Evler,artan fiyatlar...

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.475
Kızlar günaydın. Benim hayatımın odak noktası olmayan ama zaman zaman enerjimi düşüren bir derdim var. Buradaki cin fikirli arkadaşlarım belki bana yol gösterirler.

Kızım yaklaşık 3 sene sonra Allah izin verirse okula başlayacak ve iyi bir semtte devlet okulu daha mantıklı geliyor bana. Şuan oturduğumuz yerdeki okullar hiç iyi değil,hayat ne gösterir bilemeyiz ama taşınmamız gerekecek. Kira da olur ama benim derdim gözümüzü karartıp ev almak...

Bir yanım 3 sene boyunca para biriktir arabayı da satıp ev için peşinat yap diyor (Aşağı yukarı yıllık 20bin biriktirebiliriz inş.Fazlası olursa gezmemizden harcamamızdan kısmış olacağız bunu istemiyorum.Araba da 25bin civarı tutuyor)
Bir yanım da ev fiyatları uçacak diyor. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken evlerini geçen yıl 140 bine aldıklarını öğrendim. İyi bir lokasyondalar ve karşı dairesi şuan 350 bine satıştaymış. 1 yılda o derece artmış. Biz de Sancaktepedeyiz, 15-20 yıl önce annemler arsalarını çok komik bir fiyata satın almışlardı,bir kaç yıldır değerlendi. Bu metro, metrobüs 3.köprü vb.şeylerden dolayı artan fiyatları duyunca şoka giriyorum. Şuan 200bine almak istediğimiz evler 3 sene sonra 500 olursa hiç şaşmayacağım çünkü istediğimiz semte metro geliyormuş. İstanbulda oturan trafik mağdurları ne demek istediğimi daha iyi anlar sanırım

Yatırımdan,birikimden,evin yönetiminden anlayan KK dostlarım; beni biraz aydınlatın nolur Şuan peşinatımız yok 25 bin dışında. Krediye bulaşmayı hiç istemiyorum ama yanlış mı yapıyoruz?

Şimdi şöyle 3 sene sonrası için belli bir plan yapıyorsun sen TL bazında. 20 bin biriktiririm diyorsun ki TL dolar karşısında paraşütle iniş yapıyor bu bir.
İkincisi emlak kadar kazandıran başka bir yatırım yok şu an.
Geçen sene 290 bin diye sorduğumuz eve bu yaz adam 320 bin dedi.Bu kategorideki evler ise şu an 340-350 bin civarı değişiyor. Yani sen para biriktireyim derken evler pahalanıyor.
Bence en kestirmeden kredi ile hallet bu işi.

Tabiki keşke kredisiz ev alsanız ama ben küçükçekmecede metrobüsün dibinde 1 sene önce bahçe katını 130 a aldım şuan 1000 lira kira geliri var ve satsam 180 bin lira he bi daha bu parayla anca kulübe alırım aynı yerden o ayrı. Ama fırsat varsa bugun alın para birikmez özellikle TL değer kaybediyor faizler artıyor. 3 sene sonra 3 senelik kredi biter.

Evet burda da öyle bir durum var, yaklaşık 3 4 yıl önce 140 150 m2lik daireler 170 180bin iken, şuanda 70 m2lik dairler 350bin oldu. O metro bizim buraya da geliyor çünkü. Daha çok da artar maalesef. Kredi çekmezseniz durum çok zor..

Ev fiyatları dolar/euro bazlı olarak artar.
Çünkü inşaatta kullanılan tüm malzemeler dolar/euro bazında artış gösterir. Yeni yapılan ev dolayısıyla şuan pahalı oluyo. Otomatik olarak eski evlerinde fiyatları artmış oluyo.
Metro metrobüs sadece gelişmişlik kolaylık göstergesi çok farkettiren bi durum değil.

Ev almaya gelince mesela nereleri düşünüyosunuz ? Emlakçılara haber salıp kelepir daire kovalayabilirsiniz.

Icralık daire alabilirsiniz ciddi fiyat farkı var.

Siz 3yıl para biriktirdiğinizde 85 bin para oluyo bu para peşinata yeter mi semti bilmediğim için bilemiyorum.

Mucize olur o :) 3 sene para biriktirme konusunda olumsuz bakıyorsun sanırım,doğru mu?

Evet canım olumsuz bakıyorum yaşadığın ilin oturmak istediğin muhitin durumunu anlattın illa ki fiyat artacak, sen 3 senede para biriktirirken o evler yerinde saymıcak, sen bugün 50 biriktirsem yeter dedin atıyorum, 3 seneye bir bakmışsın 50 severe kulak kalmış, kimse güle oynaya kredi çekmiyor ama gençlikte yaptın yaptın

Ev fiyatlarının dolar/euro bazlı olarak arttığını hiç bilmiyordum ne yalan söyleyeyim Çekmeköy,Sarıgazi,Çamlık düşünüyoruz.Çekmeköyde bir emlakçı sözde haber verecekti iyi de bir daire varmış,yalan oldu kaldı. Eşe dosta söyledik,babam esnaf ona da haber verenler olmuş ama oturulacak gibi evler denk gelmedi henüz.İcraya bulaşmak istemem sanırım,hak hukuk giriyor işin içine biraz.

Kredi için gözünüz korkmasın kesinlikle. Şu an 1,03 civarında. evet biraz çok ama vereceğiniz kirayı faize sayarsanız daha mantıklı olur.

Onu pesinat verip ev alabilirsiniz bnde o konuda dertli yim öyle bi konu açmıştım bak yazılanlar a belki yardimci olur

haa şunu atlamışım ev fiyatları cidden lokasyon iyi ise fırlıyor, biz mesela çektiğimiz krediyi kapatması dahil olmak üzere 40 bin tl kardayız

Bir de evdeki hesap çarşıya uymaz hiç sen bugün yıllık şu kadar biriktiririz diyosun ama atıyorum hop makina bozuldu hasta e işi çıktı fayanslar kırıldı vs ev hali olmuyo mu aksilikler, geçen eşimin telefonun ekran kırıldı 300 lira güme gitti misal

Sen o krediyi çek 3 sene bitmiş olur en azından, bizim ekimde 2 senesi bitiyor 3 sene kalıcak

3 yılda 20 bin biriktirmekle ev planı olmaz CeYz. Bunu peşinat yapamazsın bile.
Ancak krediyi öderken sıkıntı yaşarım diyorsan hiç girme. Banka gibi kapitaslist bir düzen sana boşuna para vermez tabi.
Eve ipotek koyuyorlar.

Siz nereden aldınız? Hani doğudasınız ya ondan sordum.

o kadar faiş ev fiyatlarına 25 bin TL para ile girmeniz, hele ki kredi faizleri de şuanda çok yüksek, çok mantıklı bir şey yapmış olmazsınız. Çektiğiniz kredi katlanacak 300 TL lik evi 400 geri ödeyeceksiniz. Kredi faizlerini takip edin, uyguna ev bulma yoluna bakın. Hemen bu işe girişmeyin derim.

Siz nereden aldınız? Hani doğudasınız ya ondan sordum.

Ankara Batıkentten, babamda yardımcı oldu sağolsun vefatından önce bizi ev bak sahibi yaptı 70 bin çektik 90 olarak ödüyoruz, Ankara istiyoruz zaten Şark dönüşünü

çekmeköyde bahçekatları 140tan başlıyo normal 200-250 bin daireler bence 3yıl ülke bu durumdayken çok uzun bekleme vadesi. Biraz sıkın kendinizi 20drğilde 30 biriktirin arabayıda verin çekin kredi.
Kredi düştüğünde gidip yapılandırırsınız tekrardan ödemeleriniz düşer

Kredi için gözünüz korkmasın kesinlikle. Şu an 1,03 civarında. evet biraz çok ama vereceğiniz kirayı faize sayarsanız daha mantıklı olur.
Kredi için gözümüz korkuyor canım hem de çok 170bin çeksek 15 yılda ödesek aylık yaklaşık 2.300-2.400 TL civarı ödemesi çıkıyor.Biz bu parayı her ay ödersek ne tatile gidebiliriz ne çocuk düşünebiliriz.15 yıl az buz bir zaman değilki. 2000in üzerine çıkamayız yani. Bu durumda da ev hayal oluyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…