Evler,artan fiyatlar...

Beylikdüzüne bakayım bir canım. Bizim şuan oturduğumuz babamların.Geçen sene de niyetlenmiştik,sağolsunlar buranın kirasını da alırsınız zorlanmazsınız dediler ama nasıl kabul edelim.
Herşeyin hayırlısı artık,belki şuan oturduğumuz yer çok daha iyi duruma gelecek bilemeyiz
pekı bu evden baska evler varmı babaların
bızım ev bıze verıldı hedıye olarak o yuzden hıc ev alalım derdıne dusmuyorum yanı ev varken neden sıkıntıya gıreyımkı dıyorum ama

Ev alma isi para biriktirmeyle olacak is degil ceyz.

Istanbulda miydin sen? Biz de ev almak istiyoruz. Ama pesinatimiz da yok. (Arabayi satmak istemiyoruz, borsadaki hisselerimi satmak istemiyorum, var ama kullanmayacagiz yani duzen degistirmemek icin)

Hep goruyorum reklamini bilboardlarda, kentsell'i arastirsana 1890 tl taksitle ev diyo, pesinatsiz diyo. Belki uyar size.

Peşinatı verip,krediye girmek makul olan. Para biriktirmekde bir seçenek ama sizin istediğiniz lokasyondaki fiyat artışları belinizi bükecek bu durumda. Siz şu an peşinatla ve krediyle evi aldiğinizda evin fiyatını sabitlersiniz,size maliyeti belli olur. Ama para biriktirince artmış fiyattan alıp,yine kredi ödeyerek daha pahaliya almis olacaksiniz. Kenara koymayi düşündüğünüz tutarı kredi olarak ödeyin bence.

kızlar konumuzla alakasız olacak ama bana yardımcı olacak bi arkadaş varmı?
ben Allah izin verirse ev almayı düşünüyorum. ve bahçe katı düşünüyorum.
Sizce en alt kat bahçe katı sıkıntıları olurmu veya ne gibi sıkıntıları olur.
avantajları ve dezavantajları nelerdir.
Yalıtım,mantolama en iyi şekilde yapılmış olmalı,aksi halde,rutubet olması çok olası.
Çok bilindik bir firmanın,iyi bir projesinde bahçe dubleksinde oturan arkadaşım şu an o muazzam bahçesi olan evini satıp taşınmak istiyor.

pekı bu evden baska evler varmı babaların
bızım ev bıze verıldı hedıye olarak o yuzden hıc ev alalım derdıne dusmuyorum yanı ev varken neden sıkıntıya gıreyımkı dıyorum ama
Var canım çok şükür 5 evleri var,birini bize verdiler 2 si kirada. Ama bu aralar biraz sıkışıklar annemin sigortasını biz ödemeyi teklif ettik 2 yılı kaldı.Ama dediğim gibi kızımı buradaki okula gönderebilir miyim hiç bilmiyorum,gönderemem sanırım. İlerde taşınırsak da kira ödemiş olacağız. Ailem buranın kirasını alın der ama alamam

Kızlar günaydın. Benim hayatımın odak noktası olmayan ama zaman zaman enerjimi düşüren bir derdim var. Buradaki cin fikirli arkadaşlarım belki bana yol gösterirler.

Kızım yaklaşık 3 sene sonra Allah izin verirse okula başlayacak ve iyi bir semtte devlet okulu daha mantıklı geliyor bana. Şuan oturduğumuz yerdeki okullar hiç iyi değil,hayat ne gösterir bilemeyiz ama taşınmamız gerekecek. Kira da olur ama benim derdim gözümüzü karartıp ev almak...

Bir yanım 3 sene boyunca para biriktir arabayı da satıp ev için peşinat yap diyor (Aşağı yukarı yıllık 20bin biriktirebiliriz inş.Fazlası olursa gezmemizden harcamamızdan kısmış olacağız bunu istemiyorum.Araba da 25bin civarı tutuyor)
Bir yanım da ev fiyatları uçacak diyor. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken evlerini geçen yıl 140 bine aldıklarını öğrendim. İyi bir lokasyondalar ve karşı dairesi şuan 350 bine satıştaymış. 1 yılda o derece artmış. Biz de Sancaktepedeyiz, 15-20 yıl önce annemler arsalarını çok komik bir fiyata satın almışlardı,bir kaç yıldır değerlendi. Bu metro, metrobüs 3.köprü vb.şeylerden dolayı artan fiyatları duyunca şoka giriyorum. Şuan 200bine almak istediğimiz evler 3 sene sonra 500 olursa hiç şaşmayacağım çünkü istediğimiz semte metro geliyormuş. İstanbulda oturan trafik mağdurları ne demek istediğimi daha iyi anlar sanırım:KK43:

Yatırımdan,birikimden,evin yönetiminden anlayan KK dostlarım; beni biraz aydınlatın nolur :KK43: Şuan peşinatımız yok 25 bin dışında. Krediye bulaşmayı hiç istemiyorum ama yanlış mı yapıyoruz?
Normalde peşinatınız varsa hiç beklemeyin gerisini krediyle alın derdim.Sizin biriktirdiğinizden daha çok değerleniyor evler.Dün haberlerde izledim.Konut kredileri inanılmaz yükselmiş.Karışık bir dönem.Ortalığın sakinleşip faizlerin düşmesini bekleyin

Ev alma isi para biriktirmeyle olacak is degil ceyz.

Istanbulda miydin sen? Biz de ev almak istiyoruz. Ama pesinatimiz da yok. (Arabayi satmak istemiyoruz, borsadaki hisselerimi satmak istemiyorum, var ama kullanmayacagiz yani duzen degistirmemek icin)

Hep goruyorum reklamini bilboardlarda, kentsell'i arastirsana 1890 tl taksitle ev diyo, pesinatsiz diyo. Belki uyar size.
Linki filan var mı canım? Googledan bulamadım

Ne işle meşgulsunuz bilmiyorum ama İstanbulda olduğunuz sürece ev fiyatları daha da artıcak. Ben İstanbuldan taşınmayı düşünüyorum ilerde. Hayat çok pahalı 300 binden aşağı ev yok, kutu kadar eve o kadar para vermek çok saçma geliyor. Çocuğun okulu,servisi,yemeği vs çok masraflı olacak zaten ilerde de. Herkes çocuğunu özele gönderiyor artık. Üniversite okuduğum şehirde 150 bine 3+1 120 m2 ev alınırken İstanbulda 150 bine 1+1 bile yok artık.

Cutem, orası niye böyle ucuz ki,bir bilgin var mı?:110:
Yanlıs anlasılma olmasın beylıkduzu cok pahalı bır yer. Ucuz olanlar esenyurt cıvarı ama orayı beylıkduzu dıye yansıtıyorlar

Sıze soyle ornek vereyım. Benım oturdugum sıte esenyurt(haramıderede). Bızım karsımıza yapılan yenı bır sıte var 1+1ler 250-300 arası dusunun. Bızım sıtede 1+1ler 140 170 arası. Esenyurt ıcınde ıse tek apartmanlar cok ucuz ama oralarda yasamazsınız. Beylıkduzu merkezı cok nezıh bır yer ama 15 yıllık bınalardan ancak 250ye felan ev bulursunuz. Beylıkduzu merkezden uzaklasırsanız ancak uygun evler var.

Ne işle meşgulsunuz bilmiyorum ama İstanbulda olduğunuz sürece ev fiyatları daha da artıcak. Ben İstanbuldan taşınmayı düşünüyorum ilerde. Hayat çok pahalı 300 binden aşağı ev yok, kutu kadar eve o kadar para vermek çok saçma geliyor. Çocuğun okulu,servisi,yemeği vs çok masraflı olacak zaten ilerde de. Herkes çocuğunu özele gönderiyor artık. Üniversite okuduğum şehirde 150 bine 3+1 120 m2 ev alınırken İstanbulda 150 bine 1+1 bile yok artık.
evet haklısnız. Ben balkonsuz 2+1 160 a aldım. Sımdı 260dan asagı satmam.( 2 yılda 100bın arttı)

evet haklısnız. Ben balkonsuz 2+1 160 a aldım. Sımdı 260dan asagı satmam.( 2 yılda 100bın arttı)

İstanbulda geçinmek gerçekten zor. İki kişi memur olsa bile toplam maaş 4-5 bin desek. 300 bine ev alsalar aylık ödemesi 2 binden az olmaz hatta 2500 falan. Kaldı 1500 tl onla da yicek misin içecek misin bir de çocuk olursa yandın yani... :KK43:

Yanlıs anlasılma olmasın beylıkduzu cok pahalı bır yer. Ucuz olanlar esenyurt cıvarı ama orayı beylıkduzu dıye yansıtıyorlar

Sıze soyle ornek vereyım. Benım oturdugum sıte esenyurt(haramıderede). Bızım karsımıza yapılan yenı bır sıte var 1+1ler 250-300 arası dusunun. Bızım sıtede 1+1ler 140 170 arası. Esenyurt ıcınde ıse tek apartmanlar cok ucuz ama oralarda yasamazsınız. Beylıkduzu merkezı cok nezıh bır yer ama 15 yıllık bınalardan ancak 250ye felan ev bulursunuz. Beylıkduzu merkezden uzaklasırsanız ancak uygun evler var.

Teyzem esenyurt kiptaş konutlarından aldı 5 sene oluyor 200 küsürdü şu an 300 den aşağı değilmiş artık esenyurtta aldı başını gidiyor.

İstanbulda geçinmek gerçekten zor. İki kişi memur olsa bile toplam maaş 4-5 bin desek. 300 bine ev alsalar aylık ödemesi 2 binden az olmaz hatta 2500 falan. Kaldı 1500 tl onla da yicek misin içecek misin bir de çocuk olursa yandın yani... :KK43:
tabı 300bınlık ev ıcın 75 pesınatı bırıktırecekler once:KK43:

Teyzem esenyurt kiptaş konutlarından aldı 5 sene oluyor 200 küsürdü şu an 300 den aşağı değilmiş artık esenyurtta aldı başını gidiyor.

Esenyurt kiptas esenyurtun icinde. Kiptas olsa ne yazar cok kotu oralar kesinlikle oturulmaz. Istedigi kadar ucsun fiyati.
Esenyurta bagli esenkent var, bahcesehirin dibi, esenyurt merkeze de uzak. Orasi yasanabilir bir yer.

3 yilda biriktireceginize topraktan bir projeye girip mutahite odeseniz. Hemde evin fiyati sabit kalir. Mesela mutahit bir arsa aliyor ve bir ev projesi ciziyor. Daha eve baslamadan gidip proje ustunden anlasiyorsunuz su daireyi su fiyata diye. Daha ortada ev olmadigi icin tabi piyasadan daha uyguna anlasiyorsunuz. Sonra arabayi satip pesinat verin. Sozlesme imzalaniyor tabi karsilikli mutahit size diyor ki ben su yilin su ayinda size evi teslim edecegim ve mutahit size evi teslim edene kadar her ay belli bir miktar muthaite para oduyorsunuz. Tabi hepsi olmuyor bu. Mutahit size evi teslim ettiginde evin bir kismi odenmis oluyor ama tabi en basta anlastiginiz fiyat hic degismiyor. evin icine tasindiktan sonrada ne kadar kaldiysa geriye artik onu bankadan cekersiniz.

Biz bu yontemle aldik evi 238 e aldik ortada sadece arsa vardi. Etraftaki bitmis evler 290 300 du. Belli bir miktar pesinat verdik simdi her ay mutahite odeme yapiyoruz. Evin temeli atildi ve katlar cikmaya basladi. Katlar cikilmaya baslaninca simdiden mutahit 289 istiyor bizimle ayni daireye. 2017 subatta teslim edecek evi mutahit biz o zamana kadar odeme yapacagiz ne zaman icine gecersek o zaman kalan miktari bankaya basvurup odecegiz ve bankaya odemeye yapacagiz bu sefer. Ama banka dan cekecegimiz tutar bayagi dusecek.

aynı yöntemle benim eşim de ev olayına girmiş henüz ortada ben yokken :) yanıldığınız bir nokta var düzeltmek isterim; eğer evi peşin almadıysanız yani tüm parayı baştan vermediyseniz siz tamamını ödeyene kadar o tutar artıyor, şöyle ki her 3 ayda 1 (en azından bizimki öyle) m2 için olan fiyat artıyor, bu artış da inşaat malzemelerinin artışıyla orantılı oluyor. bizim gibi hayalkırıklığına uğramamak için iyice öğrenmenizi tavsiye ederim.

aynı yöntemle benim eşim de ev olayına girmiş henüz ortada ben yokken :) yanıldığınız bir nokta var düzeltmek isterim; eğer evi peşin almadıysanız yani tüm parayı baştan vermediyseniz siz tamamını ödeyene kadar o tutar artıyor, şöyle ki her 3 ayda 1 (en azından bizimki öyle) m2 için olan fiyat artıyor, bu artış da inşaat malzemelerinin artışıyla orantılı oluyor. bizim gibi hayalkırıklığına uğramamak için iyice öğrenmenizi tavsiye ederim.

Boyle bir durum soz konusu degil. Sozlesmede evin hangi bedelde satildigi yaziyor ve odeme plani var senetler yapildi esim bizzat imzaladi senetlerin toplam tutari belli. Bizden gizli senet duzenleyemzler zaten esimin imzasi olmadan senet duzenleyemezler fazladan. Sizin mutahitiniz bastan bunun boyle olacagini soylemistir buyuk ihtimal esinize.

Twitter.com/kentsell
Kentselhizmetler.com.tr
Buna baktım şimdi canım,her yıl oran %10 artıyormuş ve ara ödemeler var. İlçe olarak da fiyat açısından da bize uygun görünmüyor malesef. Yine de sağol :KK68:

Kızlar günaydın. Benim hayatımın odak noktası olmayan ama zaman zaman enerjimi düşüren bir derdim var. Buradaki cin fikirli arkadaşlarım belki bana yol gösterirler.

Kızım yaklaşık 3 sene sonra Allah izin verirse okula başlayacak ve iyi bir semtte devlet okulu daha mantıklı geliyor bana. Şuan oturduğumuz yerdeki okullar hiç iyi değil,hayat ne gösterir bilemeyiz ama taşınmamız gerekecek. Kira da olur ama benim derdim gözümüzü karartıp ev almak...

Bir yanım 3 sene boyunca para biriktir arabayı da satıp ev için peşinat yap diyor (Aşağı yukarı yıllık 20bin biriktirebiliriz inş.Fazlası olursa gezmemizden harcamamızdan kısmış olacağız bunu istemiyorum.Araba da 25bin civarı tutuyor)
Bir yanım da ev fiyatları uçacak diyor. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken evlerini geçen yıl 140 bine aldıklarını öğrendim. İyi bir lokasyondalar ve karşı dairesi şuan 350 bine satıştaymış. 1 yılda o derece artmış. Biz de Sancaktepedeyiz, 15-20 yıl önce annemler arsalarını çok komik bir fiyata satın almışlardı,bir kaç yıldır değerlendi. Bu metro, metrobüs 3.köprü vb.şeylerden dolayı artan fiyatları duyunca şoka giriyorum. Şuan 200bine almak istediğimiz evler 3 sene sonra 500 olursa hiç şaşmayacağım çünkü istediğimiz semte metro geliyormuş. İstanbulda oturan trafik mağdurları ne demek istediğimi daha iyi anlar sanırım:KK43:

Yatırımdan,birikimden,evin yönetiminden anlayan KK dostlarım; beni biraz aydınlatın nolur :KK43: Şuan peşinatımız yok 25 bin dışında. Krediye bulaşmayı hiç istemiyorum ama yanlış mı yapıyoruz?

Bende çekmeköy tarafındayım evim burada babam bir kaç senedir buralarda inşaat yapıyor burada genel olarak az çok biliyorum ev fiyatlarını ve ben size şu kadarını söyleyeyim çekmeköy zaten uçtu da sancaktepe de bile fiyatlar 2 3 katına çıkacak 2 3 sene sonra. Çünkü 3.köprü çok yakın ve metro geliyor inşaatı var zaten görmüşsünüzdür 1 seneye gelir sanırım. Biz bile 2 sene önce yaptığımız ev fiyatlarını şu an 2 3 katı arttırdık. Keşke şimdi nakitiniz olsada peşinat için şimdi alabilseniz fiyatlar artacak çünkü. Başka bir semt deseniz artık istanbulda güzel semtlerin çoğu pahalı kötü semtlerde artıyor gittikce. Çekmeköy kötü değil peşinatınız olduğunda o civarlara bir bakın derim belki şansınıza uygun bulursunuz. Ve bu devirde kredisiz ev almak imkansız gibi birşey maalesef. Herkes krediyle alıyor.

X