Merhaba sevgili KK,
Daha önceleri de birçok konuda yazıp ufkumu genişlettiğim çeşitli tecrübelerle yazılan yorumlardan ders çıkartan biri olarak yine benim için çok önemli bir konu hakkında fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
31 yaşında bekarım, aynı kurumda çalışan bir talibim oldu, ikimiz de memuruz, yaklaşık 6-7 aydır ara ara kısa muhabbet ettiğim biriydi, aynı servisi kullanıyoruz çoğu zaman. Önceleri hiç düşünmesem de zaman geçtikçe hal ve hareketleriyle aklıma yatmaya başladı evlilik için. Kendisi şu an 40 yaşında. Aramızda 9 yaş var. Evlilik konusunda çok ciddi, ona kalsa yarın gelip isteyecek durumda. Aileler de uyumlu, aynı yörenin insanlarıyız. Fakat ben biraz yaşa takıldım kime yaşı 40 desem aa çokmuş diyor. Ben minyon olunca yanımda daha yaşlı görünüyor maalesef. Kanıma ısındı, yanında kendimi çok rahat hissediyorum. Bugün ilk defa baş başa yemek yedik. Saatlerce muhabbet ettik yanında sıkılmadım da. O ailesine beni anlatmış göstermiş hepsi olumlu bana karşı. Ne zaman gelinimizi tanıştıracaksın diyorlarmış hatta ama merak ettiğim şu; illa ki aranızda yaş farkı ile evlenmiş olanlar vardır. Yıllar geçtikçe sorun yaşadınız mı acaba evlendikten sonra pişmanlık duyduğunuz oldu mu? 9 yaş sizce çok mu? Yeni tanıyoruz birbirimizi ve şu ana kadar konuştuğumuz her konuda uyum sağladık ve ben de artık evlilik yolunda bir adım atmak istiyorum. Haftaya ailem yanıma gelecek. Sizce geldiklerinde bu konuyu açayım mı? Yoksa biraz daha mı beklemeliyim, onların da yaşı çok bulacağından eminim ama arada kaldım maalesef. Benim de evlilik yaşım geldi de geçiyor o yüzden çok beklemek istemiyorum açıkçası ama acele de etmek istemiyorum. En azından gizli gizli görüşmek istemiyorum ki rahat olalım rahat tanıyalım birbirimizi.
Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında, olur mu sizce? Zamanla uyum problemi yaşar mıyım?
dun mesajinizi okumustum ama daha uzun cevap yazmak istedim.
ben de sizin gibi bir hikaye ile tanismistim esimle ve evlenmeye cabuk karar verdik. bu sekilde evlenen cok fazla arkadasim oldu. bu tarz muhafazakar cevreleri bilmeyen insanlar icin bu tarz hikayeler garip geliyor ama bu sekilde evlenen ve mutlu olan insanlar fazla. zaten genelde ortak cevrelerden vs tanisildigi icin benzer sosyokulturel ozellikler oluyor, bu da uyum sartini artiyor. sizde muhtemelen hoslantinin verdigi bir leylalik sezinliyorum :) o yuzden yazmak istedim. bence bu tarz heyecan verici duygular cok guzel, herkes her zaman karsidaki birisine cekim duymayabiliyor, o yuzden o kismi hafife almiyorum. birbirimizi beklemisiz vs gibi ifadeler romantik, o zamanlari daha heyecanli kiliyor. ama bir yandan da gercekci dusunmek de gerekiyor, siz de oyle yapmaya calisiyorsnuz zaten..
1) oncelikle 31 yasindasin erken vs diyenlere bakmayin, zaten sizin yasitiniz ya da sizden 3-5 yas buyuk olan erkekler genelde 30 yas alti evlenmek istiyor. hanimlar kizacak ama bu bir gercek. tabi ki evlenmek icin evlenilmez ama kadinlarin biyolojik bir saati var. ayrica her sey zamaninda guzel
2) romantik laflar tabi ki guzel ama karar verirken "ay Allah bizi birbirimizin karsisina cikardi demek ki bize bir isaret" vs gibi duygusal gerekcelerle karar vermeyin. gerci evlenmek cilgin bi sey oldugu icin insan boyle seylere ihtiyac duyuyor :) ama asil kararinizi buna gore vermeyin
3) ailesinin sizi istemesi ve hevesli olmasi gercekten guzel bir sey. insan kendini ozel hissediyor. tabi ki asil niyetleri ogullarinin muruvvetini gormek ve bu normal bir sey. ama onlar boyle basta sevgilerini abartabilirler, basta erkek aileleri boyle seyler yapiyor. siz de karsi tarafa samimiyet gosterin ama belli bir mesafeniz olsun, sizin durusunuz oldugunu bilsinler, biraz da cekinsinler bence.
4) evlilik yoluna yavas yavas giriyorsaniz, bazi ciddi meseleleri konusmaya baslayabilirsiniz. tabi uslubuna gore. ben genel olarak "ben boyleyim, begenirsennn" tarzi sert konusmalari sevmiyorum da mantikli da bulmuyorum. ama birbirinize nasil bir aile kurmayi istediginizi, aileler arasi iliskilerin nasil olmasi gerektigini, kadin erkek arasi is bolusumunun nasil olmasi gerektigi hakkinda net sorular sorun. tabi ki insan evlendikten sonra davranislari degisebilir, ya da cok istesek bile anne babamizdan gordugumuz davranislari taklit edebiliriz, ama bu tarz konusmalar karsidaki insanin iletisim becerilerini, problemlere yaklasim tarzini size anlatir
5) ailenize soyledikten sonra karsi tarafi ve ozellikle ailesini arastirin. tanidiklar, komsular vs. bu tarz bilgiler esinizin yasam tarzi, yetirmesi hakkinda guzel bilgiler verir