin onu sevdiğinizi hissettirin belli ki ilgisizlikten yakınıyor adam. Evet böyle bir durmda arada duvarlar varken insanın hiiç içinden gelmiyor ama ciddi bi problem yoksa ortada evliliğiniz için gayret edin sonra en azından elimden geleni yapmıştım dersiniz. O neden bana ilgi göstermiyor bende yapmam demeyin. Erkeklerin ilgi anlayışı genelde yatakta oluyor evet yanlış ama öyleler zamanla sizden gördükçe o da öğrenir
Cevap verdim bir süre sonraNiye cevap vermediniz ki?
Onun yaptığını yapıyorsunuz şuan.
Sizin evliliğiniz ego savaşına dönmüş ama aşılmayacak problem değil.
Muhtemelen içinizde hissettikleriniz ile dışarı yansıttıklarınız farklı.
Birbirinizi görmüyor ve duymuyorsunuz.
Herkes kendi haklılığına takılmış kalmış.
Ayrılacaksanız bile aile terapistine gidin, içinizdekileri boşaltın ve gerçekten oluru yoksa ayrılın.
Evet en ufak şeyde evde hakkım olmadığı vurgulanıyor. Bakalım terapi deneyeceğiz . Oldu oldu olmadı yıpranmaya gerek yokBana aileni de al git diyen adamı boşarım. En ufak şeyde kadının evde hakkı yokmuş gibi kovuyorlar, yetmiyor bir de utanmadan aileyi de kovmaya başladılar. Bu adamın düzeleceğini sanmıyorum ama son kez terapi deneyin ve her şeyin tamamen düzeldiğinden emin olana kadar korunun. Daha çok gençsiniz, hiçbir şey için aceleniz yok.
İletişim son derece önemli elbette. Bilemiyorum ki elimizden geleni yapacağız , bu saatten sonrası ne olur tabi zaman gösterecekKronik bir iletişim sorununuz var bence aile terapistine gidin , belli ki eşiniz anlaşılmadığını falan düşünüyor kendince , ya bak geçen eşimle şöyle bir olay oldu ( ordan pay biç) telefonda teyzemle konuşurken eşim aradı, aramasını gördüm lakin teyzeme ayıp olmasın diye kapatmadım, eşimi mesgule aktardım, eşim eve bir geldi sinir küpü, küsmüş benimle neden ona öncelik vermeyip aniden teli açmadım diye , aşırı öfkelenmişti, ben de baktım konuşsam anlamayacak hiç açıklama yapmadım, kendimi yormadim , neyse mutfakta yemek yedi falan içeri geldi baktım ki modu biraz iyi , dedim ki hayatım niye bu kadar alındın, teyzemle konuşuyordum ve sana mesajda attım o sırada niye bu kadar abarttın vs , öyle konuşunca bana hak verdi ve küslük falan kalmadı, diğer gün de dayımla konuşurken aradi ve ben yine meşgule atıp mesaj attım ariycam diye bu sefer hiç küsmedi ve gayet anlayışla karşıladı, evlilikte iletişim o kadar önemli ki bazen pireyi deve yapabiliyoruz, eğer tek sorun bu ise konuşulabilir bence ...
Biz üniversitede ikimiz de öğrenciyken tanıştık. Tabi ki öğrencilik hayatı laylaylomla geçiyor. Ekmek elden su gölden. Gezip tozmak arkadaşlar gırla. Ama iş hayatı evlilik hayatı bambaşkaymış.Eşinle tanıştığında nasıldın, sosyal, aktif , çalışan bir hanım mıydınız yoksa aynı halinizde miydiniz, eğer ki eşiniz sizi ilk tanıdığında çalışan sosyal bir kadınsanız bu haliniz ona itici gelmiş olabilir, bazı erkekler pasif kadın sevmiyor, mesela eşim de ben de pasif insan sevmeyiz illa biseyler yapıp aktif olacağız, ben çalışmasam eşim de ben de mutsuz olurduk bu evlilikte çünkü biz tanıştığımızda birbirimizin bu özelliklerine bakıp sevdik birbirimizi , kendi kendine yeten , başarılı ve aktif olduğumuz için birbirimize çekici geldik , doğumdan sonra eşim de ben de baya bocaladık ilk zamanlar çünkü ben evde oturmaktan ve eve kapanmaktan aşırı bunalmıştım ve sürekli eşime çatar hale gelmiştim, eşim beni alttan almasa biz de boşanırdık kesin, belli ki sizde de değişen biseyler var karşılıklı olarak ...
Önemli olan monotonlaşmamak, iki taraf da çabalamalı bence ...Biz üniversitede ikimiz de öğrenciyken tanıştık. Tabi ki öğrencilik hayatı laylaylomla geçiyor. Ekmek elden su gölden. Gezip tozmak arkadaşlar gırla. Ama iş hayatı evlilik hayatı bambaşkaymış.
öncelikle bir erkeğin terapiste gitme fikrinde olmasını ve bunu teklif etmesini ne olursa olsun kocaman alkışlamak istiyorum. sonucu nereye ulaşır ya da bu zamana kadar neler yaşandı bilemem, ama böyle bir teklifte bulunacak akıl, özgüven, bilinç, egosunun olmaması, çözüm sunabilen bir erkek olmasını takdir ettim.Merhabalar.
konu eski bir konu , umarım düzelme olmuştur ama buyuk bır tartısma yokken, aileni de al git diyecek kadar saygısız bir adamla nasıl devam etti süreç ve eder kocaman soru işareti tabi ki.Merhabalar.
Düzelme terapist randevusu aldık başka bişey olmadıkonu eski bir konu , umarım düzelme olmuştur ama buyuk bır tartısma yokken, aileni de al git diyecek kadar saygısız bir adamla nasıl devam etti süreç ve eder kocaman soru işareti tabi ki.