- 29 Mayıs 2021
- 3.373
- 14.284
Ben ve eşim de öğretmeniz evlendigimizde ben atanmamistim daha kimse yardim etmedi 1 odam boştu esyam azdı tv bile yoktu hicte sorun olmadi,esya icin uzmeyin birbirinizi.Simdi evde bos yer yok.Kimsenin gelinine ogluna kızina esya alma gibi bir zorunlulugu yok. Ayrica olmamasi cok daha ıyi, evliliginiz uzerinde soz haklarıda yok boylece.Merhaba
Ben öğretmenim eş durumu olsun niye nikah yaptık düğüne henüz birkaç ay var.
Evlenmeden önce ailem nikah yapmamı istememişti gerekirse sonradan eş durumu yap, evin dizilsin düğünün ayarlansın sende rahat rahat çeyizini diz maaşınla vs. Uzak olmayı göze alamadığım için eş durumu yaptım kiraya ev tuttuk yakın zamanda kiralar zaten uçmuş biliyorsunuz dizelim dedik herşey ateş pahası, çeyizime asla para ayıramıyorum ortaklaşa girdik tüm eşyalara inanın ilk maaşımla kendime bir elbise bile alamadım yüklü kredilerimiz var sürekli tartışıyorum ailen neden oğullarına destek olmuyor (maddi durumları bizden çok daha iyi ama kendilerini fakir zannediyorlar arsa zenginiler diyebilirim)
Bana ve aileme öncesinde hep ev alacak bütçemiz yok oğlana dediler bizimkilerin zaten ev talebi de asla olmadı sadece evi dizin elinizden geldiğince kızım da alabileceğini alır zaten es koymaz dediler. Gel görelim bir kuruş bile destek olmadıkları yetmezmiş gibi (bahane olarak da takıları aldık diyorlar) kardeşi annesi ha bire eşimi arayıp para istiyorlar.
Çok kötü tartıştık boşanmayı bile düşündüm sebebi paradan ziyade hem bana nikaha kadar böyle söylememeleri (dizeriz alırız evi de vakti gelince alırız filan dediler hep kendimi kandırılmış hissediyorum) ve hep gelinde atandı deyip duruyorlar alın ikiniz diyorlar ama inanın ikimizin maaş birleşince birkaç bin kalıyor taksitlerden geriye kalan eşimle en güzel zamanlarımız ne gezebiliyoruz ne birşey sürekli kavga ediyoruz bu durumlardan psikolojim bozuldu biri bi tavsiye versin normal mi evliliğin ilk aylarında böyle şeyler
boşanma bahsi bile açılınca eşim babasından biraz destek istedi ikinci el eşya alın cart curt dedi asla destek olmak istemedi kv ısrarı üzerine biraz nakit verdiler buzdolabı parası için onun dışında bu kavgalar olalı zaten 2 hafta olmadan geçen gün yine eşimi arayıp para istediler eşimle yine kavga ettik durduk eşimde yalan söylüyor daha fazla kinlenmiyim diye para istemediler dedi ama kulaklarımla duydum benim babam yakın zamanda kaza geçirdiği için çalışmıyor sadece emekli maaşı var (kp de emekli ve ekstra gelirleri var) ona rağmen babam benden hiçbirşey istemiyor kardeşlerim öğrenci, destek atma abla masrafın çok diyorlar fakat onun kardeşi o şehir senin bu kuaför benim para harcıyor ve her sıkıştığında abisinden para istiyor kaç kere denk geldim
Bu durumlar beni kocamdan soğuttu cinsel olarak ilişkiye hiç girmek istemiyorum sürekli aklıma boşanmak geliyor rüyamda görüp duruyorum psikolojim bozuldu terapiste gidelim diyorum kabul etmiyor ona para da ayırmak istemiyor ne yapacağımı şaşırdım ben yanımda güçlü bir adam görmek istiyorum sanırım o imajı zedelendi bu yüzden sevgim de çok etkilendi bu dönemler geçici mi
Daha çok merak ettiğim bu süreçlerde böyle tartışmaların olması normal mi biri değişir düzelir desin.. duygum o kadar etkilendi ki evliliğin zorluğu bu süreçlerde mi
Babası varken eşinize düşmez önce onu söyleyinBen nişanlıyken bu durumu çözdüm demişsiniz
Yöntemim mi yanlış bilmiyorum ki nasıl çözdünüz siz nasıl konuştunuz nasıl ifade edilmeli bu durum ben bir iki sefer üstü kapaklı konuştum baktım anlamıyor en son kavgamı bastım o da çok ayıp bu yaptığın öğrenci kardeşime yaptığım destek bile gözüne çok gelmiş dedi (kardeşini tanısanız öğrenci değilde CEO çocuğu sanırsınız) bende kardeşin aç kalır açıkta kalır başka dedim sürekli o şehir senin bu kuaför benim geziyor dedim o da benden böyle birşeyim parasını istese zaten vermeyeceğimi biliyor benden yurdun parası işte kitap parası bilet parası filan istedi dedi. Fakat zaten tüm bunlara para harcadığı için elzem şeylere kalmıyor. Onu geçtim kardeşi salak mı elbise için gezme için para harcasın tabiki de istersen başka şekilde isteyecek yani öyle bir konuşuyor ki eşim konuşmanın sonunda ben acaba paragöz müyüm diye kendimi sorgular halde buluyorum kısaca kendimi ifade edemiyorum sanırım siz nasıl konuştunuz nasıl anlatılır bu durumlar
Sıkı sıkı korunun derkenKeşke ailenizi dinlemiş olsaydınız ,onlar sezmişler bence ama siz seviyorum deyip kararlı durunca...
Nyse olan olmuş.
Bari çocuk yapmayın,sıkı sıkı korunun....
Böyle aileci adamlar bunları görür Tahin. Ailesine yardım etmek yerine koşa koşa evlenmiş birini anlayamaz bu adam. Güvenmez. Ailesine bunu yapan beni üç kuruşa satar diye düşünür. Ah canım beni ne kadar seviyor demez. Kalbine koymaz.Babaniz kaza yapmış, kardeşleriniz var, koşa koşa evlenmek neymis zaten. İnsan çalışmaya başlayayım da aileme destek olayim diye düşünmez mi azıcık. Onu yapmadınız bari babanızı dinleyip hemen nikah yapmasaymissınız.
Nereye ne kaçıyorsa artık. Babanıza da üzüldüm açıkçası.
Esinizin ailesi bir şey yapmak zorunda değil diyebiliriz ama o zaman para da istemeyecekler. Kardeş de dahil buna. Asıl sorun esiniz.
Sizi yanına ortak olarak almış. Aile olarak benimsememiş. Daha çok çekersiniz kendisinden.
Demez tabi.Böyle aileci adamlar bunları görür Tahin. Ailesine yardım etmek yerine koşa koşa evlenmiş birini anlayamaz bu adam. Güvenmez. Ailesine bunu yapan beni üç kuruşa satar diye düşünür. Ah canım beni ne kadar seviyor demez. Kalbine koymaz.
Eşinizin bu duruma tepkisi ne?Para gönderiyor mu?Merhaba
Evlenmeden önce ailem nikah yapmamı istememişti gerekirse sonradan eş durumu yap, evin dizilsin düğünün ayarlansın sende rahat rahat çeyizini diz maaşınla vs. Uzak olmayı göze alamadığım için eş durumu yaptım kiraya ev tuttuk yakın zamanda kiralar zaten uçmuş biliyorsunuz dizelim dedik herşey ateş pahası, çeyizime asla para ayıramıyorum ortaklaşa girdik tüm eşyalara inanın ilk maaşımla kendime bir elbise bile alamadım yüklü kredilerimiz var sürekli tartışıyorum ailen neden oğullarına destek olmuyor (maddi durumları bizden çok daha iyi ama kendilerini fakir zannediyorlar arsa zenginiler diyebilirim)
Bana ve aileme öncesinde hep ev alacak bütçemiz yok oğlana dediler bizimkilerin zaten ev talebi de asla olmadı sadece evi dizin elinizden geldiğince kızım da alabileceğini alır zaten es koymaz dediler. Gel görelim bir kuruş bile destek olmadıkları yetmezmiş gibi (bahane olarak da takıları aldık diyorlar) kardeşi annesi ha bire eşimi arayıp para istiyorlar.
Çok kötü tartıştık boşanmayı bile düşündüm sebebi paradan ziyade hem bana nikaha kadar böyle söylememeleri (dizeriz alırız evi de vakti gelince alırız filan dediler hep kendimi kandırılmış hissediyorum) ve hep gelinde atandı deyip duruyorlar alın ikiniz diyorlar ama inanın ikimizin maaş birleşince birkaç bin kalıyor taksitlerden geriye kalan eşimle en güzel zamanlarımız ne gezebiliyoruz ne birşey sürekli kavga ediyoruz bu durumlardan psikolojim bozuldu biri bi tavsiye versin normal mi evliliğin ilk aylarında böyle şeyler
boşanma bahsi bile açılınca eşim babasından biraz destek istedi ikinci el eşya alın cart curt dedi asla destek olmak istemedi kv ısrarı üzerine biraz nakit verdiler buzdolabı parası için onun dışında bu kavgalar olalı zaten 2 hafta olmadan geçen gün yine eşimi arayıp para istediler eşimle yine kavga ettik durduk eşimde yalan söylüyor daha fazla kinlenmiyim diye para istemediler dedi ama kulaklarımla duydum benim babam yakın zamanda kaza geçirdiği için çalışmıyor sadece emekli maaşı var (kp de emekli ve ekstra gelirleri var) ona rağmen babam benden hiçbirşey istemiyor kardeşlerim öğrenci, destek atma abla masrafın çok diyorlar fakat onun kardeşi o şehir senin bu kuaför benim para harcıyor ve her sıkıştığında abisinden para istiyor kaç kere denk geldim
Bu durumlar beni kocamdan soğuttu cinsel olarak ilişkiye hiç girmek istemiyorum sürekli aklıma boşanmak geliyor rüyamda görüp duruyorum psikolojim bozuldu terapiste gidelim diyorum kabul etmiyor ona para da ayırmak istemiyor ne yapacağımı şaşırdım ben yanımda güçlü bir adam görmek istiyorum sanırım o imajı zedelendi bu yüzden sevgim de çok etkilendi bu dönemler geçici mi
Daha çok merak ettiğim bu süreçlerde böyle tartışmaların olması normal mi biri değişir düzelir desin.. duygum o kadar etkilendi ki evliliğin zorluğu bu süreçlerde mi
Öncelikle akıllı davranman gerek fazla eşya almak evinde sadece ilk başta gösteriş oluştururMerhaba