Evler,artan fiyatlar...

Ankara Batıkentten, babamda yardımcı oldu sağolsun vefatından önce bizi ev bak sahibi yaptı 70 bin çektik 90 olarak ödüyoruz, Ankara istiyoruz zaten Şark dönüşünü

Ankara’da fiyatlar aldı başını gitti. İyi bir yatırım olmuş sizin için. Allah daha iyilerini nasip etsin.

Batıkent bizim çocukluğumuzda yeni bir yerleşim yeriydi uzak ve ucuz diye bakılırdı.

Şimdi villalar yapıldı, 600 binden ekmek peynir gibi satılıyor.

Kredi çekmeden ev sahibi olmak zor ama faizler de şuan o kadar yüksek ki.
Toki falan bulursanız uyguna gelir belki.

3 yılda 20 bin biriktirmekle ev planı olmaz CeYz. Bunu peşinat yapamazsın bile.
Ancak krediyi öderken sıkıntı yaşarım diyorsan hiç girme. Banka gibi kapitaslist bir düzen sana boşuna para vermez tabi.
Eve ipotek koyuyorlar.
Krediyle ilgili biraz önce yazdım canım,diğer mesajda.
3 yılda değil de yılda 20bin demek istemiştim.Yani 85 civarı olsa peşinat yine saçma mı olur?

Kızlar günaydın. Benim hayatımın odak noktası olmayan ama zaman zaman enerjimi düşüren bir derdim var. Buradaki cin fikirli arkadaşlarım belki bana yol gösterirler.

Kızım yaklaşık 3 sene sonra Allah izin verirse okula başlayacak ve iyi bir semtte devlet okulu daha mantıklı geliyor bana. Şuan oturduğumuz yerdeki okullar hiç iyi değil,hayat ne gösterir bilemeyiz ama taşınmamız gerekecek. Kira da olur ama benim derdim gözümüzü karartıp ev almak...

Bir yanım 3 sene boyunca para biriktir arabayı da satıp ev için peşinat yap diyor (Aşağı yukarı yıllık 20bin biriktirebiliriz inş.Fazlası olursa gezmemizden harcamamızdan kısmış olacağız bunu istemiyorum.Araba da 25bin civarı tutuyor)
Bir yanım da ev fiyatları uçacak diyor. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken evlerini geçen yıl 140 bine aldıklarını öğrendim. İyi bir lokasyondalar ve karşı dairesi şuan 350 bine satıştaymış. 1 yılda o derece artmış. Biz de Sancaktepedeyiz, 15-20 yıl önce annemler arsalarını çok komik bir fiyata satın almışlardı,bir kaç yıldır değerlendi. Bu metro, metrobüs 3.köprü vb.şeylerden dolayı artan fiyatları duyunca şoka giriyorum. Şuan 200bine almak istediğimiz evler 3 sene sonra 500 olursa hiç şaşmayacağım çünkü istediğimiz semte metro geliyormuş. İstanbulda oturan trafik mağdurları ne demek istediğimi daha iyi anlar sanırım:KK43:

Yatırımdan,birikimden,evin yönetiminden anlayan KK dostlarım; beni biraz aydınlatın nolur :KK43: Şuan peşinatımız yok 25 bin dışında. Krediye bulaşmayı hiç istemiyorum ama yanlış mı yapıyoruz?

bızım 2013de 10 yıl odemeyle 160a aldıgımız ev su an 260. 2+1 sıte ıcınde , balkonsuz ve ıcı oyle yapılı guzel degıl ve esenyurt(haramiderede) . Gerısını sız dusunun artık. su an zaten ev almanız mumkun degıl pesınat olmadıgı ıcın ama eger varsa ımkanınız soyle yapın .

1+1 ev alın,sız gene ıstedıgınız semntte kıraya gecın. Aldıgınız evın kıra carpanı yuksek olsun yanı en az 800-1000tl kırası olsun. Arabanızı satın ve pesınat verın uzerınıde ıhtıyac kredısıyle tamamlayın. O evden aldıgınız kırada kredı odemelrınde kullanırsınız

aylık odeyebılecegınız mıktar ne kadar , onu soylersenız yardımcı olayım sıze. Mesela bızım sıtede 140-160 arası 1+1 ve kırası 800-1000tl arası.

Krediyle ilgili biraz önce yazdım canım,diğer mesajda.
3 yılda değil de yılda 20bin demek istemiştim.Yani 85 civarı olsa peşinat yine saçma mı olur?

yoo 85 olsa saçma olmaz tabi ama birde şöyle bak 3 sene sonra alacağın 200 bin TL lik ev olacak sana 400 Bin TL ozaman yine peşinatın az olacak, eğer kredi öderim diyorsan girmelisin, ancak hesabını iyi yapman lazım, şuan yüksek krediler :KK43:

bızım 2013de 10 yıl odemeyle 160a aldıgımız ev su an 260. 2+1 sıte ıcınde , balkonsuz ve ıcı oyle yapılı guzel degıl ve esenyurt(haramiderede) . Gerısını sız dusunun artık. su an zaten ev almanız mumkun degıl pesınat olmadıgı ıcın ama eger varsa ımkanınız soyle yapın .

1+1 ev alın,sız gene ıstedıgınız semntte kıraya gecın. Aldıgınız evın kıra carpanı yuksek olsun yanı en az 800-1000tl kırası olsun. Arabanızı satın ve pesınat verın uzerınıde ıhtıyac kredısıyle tamamlayın. O evden aldıgınız kırada kredı odemelrınde kullanırsınız

aylık odeyebılecegınız mıktar ne kadar , onu soylersenız yardımcı olayım sıze. Mesela bızım sıtede 140-160 arası 1+1 ve kırası 800-1000tl arası.

kesinlikle katılıyorum, bizim denk gelmeseydi bende aynen öyle yapacaktım, 1+1 yada 2+1 ler aynı fiyata uygunbir ev alıp kiraya verecektim , biraz değerlenince satıp kafama göre ev alacaktım.

Ankara’da fiyatlar aldı başını gitti. İyi bir yatırım olmuş sizin için. Allah daha iyilerini nasip etsin.

Batıkent bizim çocukluğumuzda yeni bir yerleşim yeriydi uzak ve ucuz diye bakılırdı.

Şimdi villalar yapıldı, 600 binden ekmek peynir gibi satılıyor.

Batıkentin belli başlı mahalleleri 30 yıllık oldu zaten biz yeni istedik Çakırlarda bizim ev

Kredi için gözümüz korkuyor canım hem de çok :KK43: 170bin çeksek 15 yılda ödesek aylık yaklaşık 2.300-2.400 TL civarı ödemesi çıkıyor.Biz bu parayı her ay ödersek ne tatile gidebiliriz ne çocuk düşünebiliriz.15 yıl az buz bir zaman değilki. 2000in üzerine çıkamayız yani. Bu durumda da ev hayal oluyor sanırım:KK43:
Zaten 3 sene bırkktıreyım dersenız de en az 4-5 bın arası bırıkım yapmanız laızm kredısız almak ıcın

Büyük konuşmak istemem ama az çok Amerikada olan mortgage krizini biliyorsunuzdur.
Aynı durum belli bir süre sonra Türkiyede de olması beklenmekte.
Şuan borç ya da kredi ile ne ev ne araba almak için ideal bir ortam var.
Döviz yüksek,kredi oranları yüksek, TL'nin değeri düşük,malın değerleri yüksek (ev-araba)
Bekleyin belli bir süre sonra ev fiyatlarında düşüş olacaktır. 3 yıl iyi bir vade bu dönemde para biriktirip faiz hesaplarına yatırın. Hatta 2016 ilk çeyreğe kadar dolara yatırarak ufakta olsa kar edebilirsiniz.

İşte böyle şeylere kayıyor aklım. Yatırım amaçlı ufacık bir ev alsak,biz taşınmasak kiraya versek diye düşünüyorum. O kira 3 yıl boyunca kredinin bir kısmını öderdi.3 yıl sonra da biz taşınırdık.Ama buna eşim sıcak bakmadı. Aylık 1500-1700 civarı ödeyebiliriz,en fazla 2bin.Buna da kredi çıkmaz zaten offf

Büyük konuşmak istemem ama az çok Amerikada olan mortgage krizini biliyorsunuzdur.
Aynı durum belli bir süre sonra Türkiyede de olması beklenmekte.
Şuan borç ya da kredi ile ne ev ne araba almak için ideal bir ortam var.
Döviz yüksek,kredi oranları yüksek, TL'nin değeri düşük,malın değerleri yüksek (ev-araba)
Bekleyin belli bir süre sonra ev fiyatlarında düşüş olacaktır. 3 yıl iyi bir vade bu dönemde para biriktirip faiz hesaplarına yatırın. Hatta 2016 ilk çeyreğe kadar dolara yatırarak ufakta olsa kar edebilirsiniz.
Bir an kocam mı yazmış dedim:KK48:

İşte böyle şeylere kayıyor aklım. Yatırım amaçlı ufacık bir ev alsak,biz taşınmasak kiraya versek diye düşünüyorum. O kira 3 yıl boyunca kredinin bir kısmını öderdi.3 yıl sonra da biz taşınırdık.Ama buna eşim sıcak bakmadı. Aylık 1500-1700 civarı ödeyebiliriz,en fazla 2bin.Buna da kredi çıkmaz zaten offf
Canım aylık 1700 degıl 2700 odeyecekmıs gıbı dusun. Kıraya verebılecegınız 1+1 alsanız ordan gelen kırayı da eklersınız kredıye.
Bak mesela 150bıntl lık 1+1 ev ıcın 5 yıl kredı odemesı asagıdakı gıbı. 2500 odeyeceksın ama evı 850-1000tlye kıraya verdıgını dusun, yanı cebınden 1500-1700 arası cıkacak. 5 yıl sonrada evını satıp ıyı bır ev ıcın pesınat yapar ustunude yıne 5 yıl kredı cekersın ıstedıgın gıbı bır evın olur. Onun dısında cok zor Istanbulda ev almak

ylık Taksit 2.519 TL
Toplam Masraf 1.187 TL
Faiz Oranı %1,04
Toplam Maliyet 152.305 TL

Canım aylık 1700 degıl 2700 odeyecekmıs gıbı dusun. Kıraya verebılecegınız 1+1 alsanız ordan gelen kırayı da eklersınız kredıye.
Bak mesela 150bıntl lık 1+1 ev ıcın 5 yıl kredı odemesı asagıdakı gıbı. 2500 odeyeceksın ama evı 850-1000tlye kıraya verdıgını dusun, yanı cebınden 1500-1700 arası cıkacak. 5 yıl sonrada evını satıp ıyı bır ev ıcın pesınat yapar ustunude yıne 5 yıl kredı cekersın ıstedıgın gıbı bır evın olur. Onun dısında cok zor Istanbulda ev almak

ylık Taksit 2.519 TL
Toplam Masraf 1.187 TL
Faiz Oranı %1,04
Toplam Maliyet 152.305 TL
Sağol canım,hesaplama olarak da bakmışsın. İşte o kirası 850 olup fiyatı 150bin olan evi bulmak sorun :KK43: Söylediğim semtlerde öyle evler olduğunu sanmıyorum :KK43: Geçen aylarda kiralık sıfır,3.kat 2+1 ev sormuştuk 800TL ydi satın almaya kalksan aynı ev 220 bin civarıdır.

Çakırlarda ev almanız süper olmuş 1 yılda 3 katı oldu, biz maalesef uzak diye oralara giremedik, bebek olunca eşimin ailesine daha yakın olalım dedik, ama bizimde çok şükür 1,buçuk katı oldu daha 1 sene bile olmadı :)

Çakırlar yunus market var bilmem bilir misin orda evimiz annemle aynı apartmanda olucam kismetse

3 yilda biriktireceginize topraktan bir projeye girip mutahite odeseniz. Hemde evin fiyati sabit kalir. Mesela mutahit bir arsa aliyor ve bir ev projesi ciziyor. Daha eve baslamadan gidip proje ustunden anlasiyorsunuz su daireyi su fiyata diye. Daha ortada ev olmadigi icin tabi piyasadan daha uyguna anlasiyorsunuz. Sonra arabayi satip pesinat verin. Sozlesme imzalaniyor tabi karsilikli mutahit size diyor ki ben su yilin su ayinda size evi teslim edecegim ve mutahit size evi teslim edene kadar her ay belli bir miktar muthaite para oduyorsunuz. Tabi hepsi olmuyor bu. Mutahit size evi teslim ettiginde evin bir kismi odenmis oluyor ama tabi en basta anlastiginiz fiyat hic degismiyor. evin icine tasindiktan sonrada ne kadar kaldiysa geriye artik onu bankadan cekersiniz.

Biz bu yontemle aldik evi 238 e aldik ortada sadece arsa vardi. Etraftaki bitmis evler 290 300 du. Belli bir miktar pesinat verdik simdi her ay mutahite odeme yapiyoruz. Evin temeli atildi ve katlar cikmaya basladi. Katlar cikilmaya baslaninca simdiden mutahit 289 istiyor bizimle ayni daireye. 2017 subatta teslim edecek evi mutahit biz o zamana kadar odeme yapacagiz ne zaman icine gecersek o zaman kalan miktari bankaya basvurup odecegiz ve bankaya odemeye yapacagiz bu sefer. Ama banka dan cekecegimiz tutar bayagi dusecek.

Canım sana tavsiyem 3 yıl biriktirerek ev sahibi olmayı düşünme. Çünkü ev fiyatlarıda faizler de her ay artıyor.
Her geçen gün bile aleyhine bu konuda.
Benim sana tavsiyem şu andaki elindeki 25 bin peşinatı verip 100 bin liralık şehir dışında çorlu, çerkezköy olabilir yada başka biyer den bir eve girmen. 3 yıllık kredi çekip (75 bin) bitirmen. bu gün 100 bin liraya aldğın evi 3 yıl sonra 200-250 bine satarsın sonrada kendi evini istediğin yerden alırsın.
3 yıl bankaya para koysan bankada paran eriyecek bu şekilde değerlenmiş olur.

Biz de ayni durumdayiz epi topu arabayi da satsak 40bin tl kadar pesinat yapilabilecek paramiz var 1 sene biriktirip ev isine girelim diyoruz ama gercekten cok zor allah hepimize kolaylik versin.

X