Evlenmeyi düşünüyorum ama sizin de fikirlerinize ihtiyacımız var

Ben 29 eşim 40 olacak ama eşim yasini göstermiyor eger yan yana abzurt bi görüntü yoksa etkilendiyseniz olabilir.ben eşime tutulmuştum
Absürt bir görüntü yok aslında benim yaşıma göre daha küçük göstermem sanki yanımdaki abimmiş gibi bir görüntü oluşturuyor yoksa bana sevimli geliyor yakışıklılık arayan biri de değilim eli yüzü düzgün karakteri oturmuş biri olması evlilik fikrini oluşturdu bende. Umarım boşa vakit kaybetmiyoruzdur ikimiz de .

Yemeği tatmadan evlilik kararı vermeyin diyorum . Neden bekar kalmış 40 yaşına kadar ?
Sordum bugün direkt yüzüne.
Ben seni görene kadar o evlilik duygusunu hissemedim çok görüştüğüm konuştuğum oldu ama evlilik için o hissiyat hiç oluşmadı evlenmedim dedi.

Aynı kurumda ara ara karşılaştık muhabbet ettik ama bugün ilk defa baş başa kaldık yemek yedik saatlerce oturduk konuştuk. Onun dışında telefonla da görüşüyoruz. O evlilik konusunda çok net ve hep dilinde dua. Sürekli Allah aramızdaki bağı kuvvetlendirsin inşallah kalplerimizi hep yakın etsin diyor. Beni bulduğuna o kadar seviniyor ki nazar olmasın diye kimseye çok anlatmıyorum diyor hatta :) bu durum da hoşuma gitti.

Yani kusura bakma ama "daha bugün ilk defa baş başa yemek yedik" yazmışsın. Adamın huyunu suyunu bilmiyorsun daha. Yaştan önce sen önce bir adamı tanı, arkadaş ortamında gör. Oturması kalkması nasıl, konuşması nasıl, kişisel temizliğine önem veriyor mu bir izle. Ağzı mı kokuyor garip takıntısı huyu var mı bir öğren önce. Eve saksı mı alıyorsun. Evlilik öyle basit şey değil.

Ailene bahsetmeden önce 5-6 ay önce bir kendin tanı, arkadaş gibi flört gibi görüş. Öyle ailene bahset.

Ayrica adamın böyle hızlıca evlilik konusundan bahsetmesi garip. Çünkü o da seni tanımıyor sonuçta.

Yaştan ziyade siz hiç vakit gecirmemişsiniz ki. Hani oyle süreye takilam biri değilimdir illa 1-3-5 sene flort olmali degil ama bir seyler hizli olacaksa bile insan vakit gecirmiş olmali.
6 ay kisa kisa konuşmalar ve bir yemeğe cikmak neredeyse hiç tanimiyorsunuz sayın bu adami yani.

Yaş konusu arada çoook abarti fark olmadikca genellemecek bir durum degil. Bizim Herkesin goruntusu, yaşam tarzi ayni değil sonuçta onu siz bileceksiniz. Kimisi genc durur, kimisi çöker gobekli vs olur. Kimisi o yaşta aktiftir kimisi dede moduna girmiştir.

"Talibim çıktı" demeniz evlenmek için evlenme yoluna girdiğinizi düşündürüyor. Neden? Yani illa evlenmek zorunda mısınız ki? Çocuk yapmak istediğiniz için mi evlenmek istiyorsunuz?

Benim düşüncem, bir insanı sevdiğin ve onunla uzun yıllar geçirmek istediğin için evlenmek mantıklı. Bu adam evlenilebilir gibi duruyor, evleneyim o zaman demek değil.

Şu an görünüşe göre ikimiz de gezmeyi, eğlenmeyi seven insanlarız inşallah o da erken emekli moduna girmez ise uzun yıllar anlaşırız gibi duruyor

+1
Ayrıca açıkça söylüyorum cinsel uyum da önemli , adamın performansı da

6-7 aydır muhabbetimiz var ama önceleri ben istemediğim için dışarıda hiç görüşmedik . Bugün ilk oldu. O bana talip olduğu günden beri niyetinin ciddi olduğunu söyledi. Hatta öncesinde başka biriyle haber yollattı kendisi bir süre bana açılamadı.
Dediğiniz gibi aileme anlatma konusunda biraz daha beklemeliyim.

6-7 ay muhabbet etmek başka şey, tanımak başka şey. Bak burada bile yazıyorlar o kadar 2-3 yıl sevgili olarak görüşen çiftler bile evlilik konusunda tereddüt ediyor, kimileri neler yaşıyor. Ben zaten adamla konuştum, mesajlaştım diyerek adamı tanıdığını düşünmen pek doğru olmaz.

Tamam da bu acele niye? Önce birbirinizi tanısanız olmuyor mu? İnsanlar yıllarca sevgili olup evlilik konusunda net olamıyor bu kadar çok garip bir insanın tek bir kez baş başa oturduğu kişiyle hemen evlenelim diye tutturması. Sizin aklınızın karışması daha da garip. Yaşınız küçük değil üstelik. Siz bu adamı daha doğru düzgün tanımıyorsunuz bile

O bana "inşallah birbirimiz için doğru insanlarızdır ben öyle inanıyorum ve inşallah daha da ısınırız birbirimize ve hayat arkadaşım olursun" dedi. Yani o kadar saf duygularla söylüyor ki içten olduğunu anlayabiliyorum. Samimi geliyor bana. İnşallah hakkımızda hayırlısıdır evlilik.

Öyle tabi kesinlikle. Asıl iş aynı evin içine geçmekle başlıyor aslında ama keşke herkes önceden bilebilse... Zamanımız var daha bakalım.

Aradaki yaş farkı çok değil bence, eşimle aramızda 7 yaş var 9 da olsa sorun olmazdı.
İlk defa baş başa vakit geçirmişsiniz, aileye söylemek için erken. Onlar bilirse, kısa sürede adı konulsun diye baskı falan yaparlar belki.

Biraz zaman tanıyın kendinize, birilerinin ne dediğinin önemli yok, 40 yaşta çökme yaşı falan değil ayrıca. İnsanlar hiç o yaşa gelmeyeceklerini falan düşünüyor herhalde.

Tanıma konusunda hemfikiriz onla. Aslında o acele etmiyor ailesi biraz sıkıştırdığı için böyle. Geçenlerde gelinimizi ne zaman getireceksin tanışmaya diye sormuşlar o da daha çok erken o kendini ne zaman hazır hissederse o zaman getireceğim inşallah demiş.

Evet 40 yaşında deyince çok geliyor insanlara ama spor yapıyor mesela benden genç bu konuda ben şimdiden üşeniyorum

Nasıl hemfikirsiniz? Birbirinizi tanımadığınızı düşünüyorsanız bu koştur koştur evlilik konusu ne alaka? Birbirimizi evlenince tanıyalım mı diyorsunuz onda mı hemfikirsiniz? 40 yaşında adam ailesinin sıkıştırmasıyla evlilik kararı alıyor öyle mi? Aile bunca zaman neden sıkıştırmamış? Kendi iradesi yok mu veya ailesinin lafıyla hareket ediyor? Daha kesin karar vermediğiniz bir evlilik düşüncesinde ailesinin hemen gelin moduna girmesi bana garip geldi. Sizin gibi pembe gözlüklerle bakamayacağım bu duruma

Aslında durum şöyle. Ona zaten yıllarca birilerini önermiş durmuşlar ya da kendisi birkaç kişiyle evlenme niyetiyle görüşmüş ama ısınamamış ailesi de ilk defa onu evlenme konusunda çok istekli görünce merak ediyorlar beni de bir an evvel tanımak istiyorlar ve 40 yaşındaki çocukları evlensin gitsin istiyorlar haliyle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…