evli hanımlar lütfen yardım edin

vokalist

Bursalı
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
195
5
118
İstanbul
Arkadaşlar merhaba yardımınıza çok ihtiyacım var iki buçuk ay önce doğum yaptım. Sağlıklı dünya güzeli bi kızım var çok şükür. Ona 4-4 lük bakıyorum bundan zerre şüphem yok fakat evimle Yeteri kadar ilgilenemiyorum evlendiğimden beri çalışıyorum. Çalışırken daha düzenliydim. Doğum iznim bitti 6 ay ücretsiz izin aldım. Eşim çalıştığı yetmez diye benim işe devam etmem taraftarı idi ama ben Çocuğumla vakit geçirmek istiyorum. Kayınvalidem karşı apartmanda oturuyor fakat çocuk konusunda zerre kadar yardımcı olmuyor. O evin alışverişi konusunda yardımcı oluyor sağolsun. Yani bebeğime tek başıma bakıyorum. Kendi annem bursada. Kızım sabah 4 ten önce uyumuyor tüm gece ayaktayız. 4-5 gibi uyuyup daha sonra ara ara uyanıp tekrar uykusuna devam ediyor ta ki öğlen 12 ye 13:00 e kadar. Aslında o uyurken kalkıp işlerimi yapmam gerek fakat ben onunla birlikte uyuyorum sonra işleri yetiştiremiyorum. Uyumazsam sersem gibi oluyorum her yerim ağrıyor. Uyusam işler kalıyor bir şekilde hepsini yapıyorum ama belli bi düzen yok. Eşim de bundan şikayet etmeye başladı. Aslında bu tip şeyleri hiç önemseyen biri değildi yemek varsa yer yoksa iki yumurta kırarım etraf bırak dağınık dursun derdi sen yorulma derdi bırak bulaşıkları sonra yıka derdi. Şimdi çocuk konusunda hiç yardımcı olmadığı gibi bide herşey gözüne batıyor. Kahvaltı hiç yapmayan zorla yaptırdığım adam kahvaltı ister oldu her şeye maydonoz. Bide Nenem karı gibi tepemde sürekli eleştiri sürekli suçlama. Aç bu çocuk, emzirdin mi doymamış meme arıyor mama yap kızıma, altı temiz mi? sancısı var bak üşütmüşsün belli ki, neden yatıyosun kalk bişeyler ye sütün olsun vs vır vır vır başımı yiyor. Kendi sürekli playstation oynuyor evin eksikleri umrunda değil bende geçen gün dedim ki " evin erkeği gibi davran biraz hiç bişey umrunda değil " dedim. Bana ne dese beğenirsiniz? "sen evin karısı gibi davranıyor musun ki bende erkeği gibi davranayım sen neysen bende oyum işte " dedi. Çok ağrıma gitti. Evime ve kendime çeki düzen verip onun ağzını kapatmak istiyorum. Sürekli bana dağınık düzensiz pasaklı bir kadınmışım gibi imaları zoruma gidiyo. İsterim ki şöyle düşünsün benim karım temizdir çok güzel yemek yapar vs halbuki herşeyi yapıyorum sadece düzenim yok. Oda çok yorgun olduğum için. Çocuk olduktan sonra afalladım lütfen bana yardım edin ev işlerinde pratik çözüm önerilerinz var mı neler yapmam gerekiyor? çok üzülüyorum artık ağlayarak bebeğimi emzirmekten yoruldum. Kaynanam da sürekli yatma çocuk uyurken kalk işlerini yap ben 4 çocuk büyüttüm hiç uyku nedir bilemedim deyip duruyor eşim onun söylediklerinden etkileniyor olabilir mi? tecrübeli hanımlar nolur fikirlerinzi söyleyin

Canım benim yazık vallah çok haksızlık ediliyor belli ki.
Nasıl yardımcı olabilirim bilemedim ki.
Eşin evde yokken evi toparlayacak bi yardımcı çağırsan mesela?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence once siz ise esinizin kabaligini cozmekle baslayin...
Yakin zamanda dogum yapmis ve bir gecis doneminde olan karisini yermek yerine, isin bir ucundan tutmayi dusunse ne olur, annesi doldurmus yollamis belli ki, playstation basindan ahkam kesiyor ergen gibi...
Kusura bakmayin, size kiyamadim, ondan sinirim...
Siz kendinize bir duzen oturtmaya calisin, tabi ki cocuga bagli ama mumkun oldugunca benzer saatlerde yatmaya ve kalkmaya calisin, uyku sureniz ne uzun ne kisa olsun, pek degistirmeyin, yorgun hissetmenizin sebebi, vucut saatinizin sasmasi, artik uydugunuz uyku da sizi dinlendirmiyor...
Zamanla oturur duzeniniz, merak etmeyin, insanin iyi bir es oldugu sadece evin toplu olmasi ve yapilan yemekle olculmez, caninizi sikmayin...
Hayat musterektir, boyle zamanlarda birbirinize destek olmak zorundasiniz, esiniz bir zahmet silkelenip kendine geliversin...

Sağol canım yardımcı olacak kimsem yok burda birtek kayınvalidem var oda dediğim gibi sadece arada bir kendinemutfak alışverişi yaparken bize de bişeyler alır bazen yemek yapar getirir falan. Hani söylüyorum arada bir gel çocuğu oyala bende evin işlerini rahat yapayım. Benim de kendi evimin işleri var çocuk uyurken yatacağına yap işlerini diyor. :-(

Yok yani ev işlerine yardımcı bayanlar oluyor ya gündelikçi yani. Öyle biri haftada bi gelse ortalığı toplayıp temizleyip gitse. Sana da küçük işler kalır en azından dedim.

Ayrıca doğum doktoruna danışarak destek amaçlı vitamin kullanabilir misin bi sor. Sürekli yorgun halsiz oldugunu anlat. Enerji verici yiyeceklerden oluşan bi diyet de uygulayabilirsin. Biraz yardımcı olabilir bunlar canım.

Eşini boşver. Bence anlayacak tipi yok, boşuna konuşup da yine kendin gerilirsin anca.

Bu arada eşimi. kazandığı yetmiyo ailelerimiz yardım ediyor para ile yardımcı tutacak durumum yok. Kendim yapmak zorundayım. Çocuk olduktan sonra okadar çok çamaşır çıkıyor ki sırf çamaşır yıkama asma bile vakit alıyor . Gündüz biraz uyuyor bebeğim yemek yapıyorum iki bulaşık yıkıyorum (bulaşık makinem yok) hemen uyanıyor yemek bile yiyemiyorum çok gazlı bir bebek durmuyor hep ağlıyor . Zaten o yüzden çok yoruluyorum ya masaj yap yüzüstü yatır Kucakta gezdir gazını çıkar derken sırtımın ağrısından gözümden yaşlar geliyo artık kas birikmesi olmuş sırtımda hergün 10 dk kremle masaj önerdi doktor eşim onu bile yapmıyo varsa yoksa playstation oynamak. Bebeğimiz 2 buçuk aylık oldu afedersiniz daha birlikte olmadık bile. Bana diyor korkuyorum yanaşamıyorm sen doğurdun ben lohusa oldum diyo deli midir nedir

Peki konuştunuz mu hiç?
Playstation ınına başlatmasın onun yaptıgı ilgisizlik değil vicdansızlık artık.
Bi isyan edin sesinizi yükseltin bi. Yaşamaya halim kalmadı azcık yardım et diyin.
Peki şey olur mu? Bursa dan kendi annenizi arayın anlatın. Çağırın. Gelip 1-2 ay kalsın biraz yardımcı olur dinlenirsiniz siz de.

Çok teşekkürler inanın satırları defalarca okudum rahatlattı biraz ben zaten onun bu anlayışsız tavrına üzülüyorum böyle değildi bana çok düşkündü. Şimdi çok değersizim sanki gözünde sadece eleştiri yapıyor bende onu eleştiriyorum anlayışsızlıkla suçluyorum yardımcı olmadığını o oyunun başından kalkmasını kendine gelmesini artık bir baba olduğunu söylüyorum. Git başımdan diyo. 10 dk sonra gelip özür dilemeler yalvarıp yakarmalar ben öyle demek istemedimler off sinirlerim çok bozuk

Bi de yanaşamıyorum diyormuş bu ne yüzsüzlük.. Hem elini hiçbişeye sürme hem de sadece işine gelince yanaş. Hakaret gibi.
Yerinizde olsam bunu kullanırdım başka çare yok. Yanaşmak istiyosan işlerin azcık ucundan tutucan yoksa bi daha çok yanaşırsın derdim valla.

Kendi annem çalışıyo babamla ayrılar iki kız kardeşim var okuyorlar o çalışmasa aç kalırlar babam nafaka ödemiyor yani annem gelemez ancak iki yıl Sonra gelebilir kızların okulu bitince

Sanirim bebekten sonra iliskinizde bir kopukluk soz konusu...
Onun size anlayissiz, sert tavri, bebek dogdugundan beri cinselligin ikinci plana atilmasi, zaten siz henuz sorumluluklarin altindan kalkamazken (belki maddi anlamda da) ustune bir de bebegin sorumlulugu, o playstation oynayarak bunlardan kacabiliyor ve onun basindan kalkip gercek dunyaya donesi yok ama donmek zorunda, sizi o butun hengamenin icinde yalniz birakamaz cunku...
Oturun konusun, o sizden siz ondan ne bekliyorsunuz, anlatin...
Bir araya geldiginiz her an bebekten, yapilmasi gerekenlerden bahsetmeyin, biraz kari koca oldugunuzu hatirlayin, tatli tatli muhabbet edin, birbirinizin anlamlarini yitirmeyin...
Bu arada sonuc olarak uzulmeyin, bence bu bir gecis donemi, ikiniz de sasirmis kalmissiniz, iste erkek olunca cocuk gibi siyriliyorlar isin icinden cogunlukla o ayri, size kalmis cogu sey ama merak etmeyin gececek zamanla...

Canım benim desem ne yazar adam zaten kendi yanaşmıyor yani istemiyo korkuyormuş doğumdan sonra psikolojisi bozulmuş o konuda da birçok şey denedim sonuç hüsran. Hadi o zamanla düzelir ama bu durumumuz içler acısı bir süre anneme gideyim diyorum özlesin biraz

Canım benim desem ne yazar adam zaten kendi yanaşmıyor yani istemiyo doğumdan sonra psikolojisi bozulmuş o konuda da birçok şey denedim sonuç hüsran. Hadi o zamanla düzelir ama bu durumumuz içler acısı bir süre anneme gideyim diyorum özlesin biraz

Bence cinsel sıkıntınızı aşarsanız, size karşı daha kibar davranır ve ev işlerini çaktırmadan yaptırabilirsiniz. fantazi kıyafetler alın, eşinizin talebine göre hazırlık yapın. Falla buradaki Arap hatunlar, yemeyip içmeyip iç çamaşırına acayip paralar harcıyorlar. Cinsel anlamda laf aralarında övün, bak şu ne güzeldi, şu davranışını özledim gibi cümleler kurun. Farkında olmadan yapıyormuş gibi el , kol şakaları yapın. Oyun konsolunu yanlışlıkla bozun ama yine tamir eder değil mi?
Çocuk konusunda bende aynı sıkıntıları yaşadım. Evimi şu an görsem sanki evde bomba patlamış, o derece dağınık, eşimde koyuverdi artık , şikayet etmiyor. Evinde yemeği varsa, yatak odasında sıkıntı yoksa diğer kısımları görmezden gelebiliyorlar. Ben kızımı 4 aylıkken yürütece koyup alıştırmıştım, tuvalate bile gidemiyordum. Gaz sancılarından sürekli kucaktaydı. Çok kustuğu için bizimde üstümüz başımız kirlenirdi. Zaten eşim en ufak bir lekede hemen üstünü değiştirir. Çamaşı yıkayıp sermekten anam ağlardı.
O yüzden çocuğunuzu kucağa alıştırmayın, ne kadar ağlarsa ağlasın, emzirdikten sonra pusette kalmaya alışsın. Çok sık yedirmeyin, o yüzden daha az gaz ve kusma sıkıntı olur. Daha az çamaşır çıkar. Biz her ağladığında çocuk doymuyor diye hazır mamada verirdik, geceleri ne o uyur ne de biz uyurduk, çok sonra anladım gaz sancılarından dolayı olduğunu ve benim çok sık mama verdiğimi.
Bebek açlıktan değil temas isteği için sürekli meme istiyor. Beraber uyuyun , eşiniz eve geldiğinde, verin çocuğu kucağına ben yemeği hazırlayayım deyin, bbek baba kucağına alışsın. Baba da çocuğa alışsın. Zaten sürekli ağlarsa baba da dayanamaz alır kucağına, yallah yallah siz koşmayın bebeğe, o varken ha bire ev işi yapın, ister istemez çocukla ilgilenir o zaman.

Canim ev isi hergun olmaz neticede, 1 saat erken kalkip halledebilirsin bence.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Playstation evde ise onu bi sekilde bozun derim 😉 bi tornavidaya bakar

Son düzenleme:
Bebeğin uyku düzeni kaymış , önce uykusunu düzenlemek lazım
Gaz için ve rahat uykuya geçmesi için bitkisel çaylar var doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz
Bebek gece 4 te yatıp , öğlene kadar uyumaz
Daha çok minik uyku düzeni oluşacaktır sizde bunu ayarlamaya çalışın
Eşiniz bencil ve kaba , kv nizin etkisi oluyordur muhakkak
Playstationu söker atardım ben olsam , babalığı oyun karakterimi sanıyor acaba
Bebek büyütmek takım işidir
Sabah kalkın , eşinizi gönderin , işinizi yapın öğlen bebek uyurken sizde yatın biraz
Zamanla düzene girersiniz fazla takmayın kafanıza

Eşiniz çok vicdansızmış.. Ev işlerini nasıl ne ara yaparımdan ziyade eşinizin bu durumunu düzeltin önce.. Vicdanına dokundurun babalığın bu olmadığını anlasın.. Ailece dışarı gezmelere gidin mesela ve bebeği taşıma işini eşinize verin bebeğiyle aralarında bir bağ oluşmasını sağlayın..
Annenizin yanına gitmek çözüm değil bence.. İyice kanıksar bu durumu ve böyle devam eder.. Aile bilinci babalık bilinci kazanması lazım..Ve tabi ki biraz MERHAMET

Ayni beni anlatmissin arkadasim.Cocugumda 2.5 aylik.Ben dogum sonrasi depresyon gecirdim ve ayni sekilde evle ilgilenemiyordum.Gece hala 3-4 kere kalkiyorum.Birde tasiniyorum gerisini sen dusun.Halada tam bir duzen oturtamadim.Bazen yemek yapamadigim gunler oluyor.Birde ustune kayinvalidem sizde yemek pismiyor mu imalarinda bulunuyor.Esimden yemek konusunda yardim istiyorum diye bana surekli yatan is buyuran insan muamelesi yapiyor.Halbuki bir salata yapmis cok mu.Erkekler ilk zamanlar destek olsada sonradan bikiyor ben bunu ogrendim.Kabullendim artik.Benim ne yaptigimi soyleyeyim.Biraz cocukla uyuyorum sonra kalkip en pratiginden bir yemek yaoiyorum.Kisa hazirlik yaparken baya bir konserve yaptim coknise yariyor bir sogan azciknsalca kavur at icine olsun bitsin.Tarhananin yapimida kolay mesela.Iki gunde bir yemek yapsan , yemek yapmadigin bir gun utu baska gun camasir baska gun sil supur yapabilirsin vilada kullan mesela.Kendine bakmaya gelince esinden rica edip isten geldiginde azcik cocukla ilgilensin sen de kendinle.Kadinlar ne sikintilar cekiyor ama erkekler anlamiyor malesef cok basitmis gibi gozukuyor ama evle ilgilenmek calismaktan daha zor bence.Hic uzme kendini uyku duzeni oturunca bebeginin her sey rayina oturacaktir.Biraz yoruluyorsun ama bunlarda gecer.Ben vitaminsiz kalmisim mesela yorgunlugum ondanmis doktor tavsiyesiyle vitamin aliyorum.Bebeginle saglikli mutlu bir omur dilerim.Mutluluklar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…