evli hanımlar lütfen yardım edin

4 cocuk buyuttuyse calısmadıgı ıcın buyuttmus

calısan bayanların en buyuk sıkıntısı bu ev temızlık utu bulasık yetmesmıs gbı bır de vır vır konusan adam modelı

bır kere temızlıkcı tutun ayda bır genel temızlıgınızı muhakkak yapsın

adamın cenesını kapatın ona yenı dogum yaptıgını annat ıgnele madem annnası 4 cocuk buyutmus o annnası ayşe sen fatmasın aranızdakı fark bu ıkınız aynı kefeye koymya kımsenın hakkı yok

cocuk ıcın saat 11 doru ısıgı sondurun bıberonu agzına verın uykusu gelmelı sallayın bır ıkı hafta bunu yapın erken uyumaya alıstımı böle gidicek yada cuma bugun yarın gun içinde sabah erken uyandırın kiii erken yatacaktır enerjısını harcayın

Annenin yanina gitmek isleri dahada karmasik bir hale sokabilir.Bence elinden geldigince duzenini oturtmaya baslayinca duzelecektir.Cocuklu bir hayata adapte olurken herkesin yasadigi sorunlar bunlar uzme kendini..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım öncelikkle Allah sabır versin diyorum .. Benim eşim de playstation hastası şimdilik dışarılarda oynuyor ama eve alır diye cok korkuyorum daha büyümemiş cocuk gibi.. Eşinin sorumluluk alması önemli en azından evdeyken bebekle ilgilenmeli. Öncelikle ben senin yerinde olsam ilk önce bir süreliğine annemi ya da ablam falan kim yardımcı olabilecekse bir on günlüğüne yanıma cağırırım sonra yavaştan işe başlarım zaten süt izni falan bir süre öyle idare ederim . Kazandığımın bir kısmını temizlikçiye ayırırm. Bebeği de kaynanamın yanına bırakırım. Kaynanana da işe başlamam lazım kazancımız yetmiyor dersin. Cocuk bakıcısı falan zor iş kaynanan karşıdayken başka yere bırakmak olmaz biraz yardımcı olsun bakalım. Hem süt iznini kullanarak bebeğin yanına gelirsin ya da eve öncesinde gelip kendine zaman harcarsın ama temizLikçi tut en az ayda bir gelsin bi 100 tl ayda ayır ona.. Umarım yrdımcı olabilmişimdir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Senin derdin ev işlerini tam yapmak değil ki
Eşinin tavırları
Sen herşeyi dört dörtlük yapsan da diyecek laf bulacak
Önce onunla sorunlarını çözmelisin

Son düzenleme:
Çalışıyorken eve para getirdiğiniz için yani gün boyu evde olmadğınız için hiç birşey gözüne batmıyordu zannedersem, şimdi çocğunuzu büyütmek için çalışmamayı tercih ettiğiniz için sanırım ev hanımına büründünüz onun gözünde, bu seferde evde düzen ve kusursuzluk aramaya başladı. Veya çalışmanızı istediği, ama siz çocuğumla olmak istiyorum dediğiniz için bu şekilde zıt davranıyorda olabilir. Şunu söylemeliyim ki eşiniz çok kaba, hele ki 2. seçenek gibi misilleme, kısasa kısassa söylenecek söz bulamıyorum gerçekten..

Allah analı babalı büyütsün
işlerde Allah kolaylık versin
herşey olur
yoluna girer merak etme.

eşin bu kadar eleştirel olmasının altında iki sebep vardır
1 annesinden etkileniyor
2 özel hayatın olmayışı erkekleri değiştiriyor
şimdi sen de isteksizsindir yeni doğum yaptığın için ama
bu işi çözmeden diğerleri çözülmez bence.

ben evlilikte cinselliğin çok önemli olduğuna inanırım.

bu söylediklerimi es geçme. eşinin psikolojisi çocuk sahibi olmaya müsait değildi belki de.
ya da normal doğum mu yaptın. o zaman da erkekler beraberlikten çekinebiliyormuş.

Yeni bir bebek,yeni bir hayat,yeni bir düzen.Karmaşalık olacaktır.Karşılıklı anlayış içinde çözebilirsiniz.Bebeğinin uyku düzensizliğine çözüm bulman gerekiyor.Doktora götürmelisin.Gaz yapıcı şeyler yememelisin.Eşin veya kayınvaliden uyukuya fazla düşkün olduğunu düşünüyorlar sanırım.Öyle misin bilmiyorum ama bu zamanlar uykusuz geçirilen zamanlardır.Bebek alışana kadar olur.Geceleri çok sık kalkar.Eşinin daha önceden yemeği işi problem yapmazken şimdi yaptığını söylüyorsun.Belki o zamanlar arada sırada olan şeyler,şimdi hergün olunca o da strese girmiştir.Sonuçta o da çalışan bir insan.Bebek gündüz uyurken ocağa hemen yemek koyabilirsin.Ya da akşam eşin evdeyken bir gün sonrasının yemeğini pişirebilirsin.Gündüz 1 saat uyusan bile yetiyor insana o uyku.Çünkü gündüz fazla uyku insanı sersem eder.Eğer bebeğin sürekli ağlıyor uyumuyorsa doktora gitmelisin.Eğer sen gündüzden ufak çaplı işlerini halledersen,haftasonu eşin evdeyken süpürgeni açar akşamalrı makineye çamaşırlarını atarsın.Makine zaten sen uyusanda uyanıkta olsan yıkıyor.İki kişinin bulaşığı dağınıklığı ne kadar olacak ki?
Yani ufak çaplı bir düzen oturtursan herşeyden önce psikolojik olarak sen rahat edersin.Ama her doğum başlangıcında bu sıkıntılar uykusuzluklar olur.Allah kolaylık versin.Bebeğini sağlıklı büyütmeyi nasibetsin.

sen işe başlayınca da bu tavrı devam edecekmi acaba
yoksa çalışıyprsun diye anlayışlımı olacak merak ettim
aslında adam gibi adam olsa bu ayrıma bakmaz da neyse

Canım bir an beni anlatiyorsun sandım. Benim bebeğim 3.5 aylık oldu daha yeni yeni sakinlestik. Gündüz uykumuz hala yok neyse ki gece uyuyor. 3 ayina kadar beni diken üstünde tuttu iş yapmayi bırak yemek zor yiyordum banyoya vakit bulamiyordum o kadar rezil bir haldeydim. Geceler uykusuz gündüzler uykusuz kucakta uyudu diyelim korkudan yerine birakamazdim uyanir da susturamam diye.bu depresif modda aklima surekli "bir ömür boyle gecer mi"diye dusunceler geliyordu iyice çöküntüye ugruyordum. Ama geçecek iste emin ol. Surekli kendine bunu telkin et. Bebegin buyuyecek ve gazi azalacak uykulari duzene girecek. Ayrica bebegin uyuyunca sen de uyuyacaksin kimse kusura bakmasin ama sen kendine bakmazsan uykunu alamazsan bebegine bile iyi bakamazsin. Tahammulun azalir öfke kontrolünü kaybedersin. Ben hala ev işi yapmakta çok zorlanıyorum binbir guclukle idare ediyoruz işte çünkü benim bebeğim de uzun süre yatmaya gelemiyor yanindan ayrilirsam da atlayarak protesto ediyor beni. 10 dakikalik uykularinda yada işte karşısında saklabanlik falan yalarak anca ütü falan yapabiliyorum. Bunlarin hepsi o kadar normal ki. Kayinvalidene de diyecek söz bulamıyorum her cocuk bir midir belki onunkiler sessiz sakindi ya da seninkinin gazi fazla oldugu icin fazla huzursuzdur bu senin sucun degil. Kocana da allah akil fikir versin diyecek bir sey bulamiyorum sanki cocugu sen tek basina yaptin..

ta ta ta taaam işte yeni anne sendromu. :) kızmayın sakın bana. kızım 1 yaşında ve ben inanın hala bu tip şeyler yaşıyorum ara sıra. öncelikle şunu söyliyeyim ki her şey düzelecek, düzene girmeyecek belki ama düzelecek yani ayak uyduracaksınız, bundan hiç şüpheniz olmasın.

ben kızım 3.5 aylıkken çalışmaya başladım. çok şükür Allah'ıma annem bakıyor ama evimi afedersiniz b.k götürüyordu çoğu zaman. uzuuun bir süre yemek te yapamadım. pişmandım sürekli ama ne zamanki bebeğinizin uykuları düzene giriyor o zaman rahatlıyorsunuz. daha çok küçük sizin minnoşunuz 1-2 ay sonra o da gündüz ve geceyi öğrenecek tabi sizin yardımlarınızla. sizin de hayatınız yoluna girecek biraz.

bulaşık makinem yok demişsiniz ya, üzüldüm işte. Allah yardımcınız olsun.

yemeklerinizi pratik bişiler yapsanız mesela ben şöyle yapıyordum. saçma bir saatte bebişim uyuyunca yorgun argın giriyordum mutfaga. mesela börek, herşeyini yapın, hatta pişirin. dörder dilim halinde ayırıp hooop buzluğa, hemen bir köfte patlatın hooop buzluğa, fasülye, nohut haşlayın onları da iki yemeklik hooop buzluğa, kıymanızı, etinizi kavurun hooop buzluğa. inanın 2 saatte bir sürü yemeğiniz olur. çıkarır çıkarır yersiniz. haftada bir bunu yapabilirsiniz. sonra eşinizle güzelce konuşup, tatlı dille ona halinizi, üzüntülerinizi anlatıp ev işlerinde yardımcı olmasını rica edebilirsiniz.

işe başlamadığınız için trip atıyorsa eşiniz sorun bakalım siz işe başlasaymışsınız kim bakacakmış çocuğa? kaynana bakmıyo, anne uzakta. eee çalışıp çalıştığınızı bakıcıya vereceğinize kendiniz biraz büyütürsünüz bari. bunu anlatın ona.

inanın geçecek hepsi amaaa bebekli evde düzen olmaz bunu kabul edin. ve vitamin alın.

Son düzenleme:
anne değilim ama benim kuzenlerimin eşleri gece bi eşleri kalkıyorsa, bi kendileri kalkıyor çocuklarını sakinleştirmek için. çocuk bi sizin çocuğunuz değil herhalde. hiç ben çalışıyorum falan demesin, maşallah senin evde 8 saat değil 24 saat mesai yapmanı istiyor ama...

iki kişi vitamin alın demiş hangi vitamin eksikliği yorgunluk yaparki ben daha yeni test yaptırdım bişey çıkmadı sürekli yorgunum benimoğlumda 9 aylık bu arada bende aynı sıkıntıları yaşıyorum

Evet eşimin durumu aynen böyle. Kendisi her ne kadar hayır ne alakası var desede bilinçaltında böyle bir düşünce yattığını biliyorum benim çalışıp ona destek olmama alıştı çünkü az borcunu ödemedim. Bir zamanlar iddia oynuyordu hala o kredi kartlarının borçları ödemeye devam ediyoruz şimdi bıraktı ama neye yarar borç bitmedi sonuçta

Bebek sahibi olmayı ben istemediğim halde o istiyordu ben borçların bitmesini bekleyelim dedim ama biraz erken oldu olsun.. Ben hamile iken para biriktirdim bu günler için. Eşim benden habersiz kredi kartları çıkarmış kumar oynamış o para da oraya gitti hala da borç devam ediyor yani biraz sorumsuz kendisi kolay yoldan para kazanma peşinde. Ben sezaryen doğum yapmk zorunda kaldım. Allahtan hastanede çalışıyorum da doğuma para vermedim

Amin sağolasın tavsiyen için teşekkürler deneyeceğim

Teşekkür ederim çok zor valla aslında çok pratik bir insanım işimi çok çabuk ve temiz yaparım ama bu düzensizlik beni mahfediyo oda tamamen çocuğun uykusundan dolayı inşallah bir an önce düzene girer her geçen gün biraz daha erken yatırıp erken kaldırmaya çalışıyorum işe yarıyor böyle böyle düzelir sanırım yatmadan önce her gece banyo yaptırıyorum rezene çayı veriyorum az bişey.. Birazcık eşimin desteği olsa moralim de yerine gelecek ama neyse

Yaaa çok sağolun ilaç gibi geldi yazdıklarınız şu hooop buzluğa işi çok hoşuma gitti hiç aklıma gelmemişti çok çok çok teşekkürler :-*

Allah aşkına erkek evlenince hayatında ne değişiyor her işi kolaylaşıyor ev temiz yemek hazır çamaşır yıkanmış bakılan bir çocuğu var ya kadın ne yapsın. hem eş hem çocuk hem ev ve birde çalışma hangi biriyle mücadele edelim bende senin gibi dertliyim zaten şimdi bıdıbıdıcı hanımlar çöker buraya yok benim evime bal dök yala, yok ben işimi bitirmezsem ölürüm vırt zırt. o sensin bayan buda benim bana kendini anlatma bana moral ver ve yardımcı olmaya çalış seni koan takdir etsin. Konu sahibi arkadaşım sende bendensin bugünlerde geçecek hayırlısı ama senin bebek keşke daha erken uyusa çünkü saat 4 te uyuyunca sen o vakte kadar iyice bitiyorsun ve bedenen dinlenmeye ihtiyacın varki uyuyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…