- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.393
Aslında derdim ev sahibi olmaktan ziyade iyi bir devlet okulu. Kira vermiyoruz şükür ama ev alamazsak da 3 sene sonra kiraya çıkacağız
Şuanki evimiz de ufak 90 metrekare uygun bize yani ama ben o civarlarda 180e göremedim. Sizin dediğiniz yer çok alçak mı? Yüksek girişe ve üst katlara bakıyoruz biz. Kiraya verirsek en fazla 160a almamız lazım,onda kat önemli dğil ama girişler bile 170binden 180 binden fazla
biz de istanbulda oturuyoruz ama almadık hiç yararı yok çok kalabalık mecburiyetten yaşıyoruz iş amaçlı, kendi memleketimizden aldık kiraya oturduk gelen para karşılıyor öle bir şey yapabilirsiniz sizde.Kızlar günaydın. Benim hayatımın odak noktası olmayan ama zaman zaman enerjimi düşüren bir derdim var. Buradaki cin fikirli arkadaşlarım belki bana yol gösterirler.
Kızım yaklaşık 3 sene sonra Allah izin verirse okula başlayacak ve iyi bir semtte devlet okulu daha mantıklı geliyor bana. Şuan oturduğumuz yerdeki okullar hiç iyi değil,hayat ne gösterir bilemeyiz ama taşınmamız gerekecek. Kira da olur ama benim derdim gözümüzü karartıp ev almak...
Bir yanım 3 sene boyunca para biriktir arabayı da satıp ev için peşinat yap diyor (Aşağı yukarı yıllık 20bin biriktirebiliriz inş.Fazlası olursa gezmemizden harcamamızdan kısmış olacağız bunu istemiyorum.Araba da 25bin civarı tutuyor)
Bir yanım da ev fiyatları uçacak diyor. Geçen gün arkadaşımla sohbet ederken evlerini geçen yıl 140 bine aldıklarını öğrendim. İyi bir lokasyondalar ve karşı dairesi şuan 350 bine satıştaymış. 1 yılda o derece artmış. Biz de Sancaktepedeyiz, 15-20 yıl önce annemler arsalarını çok komik bir fiyata satın almışlardı,bir kaç yıldır değerlendi. Bu metro, metrobüs 3.köprü vb.şeylerden dolayı artan fiyatları duyunca şoka giriyorum. Şuan 200bine almak istediğimiz evler 3 sene sonra 500 olursa hiç şaşmayacağım çünkü istediğimiz semte metro geliyormuş. İstanbulda oturan trafik mağdurları ne demek istediğimi daha iyi anlar sanırım
Yatırımdan,birikimden,evin yönetiminden anlayan KK dostlarım; beni biraz aydınlatın nolurŞuan peşinatımız yok 25 bin dışında. Krediye bulaşmayı hiç istemiyorum ama yanlış mı yapıyoruz?
Sarıgazi Merkezde 11 sene oturduk,2004ten beri de Yenidoğandayız. Babamın dükkanının karşısında oluyor bahsettiğiniz olaylar ve cidden çok kötü,eskiden bu kadar değildiBen de Sancaktepe'deyim. Burada olağanüstü bir emlak balonu var. Bunun sebebi, son zamanlarda bol bol boş arsanın olmasından dolayı yapılan ultra lüks siteler. Mesela sitede 800.000 - 1.000.000 TL civarı daire satılıyorsa yolu bozuk, altyapısı olmayan, küçücük daireyi normal fiyatı 150.000 ise 400.000 satarım diyor. Kiralar da aynı şekilde, sitede adam havuzlu fitnessli daireyi 1500 civarı kiraya verince biraz ilerideki bilmemne inşaat ltd. şti. ne yaptırdığı küçücük düşük kaliteli malzeme kullanılmış dandik evime en az 800 isterim diyor. Bakınız bu daireyi alırsanız bakkala gitmek için bile araç lazım. O yüzden Sancaktepe değil de başka alternatif semtler bakın. Üstelik ortamı da pek iyi değil. Merkezi Sarıgazi'de 24 saat alenen pkk propagandası yapılıyor. Arkadaşım şehitler dolayısıyla bayrak asmış evine, evini taşlamışlar.
Semtın senın ıcın onemı varmıkı? Zaten kıraya verıceksın 1+1de kendın oturmayacaksın. Benım oturdugum sıtede var mesela, 160cıvarı ama pazarlıkla 150 cıvarı olur dıye o fıyatı yazdım. Dıyorum ka kıra carpanı yuksek olucak, bu da su demek, kırası evı bellı oranda amortı edecek. 3+1 ev bızım sutede 1200tl mesela kırası, fıyatı da 250-300 arası, 1+1 150-160 olmasına ragmen kırası 850-1000 arası, o yuzden 1+! alıp kıraya vermek daha mantıklı bana goreSağol canım,hesaplama olarak da bakmışsın. İşte o kirası 850 olup fiyatı 150bin olan evi bulmak sorunSöylediğim semtlerde öyle evler olduğunu sanmıyorum Geçen aylarda kiralık sıfır,3.kat 2+1 ev sormuştuk 800TL ydi satın almaya kalksan aynı ev 220 bin civarıdır.
topraktan ev almak ıstanbulda cok rısklı. cogu proje durdu, ınsanlar para odemeye devam ettı ama ortada ev yok. sız sanslı kesımdensınız fakat dedıgım gıbı rısklerı var3 yilda biriktireceginize topraktan bir projeye girip mutahite odeseniz. Hemde evin fiyati sabit kalir. Mesela mutahit bir arsa aliyor ve bir ev projesi ciziyor. Daha eve baslamadan gidip proje ustunden anlasiyorsunuz su daireyi su fiyata diye. Daha ortada ev olmadigi icin tabi piyasadan daha uyguna anlasiyorsunuz. Sonra arabayi satip pesinat verin. Sozlesme imzalaniyor tabi karsilikli mutahit size diyor ki ben su yilin su ayinda size evi teslim edecegim ve mutahit size evi teslim edene kadar her ay belli bir miktar muthaite para oduyorsunuz. Tabi hepsi olmuyor bu. Mutahit size evi teslim ettiginde evin bir kismi odenmis oluyor ama tabi en basta anlastiginiz fiyat hic degismiyor. evin icine tasindiktan sonrada ne kadar kaldiysa geriye artik onu bankadan cekersiniz.
Biz bu yontemle aldik evi 238 e aldik ortada sadece arsa vardi. Etraftaki bitmis evler 290 300 du. Belli bir miktar pesinat verdik simdi her ay mutahite odeme yapiyoruz. Evin temeli atildi ve katlar cikmaya basladi. Katlar cikilmaya baslaninca simdiden mutahit 289 istiyor bizimle ayni daireye. 2017 subatta teslim edecek evi mutahit biz o zamana kadar odeme yapacagiz ne zaman icine gecersek o zaman kalan miktari bankaya basvurup odecegiz ve bankaya odemeye yapacagiz bu sefer. Ama banka dan cekecegimiz tutar bayagi dusecek.
Semt neresiydi yazmışmıydınız?Semtın senın ıcın onemı varmıkı? Zaten kıraya verıceksın 1+1de kendın oturmayacaksın. Benım oturdugum sıtede var mesela, 160cıvarı ama pazarlıkla 150 cıvarı olur dıye o fıyatı yazdım. Dıyorum ka kıra carpanı yuksek olucak, bu da su demek, kırası evı bellı oranda amortı edecek. 3+1 ev bızım sutede 1200tl mesela kırası, fıyatı da 250-300 arası, 1+1 150-160 olmasına ragmen kırası 850-1000 arası, o yuzden 1+! alıp kıraya vermek daha mantıklı bana gore
Özel okulların yıllık ödeme planlarına baktım,çok fazla geldi. Hem de gereksiz geliyor,ilerde de böyle düşünürmüyüm bilmiyorum. Ben de kardeşim de devlet okulunda okuduk,çok başarılıydık. Sınıfımızda serseri küfürbaz yoktu,herkes birinci olacağım diye yarış içindeydi.Öğretmenlerimiz yine ilgili,sevecendi. Lise de arkadaş ortamı filan derken ders notlarım biraz düşmüştü mesela. Özel okuldansa iyi bir devlet okulunu önemsiyorum şuan için. Krediden de gelen yorumlarla uzaklaşmak üzereyim,sanırım kiraya çıkacağız ya da arsa araştıracağızCeYz, evlerin durumu hakkında yeterince şey söylenmiş, ben de birikiminin heba olacağını ve belki arada harcanacağını düşünüyorum. Okul konusuna gelince merkezdeki okullar iyidir diye bir şey yok, okulun çehresinden ziyade çocuğunun sınıf öğretmeni önemlidir. Kötü birine denk gelirse yandı. Bir diğer fikir, bulunduğunuz yerde oturmaya devam edip özel okula göndermek? Böylece eğitimi hakkında daha emin olursun.
topraktan ev almak ıstanbulda cok rısklı. cogu proje durdu, ınsanlar para odemeye devam ettı ama ortada ev yok. sız sanslı kesımdensınız fakat dedıgım gıbı rısklerı var
Beylikdüzüne bakayım bir canım. Bizim şuan oturduğumuz babamların.Geçen sene de niyetlenmiştik,sağolsunlar buranın kirasını da alırsınız zorlanmazsınız dediler ama nasıl kabul edelim.eğer aileden birşey yoksa krediye mecbursunuz malesef
yanı herkez normal sartlarda calısıp bu kadar pahalı evlerı alıp odemelerı cok mumkun degıl
bız aıle evınde oturuyoruz , ama bızım yanı mıras gıbı dusunelım . fakat esımın tarafından gelen bır para var suanda tek basına daıre almıyor ama bız onunla beylıkduzu cıvarında bır ev alıp kıraya vermeyı dusunuyoruz yarın obur gun coluk cocuk ıcın acıkcası. orada evler daha uygun ve sıte duzenı ıcınde
dusunmezmısınız bılmıyorum
bızede cok uzak kalıyor bende tasınmayı dusunmuyorum
Cutem, orası niye böyle ucuz ki,bir bilgin var mı?eğer aileden birşey yoksa krediye mecbursunuz malesef
yanı herkez normal sartlarda calısıp bu kadar pahalı evlerı alıp odemelerı cok mumkun degıl
bız aıle evınde oturuyoruz , ama bızım yanı mıras gıbı dusunelım . fakat esımın tarafından gelen bır para var suanda tek basına daıre almıyor ama bız onunla beylıkduzu cıvarında bır ev alıp kıraya vermeyı dusunuyoruz yarın obur gun coluk cocuk ıcın acıkcası. orada evler daha uygun ve sıte duzenı ıcınde
dusunmezmısınız bılmıyorum
bızede cok uzak kalıyor bende tasınmayı dusunmuyorum