Arkadaşlar merhaba yardımınıza çok ihtiyacım var iki buçuk ay önce doğum yaptım. Sağlıklı dünya güzeli bi kızım var çok şükür. Ona 4-4 lük bakıyorum bundan zerre şüphem yok fakat evimle Yeteri kadar ilgilenemiyorum evlendiğimden beri çalışıyorum. Çalışırken daha düzenliydim. Doğum iznim bitti 6 ay ücretsiz izin aldım. Eşim çalıştığı yetmez diye benim işe devam etmem taraftarı idi ama ben Çocuğumla vakit geçirmek istiyorum. Kayınvalidem karşı apartmanda oturuyor fakat çocuk konusunda zerre kadar yardımcı olmuyor. O evin alışverişi konusunda yardımcı oluyor sağolsun. Yani bebeğime tek başıma bakıyorum. Kendi annem bursada. Kızım sabah 4 ten önce uyumuyor tüm gece ayaktayız. 4-5 gibi uyuyup daha sonra ara ara uyanıp tekrar uykusuna devam ediyor ta ki öğlen 12 ye 13:00 e kadar. Aslında o uyurken kalkıp işlerimi yapmam gerek fakat ben onunla birlikte uyuyorum sonra işleri yetiştiremiyorum. Uyumazsam sersem gibi oluyorum her yerim ağrıyor. Uyusam işler kalıyor bir şekilde hepsini yapıyorum ama belli bi düzen yok. Eşim de bundan şikayet etmeye başladı. Aslında bu tip şeyleri hiç önemseyen biri değildi yemek varsa yer yoksa iki yumurta kırarım etraf bırak dağınık dursun derdi sen yorulma derdi bırak bulaşıkları sonra yıka derdi. Şimdi çocuk konusunda hiç yardımcı olmadığı gibi bide herşey gözüne batıyor. Kahvaltı hiç yapmayan zorla yaptırdığım adam kahvaltı ister oldu her şeye maydonoz. Bide Nenem karı gibi tepemde sürekli eleştiri sürekli suçlama. Aç bu çocuk, emzirdin mi doymamış meme arıyor mama yap kızıma, altı temiz mi? sancısı var bak üşütmüşsün belli ki, neden yatıyosun kalk bişeyler ye sütün olsun vs vır vır vır başımı yiyor. Kendi sürekli playstation oynuyor evin eksikleri umrunda değil bende geçen gün dedim ki " evin erkeği gibi davran biraz hiç bişey umrunda değil " dedim. Bana ne dese beğenirsiniz? "sen evin karısı gibi davranıyor musun ki bende erkeği gibi davranayım sen neysen bende oyum işte " dedi. Çok ağrıma gitti. Evime ve kendime çeki düzen verip onun ağzını kapatmak istiyorum. Sürekli bana dağınık düzensiz pasaklı bir kadınmışım gibi imaları zoruma gidiyo. İsterim ki şöyle düşünsün benim karım temizdir çok güzel yemek yapar vs halbuki herşeyi yapıyorum sadece düzenim yok. Oda çok yorgun olduğum için. Çocuk olduktan sonra afalladım lütfen bana yardım edin ev işlerinde pratik çözüm önerilerinz var mı neler yapmam gerekiyor? çok üzülüyorum artık ağlayarak bebeğimi emzirmekten yoruldum. Kaynanam da sürekli yatma çocuk uyurken kalk işlerini yap ben 4 çocuk büyüttüm hiç uyku nedir bilemedim deyip duruyor eşim onun söylediklerinden etkileniyor olabilir mi? tecrübeli hanımlar nolur fikirlerinzi söyleyin
4 cocuk buyuttuyse calısmadıgı ıcın buyuttmus
calısan bayanların en buyuk sıkıntısı bu ev temızlık utu bulasık yetmesmıs gbı bır de vır vır konusan adam modelı
bır kere temızlıkcı tutun ayda bır genel temızlıgınızı muhakkak yapsın
adamın cenesını kapatın ona yenı dogum yaptıgını annat ıgnele madem annnası 4 cocuk buyutmus o annnası ayşe sen fatmasın aranızdakı fark bu ıkınız aynı kefeye koymya kımsenın hakkı yok
cocuk ıcın saat 11 doru ısıgı sondurun bıberonu agzına verın uykusu gelmelı sallayın bır ıkı hafta bunu yapın erken uyumaya alıstımı böle gidicek yada cuma bugun yarın gun içinde sabah erken uyandırın kiii erken yatacaktır enerjısını harcayın