Ankara Batıkentten, babamda yardımcı oldu sağolsun vefatından önce bizi ev bak sahibi yaptı 70 bin çektik 90 olarak ödüyoruz, Ankara istiyoruz zaten Şark dönüşünü
Ankara Batıkentten, babamda yardımcı oldu sağolsun vefatından önce bizi ev bak sahibi yaptı 70 bin çektik 90 olarak ödüyoruz, Ankara istiyoruz zaten Şark dönüşünü
Krediyle ilgili biraz önce yazdım canım,diğer mesajda.3 yılda 20 bin biriktirmekle ev planı olmaz CeYz. Bunu peşinat yapamazsın bile.
Ancak krediyi öderken sıkıntı yaşarım diyorsan hiç girme. Banka gibi kapitaslist bir düzen sana boşuna para vermez tabi.
Eve ipotek koyuyorlar.
Kızlar günaydın. Benim hayatımın odak noktası olmayan ama zaman zaman enerjimi düşüren bir derdim var. Buradaki cin fikirli arkadaşlarım belki bana yol gösterirler.
Kızım yaklaşık 3 sene sonra Allah izin verirse okula başlayacak ve iyi bir semtte devlet okulu daha mantıklı geliyor bana. Şuan oturduğumuz yerdeki okullar hiç iyi değil,hayat ne gösterir bilemeyiz ama taşınmamız gerekecek. Kira da olur ama benim derdim gözümüzü karartıp ev almak...
Bir yanım 3 sene boyunca para biriktir arabayı da satıp ev için peşinat yap diyor (Aşağı yukarı yıllık 20bin biriktirebiliriz inş.Fazlası olursa gezmemizden harcamamızdan kısmış olacağız bunu istemiyorum.Araba da 25bin civarı tutuyor)
Bir yanım da ev fiyatları uçacak diyor. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken evlerini geçen yıl 140 bine aldıklarını öğrendim. İyi bir lokasyondalar ve karşı dairesi şuan 350 bine satıştaymış. 1 yılda o derece artmış. Biz de Sancaktepedeyiz, 15-20 yıl önce annemler arsalarını çok komik bir fiyata satın almışlardı,bir kaç yıldır değerlendi. Bu metro, metrobüs 3.köprü vb.şeylerden dolayı artan fiyatları duyunca şoka giriyorum. Şuan 200bine almak istediğimiz evler 3 sene sonra 500 olursa hiç şaşmayacağım çünkü istediğimiz semte metro geliyormuş. İstanbulda oturan trafik mağdurları ne demek istediğimi daha iyi anlar sanırım
Yatırımdan,birikimden,evin yönetiminden anlayan KK dostlarım; beni biraz aydınlatın nolurŞuan peşinatımız yok 25 bin dışında. Krediye bulaşmayı hiç istemiyorum ama yanlış mı yapıyoruz?
Krediyle ilgili biraz önce yazdım canım,diğer mesajda.
3 yılda değil de yılda 20bin demek istemiştim.Yani 85 civarı olsa peşinat yine saçma mı olur?
bızım 2013de 10 yıl odemeyle 160a aldıgımız ev su an 260. 2+1 sıte ıcınde , balkonsuz ve ıcı oyle yapılı guzel degıl ve esenyurt(haramiderede) . Gerısını sız dusunun artık. su an zaten ev almanız mumkun degıl pesınat olmadıgı ıcın ama eger varsa ımkanınız soyle yapın .
1+1 ev alın,sız gene ıstedıgınız semntte kıraya gecın. Aldıgınız evın kıra carpanı yuksek olsun yanı en az 800-1000tl kırası olsun. Arabanızı satın ve pesınat verın uzerınıde ıhtıyac kredısıyle tamamlayın. O evden aldıgınız kırada kredı odemelrınde kullanırsınız
aylık odeyebılecegınız mıktar ne kadar , onu soylersenız yardımcı olayım sıze. Mesela bızım sıtede 140-160 arası 1+1 ve kırası 800-1000tl arası.
Ankara’da fiyatlar aldı başını gitti. İyi bir yatırım olmuş sizin için. Allah daha iyilerini nasip etsin.
Batıkent bizim çocukluğumuzda yeni bir yerleşim yeriydi uzak ve ucuz diye bakılırdı.
Şimdi villalar yapıldı, 600 binden ekmek peynir gibi satılıyor.
Zaten 3 sene bırkktıreyım dersenız de en az 4-5 bın arası bırıkım yapmanız laızm kredısız almak ıcınKredi için gözümüz korkuyor canım hem de çok170bin çeksek 15 yılda ödesek aylık yaklaşık 2.300-2.400 TL civarı ödemesi çıkıyor.Biz bu parayı her ay ödersek ne tatile gidebiliriz ne çocuk düşünebiliriz.15 yıl az buz bir zaman değilki. 2000in üzerine çıkamayız yani. Bu durumda da ev hayal oluyor sanırım
İşte böyle şeylere kayıyor aklım. Yatırım amaçlı ufacık bir ev alsak,biz taşınmasak kiraya versek diye düşünüyorum. O kira 3 yıl boyunca kredinin bir kısmını öderdi.3 yıl sonra da biz taşınırdık.Ama buna eşim sıcak bakmadı. Aylık 1500-1700 civarı ödeyebiliriz,en fazla 2bin.Buna da kredi çıkmaz zaten offfbızım 2013de 10 yıl odemeyle 160a aldıgımız ev su an 260. 2+1 sıte ıcınde , balkonsuz ve ıcı oyle yapılı guzel degıl ve esenyurt(haramiderede) . Gerısını sız dusunun artık. su an zaten ev almanız mumkun degıl pesınat olmadıgı ıcın ama eger varsa ımkanınız soyle yapın .
1+1 ev alın,sız gene ıstedıgınız semntte kıraya gecın. Aldıgınız evın kıra carpanı yuksek olsun yanı en az 800-1000tl kırası olsun. Arabanızı satın ve pesınat verın uzerınıde ıhtıyac kredısıyle tamamlayın. O evden aldıgınız kırada kredı odemelrınde kullanırsınız
aylık odeyebılecegınız mıktar ne kadar , onu soylersenız yardımcı olayım sıze. Mesela bızım sıtede 140-160 arası 1+1 ve kırası 800-1000tl arası.
Bir an kocam mı yazmış dedimBüyük konuşmak istemem ama az çok Amerikada olan mortgage krizini biliyorsunuzdur.
Aynı durum belli bir süre sonra Türkiyede de olması beklenmekte.
Şuan borç ya da kredi ile ne ev ne araba almak için ideal bir ortam var.
Döviz yüksek,kredi oranları yüksek, TL'nin değeri düşük,malın değerleri yüksek (ev-araba)
Bekleyin belli bir süre sonra ev fiyatlarında düşüş olacaktır. 3 yıl iyi bir vade bu dönemde para biriktirip faiz hesaplarına yatırın. Hatta 2016 ilk çeyreğe kadar dolara yatırarak ufakta olsa kar edebilirsiniz.
Canım aylık 1700 degıl 2700 odeyecekmıs gıbı dusun. Kıraya verebılecegınız 1+1 alsanız ordan gelen kırayı da eklersınız kredıye.İşte böyle şeylere kayıyor aklım. Yatırım amaçlı ufacık bir ev alsak,biz taşınmasak kiraya versek diye düşünüyorum. O kira 3 yıl boyunca kredinin bir kısmını öderdi.3 yıl sonra da biz taşınırdık.Ama buna eşim sıcak bakmadı. Aylık 1500-1700 civarı ödeyebiliriz,en fazla 2bin.Buna da kredi çıkmaz zaten offf
Sağol canım,hesaplama olarak da bakmışsın. İşte o kirası 850 olup fiyatı 150bin olan evi bulmak sorunCanım aylık 1700 degıl 2700 odeyecekmıs gıbı dusun. Kıraya verebılecegınız 1+1 alsanız ordan gelen kırayı da eklersınız kredıye.
Bak mesela 150bıntl lık 1+1 ev ıcın 5 yıl kredı odemesı asagıdakı gıbı. 2500 odeyeceksın ama evı 850-1000tlye kıraya verdıgını dusun, yanı cebınden 1500-1700 arası cıkacak. 5 yıl sonrada evını satıp ıyı bır ev ıcın pesınat yapar ustunude yıne 5 yıl kredı cekersın ıstedıgın gıbı bır evın olur. Onun dısında cok zor Istanbulda ev almak
ylık Taksit 2.519 TL
Toplam Masraf 1.187 TL
Faiz Oranı %1,04
Toplam Maliyet 152.305 TL
Çakırlarda ev almanız süper olmuş 1 yılda 3 katı oldu, biz maalesef uzak diye oralara giremedik, bebek olunca eşimin ailesine daha yakın olalım dedik, ama bizimde çok şükür 1,buçuk katı oldu daha 1 sene bile olmadı :)
Çakırlar yunus market var bilmem bilir misin orda evimiz annemle aynı apartmanda olucam kismetse
Evet biliyorum çok güzel yeri hayırlı olsun :)