- 13 Mart 2017
- 775
- 1.083
- 113
- Konu Sahibi 2Nota1Beste
-
Absürt bir görüntü yok aslında benim yaşıma göre daha küçük göstermem sanki yanımdaki abimmiş gibi bir görüntü oluşturuyor yoksa bana sevimli geliyor yakışıklılık arayan biri de değilim eli yüzü düzgün karakteri oturmuş biri olması evlilik fikrini oluşturdu bende. Umarım boşa vakit kaybetmiyoruzdur ikimiz de .Ben 29 eşim 40 olacak ama eşim yasini göstermiyor eger yan yana abzurt bi görüntü yoksa etkilendiyseniz olabilir.ben eşime tutulmuştum
Sordum bugün direkt yüzüne.Yemeği tatmadan evlilik kararı vermeyin diyorum . Neden bekar kalmış 40 yaşına kadar ?
Aynı kurumda ara ara karşılaştık muhabbet ettik ama bugün ilk defa baş başa kaldık yemek yedik saatlerce oturduk konuştuk. Onun dışında telefonla da görüşüyoruz. O evlilik konusunda çok net ve hep dilinde dua. Sürekli Allah aramızdaki bağı kuvvetlendirsin inşallah kalplerimizi hep yakın etsin diyor. Beni bulduğuna o kadar seviniyor ki nazar olmasın diye kimseye çok anlatmıyorum diyor hatta :) bu durum da hoşuma gitti.Ciddi ciddi tek bir kere baş başa yemek yediğiniz adamla evlenmeyi mi düşünüyorsunuz? Evlilik yolunda adım atmak için çok çok erken bence. İyice tanıyın birbirinizi, gezin tozun. Arkadaşlık farklı sevgililik farklı evlilik farklı kavramlar. Aranızdaki yaş farkı yaşlarınızı göz önünde bulundurunca fazla gelmedi bana.
Hayırlısıysa olsunEvet aslında benim kanımın ısınma sebeplerinden biri de ailesi. Çünkü daha önceki ilişkimde ailelerimiz tamamen uyumsuzdu ve ben evlenseydim kesinlikle istenmeyen gelin olacaktım. Umarım ailesini tanıyınca da her şey yolunda gider.
Merhaba sevgili KK,
Daha önceleri de birçok konuda yazıp ufkumu genişlettiğim çeşitli tecrübelerle yazılan yorumlardan ders çıkartan biri olarak yine benim için çok önemli bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
31 yaşında bekarım, aynı kurumda çalışan bir talibim oldu, ikimiz de memuruz, yaklaşık 6-7 aydır ara ara kısa muhabbet ettiğim biriydi, aynı servisi kullanıyoruz çoğu zaman. Önceleri hiç düşünmesem de zaman geçtikçe hal ve hareketleriyle aklıma yatmaya başladı evlilik için. Kendisi şu an 40 yaşında. Aramızda 9 yaş var. Evlilik konusunda çok ciddi, ona kalsa yarın gelip isteyecek durumda. Aileler de uyumlu, aynı yörenin insanlarıyız. Fakat ben biraz yaşa takıldım kime yaşı 40 desem aa çokmuş diyor. Ben minyon olunca yanımda daha yaşlı görünüyor maalesef. Kanıma ısındı, yanında kendimi çok rahat hissediyorum. Bugün ilk defa baş başa yemek yedik. Saatlerce muhabbet ettik yanında sıkılmadım da. O ailesine beni anlatmış göstermiş hepsi olumlu bana karşı. Ne zaman gelinimizi tanıştıracaksın diyorlarmış hatta ama merak ettiğim şu; illa ki aranızda yaş farkı ile evlenmiş olanlar vardır. Yıllar geçtikçe sorun yaşadınız mı acaba evlendikten sonra pişmanlık duyduğunuz oldu mu? 9 yaş sizce çok mu? Yeni tanıyoruz birbirimizi ve şu ana kadar konuştuğumuz her konuda uyum sağladık ve ben de artık evlilik yolunda bir adım atmak istiyorum. Haftaya ailem yanıma gelecek. Sizce geldiklerinde bu konuyu açayım mı? Yoksa biraz daha mı beklemeliyim, onların da yaşı çok bulacağından eminim ama arada kaldım maalesef. Benim de evlilik yaşım geldi de geçiyor o yüzden çok beklemek istemiyorum açıkçası ama acele de etmek istemiyorum. En azından gizli gizli görüşmek istemiyorum ki rahat olalım rahat tanıyalım birbirimizi.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında, olur mu sizce? Zamanla uyum problemi yaşar mıyım?
Şu an görünüşe göre ikimiz de gezmeyi, eğlenmeyi seven insanlarız inşallah o da erken emekli moduna girmez ise uzun yıllar anlaşırız gibi duruyorAnnem 30 unda evlendi babamla babam o zaman 44 yaşındaydı. Başlarda süper uyumlularmış valla bana uyumlu bir dönemleri denk gelmedi ama bu yaştan değil ikisinin tezat kişiliklerinden kaynaklandı. Yaşla alakalı tek sorunları annem 40 ında gezmek isteyen hareketli bir kadınken babamın emekli moduna girmesiydi
+1Yani kusura bakma ama "daha bugün ilk defa baş başa yemek yedik" yazmışsın. Adamın huyunu suyunu bilmiyorsun daha. Yaştan önce sen önce bir adamı tanı, arkadaş ortamında gör. Oturması kalkması nasıl, konuşması nasıl, kişisel temizliğine önem veriyor mu bir izle. Ağzı mı kokuyor garip takıntısı huyu var mı bir öğren önce. Eve saksı mı alıyorsun. Evlilik öyle basit şey değil.
Ailene bahsetmeden önce 5-6 ay önce bir kendin tanı, arkadaş gibi flört gibi görüş. Öyle ailene bahset.
Ayrica adamın böyle hızlıca evlilik konusundan bahsetmesi garip. Çünkü o da seni tanımıyor sonuçta.
İnşallah, hayırlısı olsun sizin içinŞu an görünüşe göre ikimiz de gezmeyi, eğlenmeyi seven insanlarız inşallah o da erken emekli moduna girmez ise uzun yıllar anlaşırız gibi duruyor
6-7 aydır muhabbetimiz var ama önceleri ben istemediğim için dışarıda hiç görüşmedik . Bugün ilk oldu. O bana talip olduğu günden beri niyetinin ciddi olduğunu söyledi. Hatta öncesinde başka biriyle haber yollattı kendisi bir süre bana açılamadı.Yani kusura bakma ama "daha bugün ilk defa baş başa yemek yedik" yazmışsın. Adamın huyunu suyunu bilmiyorsun daha. Yaştan önce sen önce bir adamı tanı, arkadaş ortamında gör. Oturması kalkması nasıl, konuşması nasıl, kişisel temizliğine önem veriyor mu bir izle. Ağzı mı kokuyor garip takıntısı huyu var mı bir öğren önce. Eve saksı mı alıyorsun. Evlilik öyle basit şey değil.
Ailene bahsetmeden önce 5-6 ay önce bir kendin tanı, arkadaş gibi flört gibi görüş. Öyle ailene bahset.
Ayrica adamın böyle hızlıca evlilik konusundan bahsetmesi garip. Çünkü o da seni tanımıyor sonuçta.
6-7 aydır muhabbetimiz var ama önceleri ben istemediğim için dışarıda hiç görüşmedik . Bugün ilk oldu. O bana talip olduğu günden beri niyetinin ciddi olduğunu söyledi. Hatta öncesinde başka biriyle haber yollattı kendisi bir süre bana açılamadı.
Dediğiniz gibi aileme anlatma konusunda biraz daha beklemeliyim.
Aynı kurumda ara ara karşılaştık muhabbet ettik ama bugün ilk defa baş başa kaldık yemek yedik saatlerce oturduk konuştuk. Onun dışında telefonla da görüşüyoruz. O evlilik konusunda çok net ve hep dilinde dua. Sürekli Allah aramızdaki bağı kuvvetlendirsin inşallah kalplerimizi hep yakın etsin diyor. Beni bulduğuna o kadar seviniyor ki nazar olmasın diye kimseye çok anlatmıyorum diyor hatta :) bu durum da hoşuma gitti.
O bana "inşallah birbirimiz için doğru insanlarızdır ben öyle inanıyorum ve inşallah daha da ısınırız birbirimize ve hayat arkadaşım olursun" dedi. Yani o kadar saf duygularla söylüyor ki içten olduğunu anlayabiliyorum. Samimi geliyor bana. İnşallah hakkımızda hayırlısıdır evlilik."Talibim çıktı" demeniz evlenmek için evlenme yoluna girdiğinizi düşündürüyor. Neden? Yani illa evlenmek zorunda mısınız ki? Çocuk yapmak istediğiniz için mi evlenmek istiyorsunuz?
Benim düşüncem, bir insanı sevdiğin ve onunla uzun yıllar geçirmek istediğin için evlenmek mantıklı. Bu adam evlenilebilir gibi duruyor, evleneyim o zaman demek değil.
Öyle tabi kesinlikle. Asıl iş aynı evin içine geçmekle başlıyor aslında ama keşke herkes önceden bilebilse... Zamanımız var daha bakalım.6-7 ay muhabbet etmek başka şey, tanımak başka şey. Bak burada bile yazıyorlar o kadar 2-3 yıl sevgili olarak görüşen çiftler bile evlilik konusunda tereddüt ediyor, kimileri neler yaşıyor. Ben zaten adamla konuştum, mesajlaştım diyerek adamı tanıdığını düşünmen pek doğru olmaz.
Tanıma konusunda hemfikiriz onla. Aslında o acele etmiyor ailesi biraz sıkıştırdığı için böyle. Geçenlerde gelinimizi ne zaman getireceksin tanışmaya diye sormuşlar o da daha çok erken o kendini ne zaman hazır hissederse o zaman getireceğim inşallah demiş.Tamam da bu acele niye? Önce birbirinizi tanısanız olmuyor mu? İnsanlar yıllarca sevgili olup evlilik konusunda net olamıyor bu kadar çok garip bir insanın tek bir kez baş başa oturduğu kişiyle hemen evlenelim diye tutturması. Sizin aklınızın karışması daha da garip. Yaşınız küçük değil üstelik. Siz bu adamı daha doğru düzgün tanımıyorsunuz bile
Evet 40 yaşında deyince çok geliyor insanlara ama spor yapıyor mesela benden genç bu konuda ben şimdiden üşeniyorumAradaki yaş farkı çok değil bence, eşimle aramızda 7 yaş var 9 da olsa sorun olmazdı.
İlk defa baş başa vakit geçirmişsiniz, aileye söylemek için erken. Onlar bilirse, kısa sürede adı konulsun diye baskı falan yaparlar belki.
Biraz zaman tanıyın kendinize, birilerinin ne dediğinin önemli yok, 40 yaşta çökme yaşı falan değil ayrıca. İnsanlar hiç o yaşa gelmeyeceklerini falan düşünüyor herhalde.
Tanıma konusunda hemfikiriz onla. Aslında o acele etmiyor ailesi biraz sıkıştırdığı için böyle. Geçenlerde gelinimizi ne zaman getireceksin tanışmaya dkue sormuşlar o da daha çok erken o kendini ne zaman hazır hissederse o zaman getireceğim inşallah demiş.
Aslında durum şöyle. Ona zaten yıllarca birilerini önermiş durmuşlar ya da kendisi birkaç kişiyle evlenme niyetiyle görüşmüş ama ısınamamış ailesi de ilk defa onu evlenme konusunda çok istekli görünce merak ediyorlar beni de bir an evvel tanımak istiyorlar ve 40 yaşındaki çocukları evlensin gitsin istiyorlar haliyle:)Nasıl hemfikirsiniz? Birbirinizi tanımadığınızı düşünüyorsanız bu koştur koştur evlilik konusu ne alaka? Birbirimizi evlenince tanıyalım mı diyorsunuz onda mı hemfikirsiniz? 40 yaşında adam ailesinin sıkıştırmasıyla evlilik kararı alıyor öyle mi? Aile bunca zaman neden sıkıştırmamış? Kendi iradesi yok mu veya ailesinin lafıyla hareket ediyor? Daha kesin karar vermediğiniz bir evlilik düşüncesinde ailesinin hemen gelin moduna girmesi bana garip geldi. Sizin gibi pembe gözlüklerle bakamayacağım bu duruma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?