Evler,artan fiyatlar...

Aslında derdim ev sahibi olmaktan ziyade iyi bir devlet okulu. Kira vermiyoruz şükür ama ev alamazsak da 3 sene sonra kiraya çıkacağız

Devlet okullarinin pek iyi oldugunu düşünmüyorum ama soyle nezih sessiz sakin yerlerde iyi devlet okullari bulabilirsiniz..

Bende senin gibi düşünüp oldukça iyi bir semtten ev kiraladim ve çocuğumu isim yapmış bi devlet okuluna verdim..Fakat gördüm ki insanlar hep alıp özel okula verdiler bu sene..başarılı ailesi ilgili öğrenciler burs kazanarak yada teşvikle gittiler..Üstelik artık eskisi gibi değil ilkokul belki ama ortaokulda devlet okulları maalesef sonlara. .Bu gerçeği herkes biliyor maalesef..

Sınıflarda çevre semtlerden bir yolunu bulup yazılanlar ve bizler kaldık. .ama tavsiyem ufaktan başlayabilirsiniz. .Yurt dışında insanlar 2 çocukla 60 metrekare evde oturuyorlar valla..hep şahit oldum..hem o kadar sizde zorlanmazsiniz hayat bu sonuçta. .

Benim de gordugum en ucuz daire buydu, altinda bahce kati bir daire daha vardi ama o biraz yari bodrum gibi oldugundan yuksek degildi. Ara katlar 250 bin civari burda ve daireler cidden cok kucuk cikip biraz dolasmaniz lazim direk insaattan satan yerler var, ben tesadufen arkadasimla yururken gordum 180 bin 200 bin yaziyordu binanin ustunde onunde de adamlar vardi gezdirdiler. Simdiye satilmistir buyuk ihtimalle, zaten ilanlari bir goruyorum ertesi gun yok oluyorlar.

biz de istanbulda oturuyoruz ama almadık hiç yararı yok çok kalabalık mecburiyetten yaşıyoruz iş amaçlı, kendi memleketimizden aldık kiraya oturduk gelen para karşılıyor öle bir şey yapabilirsiniz sizde.

Ben de Sancaktepe'deyim. Burada olağanüstü bir emlak balonu var. Bunun sebebi, son zamanlarda bol bol boş arsanın olmasından dolayı yapılan ultra lüks siteler. Mesela sitede 800.000 - 1.000.000 TL civarı daire satılıyorsa yolu bozuk, altyapısı olmayan, küçücük daireyi normal fiyatı 150.000 ise 400.000 satarım diyor. Kiralar da aynı şekilde, sitede adam havuzlu fitnessli daireyi 1500 civarı kiraya verince biraz ilerideki bilmemne inşaat ltd. şti. ne yaptırdığı küçücük düşük kaliteli malzeme kullanılmış dandik evime en az 800 isterim diyor. Bakınız bu daireyi alırsanız bakkala gitmek için bile araç lazım. O yüzden Sancaktepe değil de başka alternatif semtler bakın. Üstelik ortamı da pek iyi değil. Merkezi Sarıgazi'de 24 saat alenen pkk propagandası yapılıyor. Arkadaşım şehitler dolayısıyla bayrak asmış evine, evini taşlamışlar.

Sarıgazi Merkezde 11 sene oturduk,2004ten beri de Yenidoğandayız. Babamın dükkanının karşısında oluyor bahsettiğiniz olaylar ve cidden çok kötü,eskiden bu kadar değildi Sarıgazide sadece lojmanlar tarafına bakıyorum,tabi son çare olarak

Semtın senın ıcın onemı varmıkı? Zaten kıraya verıceksın 1+1de kendın oturmayacaksın. Benım oturdugum sıtede var mesela, 160cıvarı ama pazarlıkla 150 cıvarı olur dıye o fıyatı yazdım. Dıyorum ka kıra carpanı yuksek olucak, bu da su demek, kırası evı bellı oranda amortı edecek. 3+1 ev bızım sutede 1200tl mesela kırası, fıyatı da 250-300 arası, 1+1 150-160 olmasına ragmen kırası 850-1000 arası, o yuzden 1+! alıp kıraya vermek daha mantıklı bana gore

topraktan ev almak ıstanbulda cok rısklı. cogu proje durdu, ınsanlar para odemeye devam ettı ama ortada ev yok. sız sanslı kesımdensınız fakat dedıgım gıbı rısklerı var

Semt neresiydi yazmışmıydınız?

CeYz, evlerin durumu hakkında yeterince şey söylenmiş, ben de birikiminin heba olacağını ve belki arada harcanacağını düşünüyorum. Okul konusuna gelince merkezdeki okullar iyidir diye bir şey yok, okulun çehresinden ziyade çocuğunun sınıf öğretmeni önemlidir. Kötü birine denk gelirse yandı. Bir diğer fikir, bulunduğunuz yerde oturmaya devam edip özel okula göndermek? Böylece eğitimi hakkında daha emin olursun.

Nefret ediyorum kirada oturmaktan ya hem evler pahalı hemde pislik kır içinde bırakıp çıkıyor kiracılar. Birikim desen hiç yok
Ev almak benim için bir hayal kadar uzak

eğer aileden birşey yoksa krediye mecbursunuz malesef
yanı herkez normal sartlarda calısıp bu kadar pahalı evlerı alıp odemelerı cok mumkun degıl
bız aıle evınde oturuyoruz , ama bızım yanı mıras gıbı dusunelım . fakat esımın tarafından gelen bır para var suanda tek basına daıre almıyor ama bız onunla beylıkduzu cıvarında bır ev alıp kıraya vermeyı dusunuyoruz yarın obur gun coluk cocuk ıcın acıkcası. orada evler daha uygun ve sıte duzenı ıcınde
dusunmezmısınız bılmıyorum
bızede cok uzak kalıyor bende tasınmayı dusunmuyorum

Özel okulların yıllık ödeme planlarına baktım,çok fazla geldi. Hem de gereksiz geliyor,ilerde de böyle düşünürmüyüm bilmiyorum. Ben de kardeşim de devlet okulunda okuduk,çok başarılıydık. Sınıfımızda serseri küfürbaz yoktu,herkes birinci olacağım diye yarış içindeydi.Öğretmenlerimiz yine ilgili,sevecendi. Lise de arkadaş ortamı filan derken ders notlarım biraz düşmüştü mesela. Özel okuldansa iyi bir devlet okulunu önemsiyorum şuan için. Krediden de gelen yorumlarla uzaklaşmak üzereyim,sanırım kiraya çıkacağız ya da arsa araştıracağız

topraktan ev almak ıstanbulda cok rısklı. cogu proje durdu, ınsanlar para odemeye devam ettı ama ortada ev yok. sız sanslı kesımdensınız fakat dedıgım gıbı rısklerı var

Evet riskleri var bizim aldigimiz ev bursa da zaten esimede bana da bu kadar fiyat farki varken bu riske deger gibi geldi. Sukur insaatimiz yukseliyor. Firmanin yaptigi baska bircok proje mevcut. Mutahitimiz bursa mutahitler dernegi baskani zaten. Gecen buranin yerel televizyonuna cikti konustu. 37 yilli firma ve insaat sektorunde taninmis bir firma. Bunlar bize guven verdi ama her mutahite guvenilir mi guvenilmez tabi.

Beylikdüzüne bakayım bir canım. Bizim şuan oturduğumuz babamların.Geçen sene de niyetlenmiştik,sağolsunlar buranın kirasını da alırsınız zorlanmazsınız dediler ama nasıl kabul edelim.
Herşeyin hayırlısı artık,belki şuan oturduğumuz yer çok daha iyi duruma gelecek bilemeyiz

Ev fiyatları gün geçtikçe daha çok pahalilasiyor.. mecbur kredi cekceksnz

Cutem, orası niye böyle ucuz ki,bir bilgin var mı?

para bırıktırmekle anca bırının pesınatına yardımcı olursunuz ılerde:) cunku yıne bırıktırecegınız mıktarla 3 yıl sonra ev alacagınız zaman yıne pesınat olmayacak..Katılım bankaları harıc presınatınız yetmeyınce ıhtıyac kredısı falan adı altında pesınatnızı tamamlamak ıcın sıze kredı verıp ev ıcın cektıgınız kredıye dahıl edıyorlar o mıktarı..
suan alırsanız
3 yıl sonrasından daha uygun fıyata ev sahıbı olucaksınız
daha az faız oranıyla kredı cekıceksınız
aldıgınız ev prım yapıcak
ve kıra getırısı
suan alsanız ve kıraya versenız ortalama 800 den kı bu en dusuk rakam Istanbul ıcın 800 x 36 =28.800
sızın 3 yılda bırıktırabılırız dedıgınızden daha fazla bı getırı olucak..
ztn 10 yıl sonra cektıgınız kredının faızıyle evın kıra getırısı bırbırını karsılıyo sızde ana parayı cebınızden odemıs gıbı oluyorsunuz..
Odeme ımkanınız varsa hıc durmayın faız oranlarına bakın bankayla konusun duser mı dusmez mı dıe ona gore begendıgınız bı ev varsa kacırmayın bu fırsatı..

kızlar konumuzla alakasız olacak ama bana yardımcı olacak bi arkadaş varmı?
ben Allah izin verirse ev almayı düşünüyorum. ve bahçe katı düşünüyorum.
Sizce en alt kat bahçe katı sıkıntıları olurmu veya ne gibi sıkıntıları olur.
avantajları ve dezavantajları nelerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…