Evlenmeyi düşünüyorum ama sizin de fikirlerinize ihtiyacımız var

Eşimle aramızda 7 yaş var ben 28 o ise 35 yaşında, yaş konusunda sıkıntı yaşamadık benimde etrafımda büyük diyen olmuştu ama yinede evlendim, bence anlaşmak, ten uyumu vs bunlara bakın..

Arkadaşa katılıyorum bu ne acele..yaş farkınız çok değil ama daha birbirinizi hiç tanimiyorsunuz...evlilik kolay birşey degil

Dönem olarak uygunsunuz ben farktan çok olduğunuz yaslara göre olumlu olumsuz bakarım örneğin 21 30 bence imkansız
Siz kimseden etkilenmeden karar vermelisiniz
Bence de. 20-30, 30-40 farkli. Erkekler erken cokuyor ama deneyin
Yemeği tatmadan evlilik kararı vermeyin diyorum . Neden bekar kalmış 40 yaşına kadar ?
Karsisina sevecegi biri çıkmamıştır. Ben de 34 yasinda bekarim.

yaş farkından ziyade bir kere oturup yemek yediğiniz adamla evlenmek istemek daha büyük problem bence. birbirinizi iş dışında özel hayatlarınızda tanımıyorsunuz. biraz birlikte vakit geçirin ondan sonra evliliğe karar verirsiniz yada vermezsiniz.

Benim eşimle aramda 7 yaş var ama zihnen uyum çok önemli. Benimle beraber çocuk gibi davranabiliyor bazen. Başka eşlerin birbirlerine söylemeye çekindiği şakaları bile yapabiliriz birbirimize. Bununla beraber unutmayın ki aile ile de evleniyor gibisiniz. Evde annesi babası ile yıllarını devirmiş birisi ailesiyle bağını sandığınız kadar koparamayacaktır büyük bir ihtimalle. Epey bir süre ayağınız devamlı kvnin evinde olacaktır. Bu yaşa kadar neden evlenmediği ile ilgili bir ipucu olabilir bu. Bence ailesini öncelikli olarak incelemeye almanız tavsiye edilir.

Cidden içinize sinseydi bu adam gelip burda sormadan direkt karar verirdiniz zaten..Yanınızda yaşlı durması size batıyor...Erkekler 45ten sonra genç görünümlerini cogu yitirir ama sen daha 35 olacaksın o zaman daha cok rahatsız eder mi enerjisi de düşecek...Bence iyi düşün, tam olarak içine sinmeli..Artı 1 yemekle evlilik kararı nasıl veriliyor anlamadım aceleniz ne? Adamın acelesi ne genelde erkekler bu kadar acele etmez.

Adamı tanımaya çalış önce evlilik en son iş

Yine iki güzel lafa kanan yurdum kadını profili ciziyorsunuz , yaş farkı çok değil ancak siz bu adamı hiç tanımıyorsunuz
Bir kere yemek yedik deyip evlilik kararı alınmaz, hele dogru durust tanımadığı kadına bu kadar hızlı yaklaşan adama hiç güvenilmez
Lutfen iyice tanıyın, sırf evlenmek için istiyorsanız zaten bize sormanıza gerek yok gidin evlenin

20 30 yaş ile 30 40 yaş aynı değil bana. Siz belli bir olgunluğa ulaşmış insanlarsınız. Eğer yaş kriterine takılmıyorsanız neden olmasın ki? Ama tabii ki ben takıyorum aradaki yaş fazla, kafamda olduramadım derseniz baştan olmasın daha iyi.

Eşimle aramda 15 yaş var yaklaşık 13 yıldır tanışıyoruz ve 7 yıldır evliyiz yaş sorun olmadı hiçbir anlamda bende kafalar ve beklentiler uyuşuyorsa sıkıntı olmaz..

Kafa yapınız ve enerjini uyuyorsa ve de yaşını öyle çok gösteren biri değilse 9 yaş çok sayılmaz.

Yani her şeyi ile bana uyan biri olsaydı tek sorun 9 yaş olsaydı ben dert etmezdim. Çünkü hayatta her şey dört dörtlük olmuyor.

Bana yas farki fazla geldi. Cinsellik olsun gezme tozma olsun senden geri kalir malesef. Evlilik icin acele ediyorsun yasin geldi diye dusunuyorsun ama acele etme yasin normal

Eşim benden 3 yaş küçük, başlarda benim çevrem çok sorun etti. Yaşı küçük dediler, 29 du o zamanlar, karakteri oturmamıştır diyen bile oldu. Dinledim mi, tabiki dinlemedim. Ben seviyorsam, anlaşıyorsam sorun yok dedim. Çok şükür, bin şükür, şimdi iyi ki diyorum.

Karar verirken her şeyini tartın derim. Evlenmek için evlenmeyin, özellikle ne kadar çok ortak paydanız var ona bakın, ortak hayaller, paylaşımlar, fikirler varsa evlenin, evlilikte sevgi ve saygı da varsa, yola çıktığınızda bir avuç ortak payda yolun devamında bin oluyor. Aynı şey sorunlarınızda da da geçerli, evlilikte o da artarak devam ediyor.

Yas farki cok büyük bir mesele değil de adam 40na kadar neden evlenmemiş bunu sordunuz mu hic? İlişkisi olmus mu, cinsellik tecrübesi var mi(bu konuları konuşuyormusunuz bilmiyorum da, önemli yani), bunlari bir sorup soruşturun. Belirli bir yaştan sonra 9 senenin cok vahim olacagini tahmin etmiyorum, ikinizde belirli bir olgunluğa erişmişsinizdir. Yanliz eşlerden birinin daha yasli durmasi ilerde sorun teşkil edebilir. Eniştem de teyzemin yaninda daha yasli duruyordu, teyzeme bu senin baban mi diye soranlar bile oluyormuş. Adam o günden sonra saçlarını boyatmaya baslamis, nasil kompleks yaptıysa artik. Siz uyumu yakaladiniz mi, ona bakin. Ama sirf fikirsel uyumda değil, görsel uyum, cinsel uyum,... Bunlar da önemli.

Yaşım sizden küçük ama yorum yapmak istedim.
Aslında erkekler kadınlara göre daha geç olgunlaşır.
Kadın 20 yaşında başka bsy düşünüyorsa erkek 20 yaşında oyun vs düşünüyor gibi gibi
Bence yaşa takılmayın. Aranızda ki iletişimin iyi olduğunu düşünüyorsanız kafanız birbirinize uyuyorsa olur bence.
Sonuçta herşey yaş değil. Benim ablamların eşleriyle aralarında birinin 8 birinin 10 yaş var.
İyice düşünüp tartın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Adamin halı tavrı "yaşım geldi evleneyim de kimle olursa olsun" gibi geldi bana. Onun dışında adam dincse,kafa uyuyorsa çok da sorun olmaz heralde. Benim kuzenimin eşi 9 yaş buyuk. Üstelik ikinci evliliği. ilk zamanlar o da 'ay ne yapsam' diye üzülüyordu ama geçen senelerde hiç problem yaşamadı. Her zaman sohbet edebileceği, anlayışlı, enerjik bir eşi var.
Adamin haline tavrına bağlı biraz da. Ama atla deve de değil yani 9 yaş

işte bahsettiğim totalde 1 yıl uzaktan görmek değil, konuşarak görüşerek her şeyini bilerek 1 yıl tanımak. uzaktan gördüğün bir insanın evlilikte nasıl olduğunu nereden bilesin.

Ben olsam yaş farkını biraz sorun ederdim sen 40 olduğunda adam 50 olacak ve belki o yaşta bülbül de ötmeyecek

Aklıma eski eşim geldi, o da beni liseden beri ama uzaktan tanıyordu ve mesajlaşmaya başladıktan 2 hafta sonra, seninle evlenmek istiyorum dedi bana, daha bir kere bile yüz yüze görüşmeden. Sonuç olarak evlendik 6 ay sonra boşandık :)
Sizin tam anlamıyla böyle gelişmemiş tabi ki ama lütfen çok zaman geçirin, bazı kararları almadan önce.

yani kimle tanışsanız zaten Allah beni ona saklamış diyeceksiniz ama böyle dediğime bakmayın ben de kısa süre tanıyarak evlendim ve çok mutluyum ancak biz beraber yaşamıştık, o yüzden kısa sürede öğrenmiştim huyunu suyunu. Sizin için de en hayırlısı olur umarım

dun mesajinizi okumustum ama daha uzun cevap yazmak istedim.

ben de sizin gibi bir hikaye ile tanismistim esimle ve evlenmeye cabuk karar verdik. bu sekilde evlenen cok fazla arkadasim oldu. bu tarz muhafazakar cevreleri bilmeyen insanlar icin bu tarz hikayeler garip geliyor ama bu sekilde evlenen ve mutlu olan insanlar fazla. zaten genelde ortak cevrelerden vs tanisildigi icin benzer sosyokulturel ozellikler oluyor, bu da uyum sartini artiyor. sizde muhtemelen hoslantinin verdigi bir leylalik sezinliyorum :) o yuzden yazmak istedim. bence bu tarz heyecan verici duygular cok guzel, herkes her zaman karsidaki birisine cekim duymayabiliyor, o yuzden o kismi hafife almiyorum. birbirimizi beklemisiz vs gibi ifadeler romantik, o zamanlari daha heyecanli kiliyor. ama bir yandan da gercekci dusunmek de gerekiyor, siz de oyle yapmaya calisiyorsnuz zaten..

1) oncelikle 31 yasindasin erken vs diyenlere bakmayin, zaten sizin yasitiniz ya da sizden 3-5 yas buyuk olan erkekler genelde 30 yas alti evlenmek istiyor. hanimlar kizacak ama bu bir gercek. tabi ki evlenmek icin evlenilmez ama kadinlarin biyolojik bir saati var. ayrica her sey zamaninda guzel

2) romantik laflar tabi ki guzel ama karar verirken "ay Allah bizi birbirimizin karsisina cikardi demek ki bize bir isaret" vs gibi duygusal gerekcelerle karar vermeyin. gerci evlenmek cilgin bi sey oldugu icin insan boyle seylere ihtiyac duyuyor :) ama asil kararinizi buna gore vermeyin

3) ailesinin sizi istemesi ve hevesli olmasi gercekten guzel bir sey. insan kendini ozel hissediyor. tabi ki asil niyetleri ogullarinin muruvvetini gormek ve bu normal bir sey. ama onlar boyle basta sevgilerini abartabilirler, basta erkek aileleri boyle seyler yapiyor. siz de karsi tarafa samimiyet gosterin ama belli bir mesafeniz olsun, sizin durusunuz oldugunu bilsinler, biraz da cekinsinler bence.

4) evlilik yoluna yavas yavas giriyorsaniz, bazi ciddi meseleleri konusmaya baslayabilirsiniz. tabi uslubuna gore. ben genel olarak "ben boyleyim, begenirsennn" tarzi sert konusmalari sevmiyorum da mantikli da bulmuyorum. ama birbirinize nasil bir aile kurmayi istediginizi, aileler arasi iliskilerin nasil olmasi gerektigini, kadin erkek arasi is bolusumunun nasil olmasi gerektigi hakkinda net sorular sorun. tabi ki insan evlendikten sonra davranislari degisebilir, ya da cok istesek bile anne babamizdan gordugumuz davranislari taklit edebiliriz, ama bu tarz konusmalar karsidaki insanin iletisim becerilerini, problemlere yaklasim tarzini size anlatir

5) ailenize soyledikten sonra karsi tarafi ve ozellikle ailesini arastirin. tanidiklar, komsular vs. bu tarz bilgiler esinizin yasam tarzi, yetirmesi hakkinda guzel bilgiler verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…