tavsankulak_17
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 2 Ekim 2023
- 1.681
- 1.401
Ailenizi dinleseniz güzel olurmuş. Bu şekilde çok daha stresli olmuş sizin için. Hem de nasıl olsa evlendiler, başlarının çaresine baksınlar kafasına girmiş eşinizin ailesi. Bu durumlar evlilik arefesinde olsa ölçüp tartıp ona göre tavrınızı koymanız daha etkili olurdu. Eşinize de üzüldüm. Bu kadar anlayışsız bir ailesi var. Ve de kendi evlatlarına destek olmadıkları gibi daha da istiyorlar. Eşinizin yerinde ben olsam kendimi kötü hissederdim. Ve gidip konuşurdum ailemle. Derdim "Bilmem farkında mısınız ama evleniyorum. İmza atmış olabiliriz ama daha aynı eve çıkıp da düzenimizi kurmadık. Daha karşılamam gereken pek çok masraf da var. Sanki her şey olup bitmiş gibi davranıyorsunuz. Madem kendi evladınıza bugününde destek olmuyorsunuz, bari elimdekini de ıvıra zıvıra istemeyin de ben de yuvamı kurayım" deyip de gönül koyduğumu gösterirdim diye düşünüyorum. Şahsen evlenmem ani olduğu için ailemden şunu alın bunu alın diye bir talebim olmadı. Ortak konuşulup bölüşüldü bir şeyler. Ama ben isteyip de yok yardım edemeyiz, gidin 2. el alın dense çok bozulurdum ve de tek kuruş kabul etmezdim o sözden sonra. Eşiniz bu durumu kabullenmiş ve de ara bulmaya çalışıyor. Galiba ailesi eşinize karşı böyleymiş. Yoksa başkası olsa bozulup da tavrını koyardı diye düşünüyorum. Ve de kendi evlatlarına böyleler ise kendinize de pek saygı beklemeyin bu aileden.Merhaba
Ben öğretmenim eş durumu olsun niye nikah yaptık düğüne henüz birkaç ay var.
Evlenmeden önce ailem nikah yapmamı istememişti gerekirse sonradan eş durumu yap, evin dizilsin düğünün ayarlansın sende rahat rahat çeyizini diz maaşınla vs. Uzak olmayı göze alamadığım için eş durumu yaptım kiraya ev tuttuk yakın zamanda kiralar zaten uçmuş biliyorsunuz dizelim dedik herşey ateş pahası, çeyizime asla para ayıramıyorum ortaklaşa girdik tüm eşyalara inanın ilk maaşımla kendime bir elbise bile alamadım yüklü kredilerimiz var sürekli tartışıyorum ailen neden oğullarına destek olmuyor (maddi durumları bizden çok daha iyi ama kendilerini fakir zannediyorlar arsa zenginiler diyebilirim)
Bana ve aileme öncesinde hep ev alacak bütçemiz yok oğlana dediler bizimkilerin zaten ev talebi de asla olmadı sadece evi dizin elinizden geldiğince kızım da alabileceğini alır zaten es koymaz dediler. Gel görelim bir kuruş bile destek olmadıkları yetmezmiş gibi (bahane olarak da takıları aldık diyorlar) kardeşi annesi ha bire eşimi arayıp para istiyorlar.
Çok kötü tartıştık boşanmayı bile düşündüm sebebi paradan ziyade hem bana nikaha kadar böyle söylememeleri (dizeriz alırız evi de vakti gelince alırız filan dediler hep kendimi kandırılmış hissediyorum) ve hep gelinde atandı deyip duruyorlar alın ikiniz diyorlar ama inanın ikimizin maaş birleşince birkaç bin kalıyor taksitlerden geriye kalan eşimle en güzel zamanlarımız ne gezebiliyoruz ne birşey sürekli kavga ediyoruz bu durumlardan psikolojim bozuldu biri bi tavsiye versin normal mi evliliğin ilk aylarında böyle şeyler
boşanma bahsi bile açılınca eşim babasından biraz destek istedi ikinci el eşya alın cart curt dedi asla destek olmak istemedi kv ısrarı üzerine biraz nakit verdiler buzdolabı parası için onun dışında bu kavgalar olalı zaten 2 hafta olmadan geçen gün yine eşimi arayıp para istediler eşimle yine kavga ettik durduk eşimde yalan söylüyor daha fazla kinlenmiyim diye para istemediler dedi ama kulaklarımla duydum benim babam yakın zamanda kaza geçirdiği için çalışmıyor sadece emekli maaşı var (kp de emekli ve ekstra gelirleri var) ona rağmen babam benden hiçbirşey istemiyor kardeşlerim öğrenci, destek atma abla masrafın çok diyorlar fakat onun kardeşi o şehir senin bu kuaför benim para harcıyor ve her sıkıştığında abisinden para istiyor kaç kere denk geldim
Bu durumlar beni kocamdan soğuttu cinsel olarak ilişkiye hiç girmek istemiyorum sürekli aklıma boşanmak geliyor rüyamda görüp duruyorum psikolojim bozuldu terapiste gidelim diyorum kabul etmiyor ona para da ayırmak istemiyor ne yapacağımı şaşırdım ben yanımda güçlü bir adam görmek istiyorum sanırım o imajı zedelendi bu yüzden sevgim de çok etkilendi bu dönemler geçici mi
Daha çok merak ettiğim bu süreçlerde böyle tartışmaların olması normal mi biri değişir düzelir desin.. duygum o kadar etkilendi ki evliliğin zorluğu bu süreçlerde mi